Benim istediğimi giyinme hakkım varken ben niye onlar bakıyor diye kendimi değiştiriyim?
Onlar bakmasın, onlar kendilerini değiştirsin?
Haksız mıyım ya
Bu birazda yaşadığın şehirle alakalı yani ben izmirde yaşıyorum ve burda hiçte öyle bir durum yok zaten hemen herkes şortlu ama ben kendi adıma diyim yaş 30 bu saaten sonra hayatıma giren kadınımda artık olgun birisi olucak kendi adıma şort giymesini istemem gidip yazın sıcagında kapansın demiyorum ama sahil kenarı hariç altı üstü bi markete vs giderken şort giymesini istemem diceksin madem çok neden giydirmiyosun giyenlerin çoğu 25-26 yaş altı grup haliyle benim yaşıtım daha olgun anne duruşu olan biri olmalı zaten kendi düşünceme göre birinden hoşlancağım için bu bi sorun değil ama senin erkek arkadasın vs sen tanıştığınızdada böyleysen baştan böle sevmiş hiç itiraz etmicek ama dediğim şort olayı burda bakışla ilgili bi sorun yok sadece benim kendi adıma kadınım ne çok açık nede kapalı olmamalı
@Karamel41 karşımdaki köle değil benim hayat arkadaşım nerde nasıl davrancağını 30 yaşına dayanmış birine ben çok iyi biliyorum sen bilmiyosun die olmazki o zaten kendisi mantıklı olanı yerine göre uyguluyodur önemli olan kendin gibi düşünen birinden hoşlanmak birde nie elaleme o gözle bakayım bea benim de 2 ablam var yiğenlerimin ikisi kız ikizler ilerde kocaman olackalar yani bende ilerde evlenip kapalı görüşe sahip bi çocuk yetiştirirsem gelecek için faydam değil zararım olur
Türk toplumu yobaz ve cahil bir toplumdur çünkü. Uzun süre bunun sebebini düşündüm ve düşüncelerimin sonunda Türk toplumunun ciddi anlamda psikolojisinin bozuk olduğunu fark ettim, her konuda. Memnuniyetsiz, hiçbir şeyi beğenmeyen, bencil bir toplumuz genel olarak. Böyle olmayanlar tabii ki vardır ama sayılarının aşırı derece de az olduğu çok belli. Aslında bu temelden başlayan bir şey, mesela Türkler genel olarak çocuklarının giydiği şeylere çok karışıyor. Etek giyme, elbise giyme, küpe takma, saç uzatma gibi. Bu da insanların küçüklükten beyinlerine "Bu kötü bir şey." olarak işliyor. Ama bu dediğim gibi temelle bağlı bir şey, psikoloji konuları. Türklere genel olarak din konusunda çok baskı yapıyorlar. Tabii ki kimseyi dinine/inancına göre yargılamıyorum ama ilk başta Türk toplumuna "yobaz" deme sebebim buydu. İslam'da açık giyinmek günah ve yasak olduğu için böyle yapıyorlar aslında, ama baştan insanlara din konusunda baskı yapmasalardı eğer, gören herkes yargılamazdı veya bana ne deyip geçerdi. Şimdi "Denize neden bikini ile giriyorsunuz, erkekleri tahrik etmeye mi çalışıyorsunuz?" diyen bile gördüm. Aslında neden bu kadar uzun yazdığımı bilmiyorum. Ama özetlemek gerekirse eğer Türk toplumu yobaz, cahil ve genel olarak psikolojik sorunları olan bir toplumdur. Bunu bir Türk olarak rahatlıkla kabul edebilirim.
Ya bu tabiki senin tercihin. Bana sorarsan isteyen istediğini giysin elbette ama özgürlük adı altında bir sürü şey yapılıyor ve sadece türkiye değil, dünyaca iyi yere gitmiyoruz. Bende açığım, istediğim her kıyafeti giymeyi bende isterdim. Yeri geldi şort giydim mini giydim hevesimi aldım bitti. He şu da var, her kıyafet her yerde giyilmiyor malesef. Adamlar bakıyor içinden ne geçiriyor belli değil. Ben bundan rahatsız olurum. O yüzden şehirde giymem ama tatile gidince şort askılı giyerim mesela. He orada da bakan yok mu, vardır ama şehiriçi daha cok ve mahalle kültürü cok baska. Bunu erkeklere veya adamlara anlatamazsın. Cünkü yaratılışlarında o var. Bunu böyle kabul edeceksin ya da baska çözüm bulacaksın. Dindarlığa gelince, hiçbir ülkenin dindarlığı tartışılacak bir konu olamaz bence :) çünkü her yerde hersey ve hatta daha fazlası olabilir.
