Psikolog neden onu tam olarak anlamadım. Gay ve lezbiyen arkadaşlarım var onlarında bazılarının aileleri aynı yola başvurmuş fakat durum bir akıl hastalığı değil malesef. Onu bu şekilde kabullenmeyi deneyin bu onun tercihi çünkü ne yaparsanız yapın değiştiremezsiniz kendi istemedikten sonra. Elbette yaşadığımız dünyadan ötürü üstünüzde baskı ve korku hissediyor olabilirsiniz bu durum için ama bu durumla başa çıkmak için siz psikoloğa gitseniz bence daha iyi olabilir. Benim de tercihim kadınlardan yana fakat onlara da saygı duyuyorum.
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Kendi haline bırakla olacak iş değilki bu durum aile yapınız nedir önce o önemli aşırı tutucu bir ailede mi büyüdü tam tersi mi yoksa bayanlar içinde mi büyüdü.. eş cinsellik bence çocuk yaşta oluşan bir durumdur freud kitabında eşcinsellikten böyle bahsediyor. Çok çaresiz bir durum bu bir türk ailesi için zor ama çevreye duyurupta daha çok sizden uzaklaşmasını sağlamayın.. Şu sosyal medya oldu olalı bu durumlar daha çok artıyor gençlerde özentilik şeklinde eşcinsellik iyiymiş gibi yönelim arttı.. karşınıza alıp konuşun önce bunu telefonunu karıştırdım şeklinde değilde ben senin annenim fark etmem mi sandın bana anlat şeklinde arkadaşça yaklaşarak
01 Yorumla
Soran+1 yılsanırım dediğiniz gibi önce konuşacağım
- Cinsel Yaşam konusunda 709 cevap paylaştı.
+1 yılBir psikologtan yardım almalik bir durum mu bu bilmiyorum ama sonuçta gencin bunu kendisinin istemesi gerekiyor. Siz bir teklif edin yine de. Bu durumun kaynağının ne olduğundan ben de emin değilim ama sanki ruh ile beden koordinasyonu sağlanamıyor gibi düşünüyorum. Böyle olunca da sanki bana da yardım almak gerekiyor gibi geliyor.
Aslen bu akıl karışıklığı bile bir psikoterapistten yardım almayı gerektiriyor. Kolay gelsin.22 Yorumla- +1 yıl
Cinsellikle alakalı şeylerin hepsi yönelimdir. Ne diyorsun sen yaaaa.
Soran+1 yılteşekkürler tavsiye için
Cinsel Yaşam konusunda 654 cevap paylaştı. oğlunuz kaç yaşında? cihan dediğiniz çocuk kaç yaşında?
toplumda sizin oğlunuz gibi çok çocuk ve genç var
malesef internet, boş işsiz kalmak ve yanlış arkadaşlar gençleri yanlış yönlendiriyor.
her taraf gay videoları ile dolu.
10-15 sene sonra kızlar evlenecek erkek bulamayacaklar... toplumda çok ama çok gay var. evli olup ta sonradan değişenler de çok fazla. toplumun kanayan bir yarası... zevk veya denemek uğruna ne hayatlar ne aileler kararıyor
Oğlunuzla ne konuşmanız gerektiğini önce planlayın doğru olup olmadığını bir psikoloğa sorun
Onu utandırmayın, sevginizi eksik etmeyin, birlikte çözüme kavuşturun00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
28Cevap
Çok zor bir durum.
Acilen karşına alıp konuşmalısın.
Bu durumu ne kadar ileriye götürmüş öğrenmeye çalış.
Sadece duygusal anlamda mı yonelimi var yoksa fiziksel değişimde mi söz konusu buna karar ver.
Yanlış biliyorum ama odasına bak kıyafet falan varsa belki dışarıda giyiyor olabilir.😕
Bu duruma ne kadar karşı çıksamda karşımda ki çocuk olunca insan iki kere düşünmek zorunda kalabiliyor. Eminim senin sevecen yaklaşımına olumlu yanıt verecektir.
