Her yıl 31 Ekim'de Hristiyanların kutladıkları Cadılar Bayramı öncelikle Pagan ve sonrasında Hrıstiyan kökleri olmasına rağmen günümüzde seküler bir kutlama halini almış dini bir bayramdır. Genellikle başta küçük yaşlardaki çocuklar olmak üzere tüm herkes korkunç canavarlar kılığına bürünerek özellikle de çocuklar kapı kapı dolaşarak şaka ya da şeker derle ve kapısı çalınan kişi şekeri tercih ederse çocuklara şeker verirler, şakayı tercih ederse çocukların korkutucu şakasına dayanmaya çalışır. Bunun yanı sıra evler korkunç bal kabakları ve cadı temalarına bürünerek evlerde ya korku filmi izlenir ya da balolar düzenlenir. O gece ölülerin dirildiğine inanılarak ölmüş yakınlarının mezarlarına gidilerek bazı yiyecekler, mum yakılarak götürülür ve dilekte bulunulur. Aslında mezarlardan zombilerin çıkması bunu temsil etmektedir. Ayrıca bazı insanlar perili olduğuna inanılan ıssız evlere ziyaretler düzenlenir. Bu bayramın kökeni ise Antik Britanya'da Pagan Keltlerin kutladığı Samhain Festivalidir. Bu festival, Keltlerin 1 Kasım'ı yazın bitişi olarak adlandırdıkları günde kutlanırdı. Zaten " Samhain" kelimesinin kökeni Eski İrlandaca Sam ( Yaz) ile Hain/Fuin ( Son) sözcüğüne dayanmaktadır. Keltlerde yaz sonları evliliklerin gerçekleştiği, ölülerin kutsandığı dini gündü. Bu günde ölülerin ruhlarının geçmişte yaşadıkları evleri ziyaret ettiklerine inanılıyordu. Sizler de eklemek ister misiniz?
Güncellemeler
+1 yıl
Ayrıca günümüzde bazı müslümanlar tarafından da kutlanmaktadır.
Ama öyle şakasında değil. Tarihini okuduğum için. Çünkü ölüm denen bir gerçek var ve bu günde gerçekten ölülerin dirildiğine inanılırmış. Bu din farketmeden ben de inanıyorum o gün ölülerin dirildiğine.
Çok bilmiyorum ama şeker falan vermezsen evine yumurta falan atıyorlardı filmlerde birbirlerini falan korkutuyorlar bir de bu gece ruhların falan dünyada dolaştığına mı ne inanıyorlarmış o kadar biliyorum kostum giyip birbirlerini korkutuyorlar
Eşek şakası yapıyorlar ayrıca Alamette taklit İnsanı dinden çıkarır yani onların dininin alametleri olan bir şeyi sever takarsan dinden çıkarsın yani ha haç takmışsın ha noel kutlamışsın ha hallowen aynı şey
Kimse kimsenin günahını çekmez İslamda böyle bir şey yok nefsimize daha çok hoş geldiği için böyle güzel geliyor bize nefs her zaman İslamın tersini söyler emreder sadece bu değil ki dine bir sürü bidaat sokturlar nazar boncuğu dilek ağacı mevlitte yemek yedirmek gibi şeyler hep bidaattir
Maide﴾51﴿ Ey iman edenler! Yahudileri ve hıristiyanları veli edinmeyin. Onlar birbirlerinin velileridir. Sizden kim onları dost edinirse şüphesiz o da onlardandır. Allah zalimler topluluğunu hidayete erdirmez.
Kişi sevdiği ile haşr olunacaktır, kişi kimi severse kıyamette onunla beraber olacaktır." (Hadis)
Aslında İslamın bir kötülüğü budur. Hristiyanları ve Yahudileri zıt bellemesi. Ama önemli olan insanlıktır devlet değil. Tamam, Yahudi ve Hristiyan bazı devletler insafsız olabilirler. Ama burada önemli olan insanlıktır. Ben bir İsrail vatandaşını dışlayamam. Dışlarsam haksız yere yani beni zıt bellemeden, bu kötü olur.
Her hristiyan veya yahudi kötü değildir. Herkes birbirine saygı duymalı. Ailem benim dinden çıkmamı istemedi ama ben ısrar ettim. Ve bana karışamazsınız diyince beni kendi halimde bıraktılar. Bu arada bir Protestan kilise bulup orada vaftizlenmeyi düşünüyorum.
