Çok acı ama gerçek olan şu, ülkede çok ciddi bir vicdan ve merhamet eksikliği var. Dinleri olunca vicdana gerek olmadığını zanneden bir ülke haline geldik...
Sence, "Ülkemizde ne eksik?"

Tek eksiklik haddini bilmek bence. Kimse haddini sınırını bilmiyor. Herkes herşeye yorum yapıyor. Herkes profesör. Değişik ya bizim insanlarımız. Ama güzeller, iyiler, cana yakınlar, merhametliler, eğlenceliler. Ben insanlarımızı seviyorum. Tek eksik olarak haddini bilmemek gibi huyları var.
Bence en önemlisi para. Para olmadığında insanların ruh halleri bozuluyor, istedikleri bir hayat yaşayamıyorlar, gelecek kaygısı falan vs her türlü cabası.
Kısacası parasızlığın, fakirliğin, geleceğin parlak olmadığı bir yerde sıkıntılar hiç bir zaman eksik olmaz, aksine artar
Teşekkürler : )
Rica ederim : )
vicdan ve merhameti satın alan para herkesi yönetiyor. Zalim zenginler mazlumları eziyor. Ne eksik derseniz eğitim eksik. Eğitilen halk eğilmez, boyun eğmez. Ülke kalkınır. Bizde tembellik milli spor olmuş
Adalet
Eğitim
İş olanakları, yönlendirme
Azim dinamiklik
Çalışkanlık
Devletin halka tam bilgi vermemesi (harcamalar vergiler vs)
Dediğin gibi merhamet ve vicdan
!!! Yaşam Arzusu ve Hayallerin Gerçekleşememesi Hayallerimizin Küçükleşmesi!!!
Cevap
27Cevap
Insanların egıtımi en basta eksık olan ve yaşam kültürümüz eksik ilime bilime bakış açısı eksık ve yanlış, her anlamda eğitim cok genıs bır yelpaze AHLAK, DÜRÜSTLÜK, SAYGI, DAVRANIŞ, TEMEL HAK VE ÖZGURLUKLER, bunların çoğu bilinmiyor, cok az dusunmek, empatı kurmayı bılmemek, saygıyı bılmemek, Haklarını bılmemek ezılmenın alıstırılması, yalakalık, ılla sıyasetcılere bıat etmek,
Halkın en buyuk hatası bır tarafa tutulup sıkıntılar varsa bırlık olup sıyasetcılerı ve yonetenlere ders verecegine kendı aralarında ayrısmalarıdır, buna düşünememek ve cahillikte eklenınce ortaya cıkan sonuclar ortada
Eğitimsizlik çok yüksek seviyede
Ne ahlâkî eğitim var, ne normal dünyevî ilim var. Cidden gelişmekle yozlaşmak arasında çok fark var. İnsanlar diyip diyip durmanın bir manası yok. Herkes kendine baksın azıcık, onca geçen seneyi nasıl değerlendirdiğini dürüstçe cevaplasın. Yaptığı şeylerin %50 si bile kendine yararlı mıydı?
İnsanlık eksik.
Onun dışında ahlâk, vicdan, adalet, sağduyu, empati, merhamet, dürüstlük ohoooo say say bitmez ki b*k gibi bir ülke oldu.
Hala daha her namaz kılanı iyi, her alkol içeni kötü saymaya devam edersek bir s*k olmaz bu ülkeden.
Geçmişle kavga etmek.
Herşeyi, din, tarih vs. siyasi amaçlara alet etmek.
Dindar herkesi iyi insan sanmak, eleştiren herkesi dinsiz ilan etmek.
Bu yolla insanlarımızı birbirine düşman etmek. Hoşgörüyü yok etmek.
Ülkemizde dürüstlük eksik, akıl eksik, adalet eksik, eğitim eksik, sanayileşme eksik, mühendise verilen önem eksik, sağlık- covid yönetimi zaten rezalet ötesi. İman iman diyorlar ama o bile eksik o bile yok.
Bu soru x2 tutarında olur yerimiz alalım ülkemizde eksik olan en önemli şey adalet adaletin olmadığı yerde bütün suçlar bütün sıkıntılar üst üste gelir
Ne var ki eksik olsun? Yok yok bu kadar acımasız yorum yapmayayım :) Var tabii ki.
Eksiğimiz > anlayışsız toplum ve başkalarının yolundan ilerlemek. Bir çoğumuzun fikirleri değersiz.
aboovv, saymaya kalksam zaten başta söylediğim şeyi unutur tekrar sayarım herhalde o kadar uzun bir liste ki şaşırtır
Beyin yok.
Şeref yok.
Hırsızlık en üst seviyede.
Körler var.
Ve dediğin gibi vicdan yok, merhamet yok
Empati eksik. farkli gorusu giyinisi fikri olan herkes yadirganiyor
Kesinlikle egitim eksik ki buna gorgu kurallarini da katabiliriz.
vicdan eksik, dürüstlük eksik en çok da insanlık eksik
Ülkemizde fazla olan tek şey var o da abazanlar ve cahiller...
Bence eksik olmayan şeyler deseydiniz daha kısa olurdu
Ekonomik güç dışında bir eksikliği yok bu toprakların, 2013 senesine kadar her şey çok güzeldi..
önceden de dolar 2 liraydı ama asgari ücret 800 liraydı bugün 2800 dolar 8 yani aynı hesap türkiye hep fakirdi
@KSninMeraklıErkeği Dolar kuruna bakılmaz, kişi başına düşen milli gelire bakılır bu durumlarda. O dönem asgari ücret 800 küsür dolarken, bugün 300 küsür dolar. Gelişmekte olan bir ülkeyken, gerilemekte olan bir ülke konumundayız. Alım gücü ve refah konusunda gelişmişken, bugün açlık sınırının altındayız. Türkiye son 20 yıllık sürecinde her zaman fakir değildi, o 20 seneyi dolu dolu yaşamış bir adam olarak iyi biliyorum..
hayır dolar o dönem 2 liraydı yani gene asgari ücret 400 dolara geliyordu çok değişim yok bence
Eğitim ve kendi üretitimiz dışarıya bağlılığı kesmeliyiz.
Birde sadakat ve dürüstlük eksik
Adalet yok eşitlik yok.
Ülkemizde saygı eksik.
ahlak en büyük eksikliklerden biri
Hayır eksik asla yok. çok fazlalık var
Mustafa Kemal Atatürk
Dıdddddddd yanlış soru ülkede ne fazlaki soracan
Siyasi görüşünü değiştirme yetisi.
Eğitim ve insanlık eksik.
Sevgi, saygı, anlayış, empati,
Değerli olan az olur
Adalet huzur