Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Olay ne biliyor musun?
Türkiye de asla kademe atlayamıyorsun nerden gelirsen gel hep aynı yerden başlıyorsun ve orada kalıyorsun. aldığınla hiçbir şey yapamıyorsun. benim ailem 12 yıl önce , kazandıkları 3 kuruş parayı biriktirerek 5 katlı bina yaptılar. yani para bir şekilde birikiyordu , ve bununla bir seyler yapabiliyordun kendine bir cikis noktasi yaratabiliyordun. suanda bu imkansiz. parasız şurdan şuraya dahi gidemiyorsun. kaldı ki ev kira bilmem ne bunlara sahip olduğumuz halde parayı göremiyoruz. halbuki yurt disinda bu boyle degil. cunku adamlar ureten konumunda. ekonominin surekli canli kalmasi icin politikalar yurutuyorlar. mesela en basiti araba , araba ne kadar eski ise o kadar cok vergi aliniyor. bizde ne kadar yeniyse. haliyle bizde hep ikinci el araba piyasasi canli kaliyor onlarda ise sifir arac piyasasi canli kaliyor. ureten konumdalar , bizdeki gibi 1 dolar 9 tl degil , 1 dolar 1 dolar ederinde. bir kere buradan 9 kat daha az calismak zorunda kaliyorlar. ikincisi politika olarak ureticiler destekleniyor. vergiler ona gore duzenleniyor. kazanan adam kazandigini harcayabiliyor. ama bizde daha devlet kazanmadan kesiyor senden. ben arkadasimin maas bodrosuna bakmistim , 19 bin lira yaziyordu. cocugun aldigi maas 9 bin liraydi... Bu tarz devlet kaynakli problemlerimiz olmasa , yurt disindaki kadar kolay olmasa da bizde onlari cok rahat satin alabilir duruma gelebilirdik..60 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılTiyatro, BMW, apartman dairesi alabilmek, tatile gidebilmek, viski, haftasonu dışarı çıkıp bir yerde oturabilmek vesaire.
Mk ülkesinde eğer biraz sessiz sakin yerde yaşıyorsanız, evinizin etrafına arabayla pinekleyip bira içen sersemler dolaşır. Parasızlıktan ana babalarıyla yaşarlar, evde de alkol alamazlar sağda solda sürterler falan ben böyle saçma bir toplum hiçbir yerde görmedim41 Yorumla- +1 yıl
Dkgkdksj
+1 yılTarafsız olarak söylüyorum yurt dışında arabalar ucuz telefon tekstil falan doğru ama herşey öyle kolay değil bizdede herşeyin bi zorluğu var doğru. Ama ordada insanlar yaşamayı bilmiyor derecesindeler. Burada herkes daha iyi yaşasa Türkiye'den iyisi yok hem insanların psikolojik yapısı hemde zevkleri açısından
56 Yorumla- +1 yıl
Tabi biz Z kuşağı olarak bu kolay yaşamın çok çabuk bo.. unu çıkartabiliriz
- +1 yıl
2 sene florida 1 sene Berlin 1 sene roterdam 2 sene osaka şu an Türkiye deyim
- +1 yıl
Ama Avrupa dersen Almanya arada Fransa'ya gidiyorduk bazen Londra ya tatile ya da iş için
- +1 yıl
Ama kardeş orayı bilmek için illaki orda yaşamak gerekmiyor sen sordun diye değil bunu söylemek için yazdım yaşadığım yerleri sana
- +1 yıl
ya da burdaki herkese
- Aile & Toplum konusunda 620 cevap paylaştı.
+1 yılÇok basit ve tek kelime. Yaşamak...
100 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
158Cevap
Aile & Toplum konusunda 918 cevap paylaştı. Türkiye’de yakında çorap bile lüks olacak.. 🥺 Yurt dışında yaşamış ve birçok ülke gezmiş biri olarak şunu söyleyebilirim.. biz kendi değerlerimize sahip çıkmayınca kendimiz birşeyler üretmekten aciz olup herşeyi yurtdışından almaya çalıştıkça bu ülke düze çıkmaz.. Gitmemiz gereken yol hep yokuş yukarı olur ama bizler inatla yokuş yukarı gidilmesi gerektiği halde kolayımıza geldiği için yokuş aşağı gidiyoruz 😔😔🥺
30 YorumlaBizim ''lüKS'' bildiğimiz her şey lüKS değildir. Marka giyinmek lüKS değildir. Araba sahibi olmak lüKS değildir (Range Rover dahil) Tatile çıkmak lüKS değildir. Teknolojik cihazların tamamı lüKS değildir. Bol bol et yemek lüKS değildir. Markete girip canının istediği her şeyi almak lüKS değildir.