Daha sonra beraber psikoloğa görünün babasının kişiliği nasıl bilmiyorum ama anlayışlı biriyse konuyu ona da açmanı tavsiye ederim. Böyle durumlarda tek başına hareket etmek zor olur.
Yani bunun yaradılıştan olduğuna inanmıyorum ben ama umarım hal çaresine bakarsınız.10 YorumlaSelam, bu dönemde normal olarak karşılanıyor. Bence oğlunuzla bu durumu konuşun. Doğuştan gelen birşey de olabilir. Bunu değiştiremezsiniz. İlgisi erkekler yönündedir. Veya hormonları kadınsal dır bilemeyiz. Eğer bunu kabullenmek istemiyorsanız çocuğunuzla konuşun derim. Onunda bu konu hakkındaki fikirleri önemli sonuçta. Belki ileride baba olmak isteyecek veya düzelecektir. Zamana bırakmanız ve anlayışla karşılaşmanızı tavsiye ederim. Sonuçta Türkiye'de de bu bireyler var. Kimisi doğuştan kimisi kendi isteği ile seçiyor bu durumu. Psikoloğa götürmeniz onun kötü hissetmesine sebep olabilir. Bu yüzden onunda düşüncelerine saygı duyup beraber ilerlemeniz sizin için daha sağlıklı olur.
Birde ne olursa olsun çocuğunuza destek olun, başka yerlerde ilgi eksikliklerini gidermeye çalışmasınlar.. 💫00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 447 cevap paylaştı.
+1 yıllistag derneği sizin gibi anne babaların olduğu bir dernek sizi en iyi bir anne anlar orada eşcinsellik ilgili her ay seminerlerde düzenlenmekte oğlunuzu anlamak için size büyük bir yardımı dokunacaktır
https://youtu.be/k6p1nmOnILAEscinsellik
https://hipokampusakademi.com/escinselligin-kisa-bir-tarihcesi/
Eşcinselliğin tarihçesi
Eşcinselliğin tarihçesi 2
https://indigodergisi.com/2015/06/dun-bugun-caglar-boyu-escinsellik/genetik oldugunu anlatan yabancı kaynakli video yani hastalık değil izleyin de bilgilenin
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBunlar canım. Her şeyi normalleştirmeye çalışıyor. Arkadaşını ayarla diyenden tut da, sen oğlunun altına yat diyene kadar yorum okudum.
Doğuştan gelmiş vs bunlar boş laf, kendini avutma. İlerid oğlunun ne kadar zorluk yaşayacağını düşün. Kendi ruh sağlığı açısından da bu böyle olacak. Her yerde dışlanacak. Bir devlet dairesine işe girmeye kalksa filan hiçbir yer almaz. Sorunu erkenden fark etmiş olman güzel. Tek iyi yönü bunu.
Kadında ve erkekte ortak olarak östrojen ve testesteron hormonu vardır. Kadınlarda östrojen, erkeklerde de testesteron daha fazla salgılanır. Belki oğlunda östrojen salgılanımı daha fazladır ve bu yüzden de kadın gibi hissediyordur kendini. Bunun için bir hormon testi filan yaptırılabilir. Testesteron yükseltici şeyler kullanılabilir.
Öncelikle kendin bir psikiyatriste git. Psikoloğa demiyorum dikkat edersen. Çünkü psikolog ilaç yazamaz, psikiyatrist ilaç yazabilir. Psikiyatriste durumu anlat. Sonra o gerekli görürse onu da götür.38 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBir de durumu babasına anlat. Senden daha etkili olur.
Soran+1 yılbabasıyla bu konu hakkında asla konuşamam gözünü kırpmadan öldürür önce konuşmayı deneyeceğim ve hormonlarla ilgili değilmiş oğlum trans değil sadece duygularla ilgili ama bakalım
Cevap sahibi+1 yılSize iyi bir psikiyatrist önerebilirim. Kendimde gitmiştim. Üniversite sınavına hazırlanırken stres yapmıştım ve o yüzden gitmistim
Soran+1 yılteşekkürler ilk başta konuşmayı deneyeceğim sonra psikiyatriste bakarız
Cevap sahibi+1 yılKonusmakla bir şey değişmez. Emin ol.
