Gelin manevi anlmada zor damat maddi anlamda zor diyebiliriz👍💫
Sizce gelin olmak mı zor yoksa damat olmak mı⚡?
Gelin manevi anlmada zor damat maddi anlamda zor diyebiliriz👍💫
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Karşındaki kişi düzgünse iki durumda tatlı zorluk olur öyle bir adamla tanışırsın ki zamanla annen, baban olur sana kendi ailesinin yanında destek olur yabancı gibi hissettirmez. aileden olursun. bazı adamlarda öyle kadınlarla aşık olurlar ki damadı zorlamadan düğün, ev ister zaten önemli olan huzur içinde yaşamak, eşine maddi manevi destek olur.
Selâm, Maddi olarak damat olmak çok zor. Günümüzde her şey çok pahalı onun için biriyle evlenmek için epey masraf çıkıyor. Bu masrafların çoğunda erkek karışılıyor. Sırtına koca bir ailenin yükünü alması gerekiyor erkek, artık bakması gereken bir ailesi var. Manevi olarak gelin olmak biraz zor. Çünkü baba evinden ayrılıyor, çok duygusal bir şey. Ama her şeye rağmen evlilik güzel bir şey.
Yani benimle ayni gorustesin 😊
Cevap
39Cevap
Damat olmak. Çünkü damati cokertiyorlar parasal anlamda
Bence guzelliklerini düşündüğünde herhangi bir zoru yok. Sonucta sevdiğin kişiyle hayatini birlestiriyorsun ve artik hep berabersiniz (Allah herkese hayırlısıni nasip etsin). Ev araba falan gunumuz ekonomisi sebepli zor yoksa normalde luks seyler değil temel gereken seyker zaten. Ne bilim benim gözümde evlenmektense doğru kişiyi bulmak daha zor geliyor.
Şunu da eklim jdksndmd düğün kadar saçma bir sey yoktur iki gün akraba şenliği için dunya kadar para veriyorsun o paradan cok daha azini harcayarak villa tatili yaparim...
anneden babadan ayrılınca ne oluyor anlamıyorum. gelinlerde niyeyse bi aile evinden çıkınca ağlama üzülme ayrılamama gibi gereksiz tripler. ayrılamayacaksanız evlenmeyin zorla mı evlendiriyolar. ne güzel bi hayat kurucaksın. kendi hayatın. sevdiğin kişiyle. yalandan düğün günü ağlayıp zırlamalar falan. erkeklerde niye olmuyor bu erkeklerde aileden ayrılıyor. gereksiz duygusallığa gerek yok hanımlar ailenizi görmenizi kimse engellemiyor. alt tarafı evleniyosunuz. neyse iki kişi içinde zor çünkü çok para. evlenmeyin. ya da evlenin düğün yapmayın.
Degisik bi gorus 😊
ama öyle. şahsen ben düğünümde ağlayan benim modumu düşüren birini istemiyorum. sevdiğim adamla hayat kurucam mutlu olmam lazım ki bence anne baba evinden ayrılmak için illa evlenmeye gerek yok. mesleğin kendine yeticek paran varsa ayrı eve çıkmalısın. kendi hayatını kurmalısın. biz türkler her şeye gereksiz anlamlar yüklüyoruz.
Herkesin kendine ait ciddi bir sorumluluğu var.
Evet gelin olmak zor, ama erkek olmakta ciddi sorumluluklar alma eylemi.
1 Ken 2 olmak.
Evdi, eşyaydi, çeyizdi , taki idi derken zor.
Neyse ki biz eşimle erkek tarafı kız tarafı yapmadık o yüzden bugün şükür mutluyuz.
Ne guzel😊
Tek kurtuluşun neden evlilik olsun ki başkasından medet umma bence. Evlilik başlı başına zor bir şey akıl işi değil gibi bence -_-
Hayat sartlari
Bence ikiside ama bunlardan daha zor olan Sevil sevilebilecegin biriyle evlenebilmek
Cok hak veroyorum huzur sevgi saygi olmadıktan sonra evlenmenin hic bi anlamı yok
Sana katılıyorum kadınlar daha hassastır
Ama evliliğe en hazır olanlarda yine kadınlardır
Valalha ben hiç hazır değilim 😂😂en korktugun sey ne derlerse evlikik derim . Korkuyom yuva kurmaktan coluk cocuk sahibi olmaktan
İkisi de zor değil. Sadece insanlar hayatlarını birleştiriyorlar...
Degisik dusunce . Ama dusun gelin oluyorsun ailenden ayriliyorsun bide basina huysuz kaynana😂😂😂cık bakalım isin icinden🤦♀️
Kaynanamla neden aynı evde yasayayım ki? Her iki insan da evden çıkıp yeni bir eve geçiyor yeni bir hayat kuruyorlar
Iste bazi gelinler o kadar sanli degil. Cevremden biliyorum.