Hayır ayetteki maksat Hristiyan ve Yahudilerin hepsinden nefret et onarlı düşman gör demiyor ayetin mananı şudur: Onların dinlerine yani alamette taklitlerine uyma İslam düşmanı kitap ehliyle arkadaş dostluk etme yoksa sende onlar gibi olursun ama İslama zararı yok aksine faydası varsa onlarla düşman olmana gerek yok diyor zaten peygamberimiz mescidinde hristiyanlara yer ayırmıştır ibadet etmesi için ayrıca Osmanlıda bir sürü kilise havra yapılmış desteklenmiş devlet tarafından. Al oku hepsini sorularlaislamiyet.com/hz-muhammed-sav-hristiyan-ve-yahudilere-karsi-nasil-davraniyordu-0
Biliyorum devletimiz her zaman tarihte de olduğu gibi inanç özgürlüğünü desteklemiş. Ama Kuran-ı Kerim ayetlerini kabul edemem. Yanlış anlama, size de düşman değilim. Ramazan'da yaptığım İslam İbadeti son İslam ibadetiydi ve bir hafta yatakta kararlaştırdım hristiyan protestan olmayı ve birisinden de yardım aldım, bir siteden.
Sen yine de bir düşün tekrar dönmeyi mutlu olacak mısın sadece bayramı nefse hoş geliyor eğleniyorlar diye mi giriyorsun 1 ken 3 mü diyeceksin Allaha çocuk mu edindi diyeceksin?
İsa Mesih Tanrı'nın yanında ve Müslümanların Mehdi olarak bildikleri İsa Mesih Kıyamet gününe yakın zamanda insanlığı kurtarmaya gelecek. Ayrıca bazen İsa Mesih gözükebiliyor.
Bayramdan dolayı değil diyorum. İnanış biçimi hoşuma gitti. Yani İsa Mesih Tanrı'nın oğlu olduğuna ve haçta insanlığın günahlarını kurtarmak için gerildiğine inanıyorum.
Alakası yok Hz İsa sizin dine göre öldü ama Kurana göre yaşıyor ayrıca Mesih farklı Mehdi farklı ikisi de gelecek zaten hz İsa peygamber olarak değil islam ümmeti olarak gelecek hz Mehdiyle beraber deccali yenecekler ona İnanan yahudileride yok edecekler
Yanlış biliyorsun. İsa Mesih size göre Mehdi. Ve hangi dinle geleceği bilinmeden sen nerden biliyorsun hangi dinle geleceğini? Ayrıca Hristiyanlık, bizi günahlarımızdan kurtaran İsa Mesih'in yolundan yürümektir. Ve insanlığın atası günahkardı.
Asıl sen yanlış biliyorsun mehdi farklı diyorum mehdi peygamber soyundan gelen imamların sonuncusudur oda gelecek zaten İslama göre ama Hz İsa da gelecek hz mehdi de gelecek sen bilmiyorsun asıl ikisi farklı kişi
Nisa﴾155﴿ Sözlerinden dönmeleri, Allah’ın âyetlerini inkâr etmeleri, haksız yere peygamberleri öldürmeleri ve “Kalplerimiz kılıflanmıştır” demeleri sebebiyle... Dahası inkârları sebebiyle Allah o kalpler üzerine mühür vurmuştur. Pek azı müstesna artık iman etmezler. ﴾156﴿ Bir de inkâr etmelerinden ve Meryem’e büyük bir iftira atmalarından; ﴾157﴿ “Allah elçisi Meryem oğlu Îsâ Mesîh’i öldürdük” demeleri yüzünden... Hâlbuki onu ne öldürdüler ne de çarmıha gerdiler; (başkası ona benzer kılındığı için) şüphe içine düşürüldüler. Onun hakkında ihtilâfa düşenler bu konuda tam bir kararsızlık içindedirler. Bu hususta zanna uyma dışında hiçbir bilgileri yoktur ve kesin olarak onu öldürmemişlerdir. ﴾158﴿ Bilâkis Allah onu kendine kaldırmıştır. Allah izzet ve hikmet sahibidir. ﴾159﴿ Ehl-i kitap’tan her biri ölümünden önce ona mutlaka iman edecektir; o da kıyamet gününde onlara şahit olacaktır. ﴾160-161﴿ Yahudilerin zulmü sebebiyle, bir de pek çok kimseyi Allah yolundan engellemeleri, kendilerine yasaklandığı halde faizi almaları ve haksızlıkla insanların mallarını yemeleri yüzünden önceden helâl kılınan temiz ve iyi şeyleri onlara haram kıldık ve içlerinden inkâra sapanlara acı bir azap hazırladık.