Cevap sahibi+1 yılSana tamam deyip, gizliden devam edebilir.
- +1 yıl
Duyguları ilaçla değiştiremezsin.
Cevap sahibi+1 yılGüldürme. Obsesif Kompülsif bozukluğu olanlar ilaç kullandığında neden iyileşiyor o halde ! Ya da depresyondakiler Pasiflora içince neden sakinleşiyor? Duygularla ilgili işte bunlar.
+1 yılEn buyuk hatan panik yapmak olur onu anlamaya calis onla sakin bi sekilde konus sakin bi kusuru varmis gibi davranma oglum bundan nasil kurtulur seklinde calisma oglumla bunu nasil yapariz seklinde dusun cunku zaten cevresindekiler ona bu konuda cok baski yapicak cok dalga gecicek onun icin zor gecicek sen onun yaninda ol ki diger insanlardan bi farkin olabilsin evet bu durum cogu insani tedirgin ediyo dinimizce de sakincali ama cocuguna kotu yaklasirsan onu kaybedebilirsin aranizdaki iliski zedelenebilir konusurken de ona iyi yaklas telefonunda boyle bi sey gordum benim yetistigim cevre yuzunden seni anlamakta zorlanıyorum ama seni anlamak istiyorum bunun icin yardim alabiliriz seklinde onla konusabilirsin
00 YorumlaPiskologa götürmek veya asagilamak asil ozaman bozar piskolojisini yapacak birsey yok ozentimi yoksa dogustan gelen bi durummu bunu cozmeye bakin oncelikle
14 Yorumla
Soran+1 yılözenti olduğunu sanmıyorum çünkü eskiden beri hiç kızlara ilgi duyduğunu görmedim psikoloğa götürmekten de vaz geçtim sakince konuşmayı düşünüyorum
Soran+1 yıltavsiye için çok teşekkürler
+1 yılşu an sanırım sizinle aynı durumdayım pc de yazışmalarını yakaladım bundan 2.3 ay önce kız arkadaşından ayrılmış kendini asla begenmiyor ve yazışmalarda femboy oldugunu yazıyor psikologa götürdüm bildiğimi bilmiyor dr özenti dedi hormon testi yaptırıdık hormonlarında bir şey yok ve bunları ondan gizleyerek yaptık psikolok 2. Görüşmede netleştirecek 1 yıl olmuş siz ne yaptınız? Çok zor bir durum Allah hiçbir anne babaya yaşatmasın
21 Yorumla- +1 yıl
Benden sana gelene karşılık verir misin lütfen.. şimdiden teşekkürler..👍
+1 yılBenim de vardır önceden ama kadınları sevdim şu an da desteklemiyorum bile yardımcı olabilirim elimden geldigince elbette size
110 Yorumla- +1 yıl
Bu arada asla psikolog yapmayın sizden uzaklaşar
Soran+1 yılnasıl kadınları sevdiniz
- +1 yıl
Çok uzun yazıcam isterseniz bana ulaşın size yardımcı olacagımı düşünüyorum
- +1 yıl
Bu arada bakın asla ve asla psikolog düşünmeyin
Soran+1 yılzaten şu an psikologtan vazgeçtim konuşacağım ama ne diyeceğimi bilmiyorum
- +1 yıl
Hayatımdan bahsedicem biraz lütfen sizde anlayışla karşılayın
- +1 yıl
Konuşma fiyorumya anlatayım sana
- +1 yıl
Bekliyorım
- +1 yıl
Biraz acele edebilirmisiniz yazıcam yatıcamda
- Cinsel Yaşam konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılyani aslında karışmamak lazım kendi seçimi ama açıklanmayacak şekilde can sıkması normal bencede götür genetikse yapcak bişey yok kabullen ama değilse çözümüne ulaştırın
00 Yorumla Zaten her yerden baskı alıyordur onun yanında olduğunu hissettir
21 Yorumla
+1 yılBelki o fotoğraftaki erkek sevgilisinin kardeşi falandır gerçekten erkeklerden mi hoşlanıyor olabilir
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 600 cevap paylaştı.