30 YorumlaLüks için totosunu verecek olanlar için vize başvuruları başladı. Kimi ülkeler için vize de gerekmiyor. Mesela bazı yunan tohumları sirtaki yapmayı özlemiş... Onlara bir görsel bırakıyorum..
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 493 cevap paylaştı.
+1 yılOrganik, vegan ve vejetaryen ürünleri Batı Ülkelerinde (Avrupa, ABD, Kanada, Avustralya)' da çok daha ucuz. Örneğin hayvansal süt içmek istemeyen veganlar badem sütü kullanırlar ve bu ürün Türkiye' de çok pahalı, bahsettiğim ülkelerde hem fiyat ucuz hem alım gücü olarak kolay alınıyor.
10 Yorumla
+1 yılSelam.
Ankara da havalar güzel ümid ediyorum.
Neler neler, rakamlarla çok uğraşmanın zararları olsa gerek...
Bakınız mesela ;
- Kaliteli bir telefon
- Marka bir otomobil.
- Bahçeli bir ev.
Artık telefon hariç bunların düşüncesi dahi hayal görünmeye başlıyor.
Yine de vazgeçmiyoruz tabi ki...10 YorumlaHerşey telefona bakiyorum pahalı akıllı saatlere bakiyorum pahalı daha yeni traş amkinesine baktım bir makine vardır braun 900 lira olmuş 300 400 500 700 diye gidiyor ben bir makine almiştım cok onceden 50 liradan 150 liraya çıkmıs daha bunlar ne ki hersey pahalandi
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. et ürünlerü yurtdışında ucuz sayılır ama aklitesine göre değişir, LOndrada bir lokantada t bone steak yemek en az 45 Sterlin filan, ortahalli bir lokantada bu.. Türkiyede lükse bir lokantada bu kadar para verilir herhalde... yani göreceli şeyler, örneğin Türkiyede eve servis yapılan bir sürü şey var, telefon edince su bile eve kadar geliyor, her ülkede bu yok. ABD deki arkadaşım Türkiyede servis hizmetleri bizden iyidir der mesela...
10 Yorumla
+1 yılTüm teknolojik cihazlar, tatiller ve bitmeyen yurt dışı seyahatleri, seks için korunma gereçleri, kıyafet alışverişi, market alışverişi, otomobil, hobi gereçleri (kamp malzemeleri, bisiklet, resim gereçleri), spor kıyafetleri. Daha sayayım mı?
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılMotosiklet bile büyük lüKS olmuş ülkede. 2016 yılında 16 bine full aksesuar aldığım motorun çıplak hali 58 bin olmuş. Nasıl alacağım diye düşünüp duruyorum. Faizler desen tavan yapmış. Malum partiye oy verenler ise hala çok memnun. Memnun oldukları şeyleri bize de yazsınlar da biz de memnun olalım.
10 YorumlaBizim burdakj lüks olan ne varsa orda adamların normal yaşantısı öyle. Birde diyorlar gurbet e gel kardeşim gurbet çekme de Türkiye'de yaşam mücadelesine katil demi. 😅
32 Yorumla
+1 yılTam tersi bir örnek vereyimTürkiye ' de hayat bir çok açıdan bedava ama Avrupa'da aldıklarını direk vergiye ödemekten canları çıkıyor insanların😂😂😂Bizzat yaşadım. Avrupa'da tek ucuzluk ikinci el arabalarda.
10 YorumlaEzik vatansızlar tarikatının ülkemizi aşağılamak için yüzlerce yıldır bizden ileri olan ülkelerle kıyas yapma ayini başlamıştır Allah kabul etmesin!