Peygamberler günah işlemez zelle işler buna da gayri iradi hata denir yani o elma olayı her türlü olacaktı sadece vesiledir şeytan yoksa yemesi yememesi değil mesele her türlü biz dünyaya gönderilecektik kuranda diyor ki ben İnsanları ve cinleri ancak bana kulluk etsinler diye yarattım ee kulluğu da ahirette etmeyeceğimize göre dünyaya gönderildik elma yeme olayı vesileydi şeytanın kandırması da bir vesileydi bunun yüzünden günaha falan girmedi olması gerekiyordu oldu kadere karşı gelinmez
O elmayı yiyince de insanlık günahkar oldu ve bunun ardında Yüce Babamız, oğlu İsa Mesih'i Annesi Meryem Ana'dan babasız topraktan doğurdu. Aslında İsa Mesih'in babası Yüce Babamızdır. Tanrı'nın İsa Mesih'i göndermesindeki amacı da insanoğlunu günahından kurtarmaktı. Böylece çarmıhta gerilerek bizlerin günahları affedilmiş oldu. Bir de İsa Mesih'in bir grup gibi bir şeyi vardı ama isimlerini unuttum.
İsa Mesih göğe yükselince çarmıhta gerildikten sonra, Kutsal Ruhu o gruba gözükmeye başladı. Yani şu an bile yanımda olabilir. Ama bedenen ne zaman ineceği belli değil.
Havarileri var 12 havari size göre 13 sayısı uğursuz sayılıyor İslamda kimse kimsenin günahından sorumlu değildir eğer o kişiyi günaha yönlendirmediyse tabii dediğim gibi elmayı yemesi önemli değildi her türlü kaderi mutlak gerçekleşecekti elma ve şeytan sadece bir vesiledir vesilelere değil sonuca bakacaksın
İnsanlığın doğuşu tek kişidendir ve bu tek veya ikik kişinin günahı hepimizedir. Bizler bu günahlardan vaftizle arınıyoruz. Kişisel olarak doğumdan ber doğan günahlarımız.
Yapmadığın bir şeyi için suçlanamaz günaha giremezsin Meryem﴾88﴿ “Rahmân çocuk edindi” dediler. ﴾89﴿ Hakikaten çok çirkin bir iddia ortaya attınız. ﴾90﴿ Öyle ki bundan dolayı neredeyse gökler çatlayacak, yer ortasından yarılacak, dağlar yıkılıp çökecek! ﴾91﴿ Çünkü Rahmân’a çocuk yakıştırıyorlar. ﴾92﴿ Halbuki çocuk edinmek Rahmân’ın şanına yakışmaz. ﴾93﴿ Göklerde ve yerde olan herkes istisnasız, Rahmân’a birer kul olarak gelecektir. ﴾94﴿ O, bunların hepsini kuşatmış ve sayılarını tesbit etmiştir. ﴾95﴿ Bunların hepsi de kıyamet gününde Allah’ın huzuruna tek başına gelecektir. ﴾96﴿ İman edip dünya ve âhiret için yararlı işler yapanlara gelince, rahmân onlar için (gönüllerde) bir sevgi yaratacaktır.
Sen daha kendi dinini bilmiyorsun ruhül kudüs cebrail işte kutsal ruh aynı şey vikipediyi okusana Kutsal Ruh, Hristiyanlıktaki teslis inancının üçüncü ayağı. Baba ve Oğul ile birlikte Tanrı'nın ruhu olduğuna inanılır. "Kutsal Ruh"un Arapçası Ruhu'l-Kudüs'tür. https://tr.wikipedia.org/wiki/Kutsal_Ruh
İsa Mesih, Meryem Anne'den topraktan yaratılmış olarak dünyaya gelmiştir. Babası Yüce Tanrı'dır. Yüce Tanrımız sadece İsa Mesih'in değil hepimizin tüm insanlığın babasıdır.
Ben Hristiyanlığa ve Hristiyanlığın bir alt mezhebi olan Protestanlık mezhebine dönmemdeki kararımı, Müslümanlıkta önemli ay olan Ramazan ayından sonra verdim. Aileme açıkladım. En başta babam ve annem tepki gösterseler bile kararlı olduğumu açıkladım. Fakat daha vaftiz olmadım. Yakın illerde Protestan Kilise bulursam o kiliseden her şekilde yardım isteyeceğim.