+1 yılİlk karşına al ve konuş kadınları anlt baklm ne tepki verecek onunla yakın bir arkadaş gibi konuş anne olarak degil
00 Yorumla
+1 yıldestek almanız şart bu suç değil hormonal bir hastalık kesinlikle tedavi edilmesi gerektiğini düşünüyorum.
00 YorumlaPsikolojik sorun değil ki psikolok çözsün 😃
Yapacak bir şey yok öyle kabul edeceksin.13 Yorumla
Soran+1 yılbiliyorum ne yapabileceğimi bilemediğim için psikolog demiştim
- Cinsel Yaşam konusunda 316 cevap paylaştı.
+1 yılBu hastalık değil. Psikoloğa göndermeye çalışmanız saçmalık.
10 Yorumla
+1 yılÇok normal? Psikologa götürmek nedir ya bu bir hastalık değil hanfendi doğuştan gelen bir şey ayrica aşkın sevginin cinsiyeti olmaz sonuna kadar destekleyip arkasında olun onun
110 Yorumla
Soran+1 yılben eşcinselliğe karşı değilim ama ne yapacağımı bilemedim
- +1 yıl
Oğlunuzun sonuna kadar arkasında olup onu destekleyin bu ona çok iyi hissettirecektir inanın bana anne oğlunu desteklerse tüm dünya karşısında dursun ne önemi var
- +1 yıl
Ablacık sapkınlık bu. Doğuştan falan da değil. Aşkın cinsiyeti olmaz ne shdjdj. İyice saçmaladınız.
- +1 yıl
Sevgiyi istemeyen hor gören homofobik kişiler benden uzak dursun sizde dahil.
Soran+1 yıl@UluGökKurt araştırdım hayvanlarda bile varmış ve doğuştan geliyormuş hem neden bu kadar baskı varken eşcinsel olmayı seçsin ki ne yapacağımı bilmiyorum
Soran+1 yıltavsiye için çok teşekkürler
- +1 yıl
Sapkınlık falan da değil ayrıca doğuştan geliyor bilimi araştırmanızı öneririm beyefendi. Aşkın da cinsiyeti yoktur.
- +1 yıl
Bilimden konuştuğun bir cümlede aşk denen saçma kelimeyi kullanman komik.
- +1 yıl
Aşkın beyinde başladığını ve bilimsel olduğunu biliyor muydunuz? Cevap vereyim tabii ki de hayır. Az araştırın araştırın böyle kültürsüz herkese yanıt vermeyin
- +1 yıl
Farklı isimlerle adlandırıyoruz biz onu yalnız. Biraz daha yazsana, iyi gülüyorum. Haydi cinsel konularda hayvanlarla farkın olmadığını da anlat. Hayvanlardan örnek ver.
