Size Türkiye toplumunda bir an önce kabul edilmesi insani değer olarak görülüp herkese aşılanması gereken şeyler nelerdir?
Bence LGBT hakları ve feminizm. Türkiye'de kişi zengi veya elinin altında büyük bir güç yoksa cinsel kimliğini veya yönelimini açıklaması o kişi için tam bir felaket oluyor. İş bulamıyor, dışlanıyor, ev kiralamasına izin verilmiyor yani tam anlamıyla toplumdan dışlanıyor. Zaten televizyon dizileri ve homofobik, transfobik haberler yüzünden toplumun gözünde canavarımsı bir LGBT topluluğu oluşturuldu. Bizde kendi kimliklerimizi en az cisgender heteroseksüel bireyler kadar rahat biçimde yaşamak istiyoruz. Her gittiğimiz yerde bize vurulan cisgender heteroseksüel damgası ile yaşamak istemiyoruz.
Feminizm ise hala kadın erkekten fazla maaş alabilir mi, eğer doğrumayacaksan hiç evlenme ve hatta bu ülkede hala "kız isteme" gibi kadını tamamen bir objeye dönüştüren bir gelenek olunca kesinlikle feminizmin de güç kazanması gerekiyor diye düşünüyorum.
Peki ya siz?
Toplumumuza Bir An Önce Kabul Edilmesi Gereken Şeyler Nelerdir?
Bu söylediklerin tamamen eğitimle olabilir. Eğer sen insanlara zorla Feminizm'i, LGBT'yi kabul ettirmeye çalışırsan insanlar daha da nefret eder. Orta Çağ'da bunu uzun bir süre Katolik kilisesi yaptı, ne oldu sonra? 1789'da bir ihtilâl patlak verdi ve o tarihten sonra dine karşı müthiş bir soğukluk yaşadılar. Bugün AKP, ''Dindar bir gençlik yetiştirmek istiyoruz.'' dedi ama ne oldu? Sırf siyasi gidişat yüzünden birçok insan dinden soğudu. Evet, sırf AKP yüzünden dinden soğuyan bir sürü tanıdığım var. Adamın İslam'la bir derdi yok oysaki.
Bu bahsettiğimiz LGBT de bunun gibi. Sen zorla birilerinin kulağına sokar ve kabul ettirmeye çalışırsan adam iyice nefret duyar, şiddete celb eder. Kabul edilip edilmemesi ancak eğitimle olur. Çok iyi bir eğitim almış olsa bile gene kabul etmeyebilir. ABD'de kabul etmeyen birçok insan var misal? Bunlar arasında siyasiler de var. Bir insana bir şeyleri zorla kabul ettiremezsiniz.
Feminizm'e gelecek olursak, Mary Wollstonecraft dönemindeki bir hayat olmadığı için dolayısıyla daha fazla Mary'e ihtiyacımız yok. Çünkü günümüz Türkiye'sinde kadınlarla erkekler eşit haklara sahiplerdir. Toplumdaki statü ise tamamen geleneklerden ve kültürden kaynaklıdır ve yine bunu da müdahale ederek değiştiremezsiniz, zamanla değişir.
Cinsiyet ayrımcılığı yapmam, hatta doğduğu cinsiyetini sonradan değiştirenlere de bir şey demem... Ama İslam ve Müslümanlığın çoğunlukta olduğu bir ülkede ve İslam inancımdan dolayı bu lgbt, feminizm gibi şeyleri desteklemiyorum... Hee kabul edilmesi gereken şeyler var elbet... Örn: Artık bir adaletin olması...
Umurumda değil, isteyen istediğini kabullensin ama kimse başkasının hayatını değiştirmeye eleştirmeye çalışmasın. Herkes birbirinin varlığını kabullensin. Birisi dini örnek gösteriyor, dine uymuyor diye desteklemiyor. Desteklemiyor olabilir ama köstek olma hakkı yok. Feminizmi herkes kadın üstünlüğü sanıyor. Herkes salaklaşmış, bir araştırmıyorlar feminizm nedir diye. Hoşgörüleri açık görüşlülükleri yok, kabullenemezler bir şeyi ben inanmıyorum. Çevremde gay istemiyoruuuum diye çığlık atarlar anca, gayler çevrelerinde onları istemese savaş çıkar ama. Uzun zamandır bu kişiler hakkında kara kara düşünüyorum. Artık umrumda değiller desteklemezlerse desteklemesinler. Ama benim haklarımı elimden almaya, yaşam stilimi eleştirmeye de kalkmasınlar. Mina Urgan kitabında şundan bahsetmişti, Amerika'da herkesin istediği gibi yaşama hakkı var. Mesela Lezbiyen çift istediği gibi gezip dolaşabiliyor özgür davranma hakkına sahip ama homofobik birey de onları eleştirme hakkına sahip. Benim anlayışım bu. Bu şeylerin varlığını kabullenmeli ve saygı duymalıyız Ben de homofobiklerin/antifeministlerin varlığını kabulleniyorum o halde. Nasıl yaşarlarsa yaşasınlar ne yaparlarsa yapsınlar beni alakadar etmez.
Zaten bu saydıklarının ve benim üstüne ekleyeceklerimin hepsinin merkezinde saygı yatıyor. Bizim toplumumuz saygıdan, hoşgörüden, insanlıktan uzak bir toplum. Bu kadar yobazın çoğunlukta olduğu bir halka bir şeyleri kabullendirmek , cahillere gericilere laf anlatmak maalesef ki çok ama çok zor..
İnan muhattap olmaya bile değmez ben bunlarla çok tartıştım çok kavga ettim sonunda yine tek kelimesini bile değiştiremedim ha duvara anlatmissin ha bunlara
@thepinklady sorun toplumun kendisinde küçücük çocuklara akla hayale gelmedik iğrençlikler yapıldığında gıkı çıkmayan saygı değer toplum. Konu cinsel tercihler olunca hepsi birden din elden gidiyorcu oluyorlar. vs..
bunlarin zorla dayatilmasi daha cok nefrete sebep olabilir bence su anki bir nesilden sonrasina bunlari anlatmak icin cabalamak yerine zorunlu egitimlerimize dahil edebiliriz. ve ayrica hayvan yasami da ogretilmeli ve cinsellik tabulari yikilmali.
Avrupa gördün mü sen hiç? Hani Avrupa da sanıldığının aksine kabullenme durumu yok ki Türkiye gibi 50 yıl geriden gelen bir toplum bunu kabullensin. Fransada belki Türkuyeden daha tepkili insanlar gördüm. Mesela dijon angers futbol maçında köşe direkleri lgbt bayrağı diye saha karışmıştı sjdkf hastalıklı insanlara avrupada karşı.
Biseyler asilama derdinde olan kim olursa güvenmem... size ne, sana ne.. iki erkegin birbirine gömusmesinin nesini asikllayacaksin? Bak zaten kızların çoğu sayenizde kendini lezbiyen sanıyor.. feninizm dedigin şeyi uygulayacaksan kadinlara gösterilen her türlu pozitif ayrımcılığı reddebilecek misin? Nazilerde biseyler aşılama derdindeydi... farkiniz yok