Siz bu paylaşıma ne diyorsunuz?
Cinsiyetçi olarak algılamayın.

Şiddet, şiddet deyince insanın aklına çok fazla şey gelmiyor. Ama şiddetin binbir türlüsü var. Elini kaldırmıyor diye iyi, sözünü dinlemiyor diye kötü olmaz bir insan. Ya da aldatıyor diye kötü, aldatıyor ama gece gündüz söverek iyi olmuyor. İnsan nasıl iyi olur? İşte bunu da ömür boyu tartışsak cevap bulamayız. O yüzden iyi olmak yerine insan olmayı, erkek olmak yerine adam olmayı, çok güzel olmak yerine kadın olmayı öğrenmek lazım. O zaman her şey bir şekilde iyi olmaya başlıyor.
Aldatmıyor ama gece gündüz... Olacak o kısım. 🙂🙂🙂
Aamir Khan, klasik Hint inanışlarıyla yetişmiş biri olarak olayı abartmış yine. Kısmen haklı. Ve cinsiyetçiliği katmazsam gerçeği görmezden gelirim. Burda sanki sadece erkekleri şiddete eğilimli göstermiş. Ben erkeklerden de, kadınlardan da eşit derecede şiddet gördüm.
Cevap
6Cevap
Şiddet sadece dıştan bakıldığında anlaşılan şeyle sınırlı değildir. Şiddetin onlarca çeşidi var yukarıda da denildiği gibi. Belki de aralarında en az acı veren fiziksel şiddettir bana göre çünkü aldatılıp veya psikolojik şiddet görüp kafayı sıyırmak var. Ama ne olursa olsun şiddet uygulayan kim olursa olsun en aciz varlıktır. Kendine saygısı olmayan meziyetsiz ve vasıfsız kişiler şiddet uygular.
Siddet sadece fiziksel değildir psikolojik şiddet de vardır. hakaret küfür de ayni oranda karşıdaki kisiyi etkiler. O yüzden fiziksel şiddet uygulamayan birine iyi demek zor. Psikolojik şiddet de uygulamıyorsa iyi biri diyebiliriz
Doğru... Size yokmuşsunuz gibi davranan erkek de acıtır.. Aynı şeyler kadınlar içinde geçerli bence...
Siddet uygulamayan kisilerin iyi oldugu anlatilmiyor burda. Burda fiziksel siddet uygulamayan kisilerin kendilerini iyi insanlar olduklarini sandiklari anlatiliyor.
Şiddet iyidir demiyor sadece şiddetten daha çok can yakan şeyler olduğunu söylemeye çalışıyor
İster fiziksel ister psikolojik olsun sonuçta hepsi birer şiddet !
Karakterini belli eder tüm bunlarda.
siddet gistermeyip ama her turlu kotu isi yapmasi erkekler yaptigi hatalarin üstünü örtmek için siddeti örtü niyetine kullaniyor bir tür kendini haklı çıkarma çabası
şiddet haricinde sayılan acıtmalar bir ilişkinin doğasında vardır bunlar iyi insan olmadıgını göstermez.
Yufkavılara kaçmak acıtır, Ümitcan Uyguna aşk mesajları yazılması iyi adamları acıtır, azgın kadınlar acıtır, çocuk yapıp nafaka kapmak için evlenenler acıtır. Can acıtmak kadın ırkının uzmanlık alanıdır.
Ne iyisi kafayı mı yedin psikolojik manyaklardır. Eminim aileside öyledir
Hak veriyorum yazıya. Şiddet sadece fiziksel değildir. Fiziksel şiddet uygulamamak iyi biri olduğumuzu düşünmek için yeterli değildir
Psikolojik şiddet daha kalıcı hasar veriyor
İyi insanlar bence
Sanmam
değişkenlere bağlı
iyi demiş
Evet haklı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?