Neden Türkiyede açık giyinen kızlara namussuz gözüyle bakılıyor?

Şimdi söyleyeceklerim tamamen kendi düşüncelerim. Bazılarınıza göre yanlış olabilir ama lütfen eleştirmeyin.

Bence bir insanın namusunu giydiği bir kıyafetten anlayamayız. Yaz aylarında hem rahat hissettiğim için hemde kendime yakıştırdığım için şort giyiyorum ve insanlar bana bakışlarıyla hakaret ediyormuş gibi hissediyorum. Böyle bir algı neden var? Türkiye müslüman bir ülke olabilir fakat çokta dindar bir ülke değil bence. Ayrıca bir insanın dinine bağlı oluşunu yine giyiniminden mi anlayabiliyoruz? Mesela ben Allah'a çok bağlı bir insanım, benim ailem, arkadaşlarım biliyor ve her zaman Allah'a şükrediyorum dua ediyorum fakat gel gör ki beni hiç tanımayan, sokakta karşıma çıkan teyzeler, amcalar kıyafetime bakarak yüzlerini buruşturuyorlar, yargılar gibi bakıyorlar ve bu beni rahatsız ediyor. Ben açık herhangi bir şey giydiğimde kendim için giyiniyorum asla erkekleri etkilemek için değil. Ayrıca ben insanları zorla baktırmıyorum ki. Açık kıyafetlerden rahatsız olan insan benim kıyafetimi gördükten sonra kafasını çevirir ve bir daha bakmaz bile...

Gerçekten halimize çok üzülüyorum ve çok dolmuştum. Kendi düşüncelerinizi yazarsanız çok sevinirim. Tartışmaya açık bir sorudur. Hepsini okuduysanız helal olsun cidden <3
Güncellemeler
+1 yıl
''Giyinme o zaman'' tarzı şeyler yazmayın ya.
Benim istediğimi giyinme hakkım varken ben niye onlar bakıyor diye kendimi değiştiriyim?
Onlar bakmasın, onlar kendilerini değiştirsin?
Haksız mıyım ya
Neden Türkiyede açık giyinen kızlara namussuz gözüyle bakılıyor?