Boşanma davasında video kaydı delil sayılır mı?

Merhabalar,

Bu konuyu uzunca bir sure arastirdim ancak cok fazla celiskili sonuclara ulastigim icin buraya sormak istiyorum durumumu. Ben 26 yasindayim ve 4 yildir evliyim. 2 tane cocugum var. Buyuk oglum 3, kucuk oglum 1 yasinda. Bosanmak istiyorum ancak esimden cekiniyorum bu nedenle bosanma davasi konusunda kafamdaki soru isaretlerini silmek istiyorum olabildigince. Uzun bir yazi olacak kusura bakmayin bunun icin ama inanin 1 yildir cektiklerimi anlatmaya kelimeler yetmez.

Yaklasik 1 yildir esimden siddet goruyorum, bu olaylari kayit altina almayi basardim. Cok asiri net degiller ancak bana saldirdigi ve hakaret ettigi belli oluyor. En son olayi buyuk cocugum da gozleriyle gordu ve aglamaya basladi. Onun goruslerine basvurur mu mahkeme, kendisi 3 yasinda. Biliyorum daha bir cocuk ama sonucta olaylari gordu ve konusmasi da gayet anlasilabilir durumda.

Kendisinin bir abisi var ve kendisi polis memuru. Surekli olarak abisini araya sokuyor ve beni onunla tehdit ediyor, cocuklari alamazsin. Gittigin her yeri bulurum diyor. Baska bir adam oldugunu dusunuyor olmali ki, eger kacarsam falan beni bulacagini ima ediyor.

Su anda kendisinin 1 tane dukkani ve 2 tane evi var. 2 arabasi var, bir tanesi esya tasimak icin olan kamyonetlerden, digeri de normal araba. Sabit bir maasi yok, ancak kendisi bir muhasebeci ile calisiyor. Onunla telefonla konusurken falan vergi ile ilgili konusmalarini duydum, bana anlatmadi ancak daha az vergi veriyor bence ve bu nedenle gelirini de daha dusuk gosteriyor. Bu nedenle mahkemede bana nafaka vermemek icin gelirim yok diyecektir, hatta zarar ediyorum bile diyebilir. Kendisinin cok cirkef bir ailesi var ve polis olan abisi nedeniyle mahkemede beni bile suclu gosterip benden para bile talep edebilir. Kendisinin bu konuda cok cirkinlesecegini dusunuyorum. Yalniz soyle bir durum var, normal binek arabayi alirken babasi para verdi ve sanirim bankadan gonderdi. Onun yari hakki normalde benim ancak bunu gosterip bana vermeme gibi bir durumu olabilir mi? Evin yari hakki ve dukkanin yari hakki kesin olarak benim olur mu? Evden o mu cikmak zorunda, yoksa ben bu evde kira vermeden kalma hakkina sahip miyim? Eger bana iftira atarsa aldatiyor falan diye cocuklarimi benden alabilir mi?

Ben onu aldatmadim ama diyelim ki aldattigima dair bir kanit vs sundu mahkemeye bunun bir katkisi olur mu? Telefon faturalarindan aranan numaralar ve mesajlar (ozellikle icerikleri) goruluyor mu?

Elimde yaklasik 12 tane video var ve bunlari da gizli bir sekilde tutuyorum, eger bulursa beni kesin yataklik edene kadar dover. Bu siteye bile gizli bir sekilde giriyorum, giris yaparken gizli sekme aciyorum ve mailden de sildim gelen onaylama mailini. Korkuyorum ondan cunku.

Kusura bakmayin uzun oldu ancak olabildigince kisa bir sekilde anlatmaya calistim ve kafamdaki sorulari sordum. Okudugunuz icin tesekkur ederim.
Güncellemeler
+1 yıl
Uzun geldigi icin bir miktarini kesmek zorunda kaldim kalan kismi burada:

Universite mezunuyum, esimin istegi nedeniyle evde kaldim ve cocuklarima baktim. Bundan hicbir sekilde pisman degilim ancak bu sure boyunca kariyer konusunda ilerleme sansim varken benden bu sansi aldi ve su anda maddi bagimsizligim olmadigindan dolayi onu terk edemeyecegimi, eger edersem cocuklarima bakamayacagimi dusunuyor. Sanirim bu olaylardan sonra biraz paranoya yapti ve baska birileri ile gorusuyor muyum diye sure
Boşanma davasında video kaydı delil sayılır mı?