bence ona olumsuz davranma bu da normal bir yönelim yani sevgiyle yaklaş biz gay bireyler buna çok ihtiyacımız var
02 Yorumla
Soran+1 yılolumsuz davranmayacağım bugün biraz daha toparladım aklımı yarın birgün de konuşacağım
Gizli Üye(25-29)+1 yılOlağan bir şey , kadınlardan hoslanmiyorsa zorlayamazsin
03 Yorumla
Soran+1 yılzaten zorlamak istemiyorum ama Türkiye şartlarını biliyorsunuz eşcinsel olmamasını isterdim ama elden de birşey gelmiyor
Cevap sahibi+1 yılMaalesef öyle ben de kardesimden şüpheleniyorum zaman zaman düşünüyorum şüphem doğru çıkarsa ne olur diye de. Yapacak bir şey yok , kendi tercihleri bu yönde , sıkıntı çekmek açısından da ne ilk olacaklar ne de son.. ailesi olarak siz destek olun yalnız hissetmesin kendini toplumun ne düşündüğünden çok bu önemli
Soran+1 yılher zaman yanında olmaya çalışacağım ama bakalım
+1 yılYa herkes anormal bir durummuş gibi konuşmuş. Bunun nesi anormal bence gayet normal bir durum. Her insan aynı olamaz.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılOğlun kaç yaşında nasıl davranıyor detaylı anlatman lazım kesin tanı koymak zor
00 Yorumla
+1 yılEn önemlisi destek. Her ne olursa olsun yanında olduğunuzu hissettirin
13 Yorumla- +1 yıl
Okul değiştirmekle çözümü olmaz
Soran+1 yılzaten okulunu değiştirmeyeceğim ve psikoloğa yollamayacağım bugün aklımı biraz daha toparladım yarın birgün de konuşacağım
- +1 yıl
her ne olursa olsun yanında olacağınızı bilsin. Onu her haliyle her şekilde kabul ettiğinizi hissettirirseniz kazanan siz olursunuz. Diğer türlü sizden uzaklaşır ve çıkmaz bir yola girme ihtimali yüksek olur
Psikoloğa boşuna yollama hastalık değil ki bu yollayasın
12 Yorumla
Soran+1 yılevet doğuştan gelen birşeymiş ama ne yapacağımı bilmiyorum
Ona bir arkadaşını ayarla gerçek bir kadının tadına baksın
04 Yorumla
Soran+1 yılşuanda bir ilişkisi var gibi ve kadınlar konusunda pek zorlamak istemiyorum
Soran+1 yılistemediği bir kadınla yatınca nasıl düzelecek ki ve oğlum daha 17 yaşında değil
+1 yılTepki gostersende bise degistirmeyecegi icin beklemelisin bence gencligin verdigi bise olabilir
00 Yorumla
+1 yılİşin zor olacak ama konuşmaya başla acilen yoksa ömür boyu acı çekersin
00 Yorumlakınamıyım şimdi belki benim de çocuğum olur ilerde aman aman evlerden ırag
01 Yorumla
+1 yılkendi haline bırak gayet normal bir durum
14 Yorumla- +1 yıl
psikologluk bi durumu yok oğlunun sen psikoloğa görün asıl çocuğa baskı yapma kendisine zarar vermesini sağlarsın
Soran+1 yılbaskı yapmıyorum zaten sadece şu an ne yapacağımı bilmiyorum araştırdım biraz doşuştan gelen birşeymiş sanırım sadece konuşmalıyım
- +1 yıl
konusup ne diceksin
Soran+1 yılişte onu düşünüyorum iyilikle sorar ve yanında olduğumu söylerim sanırım bilmiyorum bir tavsiyeniz var mı
evlatlıktan red etmekle başla
02 Yorumla
Soran+1 yıldalga geçiyorsunuz değil mi?
İlk babası sevsin normale döner
00 YorumlaBırak istediği gibi yaşasın hevesini alsin
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 7,5b cevap paylaştı. Evet kardeşim aç kapıyı aras kargo
01 Yorumla
Soran+1 yılanlamadım
Zor bir durum Allah yardım etsin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılpsikolok mantıklı belki düzelir
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılOnu değiştiremezsin kabullen
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılOğlunu rahat b8rak kendini götür psikoloğa
00 Yorumla
+1 yılÖnce psikolog ile siz gorusseniz daha iyi olur
00 YorumlaSen yardımcı ol kızları sevmesini sağla
03 Yorumla
Soran+1 yılkızları sevmesini nasıl sağlayacağım ki
- +1 yıl
Anası olarak oğlunun altına mi yatsın? Kafanız iyi mi ya?
Kestir
00 Yorumla
+1 yılkadınlara onu anlat kadın vücudunu tanıt
00 YorumlaReddet evlatliktwn
03 Yorumla
Soran+1 yılne saçmalamayın çocuğum sırf aynı cinse aşık oluyor diye reddedecek biri değilim
Soran+1 yılne
+1 yılGeçmiş olsun
00 Yorumla
+1 yılDegildir bence ya.
00 YorumlaTedavi olsun
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım