eksisozluk.com/turkiyeyi-neden-rize-trabzon-yonetiyor-sorunsali--6928716
Türkiye'yi doğu karadenizliler mi yönetiyor?
eksisozluk.com/turkiyeyi-neden-rize-trabzon-yonetiyor-sorunsali--6928716

Sadece İstanbul ilçelerinin başkanlarının memleketleri baz alınarak bu kıyaslama yapılamaz. Türkiye'ye sadece İstanbul yok. Kusura bakmayın.
Sorunuza gelince,
1) Doğu Karadeniz insanı vatanına milletine bağlı ınsanlarda oluşur. Vatanımız söz konusu olduğunda genci yaşlısı demeden herkes ne gerekiyorsa onu yapar. Gerekirse savaşa bile gider.
Ki yaylalardaki jandarmalara edilen yardımlar en büyük örneğidir.
2) Şehir tozu yutmuşlar hariç safkan olanlar dürüst ve sözünün eridir. Üç kağıtçı olup dilinde her daim yalan olan insanı bırakın devlet yönetiminde evinizde bile istemezsiniz..
Hem doğu Karadenizli hemde vatanına milletine sevdalı olan biri olarak sorunuzu seviyem dahilinde cevapladım.
Sürç-i lisan ettiysem affola...
Öyle görünüyor😏
Eig için teşekkürler❤
Bu ülkenin insanları ve siyasetle uğraşıyorlar demek. Bizim yörede siyasetle çok uğraşan yok. Ben bile partiye üye oldum sonra istifa ettim. Yoksa yeniden üye olup adaymı olsam :)
Bende rizeliyim. Bu bölgenin insanının ağzından Allah düşmez ama bu kadar kul hakkı yiyen güruh başka yerde göremezsiniz
Cevap
4Cevap
Memleketi müteahhitler yönetiyor. Bu meslek genelde Karadenizlilerin elinde olduğu için olsa gerek böyle bir netice çıkıyor olabilir.
Sadece ilçeler mi? İstanbul Büyükşehir belediye başkanı da hem Karadenizli hem de müteahhit değil mi?
Birlik kim dirlik o. Gerisi aboooğo. Ciddiyim bak..!🙂
Gürcü ve Rum kökenli olduklarından herhalde ne bileyim, pontus montuslu falan 😅
Koca Türkiye o taraflara sıkışmış sadece.
12 ye kadar diye espiri yapsam kızan olabilir :)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?