Tr kızları açık giyindiğinde kırmızı halıyla coşkuyla alkışlarla sokaklarda karşılanmasını falan mı bekliyorlar tamam bakmalar rahatsızlık oluşturabilir ama güldürmeyin abi çevre sen çarşaf giysende bakıyor bir şekilde ben bile şort giydiğimde bakıyorlar umursuyor muyum hayır umrumda olmaz
Cevap
9Cevap
Yani müslüman bi ülkede yaşıyoruz ama hiç kimse kuranı okumadığı için tesettür ayetinin ilk insan gözüne geldiğini bilmeden açık giyinenlere karışacak kadar gerizekalılar istediğini giyebilir istediğin düşünceleri görüşlerini paylaşa bilirsin derler ama açık giyindiğinde başına bişey geldiğinde sırf açık giyindiğin için senin suçlu olduğunu düşünürler. Bi görüşünğ paylaştığında müslüman olmadığını söylediğinde toplanıp döverler. Yani yapıcak bişey yok sen ahlaklı ol gerisini takma. Erkekler her açık giyinene azmıyo bu saçmalığı bizim büyüklerimiz uyduruyo ve bunu bağane ediyo. Bakma konusuna gelirsek ben erkeğim o halde kahvenin önünden geçtiğimde bana bile bakıyolar.
bence bir kanın namahrem yerlerini ve bacakları dekoliteleri sizin tabirinizle açık olan yerlerini eşinden başkasının görmemesi lazım eşinin gördüğü yeri neden başka erkekler görsün namussuz diyemeyiz ama edepsiz diye biliriz bu benim düşüncem ve müslüman olaraqk islam dininin gereğince açık kadınlar günaha işlemektedir normal insanların işlediği günahlar gibi edep arz eden yerlerin sadece eşinin görmesi mustehaktır..
insanlar alışkın değiller özellikle anadolu insanı tatil beldelerinde böyle bi durum yok çünkü insanlar alışın keşke başkasının ne giydiği başkasını ilgilendirmese ama kendilerine söz etme hakkını her zaman bulurlar
Her açık giyinen namussuz olmadığı gibi her çarşaflı olanda namuslu değildir.
yazı cok uzun ama cevap cok kısa zihniyet egitm kultur sadece bunu gelistirmeliyız
Kapali giyip namussuzluk yapmaya alışkın olduklarından.
ülke sapık müslümanlarla dolu o yüzden ülke komple dinsiz olsa böyle bakmazlar kimseye avrupa gibi bir anda çağ atlarız
kadının birisi müslümanların da iyi insanlar olduğunu kanıtlamak için almanyadan başlıyor otostopla yolculuk etmeye hedefi islam ülkelerini dolaşmak türkiyeye bir giriyor gebzede tecavüze uğrayıp öldürülüyor araştırabilirsin
sorsan türkiye islam ülkeleri arasında en modernidir
@Karamel41 alakası yok niye avrupa her yönden gelişmiş
@Karamel41 görgü ahlak olarak avrupa islam ülkelerine bin basar
@Karamel41 almanyada avusturyada gidip türk bayrağı açabilirsin ama türkiyede yunanistan ermenistan bayrağı açarsan döverek öldürürler işte medeniyet farkı :)
@Karamel41 youtube denen bişey var videoları açıp izlersen bayrak açıp tek başına geziyorlar 1 kişi bile en ufak laf atmıyor
bunu avusturyada yapıyor ve avusturya avrupanın en ırkçı ülkelerinden biri
@Karamel41 yaw he he
@Karamel41 o kadar onlarca video izledim hiç de öyle bişey yok senin gibi yalancılara mı inanayım
insanin Allaha olan yakınlığıyla ilgili kapanmak veya açık olmak namusla ilgisi yok
Kedi ulaşamadığı ciğere mundar dermiş hanımefendi
Türkiye'ye dedin ya 😂
ney? :D
Bu sadece Türkiye'de böyle
maalesef :(
Nerde yasiyosun ne giyiyosun
izmirde yaşıyorum, izmirde çok fazla benim gibi giyinen var ama yaşlıları pek öyle değil
İmm onlar tuhaf bakıyor
izmirde normalde yapmazlar öyle lan şimdi okuyunca gıcık oldum ama açıkta bişi mi var ne bakıyon xd
@SosyoPsikopat gençler değil zaten +40 yaşlardan bahsediyorum :D
ya onlar salªk zaten bi tane yaşlıda beni durdurup yüzümü incelemişti annemin tanıdığı sandım bi de çenemi tutuyo gerizekalªlı tanıdık olmadığını anlayınca itirip yola devam ettim zaten yorgunum
yooo yle durum yok
kendinizi kandırmayın lütfen :)
ben kendimi kandırmıyorum benim ortamımda öyle cahiller yok sıkıntım yok
çünkü sen bir erkeksin, sokakta yarı çıplakta gezsen kimse sana bişey diyemez
arakdşaım analmıyosun snaırım bizim eçvremiz deidğim kıza rkadşalarımız falanda açık gezer erkek adınamı konuştum ben
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?