Bu mezhep olan Protestanlık mezhebinde Meryem Anne'ye ve Azizlere dua edilmez deniliyor. Katolik ve Ortodokslukta dualar ve ayinler Yunanca ve Latince dillerinde yapılması zorunluymuş. Ama protestanlıkta tüm dualar ve ayinler her dilde yapılıyormuş ve bu dil özgürlüğü ise Novus Ordo adlı kilise yasası uyarınca kabul edilmiş. Bizlerde Katolikler ve Ortodoksluk gibi bir din başkanı yoktur.
Çünkü İsa Mesih 12 Havarisi tarafından insanlık soyunun günahlarını Yüce Babamıza temizletmek için büyük fedakarlığa katlanarak çarmıhta gerilerek Yüce Tanrı'nın yanına gitmiştir.
Hani sen daha kendi dinini bilmiyorsun dedin ya bu din müslümanlıksa o dini zaten unuttum. Eğer hristiyanlığın alt mezhebi Protestanlıksa, bunu öğrenmeye çalışıyorum.
Arkadaşım anlamıyorsun galiba hristiyanlar eski ahiti yani tevratı kabul eder zaten incilin bir bölümü eski ahit yani tevrattan gelir yeni ahit ise incildir iki tane video attım izle onları
Ya sabır bu kadar robotlaşma vikide yazıyor vikide ya onu da türk hristiyanlar dolduruyor git yaz googleya hristiyan forum oraya sor aynısını söylerler
Anlamadınız mı, yakın ilde bir Protestan Kilisesi var. Benim yeni dinle ilgili yapmam gereken her şeyi söylerler ve bana fazlasıyla yardımcı olurlar. Bir arkadaşım vardı. O da aynı kiliseye gitmiş ve her şeyi öğreterek protestanlığa geçmesini sağlamışlar.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Bence çok eğlenceli bir bayram isterdim ben de kutlamayı :)
Ben zaten kutluyorum. Bir özel makyaj var. Makyajla yüzümü hafif ölüm beyazına boyayarak şarkı dinler ve film izlerim.
Ahahah çok iyi yaa
Ayrıca gerçekten de o gece yatarken korkuyorum. Nedendir bilmem.
Bence korkman çok normal şahsen ben de korkardım o gece 🤷🏼♀️
Ama öyle şakasında değil. Tarihini okuduğum için. Çünkü ölüm denen bir gerçek var ve bu günde gerçekten ölülerin dirildiğine inanılırmış. Bu din farketmeden ben de inanıyorum o gün ölülerin dirildiğine.
Bence eğlenceli keşke Türkiye’de de kutlansa 🎃
Güncellemi okudunuz mu?
Okudum ama az kutlanıyor her yerde kutlanmıyor mesela bir kişinin kapısını öyle çalsan deli mi nedir diye kapatır o yüzden
O eylemi zaten küçük yaşlardaki çocuklar yapıyorlar.
İslamda yılbaşı bile yok ki bu mu olsun
https://www.youtube.com/embed/DzwnPGQjOhQSadece bildiklerini anlatman yeterli. Aynı zamanda genel kültür olur.
Çok bilmiyorum ama şeker falan vermezsen evine yumurta falan atıyorlardı filmlerde birbirlerini falan korkutuyorlar bir de bu gece ruhların falan dünyada dolaştığına mı ne inanıyorlarmış o kadar biliyorum kostum giyip birbirlerini korkutuyorlar
Aslında güzel ve bazı müslümanlar da kutluyorlar. Bir kişi yaşamını dinine göre zorla şekillendiremez.
Teşekkürler bilgin için.
Birde Trick'r Or T'reart yani şeker mi şaka mı diye soru soruyorlar şekeri vermezsen şaka yapıyorlar
Hatırlıyon mu benim din değiştirme mevzusunu?
Nasıl şaka yapıyorlar sence?
Eşek şakası yapıyorlar ayrıca Alamette taklit İnsanı dinden çıkarır yani onların dininin alametleri olan bir şeyi sever takarsan dinden çıkarsın yani ha haç takmışsın ha noel kutlamışsın ha hallowen aynı şey
Ben seviyorum. Napayım? Hem İsa Mesih bizleri günahlarımızdan haçta asılarak kurtardı. Yani fazla bu din meselesine girmeyelim.
Ama bunu söyleyim hangi din olursa olsun insan olmak önemlidir bence.
Ben bu Ramazandan sonra İslamdan soğumaya başladım. Ama Muhammed'i de önemserim.
Böylece İslam'dan olan soğukluğum ciddileşmeye başladı.
Kimse kimsenin günahını çekmez İslamda böyle bir şey yok nefsimize daha çok hoş geldiği için böyle güzel geliyor bize nefs her zaman İslamın tersini söyler emreder sadece bu değil ki dine bir sürü bidaat sokturlar nazar boncuğu dilek ağacı mevlitte yemek yedirmek gibi şeyler hep bidaattir
Ancak İsrail gibi dinsiz ve insansızlar gibi değilimdir. Öyle olmamı İsa Mesih de hiçbir zaman istemez.
Ben ayrıca Kuran-ı Kerim'den önce Kutsal Kitabımızı okudum.
Çok güzel şeyler anlatıyor.
Maide﴾51﴿ Ey iman edenler! Yahudileri ve hıristiyanları veli edinmeyin. Onlar birbirlerinin velileridir. Sizden kim onları dost edinirse şüphesiz o da onlardandır. Allah zalimler topluluğunu hidayete erdirmez.
Kişi sevdiği ile haşr olunacaktır, kişi kimi severse kıyamette onunla beraber olacaktır." (Hadis)
Sen baya dinden çıkmışsın Allah hidayet versin tekrardan ne diyelim
Aslında İslamın bir kötülüğü budur. Hristiyanları ve Yahudileri zıt bellemesi. Ama önemli olan insanlıktır devlet değil. Tamam, Yahudi ve Hristiyan bazı devletler insafsız olabilirler. Ama burada önemli olan insanlıktır. Ben bir İsrail vatandaşını dışlayamam. Dışlarsam haksız yere yani beni zıt bellemeden, bu kötü olur.
Her hristiyan veya yahudi kötü değildir. Herkes birbirine saygı duymalı. Ailem benim dinden çıkmamı istemedi ama ben ısrar ettim. Ve bana karışamazsınız diyince beni kendi halimde bıraktılar. Bu arada bir Protestan kilise bulup orada vaftizlenmeyi düşünüyorum.
Bulabilirsem tabii. Hem o kilise bana dini daha iyi anlatır.
Hayır ayetteki maksat Hristiyan ve Yahudilerin hepsinden nefret et onarlı düşman gör demiyor ayetin mananı şudur: Onların dinlerine yani alamette taklitlerine uyma İslam düşmanı kitap ehliyle arkadaş dostluk etme yoksa sende onlar gibi olursun ama İslama zararı yok aksine faydası varsa onlarla düşman olmana gerek yok diyor zaten peygamberimiz mescidinde hristiyanlara yer ayırmıştır ibadet etmesi için ayrıca Osmanlıda bir sürü kilise havra yapılmış desteklenmiş devlet tarafından.
Al oku hepsini sorularlaislamiyet.com/hz-muhammed-sav-hristiyan-ve-yahudilere-karsi-nasil-davraniyordu-0
Biliyorum devletimiz her zaman tarihte de olduğu gibi inanç özgürlüğünü desteklemiş. Ama Kuran-ı Kerim ayetlerini kabul edemem. Yanlış anlama, size de düşman değilim. Ramazan'da yaptığım İslam İbadeti son İslam ibadetiydi ve bir hafta yatakta kararlaştırdım hristiyan protestan olmayı ve birisinden de yardım aldım, bir siteden.
O kişi de dedi ki bana eğer hayatını tam anlamıyla değiştireceksen olur dedi.
Geri dönmeni öneririm sırf nefsine hoş geliyor diye bir dine girersen bedeli ağır olur sonsuz yaşamda en azından tekrar düşün
İsmimi de değiştirmem gerekiyor mu sormadım.
Bedeli fazla ağır olmaz. Hem hangi bedelden bahsediyorsun?
Sen yine de bir düşün tekrar dönmeyi mutlu olacak mısın sadece bayramı nefse hoş geliyor eğleniyorlar diye mi giriyorsun 1 ken 3 mü diyeceksin Allaha çocuk mu edindi diyeceksin?
Ve bu nefsimden dolayı değil.
Ahiret bedeli
Bayramdan dolayı da değil. Müslümanlar da kutluyorlar böyle bayramları.
Mesela bu dediğin saçma.
Öyle bir şey yok başka dinin bayramını alametini kulalnırsan sen de onlardan olursun hiç bir müslüman başka bir dinin alametini kullanamaz
İsa Mesih Tanrı'nın yanında ve Müslümanların Mehdi olarak bildikleri İsa Mesih Kıyamet gününe yakın zamanda insanlığı kurtarmaya gelecek. Ayrıca bazen İsa Mesih gözükebiliyor.
Bayramdan dolayı değil diyorum. İnanış biçimi hoşuma gitti. Yani İsa Mesih Tanrı'nın oğlu olduğuna ve haçta insanlığın günahlarını kurtarmak için gerildiğine inanıyorum.
Alakası yok Hz İsa sizin dine göre öldü ama Kurana göre yaşıyor ayrıca Mesih farklı Mehdi farklı ikisi de gelecek zaten hz İsa peygamber olarak değil islam ümmeti olarak gelecek hz Mehdiyle beraber deccali yenecekler ona İnanan yahudileride yok edecekler
Yanlış biliyorsun. İsa Mesih size göre Mehdi. Ve hangi dinle geleceği bilinmeden sen nerden biliyorsun hangi dinle geleceğini? Ayrıca Hristiyanlık, bizi günahlarımızdan kurtaran İsa Mesih'in yolundan yürümektir. Ve insanlığın atası günahkardı.
İsa Mesih'in ölmediği Kutsal Kitapta anlatılıyor.
İyi geceler
Asıl sen yanlış biliyorsun mehdi farklı diyorum mehdi peygamber soyundan gelen imamların sonuncusudur oda gelecek zaten İslama göre ama Hz İsa da gelecek hz mehdi de gelecek sen bilmiyorsun asıl ikisi farklı kişi
Nisa﴾155﴿ Sözlerinden dönmeleri, Allah’ın âyetlerini inkâr etmeleri, haksız yere peygamberleri öldürmeleri ve “Kalplerimiz kılıflanmıştır” demeleri sebebiyle... Dahası inkârları sebebiyle Allah o kalpler üzerine mühür vurmuştur. Pek azı müstesna artık iman etmezler.
﴾156﴿ Bir de inkâr etmelerinden ve Meryem’e büyük bir iftira atmalarından;
﴾157﴿ “Allah elçisi Meryem oğlu Îsâ Mesîh’i öldürdük” demeleri yüzünden... Hâlbuki onu ne öldürdüler ne de çarmıha gerdiler; (başkası ona benzer kılındığı için) şüphe içine düşürüldüler. Onun hakkında ihtilâfa düşenler bu konuda tam bir kararsızlık içindedirler. Bu hususta zanna uyma dışında hiçbir bilgileri yoktur ve kesin olarak onu öldürmemişlerdir.
﴾158﴿ Bilâkis Allah onu kendine kaldırmıştır. Allah izzet ve hikmet sahibidir.
﴾159﴿ Ehl-i kitap’tan her biri ölümünden önce ona mutlaka iman edecektir; o da kıyamet gününde onlara şahit olacaktır.
﴾160-161﴿ Yahudilerin zulmü sebebiyle, bir de pek çok kimseyi Allah yolundan engellemeleri, kendilerine yasaklandığı halde faizi almaları ve haksızlıkla insanların mallarını yemeleri yüzünden önceden helâl kılınan temiz ve iyi şeyleri onlara haram kıldık ve içlerinden inkâra sapanlara acı bir azap hazırladık.
Peygamberler günah işlemez zelle işler buna da gayri iradi hata denir yani o elma olayı her türlü olacaktı sadece vesiledir şeytan yoksa yemesi yememesi değil mesele her türlü biz dünyaya gönderilecektik kuranda diyor ki ben İnsanları ve cinleri ancak bana kulluk etsinler diye yarattım ee kulluğu da ahirette etmeyeceğimize göre dünyaya gönderildik elma yeme olayı vesileydi şeytanın kandırması da bir vesileydi bunun yüzünden günaha falan girmedi olması gerekiyordu oldu kadere karşı gelinmez
O elmayı yiyince de insanlık günahkar oldu ve bunun ardında Yüce Babamız, oğlu İsa Mesih'i Annesi Meryem Ana'dan babasız topraktan doğurdu. Aslında İsa Mesih'in babası Yüce Babamızdır. Tanrı'nın İsa Mesih'i göndermesindeki amacı da insanoğlunu günahından kurtarmaktı. Böylece çarmıhta gerilerek bizlerin günahları affedilmiş oldu. Bir de İsa Mesih'in bir grup gibi bir şeyi vardı ama isimlerini unuttum.
İsa Mesih göğe yükselince çarmıhta gerildikten sonra, Kutsal Ruhu o gruba gözükmeye başladı. Yani şu an bile yanımda olabilir. Ama bedenen ne zaman ineceği belli değil.
Havarileri var 12 havari size göre 13 sayısı uğursuz sayılıyor İslamda kimse kimsenin günahından sorumlu değildir eğer o kişiyi günaha yönlendirmediyse tabii dediğim gibi elmayı yemesi önemli değildi her türlü kaderi mutlak gerçekleşecekti elma ve şeytan sadece bir vesiledir vesilelere değil sonuca bakacaksın
İsa Mesih'i ve Kutsal Ruhu çok seviyorum. Baba, Oğul Ve Kutsal Ruh adına.
Kutsal ruh cebrail deniyor ruhül kudüs diye de geçiyor ayrıca tekrardan geri dönüş için bir düşün derim en azından tekrardan bir düşün
Sonuçta insanlık günahkar oldu. Yüce İsa Mesih de günahlarımızın silinmesine vesile oldu. Kutsal Ruhu şad olsun. Amen.
Günahkar olmadı hala günahkar diyor bir kişinin günahı kendisinedir başkasına ait değil
Bize göre cebrail değil. Kutsal Ruh: İsa Mesih'in yanımızda dolaşan ruhu. Oğul: Gökte İsa Mesih Baba ise Tanrı'dır.
Yo size göre öyle zaten ruhül kudüs cebraildir
İnsanlığın doğuşu tek kişidendir ve bu tek veya ikik kişinin günahı hepimizedir. Bizler bu günahlardan vaftizle arınıyoruz. Kişisel olarak doğumdan ber doğan günahlarımız.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Kutsal_Ruh
Vaftizlerden temizlenen günah kendi kişisel günahımızdır. Eğer İsa Mesih günahlarımızı arındırmasaydı çok kötü olacaktı.
Ruhül kudüs arapçası kutsal ruh ile aynı anlamda yani cebrail
Tanrı kendi ruhunu İsa Mesih'e göndermiştir diyor. Aynı benim söylediğimle.
Size göre öyle.
Siz hala cebrail diye tutturuyorsunuz. Cebrail başmeleklerdendir.
Yapmadığın bir şeyi için suçlanamaz günaha giremezsin
Meryem﴾88﴿ “Rahmân çocuk edindi” dediler.
﴾89﴿ Hakikaten çok çirkin bir iddia ortaya attınız.
﴾90﴿ Öyle ki bundan dolayı neredeyse gökler çatlayacak, yer ortasından yarılacak, dağlar yıkılıp çökecek!
﴾91﴿ Çünkü Rahmân’a çocuk yakıştırıyorlar.
﴾92﴿ Halbuki çocuk edinmek Rahmân’ın şanına yakışmaz.
﴾93﴿ Göklerde ve yerde olan herkes istisnasız, Rahmân’a birer kul olarak gelecektir.
﴾94﴿ O, bunların hepsini kuşatmış ve sayılarını tesbit etmiştir.
﴾95﴿ Bunların hepsi de kıyamet gününde Allah’ın huzuruna tek başına gelecektir.
﴾96﴿ İman edip dünya ve âhiret için yararlı işler yapanlara gelince, rahmân onlar için (gönüllerde) bir sevgi yaratacaktır.
Sen daha kendi dinini bilmiyorsun ruhül kudüs cebrail işte kutsal ruh aynı şey vikipediyi okusana Kutsal Ruh, Hristiyanlıktaki teslis inancının üçüncü ayağı. Baba ve Oğul ile birlikte Tanrı'nın ruhu olduğuna inanılır. "Kutsal Ruh"un Arapçası Ruhu'l-Kudüs'tür.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Kutsal_Ruh
İşte ben de Kutsal Ruh'un tanrının ruhu olduğuna inanıyorum.
Allaha İnan Allah birdir doğrulmamış ve doğurmamıştır eşi benzeri ortağı yoktur.
İsa Mesih, Meryem Anne'den topraktan yaratılmış olarak dünyaya gelmiştir. Babası Yüce Tanrı'dır. Yüce Tanrımız sadece İsa Mesih'in değil hepimizin tüm insanlığın babasıdır.
Haşa babamız falan değil yaratıcımız ve İlahımız o tektir doğurmamış ve doğrulmamıştır hiç bir eşi ve ortağı yoktur.
Ben Hristiyanlığa ve Hristiyanlığın bir alt mezhebi olan Protestanlık mezhebine dönmemdeki kararımı, Müslümanlıkta önemli ay olan Ramazan ayından sonra verdim. Aileme açıkladım. En başta babam ve annem tepki gösterseler bile kararlı olduğumu açıkladım. Fakat daha vaftiz olmadım. Yakın illerde Protestan Kilise bulursam o kiliseden her şekilde yardım isteyeceğim.
Lâ ilâhe illallah İsâ Rûhullah İsa onun kulu ve elçisidir
Hani diyorsunuz ya Hristiyanlığı bayramından dolayı sevdiniz diye. Ondan dolayı değil. Ben müslümanken Kurban Bayramını da seviyordum.
