Aileme de suç bulmuyorum o zamanlar iş imkanı fazla yokmuş gerçi hâlâ yokta.

Çok göçebe bir hayat yaşadım sayılar, Annem ve Babamın memeleketi olan şehirde doğmadım ama sonuçta oralıyım, doğduğum şehirden 19 yaşında ayrılıp eğitimim için 7 sene uzak kaldım ailemden, döndüğümde ailem başka şehire yerleşmişler Babamın işi gereği ve dokuz senedir buradayım Ülkemizin en güzel şehrinde ve burada yaşamaya devam edeceğim uzun bir süre daha
Evet çok şükür. Benim için ayrı bir övünç kaynağı, bu yüzden seviyorum memleketimi😊 anne babasının memleketine memleketim deyip de ömründe bir kez bile ziyaret etmemiş bir sürü insan var bu üzücü. Bide aslen nerelisin dediğimde kendi doğduğu yeri söyleyenler var 😅 aslen nedir bilmeyen tayfa.
Cevap
34Cevap
Senin memleketi tahmin ettim gibi babamda böyle ~benim yaşlarımda ankaraya gelmiş ve hâlâ Ankaradayız ama her yıl memlekete giderim.
Evet. Memleketimde doğdum büyüdüm ve burada ölmek istiyorum
Hayır.
Sakarya da doğdum, büyüdüm. Aslen Artvinli
Zaten çeken yok. Sakarya'nın %55 i Trabzonlu. Dikkatini çekerim sadece Trabzonlu. Diğer illeri saymıyorum 😊😊
Gurbeti sever bizim millet. O yüzden memnunlar. :)
Sanmıyorum, kimse bile isteye hasret çekeceği bir yaşam istemez. Biraz da imkanlar. Sonuçta coğrafya belli, düz arazi yok denecek kadar az, fabrikalar kurmak zor, denizcilik sektörü de pek gelişmiş değil, tren yolu yok kanal yok, aslında Doğu Karadeniz'in en önemli şehri ama ne yazık ki diğer tüm Karadeniz kentleri gibi yeterli ilgiyi görmüyor. Sadece seçim zamanı hatırlanan bir yer ama halk memnun ki sandıktan tulum çıkıyor 😅 ama benden size tavsiye çok da gurbet sevmesin sizinkiler yoksa canım Trabzon Arap kenti olup çıkacak.
1) Ben Artvinliyim.
2) Benim memleketimde bu vakite kadar hep Kırmızı çıktı. Yani halkımızın hükümetle alakası yok.
3) Evet yaşam şartları ağır. Dolayısıyla herkes gidiyor gurbete. Bu doğanın bize verdiği bir sınav. Biz bize verilen sınavı hakkıyla kazanırız.
Zi
Ayrıca sizinle ayrı kulvardayız. Anlaşamayız.
Size iyi günler...
Artvin'in talihsizliği diğer bütün Karadeniz ileri ile aynı zaten, çoğunda bölgeye uygun yatırım yok, kerestecilik sektörü daha iyi olabilir, tüm Karadeniz şeridini kapsayacak bir tren yolu olabilir, büyük kentler arası Deniz taşımacılığı yapılabilir, koca Trabzon'dan koca Samsun'a kara yolu dışında bir ulaşım yok. Bursa'dan Armutluya deniz otobüsü var bu iki şehir arasında yok, hangisi daha çok iş yapardı? Artvin maalesef fazlasıyla dağlık orada zaten çok bişey olamaz, elbette her şey parti değil ama partiler de önemli bir yerde, veya halkın vereceği tepki. Uzun gölün hali ortada. Hükümet politikası lazım sadece yerel yönetimlerle olacak şey değil
Yarış halinde değiliz ki kulvar farki olsun, farklı fikirlere saygı duymak zorundayız. Konuşarak anlaşılır zaten ama size göre kulvar siyaset ise peki size de iyi günler. Yerel yönetimlerden çok genel hükümetle ilgili de sorunlar var o bölge için, bir sürü etkin Karadenizli siyasi var bölgeye ne etkisi oldu? Hem artvin'in seçmen sayısı ve ülkeye bıraktığı iz ile Trabzon bir değil.
En nefret ettiğim konu siyaset konusudur. Siz yorumda bundan bahsedince şartelim attı. Size bu yüzden tepki verdim.
Siyaseti her yerde herkesle konuşmam ben, çünkü en çabuk karşıt olunan konudur. Hiç bir partili de değilim sarı veya kırmızı diye, her partinin iyi kötü yanı da vardır zaten. Yaşadığım yerde son 20 yılda 3 farklı parti ve bir bağımsız olmak üzere 3-4 kişi belediye başkanlığı yaptı ama hiç bir zaman şehir ne Paris oldu ne de köhne bir yer. Bizde genel anlamda belediyecilik sıkıntısı var zaten, tek yaptıkları yol ve kanalizasyon yapmak 😅 bölgeye uygun yerel ve hükümet politikası uygulanmalı diyorum, sadece siyasetle de değil iş adamları da doğdukları yere yatırım yapmalı. BUDO belediyeye ait diye biliyorum, Trabzon, Samsun veya Ordu belediyeleri benzer bir kuruluş yapabilir, koca Karadeniz'de balıkçı ve yük gemisi dışında gemi yok neredeyse, Deniz var denizcilik yok turizm yok, hâlbuki doğası cennet yerler ama bizde genel olarak neden buraya is getirmiyorsunuz, neden bizi vatanımızdan ayrı bırakıyorsunuz diye sorgulamak yerine Allah razı olsun memleketten uzakta da olsa is imkanı bulduk diyoruz. İstanbul'da bol bol iş imkânı var ama İstanbul'da kimse çocuk büyütmek istemiyor çünkü kontrolsüz büyüdü kent. Herkese bulunduğu bölgede iş imkânı oluşturabilsek daha güzel olur. Uzattım kusura bakmayın, iyi günler😊
Estağfirullah. Size de iyi günler.
Memlekette doğduk ama 7 yaşımdan sonra sanırım 6-7 şehir değiştirdim.
İzmir de doğup büyüdüm, 14 yaşımdan sonra eğitim için tek başıma İstanbul 'a geldim. O günden beri istanbuldayım, ailemi ziyarete gidiyorum tatillerde.
13 yaşına kadar köyümdeydim. Sonra bir çıktım pir çıktım. Ama çocuklarımı düzenli olarak köye götürürum memleketime, görsünler diye. Bagimi hiç kopartmadım.
Türkiyenin bir ucunda doğdum
Bir ucunda büyüdüm
Her bölgeyi gezdim gibi☺️
Doğdugum buyudugum yasadigim/nasipse yasayarak ölecegim yer ayni. Gerci farketmez. Bize her yer orasi.
Memleketimde doğdum ama orda büyümedim. deprem dolayısıyla göç etmişler. İyiki de etmişler yoksa orda ne uzar ne kısalırdık
Hayir ıstanbulda doğdum büyüdüm ama istanbullu degilim
Doğduğum yerde yaşadım büyüdum bakalım nerde öleceğim
Merhaba ✨
Evet memleketimde doğup büyüdüm
Memleketimde doğup büyüdüm
Memleket Rusya. Büyüdüğüm yer Osmaniye 😭
Hayır Yalovada büyüdüm Doğuluyum
İkisi farklı yerlerdi.
Hayır. Ama öyle olan insanlara imrenmişimdir hep.
Memleketimde doğdum memleketimde büyüdüm memleketimde okuyorum ve galiba memleketimde ölücem
Evet memleketimde doğup büyüdüm güzel bi duygu tabiki
Memleket ısparta 2 yaşımdan sonra 1 kere gidebildim bidaha gidemedim
Yok İstanbul'da doğup büyüdüm :D
Evet, doğdum büyüdüm hala doğduğum sehirdeyim.
evet adanada doğup büyüdüm
Evet doğduğum yerde yaşıyorum🤷♀️
14 yasimda ayrildim memleketten
Gezginim bir orada bir burada
Evet memleketimde dogup buyudum.
Memleketimde doğdum ama orda büyümedim.
12 yaşımda göç etmek durumda kaldık.
Ayni... ne farkeder ki
Hayir malesef
Evet memleket gibisi yok
evet aynen öyle.
Aslen memleket Halep büyüdüğüm yer İstanbul