44 Yorumla- +1 yıl
yaw he he!! Sen ve senin gibilere ölümü gösterip sıtmaya razı ediyorlar sonuç Afrika ülkesi düzeyinde yaşam standartını baz alıp nefes almayı yaşamak sayıyorsunuz. en az 7 ülke 15 den fazla şehir gezdim en az 3 farklı ülkenin 4 şehrinde 6 aydan fazla kaldım (Afrika asya ve amerika avrupa kıtasında) ... bizim ülkenin eş değeri hindistan fas hizmet ucuz mal pahalı.. tam bir köle. yine sen ve senin gibiler yüzünden Daha iyi bir yaşam istemek ülkeyi aşağılamak oluyor hatta utanmıyor vatan haini ilan ediyorsunuz.
- +1 yıl
@mrtcn1
Hayır efendim. Hiç kimse ülkemizde yaşamın daha iyi olmasına yönelik taleplere bir laf etmiyo, etmez de. Buna tepki göstermek için manyak olmak lazım. Ama burada soru “ülkemizde geliştirilmesi gereken ne gibi eksiklikler var?” ve “bu eksikliklerde iyileştirmeler olması için neler öneriyorsunuz?” demiyor... Ya ne diyor? Yurtdışında lüks olmayıp ülkemizde lüks olan neler var? Yani ülkemizin yurt dışından geri olduğu konular... haydaaaa... sanki dünyada bir türkiye var geri kalan tüm ülkeler hep birbirinin aynı ya da dünya Türkiye ve kalanı diye ayrılıyor ve “kalanı hangi konulara üstün?” diye tartışıyoruz. Yurt dışı denince buna Kuzey Kore de girer, Amerika da, Norveç de girer, İran da, Tayland da girer Brezilya da, Mozambik de Girer Bulgaristan da... Nedir yani bu ülkelerin hepsinden kötü olduğumuz alanları mı sıralayacağız? Şimdi bu itirazı getirince gelişmiş ülkeleri kast ettiklerini iddia ederek sıyrılmaya çalışır bu tür vatansızlar. Peki acaba gelişmiş ülkeler diye sınırlandırmak yerine yrt dışı diyerek bu ülkeyi dünyanın en kötü konumundaymış gibi bir illüzyoonla aşağılamaya çalışan birine soysuz deyince iltifat etmiş olmuyor muyuz? Ayrıca bu dünyada gelişmiş ülkeler var, biraz daha az gelişmiş olanlar, ortalama ülkeler var, ortalamanın biaz altındaki ülkeler var ve çok geri ülkeler var. Bizim de yerimiz ortalarda bir yerler. Kendimizi gelişmiş ülkelerle kıyas edersek hemen her konuda kötü, geri kalmış ülkelerde kıyaslarsak her konuda iyi oluruz. Hal böyle iken kalkıp da ülkemiz şöyle kötü böyle kötü muhabbetlerine çanak tutan birinin yüzüne bu ülkeye aidiyet duyan birinin tükürmeme sebebi ancak ve ancak tükrüğüne acıması olabilir. - +1 yıl
Tamam haklısın :) Nefes almayı ortalama yaşam standartı sayan... Kendi ülkesini yükselttiğini düşünüp Mozambikle kıyaslayan için sadece haklısın derim. hee bu arada bizim ülkemizin iç anadoluda guneyde doğuda 3-5 tane köyünü bi gez olur mu? arada da A haberin dışında kaynakları kullan. Bir tane link koyuyorum şuraya... :D tekrardan haklısın... selamlar ec.europa.eu/.../bar?lang=en
- +1 yıl
@mrtcn1
Okuduğunu anladığına emin misin? Bu gibi alanlarda türkiyeden daha daha üstün diye yabancı ülke hayranlığı yapan zibidilerin gidip yaşadıkları ülkeler elbette bizden çok ileri olan ülkeler. Bunlar dünyanın kaymağını yiyen ve dünya nüfusunun yüzde 10'unu oluşturan ülkeler... zaten bir insan memleketini uzun süreyle terk ediyorsa o ülkeler daha ileri daha müreffeh olduğu için terk ediyorlardır. Genelde böyledir. Ve ülkeler arasındaki farklar bazen azalır bazen artar ancak sıralamaları çok fazla değişmez. Türkiye Almanyanın seviyesinde hiçbir zaman olmadı bundan sonra da ona yetişip geçemez. Mozambik de türkiyeyi geçemez. Burada eğer amaç ülkeyi değil de yanlış yapan bazı kişi ve kurumları değerlendirmek ve eleştirmek ise o zaman son 20 yılda son 30 yılda son 40 yılda aramızdaki fark kapanmış mı azalmış mı ona bakmak gerek..
Örneğin benim amcam 1960 senesinde ülkeye geri dönebilme umudu olmaksızın amerijaya göçmüş. Bir daha da ülkesini göremeden öldü. Krndisi bir yüksek mühendis idi R&G'de çalışırdı yönetici sıfatıyla 1984 yılında yıllık maaşı 40bin dolar civarı idi... aylık 3400 dolar... o dönem 3400 dolar aylık asgari ücretin tamı tamına 90 katı idi... hesap edelim şimdi... o günün 40 bin doları dolardaki enflasyon ile bugün 150bin dolara denk gelir aylık ne yapar 13bin dolar. Türk lirası ile 110bin TL... asgari ücretin 36 misli...
İsteyen 1984 yılının veya 1999 yılının veya istediği yılın asgari ücreti ile ABD asgari ücretini kıyas eder. Aradaki farkın azaldığını göre göre yine tğrkiyeye laf atmaya devam edeceklerdir. Bşze de ağızlarının payını vermek düşecek tabi ki
+1 yılArtık eskiliğinden hurdahaş olmuş bir Megane 2 araba 70000 lira falan. Avrupalı gençler bu arabayı 1 haftadan daha az zamanda denkleyebildikleri 300 euroya alıp banger racing dedikleri amatör ve kuralsız yarış etkinliklerinde rakip araçlara, sağa sola bol bol vurup, çarpıp, kırıp dökerek eğleniyorlar yarışlar bitince de kilo hesabıyla hurdacıya satıyorlar sonra doğru pres makinasına.
20 Yorumla
+1 yılnVidia RTX 3080 .. Türkiye fiyatı beyinsiz Bitcoin ve de Miningciler yüzünden 60.000 TL ye yaklaştı... Artık oyuncu ekran kartı almak imkânsız hale geldi ülkede...
20 Yorumla
+1 yılKozmetik
Araba
elektronik eşyalar
Artık gıda ürünleri de daha ucuz sanki bizde fiyatlar artarken bazı ülkelerde sabitlenmiş mesela doğruysa tabii10 Yorumla
+1 yılBizim ''marka'' bildiğimiz şeyler. Columbia, Skechers, Guess, Victoria's Secret gibi markaları Amerika'da dolar harcayıp buradaki mağaza etiketinden çok daha ucuza alabilirsiniz.
10 Yorumlaİstisnasız her şey, örnek verecek olsak bitmez. En acı vereni de burada yetiştirilmesine rağmen yurt dışında daha ucuz olup burada el yakan meyve ve sebzeler.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 444 cevap paylaştı. ABD de duyduğun kadarıyla apartman dairesi lüks müstakil ev sıradan Türkiye'dekinin tam tersi.. gerçi bı çok şey tamtersi ABD ile.. adamların cumhuriyetcileri sağ demokratları sol kesim 😂
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 305 cevap paylaştı.
+1 yılOtomobil ev seks yapmak kısacası herşey daha uygun ucuz ve kaliteli yaşanıyor. Türkiyede sadece hayatlar ucuz fedakarlar unutulmuş kahramanlar ülkesi.
25 Yorumla- +1 yıl
Seks bedava hanımefendi ama
- +1 yıl
@Konya_Beyefendisi42 sen öyle san. Adım başı eskort var şimdi utandıkları veya tepki görmemek için saklanıyorlar. Gece bütün parklarda alanlarda dolanıyorlar.
- +1 yıl
@pastacı_meryem aslında sizde haklısınız hanımefendi seks eskiden çok bedavaydı kızlar kendisi teklif ediyor du şimdi çok nadir
- +1 yıl
@Konya_Beyefendisi42 kızlar iğrenç erkeklerle bile para için birlikte oluyor. Kimse keşfinden gelmez.
- +1 yıl
Güzel sohbetiniz için teşekkür ederim hanımefendi iyi geceler dilerim
İç karartmayi sevmem ama bir ülke düşün hiçbir gelen işini layıkıyla yapmamış. Kiminin zamanında tüp kuyruğu var, o kuyruğu var bu kuyruğu var, hepsinin ortak noktası işsizlik, ekonomik krizler. Yok mu herkesi koruyan bir kanun şu dünyada?
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,7b cevap paylaştı. İnsanca yaşamak , yarınından endişe duymadan gelecekten korkmadan yaşayacağım diye çalışmanın esaretini hissetmeden yaşamak.
20 Yorumla
+1 yılAraba almak
Teknolojik eşya almak
Yurtdışına çıkmak ( Euro , Dolar , Sterlin çok değerli para birimleri... )10 Yorumla
+1 yılEn basitinden emekliyken hatta öğrenciyken bile yurt dışı seyahatleri veya tatil yapabilmek maalesef.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 642 cevap paylaştı.
+1 yılŞehir merkezleri için temiz hava. Yani hava kirliliği haritasından baktığımda öyle olduğunu fark ettim en azından.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYani simdi tr de iyi kazanan Da war yurt disinda asgeri ücret ile ne alinirki kiraya yemege zor yeter asgeri ücretle biz Fakir olurduk yurt disinda Şu an cok sükür aylik 10 bin euro kazaniyoruz isteyen birseyler yapar
13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@aKsiMetre insanim bende
Marka bazlı ürünler
Ev
Araba
Telefon
Üniversite daha doğrusu özel okul ücretleri
Dil kursu ücretleri10 Yorumla
+1 yılaraba almak iphone kullanmak veya taksiye binmek bile bizim ülkemizde lüks
20 Yorumlayaşam standartını yükselten herşey lüKS burda... ev ihtiyaçlarından sportif faaliyetlere...
22 Yorumla- +1 yıl
Bence en iyi görüş bu yoruma verilmeli.
- +1 yıl
@Blackman77 eyvallah dostum... anlayabilen de o puandan nasibini alabilmeli...
Telefon harici kisisel bir teknolojik ürününün olmasi
20 Yorumla
+1 yılyurt dışı derken tüm dünyayı kapsıyor. dünya ülkelerinin %90 ı bizden daha kötü durumda. bizim küçümsediğimiz bi çok şey onlar için lüx ultra lüx. bizden iyi dedikleriniz sömürgeci emperyalist şerefsizler.
00 Yorumla
+1 yılGelecek kaygısı yaşamadan, huzurlu bir biçimde yaşayabilmek.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 367 cevap paylaştı. Ne diyordu merhum ALİYA İZZET BEGOVİÇ
Şunu unutma evlat batı biç bir zaman uygar olamamıştır ve bu günkü refahını devam edegelen sömürgeciliğe borçludur10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 869 cevap paylaştı.
+1 yılOtomobil ve villa
Özellikle amerikada havuzlu villa lüks değil orta gelirli bir aile bile biraz tasarruf yapıp havuzlu bir villa alabiliyor.
Tabi nüfusu 10 milyon ve altında olan eyaletlerde12 Yorumla- +1 yıl
Fakat peynir ekmek çay bile lüks oldu bu ülkede esnafını sıkışınca yediği bir peynir ekmek biber vardı çayın yanında katık ettiği 100 gr peynir 200 gr biber bir somun ekmek 22 tl😒
- +1 yıl
Yanlışlık olmasın yanında 50 gr zeytin ve bir domates vardı😄
Bu sorunun cevabı evcil hayvanı kendi mamasıyla beslemek.
10 Yorumla
+1 yılSorunun tersini sorsaydiniz daha net ve kisa cevap alirdiniz. Bu şekilde listenin sonu gelmez...
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılAğız tadıyla bi tatil yapabilmek. İnsan olduğunu bilerek adam gibi yaşamak ne yapmaya kalksan o yasak bu günah o ayıp bu ayıp yok geleneğe ters yok göreneğe ters
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Herşeyin ilk ve en büyük farkı eksikliği. EĞİTİM. Olmadığı için aklına gelen herşey.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılülkede lüKS olmayan ne kaldı ki awq. ekmek alabildiğimize şükrediyoruz.
