Kuran-i Kerim'de "Dinde zorlama yoktur." ayeti neden bu kadar yanlış anlaşılıyor?

O ayetin devamında "Dinde zorlama yoktur, doğrulukla sapıklık birbirinden ayirt edilmiştir, artık her kim tağutu inkar edip Allah'a inanırsa sağlam bir kulpa yapışmıştır ve o hiçbir zaman kopmaz. Allah her şeyi işitir ve bilir." Yani burda kastedilen dine girip girmemek konusunda zorlama yoktur gibi bir anlam çıkıyor bakınca. Çoğu kişi bunu dine girdikten sonrası için gibi algılıyor, yani ibadet yapıp yapmama konusunda, ya da işlerine mı öyle geliyor onu anlamış değilim. Namaz kılmak oruç tutmak farz ibadetler ve inandığını söyleyen bir insan da bakıldığında Allah rızası için bunu yapmak zorunda, farzın anlamı da zaten net bir şekilde açık yapılması mutlak ve kesin olan şeyler yapmak zorunda olunan şey , zorunda olmasak böyle bir anlamı da olmaz zaten farz kelimesinin. Bu arada isteyen yapar istemeyen yapmaz sanane falan tarzı şeyler demenizi de istemiyorum, insanlar bunu neden bu ayeti bu kadar yanlış algılıyor bunu merak ediyorum sadece, yoksa isteyen ibadetini yapar istemeyen yapmaz beni ilgilendiren bir şey değil herkese saygı duyuyorum. Umarım soruda kastettiğim anlaşılmıştır.
Kuran-i Kerim'de "Dinde zorlama yoktur." ayeti neden bu kadar yanlış anlaşılıyor?