eğer cahil bir insan ise insanları yaşadığı ülkeye göre yargılayıp tanımadan ayıracak ise ırkçı bir soru ama ırkçılığın iyi tarafıda var mesela ben gidipte daha 2011 gibi bir yılda kadınlara araba sürme hakkı veren bir arap ülkesine saygı duyacak değilim
2
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Karadenizli olduğum için ırkçılığa marus kaldım? bir çocuk karadenizlileri hiç sevmiyormuş ve ilk tanıştığımız zaman beni kayırmıştı soğumuştum çocuktan gidip engelledim heryerden garip garip ırkçı mesajlar atıyordu karadenizlilere ırkçılık yapan ilk kez birine rastladım daha da gam yemem :D
Evet, salt psikolojide irkciliktir. Hangi memleketten oldugunu sormak bir nevi irkini, soyunu sopunu ve inancini sorgulamaktir bana gore. Hep diyorum Bayraklarin olmadigi bir dunya da yasamak isterdim. kimsenin kimseyi etiketlemedigi, irkcilik yapmadigi bir dunya ne guzel olurdu.
ırkçılık değilde bölgecilik var izmirli ooooo antalyalı wooooow sivaslı karizma abidesi malatyalı donk düşük bir tanım anadolulu donk çağdışı güneydoğu fetöcü terörist İstanbul nezih avrupa yakası seçilmiş kişiler
Sonuna kadar katılıyorum.. geçen arkadaşım birşey dedi ,"batı tarafı bizim buralardan terörist falan diye cekinirmis dedi"ve evet ne yazıkki karşılaşıyoruz böyle şeyler.. Oysa insanın 5 parmağı bile bir değilken 😏
biriyle samimiyet kurduktan sonra laf arasında sorarım nereli olduğunu çünkü millet olarak bütün memleketler hakkında bi önyargımız var şahsi olarak benim yok fakat karşımdaki insan daha önce bu yüzden kötü muameleyle karşılaşmış olabilir kendisini incitmek istemem
Irkcilk normal bence.. mesela farkli. kulturlerden geliyormu gelmiyormu anlasabilir miyim bununla ilerde ailem istermi falan tabii kafssinda tartmak. Icin sorar.. ben sorarim. mesela... gerci laf olsun diye soruyom. zate n sivesinden tipjnden filan belli oluyor cogunlukla
Olamaz. Ne maksatla sorulduğu ilk etapta bilinemez.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Hayır , ırkçılık değil Bir insanı anlamak için onun hakkında fikir sahibi olmak istersin Kültürü gelenekleri yöresi hakkında birşeyler tahmin edebilirsin yaşadığı yere göre fikir sahibi olursun
Böyle şeyler tamamen niyetle alakalı bence. Tamamen muhabbet kurmak için de nereli olduğu sorulabilir, çirkin bir üslupla sorulup kişi memleketiyle yargılanmadığı sürece sorun yok bence