10 Yorumla
+1 yılülkemizde çoğu şey lüKS artık özellikle ithal ürünler dolar çıktıkça çıkıyor ve çıkmaya devam edicek
10 YorumlaDeniz ürünleri burada pahalı ve lükse kaçıyor orada sıradan makarna gibi birşey.
10 Yorumla
+1 yılKesinlikle araba alınca da derdi bitmiyor ki hep masraf çıkarıyor parçalar bile çok pahalı 😒
10 Yorumla
+1 yılYurt Dışında İphone 12 800euro ama türkiyede 10000 tl
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılorjinal ayakkabı giymek son model telefon tablet bilgisayar gibi teknolojik ürünler kullanmak
12 Yorumla- +1 yıl
aslında arabada lüks değil orda öyle deniliyor
- +1 yıl
et yemekte sanırım hienakuhnkaeu
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılTatile gitmek düşünsene adamlar 15 günlük tatil için maaşının 4.1ni ayırıyor biz 7 günlük tatil icin 12 ay calisiuruz
15 Yorumla- +1 yıl
Askeri ücretle yasiyan milyon adam canım bi akıllı sen varsın atsana bir ucak cehk ini nereye gittin merak ettim
- +1 yıl
@Kumarpsmnlktr biz bence seninle aynı ülkede yaşamıyoruz
- +1 yıl
Krall 😄
- +1 yıl
@Kumarpsmnlktr kardeşim tekrar selam sana bir şey diyecem de bunun içinde aşırı cinsellik ve gezme eylemi mevcut. sistem izin vermiyor ama sen akıllısın ya anlarsın =) yorumlarını benim görüşümden kaldırıyorum
- +1 yıl
Türkiye'de çalışmaya devam et embesil ben yaşıyorum ezik
+1 yılYurt dışında alkol çok ucuz mesela, yiyecekler buradan daha pahalı, giyim daha pahalı, arabalar daha ucuz, çalışma saatleri daha az.
00 Yorumlainsanca hakketigimiz sekilde yasamak doymak dunyanin nimetlerinden faydalanmak ne yazikki bunlarin hepsi akepe ve yandaslari icin var su donem de
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıldürst bir devlet yoneticisi
Durust devlet memurlari
Bunlar yurtdisinda normal seyler ama turkiyede luks olarak ta bulunamiyor
aslinda imkansiz bisey bizim icin10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılLuksunu bilmem de, turkiyede adam gibi kalite cikolata yok mesela
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılTek tek saymaya gerek yok en başta araba diyerek a dan z ye herşey
00 Yorumla Biraz daha böyle devam ederse ekmek lükse girecek burada
00 Yorumla
+1 yılyurt dışı geniş bir kavram. mesela Batı ülkeleri hariç Türkiyede normal olan pek çok şey onlara göre lüks olabilir
10 Yorumla
+1 yılYabancı markalardan alışveris, Micheal Kors, Gucci, L vuitton gibi gibi gibi
22 Yorumla- +1 yıl
Kendi markalarımız bile lüks oldu mavi, koton, colins falan falan lc waikiki lüks olacak neredeyse
- +1 yıl
@OrkunKurun orası öyle ama soruda Türkiye’de lüks olup yurt dışında lüks olmayan şeyler ya ondan yazdım bunları, yoksa dediğinde haklısın markasızlar bile lüks 😀
Gizli Üye(30-35)+1 yılYaz yaz bitmez. Ne ugrasıcam degmez. Ben kactim kurtardim kendimi. Gerisini siz dusunun
30 Yorumla
+1 yılHobi edinmek.. Kitap okumak bile lükse girmeye başladı
10 YorumlaDüzgün Eğitim Alma Hakkı
Araba
Ev
Aksiyon Figürü12 Yorumla- +1 yıl
Düzgün eğitim alıp ny yapacaksın la
+1 yılGenel bi analiz yapacak olursak bizlerdeki yürek onlara lüks..
10 YorumlaKırmızı Et yemek (yakında tavuk eti de lüxs olur) ve 1000 tl ustünde telefon almak
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 675 cevap paylaştı. Çay ve gevrek
44 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKaça malolur düşünmeden şort ayakkabı pantalon değiştirmek
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılmesela araç sahibi olmak, yurtdışında bi çok ülkede kolay ve sıradan
00 Yorumla- Devamını Gör (165)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat