Selâm, Ben ikide bir öğüt veren, hayat hakkında dersler, bitkiler, tavsiyeler veren bir yaşlı olurum muhtemelen. Çünkü o zaman hayat tecrübem olacak ve gençler bundan faydalansın isterim.
Muhtemelen yiğenlerimin en sevdiği ton ton teyze/halasi olacağım. Hani kafa dengi olur ya kimi aile büyükleri ben o rolü kimseye kaptırmayı düşünmüyorum. Bayramlarda önce gidilen biri olmak bana büyük gurur verecek. Şimdiden yetiştiriyorum onları aramızda ki samimiyet oldukça güçlü. Her zaman bana çekinmeden dertlerini anlatsınlar isterim. Kendi anne babalarıyla konuşamadıklarını benimle paylaşsınlar. Hani bir derdin olduğunda aileden birine sığınmak istersin ya hehhh site ben o kişi olmak istiyorum.
Çok sakin sinirlenmeyen her zaman çözüm bulan ve bulmaya çalışan araştırmayı ve öğrenmeyi seven ayrıca kendinden küçüklere karşı düşüncelerine saygı duyan onları umursayıp dinleyen eşitçi ve adaletli bir insan olarak
Yani o nasıl yaslandığın ile ilgili bir durum bence bomboş bir hayat sürüp yaşlandıysan bomboş bir ihtiyar olursun zaten. Ama bir Celal sengor, ilber ortaylı gibi olursam ne güzel (zor tabi). Celal hoca ilber hoca için bir röportajında dipsiz kuyu gibi güzel kardeşim her yanına gittiğimde yeni bir şey öğreniyorum diyordu. Yaşlandığımda biri de benim için bunu söylese çok hoşuma gider şahsen.
Gençlere bol bol öğütler vereceğim ama beni dinlemeyecekler, sonradan anlayacaklar. Çünkü hayat tecrübeler doğrultusunda öğrenilir, çok şey var öğreneceğimiz.
Öğüt veren yol gösteren, tecrübe ve deneyimleriyle durumu örneklendirmeye -izah etmeye çalışan- sinirli, asi bir o kadar da içten ve sevecen, muhabbet etmek istediğin, sohbetinden hoşlanacağın bir insan olurdum herhalde.
Sokakta top oynayan çocukların bahçeme top atmasınlar diye dikkat edip korktukları yalnız yaşayan insanlarla sohbeti olmayan sinirli biri hayal ettim :D