Kaynana ile yaşayan gelin kalmadı erkek de kadında ailesinden ayrılıp eşiyle yeni bir hayata başlıyor evlenirken ev, araba, düğün gibi şeyler de erkeğe yük olmamalı kadın erkek yarı yarıya ödemeli maddi olarak erkeklere yüklenmek aşırı yanlış evleniyo muyuz yoksa soyuluyor muyuz belli değil
Damat ev araba almak zorunda değil? Kilolarla para altın takmak zorunda da değil.
Ayn degil damat huzuru bulsunyeter😊 gelinin isi zor bence
Gelin olmak tabikide yok şunu yap yok bunu yap o öyle değil bu böyle surekli emir veriliyor
Ayn👍
Her ikisininde kendince zorlukları vardır önemli olan da çiftin her zorluğa karşı birlikte göğüs germesidir.
Sanki damat annesinden babasından ayrılmıyor. Kaynanasıyla yaşayan gelinlere gelince o da onların ahmaklığı. (Sağlık vb zaruri durumlar hariç)
Damat olmak daha zor o kadar para harciyosun bi de uranyumlu kahve iciyosun yzk
Maddiyat olarak damat olmakor manevi olarak gelin olmak bu kadar basit 😆😆
gelin olmak zor bütün alışkanlıklarını ve aileni bırakıp başka bir aileye adım atıyorsun bir nevi
gelin olmak bence ailesinden ayrılıyor kaynana, çocuk vesaire işte 🤷🙆
ikiside kolay be heveslenen de var böyle olduğuna bakma sen
Maddi olarak damat koşturmaca vs olarak gelin ikisinin de zorluğu vardır
Yöreden yöreye değişir. Ben damat olmak derim bizim burada damada işkence ediyorlar. (Yer Muğla)
Ne gibi. haklisin yore cok önemli
Dugun günü Baba evinden gelinlikle çıkan kızın o anki ruhsal durumu o kadar duygusal o kadar yoğun duygularla oluyor ki bütün ev halkı ağlar istisnasiz
Bence bu evlendiğin kişi ve bu kişinin ailesine göre değişmekte fakat problem yaşamayan eminim yoktur.
yerim senin maneviyatını nesi zor gelin olmanın tabiki erkek için daha zor
İkisi de si.. liyo sonuç itibariyle.
Biri mecazen, diğeri fiilen. :D
gelinler gelin olamaya fazla anlam yüklüyor sonra zorlanıyor.
Gelin olmak bence hele ki o ağlama süreci 🤢
Ooff aynen hele babamdan nasil ayrilacagim bide ben oynayamam ya herkesin icinde daha once hic oynamadım utanirim yandım bu sefer😂😂😂
İkiside zor bebeğim ikiside emek ister.
Dogrudur aplam😊Amma gelin daha zor gibime geliyor
Evet canım o bir tık daha zor olabilir 😊
gelin olmak o kadar kaynana dırdırnı çekiyorsun
😂😂😂
Damat olmak elbette
Hem para ver
Hem kimseye yaranama
Hem gelin tribi nazı çek
Yetmedi anası danasının tribini çek
Bu adamlar neden evlenmiyor sanıyorsunuz 😏
Bence sacma bi gorus yaptınız
Maddi anlamda damat manevi anlamda gelin
Ben şu an bile çekiniyorum bekarlık güzel ya baskı yok kiskanclik yok istediğim gibi takılabiliyorum ikiside kotu bence 😄
Damat olmak daha zor o kadar borcun altına giriyorsun
S.. mişim maneviyatını, gelin olmanın nesi zor. Asıl damat olmak zordur.
Niye bu dayatmalar? iki taraf çalışsın, eşit yapsın.
Tabiki damat olmak zor her yönden
Neden peki
Bence erkeklerin sadadece maddi sıkıntısı oluyor. Ama gelinde oyle degil anne yok baba yok . Hersey farkli yerin yurdun mekanin herseyden ayriliyorsun kimi damatlar annesi ile birlikte kalmasini istiyor esinin bu da gelin icin daha zor
Gelin olmak zor ya bana göre.😄🦋
Bu devirde yaşamak zor
Damat olmak zor. Olunmamalı daha iyi.
Damat olmak daha zor
Neden
Him anladim😊
Damat olmak tabi ne gelini
Neden peki
Maddi yonden damat oldugunu soyledim. Ama manevi yonden gelin
Hersey para degildir efendim
Almam gerek duymuyom bn evlenirsem nafakaya gerek yok huzur lazim bna
En rahatı kaynana olmak...