Ve nefsimden dolayı değil. Dini değiştirmek şeytani değildir.
O zaman sana göre ateistte olsa fark etmiyor çünkü size göre din değiştirmek kıyafet değiştirmek gibi basit
Bu mezhep olan Protestanlık mezhebinde Meryem Anne'ye ve Azizlere dua edilmez deniliyor. Katolik ve Ortodokslukta dualar ve ayinler Yunanca ve Latince dillerinde yapılması zorunluymuş. Ama protestanlıkta tüm dualar ve ayinler her dilde yapılıyormuş ve bu dil özgürlüğü ise Novus Ordo adlı kilise yasası uyarınca kabul edilmiş. Bizlerde Katolikler ve Ortodoksluk gibi bir din başkanı yoktur.
Din değiştirmenin kolay olmadığını biliyorum. Öncelikle geçilmek istenen dini gereklerini tüm hayatında benimsemiş olmak gerekir.
Benimsemiş olduğun dine göre yaşamak zorundasın.
Sen Peygamberimizi kabul ediyor musun
Bize göre Kitab-ı Mukaddes dinimiz için tek kaynaktır.
Cevap vermedin kabul ediyor musun etmiyor musun
Protestanlık Muhammed'in önemsenip önemsenmediğini bilmiyorum. Ama İsa Mesih, Tanrı Babamızdan sonra en yüce kişidir.
Al sana tevrattan delil
https://www.youtube.com/watch?v=_HwtnN1PUQI
https://www.youtube.com/watch?v=Kg-yyKYRucE
Çünkü İsa Mesih 12 Havarisi tarafından insanlık soyunun günahlarını Yüce Babamıza temizletmek için büyük fedakarlığa katlanarak çarmıhta gerilerek Yüce Tanrı'nın yanına gitmiştir.
Bizim kitabımız Tevrat değil. Onu da okuyamam.
Ben sadece ve sadece Kutsal Kitabımıza inanır ve onu okurum.
İsa Mesih'in bu fedakarlığını görmezden gelirsem çok büyük ihanet işlemiş olurum.
Hani sen daha kendi dinini bilmiyorsun dedin ya bu din müslümanlıksa o dini zaten unuttum. Eğer hristiyanlığın alt mezhebi Protestanlıksa, bunu öğrenmeye çalışıyorum.
Arkadaşım anlamıyorsun galiba hristiyanlar eski ahiti yani tevratı kabul eder zaten incilin bir bölümü eski ahit yani tevrattan gelir yeni ahit ise incildir iki tane video attım izle onları
Benim inancıma saygısızlık ediyorsun yanlış anlama.
Ben daha bunları bilmiyorum. Bana öğretecekler.
Neyin ne olduğunu. Yeni inancın konusunda benim inancımı benimsemeyen kişiden bilgi edinmem doğru değildir.
Ancak benim inancımı benimseyen kişiden bilgi edinebilirim ve Protestan Kilisesinde benim yeni dine dönmemi için ellerinden gelen her şeyi yapacaklar.
Bunu da onlara sormazsın be eski ahit yeni ahit yaz çıkıyor zaten 🤦♂️
Sorarım. Çünkü yeni bir dine geçerken o dini benimseyen insandan bilgi almam daha doğrudur. İnternetten bu konuda bilgi alamam.
Ya sabır bu kadar robotlaşma vikide yazıyor vikide ya onu da türk hristiyanlar dolduruyor git yaz googleya hristiyan forum oraya sor aynısını söylerler
Anlamadınız mı, yakın ilde bir Protestan Kilisesi var. Benim yeni dinle ilgili yapmam gereken her şeyi söylerler ve bana fazlasıyla yardımcı olurlar. Bir arkadaşım vardı. O da aynı kiliseye gitmiş ve her şeyi öğreterek protestanlığa geçmesini sağlamışlar.
Hatta arkadaşımla gideceğim.
İnşallah İslama dönersin isim neydi senin
Napıcaksın?
Yanlış anlama ama.
merak ettim sadece isim merak etme gbt bakmayacam
Ve artık dönmeyeceğim. Bu yolda kararlıyım.
yok sadece ismini ver merak ettim o kadar konuştuk sadece isim
İsim diyoruz sadece İsim
Siz isminizi söylerseniz söylerim ve isim değistirmek gerekiyorsa değiştiririm de. Onlar bu ismin uyması için her şeyi yaparlar. Furkan.
Siz de isminizi söyleyin?
UMUT
Furkan ismini değiştirmem gerekiyorsa dini sebepten ötürü değiştiririm.
Onlardan yardım alarak.