NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!
Türkiyede türk yok mu gerçekten?
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!
Soyum selçuklu zamanından beri halkı eğitmek için uğraşmışlar osmanlı arşivlerinde mollamustafaoğulları diye geçer 1461de Fatih Sultan Mehmed in trabzon rum imparatorluğunu yıkılmasıyla Fatihin bizzat kendi imzalı kararname ile konya civarında olan soyum ve mollamehmedogulları yola çıkar oradaki halkı eğitmek için orada vazifeyi bitirip Sultan Abdulhamid döneminde istanbula gelirler o gün bu gün istanbuldayız ve ben aslen TÜRKÜM.
Eğer türkler kendi kabilelerinden bitileriyle evlenselerdi yenilmez olurlardı ( timuçin)
Melez cok tabi dogal olarak soy babafan gelir dersek Türkm ama anne taraflardan karisanlar var tipimz de degisms hep Türk ler cok güzel maşallah saf Türk olmak isterdm
şimdi canım benim olay şöyle ki türk kavramı türkiye kurulunca ortaya çıktığı için lazı da ermenisi de osmanlısı da türk oluyor :)
Cevap
32Cevap
türkiye de türklüğü en fazla savunabilecek tek millet vardır o da aleviler
500 yıla yakın kendilerinden olmayan kimseyle evlilik yapmadılar
şimdilerde değişti biraz ama yine de kesinlikle karşı çıkanlar hala var
benim soyum selanik drama ve tunceliden toplama
atatürke göre türküm
kafatascı zihniyete göre değilim
bence onlarda değil ya neyse
Türkler göçebe bir millettir ve ırklarını korumak için herhangi bir çaba içerisine girmemişlerdir yabancılarla evlenmiş ve birliktelik kurmuşlardır bu nedenle safkan bir Türk olduğunu bende pek düşünmüyorum Nihal Atsız gibi kafatasçılık yaparsak hiç yok zaten ama kendini Türk hisseden herkes Türk'tür benim gözümde.
Benimde kökenim laz ama o öyle değil zaten neredeyse tüm dünya Osmanlıydı :D her tarafta Türkler yaşıyordu :) o yüzden herkes bir taraftan Türk illaha ama AcizAdam ında dediği gibi taaa 100lerce yıl öncesine kadar gidersen illa başka biyerden kız gelmiş kız verilmiştir safkan bulamazsın :)
Türklük de tıpkı diğer milletler gibi geniş şemsiyenin altında toplanmış bir millettir. Kendini hissedebilendir Türk. eğer bir insan kendini o millete mensup hissedebiliyorsa zaten onun genetik özelliği yanılmamış demektir. Mesela benim memleketimde de lazca konuşulur ama biz Türküz. şahsen kafatasımı inceleyerek bu kanıya en kısasından varılabilir. ama sonra da kafatasçılık yapma diyorlar haklılar :)
Ya bana laz deme hiç sevmem onları hele son olarak laz zihniyetli insanlarla olan ilişkilerim iyice önyargı oluşturdu. Zaten karedeniz hep rum Gürcü Rus karışımı bişi.
Aaa öyle demeyin ama ben türkümde aynı zamanda
Ya çok afedersin böyle demek istemedim benim hukukum olan biri vardı annesi Rus babası karadenizli kotu bitti ondan böyle oldum
Bunlarin birlesimi turktur mesela adam capon amerikada yaşıyorum diye amerikanim diyor ama amerikan diye bir ırk yok
Türkiye'de Türk vardır. Türkler vatanlarını ne etnik döküntülere ne de halkların ortak çocuklarına bırakmayacaklar!
benim mısıra dayanıyormuş ama mısırın esnafı filan heralde firavun filan yok yani fıss.
ülkedeki tatlı su milliyetçilerine bakarsan türkiyede yaşayan herkes türk , yani türk var oluyor bu durumda. neye dayanarak var orası muamma.
azınlıklar fazla ama bu teorinin Türk milliyetçiliğini ortadan kaldırmak için atılmış olduğunu düşünüyorum
Artık %100 Türk bulamazsın çünkü çoooool önceden de olsa illa başka ırktan birisi ile karı koca olmuştur.
Yusuf Halaçoğlu oku. Bu konuda Türkiye'de en ciddi ve kapsamlı araştırmayı yapan bilim insanıdır.
burada kimse gercek türk değildir gercek türkler türkistanda cekik gözlü olur ya da tatarlar gibi bizimkisi müslüman olunca karısmıs araplarla
İstanbul'da ne kadar istanbullu varsa türkiyede o kadar türk var hacı
Hakiki türküm kökenimiz asyaya dayanıyor göç etmişiz hep deden babaya gelen hıkayelerle ögrendım bende
bende türküm. memleketiminde kurtuluş günü de yok. türk oğlu türküm...
türkiye cumhuriyetinde safkan türk yoktur, biz türkiye türküyüz,
Ben türküm. bizim köken horasandan gelir. ve türk boylarının ilk yerleştiği yerlerden birisidir.
Yav o değil de arnavut çerkez Boşnak Türkçülük yapıyor onları anlamıyorum. İnsan bu kadar mı asimile olur?
arnavut çerkez Boşnak dediğin zaten Türk Osmanlı yüz yıllarca iskan politikası uyguladı oraya giden Türk boylar ölüp soyları kurudu mu sanıyorsn?
birilerinin uydurması çok farklı milletten vardır mutlaka önemli olan kendini türk hissetmen
ben bilmiyorum ya nereye dayanıyoruz diye :Dddd sormustum küçükkn Türküz biz Türk deyip geçiştirmişlerdi :))
Elhamdülillah müslüman BULGARIM (pomak) . İyi ki Bulgarım
Aynen. Turkler yahudi dolu Tayyip baskanimin dedigi gibi ahdnsbbc
Benim kökenim karışık ne olduğumu bende çözemedim.
Aynen bende
benim baba türkiye'li bile değil :D
Atalarım türkmen boyu horosandan gelme
Böyle mlca bir soru olmaz ya
Gayet mantikli bir soru sordum ben, sensin o
Cidden orası biraz karışık ya :')
Beğdili boyuna mensup bir Türkmenim
makedon-arnavut kökenim
aslı varsa bende arap soyundan geliyomusun^^
Anneden türk babadan çerkesim :)
Babam tarafi rus. Annem tarafi arab :D
Dede İtalyan.