Deutsche Welle Türkçe Servisi Almanya'daki gençlerin dünyasına dair bir video hazırlamış. Oradaki gençlerin dünyası Spor, Müzik ve Sanat doluymuş. Merak ettim de, bizim gençlerin dünyası ne?
Bence geçim derdi :)
Almanya'daki gençlerin dünyası spor, müzik ve sanat! Türkiye'deki gençlerin dünyası ne?
Beğen
Paylaş
Takip Et
11 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Yok. Hepsi bir uçsuz tünelin içinde ucu olmayan bir yere bakıyor. Hipnoz olmuş durumda ve yanlızca tüketmek ve hipnoza devam etmek zorunda. Eğer rüyadan uyanan genç olursa zaten ölebilicek en kolay yollardan intahar ediyor. Türkiye = kara delik gençler için.
Sporla ilgileniyorum ama vaktim çok kısıtlı günümün çoğu çalışmakla geçiyor bahane değil tabi ki ama eve yorgun geliyorum saat geç olduğu için tam verimli yapamıyorum ama hiç yapmamaktan iyidir.
Vaktim olsa fotoğraf makinesi alıp fotoğraf çekmek isterdim. Gezmek isterdim tarihi yerleri görmeyi isterdim. Bizimde hayallerimiz var ama zaman yok 🙂
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
47
Cevap
55
Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yurtdışını bu kadar övenler genellikle yurtdışını bilmeyen hiç görmeyen ve sadece hayal ettiği gibi sananlar! Arkadaş ekonomik sorun yaşamayan hiçbir ülke yok hele ki şu küresel pandemi zamanında! Ayrıca yurtdışında herşeyi öyle hayal edildiği gibi toz pembe sanılması ayrı bir saçmalık. Pandemide diğer ülkelerde sağlık sisteminde sıkıntılar yaşanırken yurtdışında bakılmadığı için yardım isteyen ailesinin sadece 1 isteği ile hastane uçak gönderip alıp tedavisini yapabilen bir Türkiye var bunları niye görmüyorsunuz? Yorumlarda biri "oy verenlerin..." diyip devamını istediğimiz gibi düşünmemiz için serbest bırakmış lutfetmiş!😏 oy verenlere hakaret ediyorsunuz ama biz oy vermeyenlere hakaret etmiyoruz saygılı olun ve birşeyleri görün artık, sanki herşey 4x4'lük iken yönetime geldiler de sonradan sıkıntılar başladı gibi anlatmayı da bırakın artık , yönetime geldiklerinde zaten ekonomik krizin en tepe noktasıydı, o krizde işsizlik şimdikinin çok çok fazlasıydı üstelik küresel bir kriz de değildi ama şimdi dünyayı sarmış küresel kriz varken işten çıkarmayı yasaklayıp nakdi ücret desteği veren , kısa çalışma ödeneği ile gayet de kriz döneminde idare edilebilecek maaşı devlet ödeyip hem işsiz kalmanı engelliyor hem de işverenlere destek sağlamış oluyor yani 2001 krizinin sonucu olan büyük birşeyi engelliyor insan bir şükretmeli haline! Bu ödenekler bu yönetimden önce yoktu niye güzel şeyleri görmezden geliyorsunuz? Ayrıca milleti cahil bırakıyorlar diyenler var ama bu yönetim dönemindeki üniversite sayısı ile önceki dönemdeki üniversite sayısını da bir karşılaştırmanızı tavsiye ederim. ayrıca yeni mezunlar iş tecrübesi yok diye iş bulmakta zorlanıyordu bu yömetim işbaşı eğitim programıyla iş bulmalarını sağlayıp belli bir süre de maaş vererek işverenin kaçındığı tecrübesiz elemanın külfetini belli bir süre ortadan kaldırıyor yani önceden olmayıp şimdi olan bu gibi güzel icraatları da görün artık.
Türkiye tamamen hoşgörüsüz ve kendi çıkarı için yaşayan gençler ve insanlarla doldu taştı. Bir kesim Tiktok'da bir kesim Youtube, bir kesim çok zengin aile çocukları bir kesim de fakir aile çocuğudur. Eğer ülke şartlarına aşinaysak şunlar şunlar Z kuşağını bozuyor bahaneleri uçuyor havada. Hayır kardeşim kimse beni bozmuyor. Ne tiktokçu Uzunmakarnalar Cellat36'lar ne de Youtube'cu Enesler Damlalar.
Ben gelişmeyi ve keşfetmeyi isteyen, önemseyen bir gencim. Kültür çok geçmişimizde kaldı malesef. Bundan yaklaşık 1000 yıl öncesinde yani. Bu ülkeye bir daha Mimar Sinan'da gelmeyecek Çelebi de, bunu da yazsınlar bir kenara.
Fakat bu bizim suçumuz da değil. Ezber sistemi dayatıp düşünmeye iten üniversite sisteminin suçu, turistik mekânları tarihi yerlere değil de asfalt taşından, alçıdan yapılan otellere çeken devletin suçu.
Türkiyedeki gençler birkaç gruba ayrılıyor. ailesi varlıklı olanlar Almanyadan bile rahat yaşıyorlar . Orta grup vardı eskiden bunlarda Almanya düzeyinde olmasada orta ve doğu avrupa standartlarında yaşıyordu. Tabi bu orta grup artık alt grupla aynı seviyeye geldi. Alt grup için hayat oldukça zorlu ve umutsuz. bu gençlerimiz her bulduğu işte çalışan , evine ailesine destek olmaya çalışan emekçi gençler. kısacası Temel ihtiyaçlar devlet tarafından desteklense Türkiye, Avrupa gibi olur. örneğin kirada oturanlara kira yardımı, geliri asgari ücret veya aşağısında olanlardan vergi , kdv vs alınmasa ve bazı hizmetlerde indirime gidilse kısacası bedava olsun demiyorum destekten yani sosyal devletten bahsediyorum. Bu söylediklerim sadece tavsiye mahiyetindedir lütfen yanlış anlaşılmasın her şeye rağmen Türkiyede mutluyum.
Onların gelecek kaygısı yok. Onların sokakta ruh hastasının teki gelip takışırmı derdi yok. (En azından çok az) Onların vatanlari gericisi teröristi bölücüsü emperyalisti tarafından tehtid edilmiyor. Onların elalem gibi bir derdi yok. Aslında bakacak olursak onların hiçbir şeyi yok ama bizim var. 🙁
Türkiye'de ki gençlerin dünyası falan kalmadı... Bu gidişle gençte kalmayacak... Ben ve benden çok daha genç bir çok insan yabancı ülkelere yerleşiyor ya da yerleşmenin yolunu arıyor...
Ama bütün bunların düzelmesi sadece bir seçime bakar... Yeter ki halk kime oy vermemesi gerektiğini anlasın...
Uyuşturucu tiktok mafya dizi özentiliği yenge avcılığı ya da enişte atamızın izinden gitmek yerine onun hayatını tarihi okumadan eleştride bulunmak kendini zeki sanan mahlukatlarin yerinin adıdır türkiye
Almanyada yaşıyoruz evet tek derdimiz sanat, spor, müzik ve porsche'den daha iyi bir araba almak çünkü Almanyada insana değer var. Türkiye de devlete değer var.
Tiktok, kızların kendini olduğundan büyük gösterme çabaları ve bulunduğu ortamlarda görgüzüzce çekilen selfileri, ama onlar neyle uğraşuyolar bizim gençlerimiz neyle işte o yüzden o ülkenin adı ALMANYA oluyor.
Aç ayı oynamaz demişler ayı bile aç iken oynamiyorsa türk halkı aç karnını mi doyursun sanata mi para zaman ayırsin ayrıca Türkiye sanata önem vermiyor diye düşünüyorum maddi olarak iyi olan insanlar da daha çok nasıl para kazanılır derdinde
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
dünya onların olsun ahiret sizin olsun 1- evlenin seçmeyin 2- ibadet edin dine sarılın 3- şükredin 4- aktivite olarak camiye gidin
böyle söyleye söyleye bazı şeyleri düzeltmek isteyenlere bezdirdiniz. haklıyken haksiz çıkardınız. sen öyle yaşa sen git bu şekilde hayatını sür, ama gençler fazlasını isteyince ağzını açma. not: türkiye'de yaşamıyorum ama bu gençlerin bu kadar da üstüne gidilmez.
allahtan korkun islamaleminin sancaktarı osmanlının torunları ecnebilere özeniyor. fatih görse mezarında ters döner. ben almanyada yaşıyorum türkiye cennet kim ne derse desin
Hadi koçum sen g. t yalamaya devam et almanya için karını kızını ananı s. tirisin sen reeldede karşıma çıkıp böyle konuşma çıktığın deliğe sokarım seni
@KaaNnnn_ kıskanma koçum seni tutan mı var sen de gel biz ülkemiz için canımızı veririz. biz bu ülkeye döviz getirdik sen nesin bre gafil hadsiz pislik. hadi git seni bi görsem tokatlarım
@KaaNnnn_ Abi anneye küfredipte seviyeni düşürme, ayıp anneye küfür edilmez. Haklıyken haksız duruma düşüyorsun.
Bu Almanya'da yaşayan arkadaşa gelince, standart cevabı vermiş "kurulu düzenimiz var" Türkiye cennet olsaydı düzen kurmakta hiç sorun olmayacağı için orada ki düzeni anında bırakıp gelirdi buraya.
Gizli Üye, bu yaptığın ayıp, hem Alman insanına ayıp, hem de Türk insanına...
Oranın imkanlarıyla yaşa ama orası hakkında kötü düşün, halkını sevme... Bunlar çok ayıp, o kazandığın dövizleri kazanabilme imkanını sana o Almanlar sağladı, onlar ve ülkeleri hakkında kötü konuşamazsın.
Ayrıca orada, güzel imkanlar içinde yaşayıp burada ki Türk insanını da aptal yerine koyamazsın.
Madem cennet, çık gel, söylediğin kadar cennetse, Almanya'dan bile iyiyse burada düzen kurmak sorun olmaması lazım, cennet ne de olsa, kendiliğinden bile kuruluverir burada düzen.
Ayrıca ezan sesini özlemek günümüz teknolojisinde pek mümkün değil, aç youtube'da istediğin hocadan ya da ses sanatçısından ezan dinle...