Benim çok istediğim bir isim var şu an hamileyim ama bu isim eski sevgilimin ismi eşim bilmiyor ama gerçekten kaç yıllık isim bu 10 yıldır aklımda olan bir isim eşime bunu söylesem kabul etmez öğrenirse bir sorun olur mu
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılSadece isim bu ne var diyebilirsin ama öğrenirse hiç iyi olmaz bu yüzden bunu yapma. Daha doğmamış bebeğinizin ismi birlikte geçireceğiniz yılları alıp götürebilir, eşin sürekli bir sorgulama içinde olabilir sevdiğin başka bir ismi koyarsan aileniz için daha iyi olur
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı. öğrenirse.. evliliğin sonu bile gelebilir. bunu yapmanızı önermem.. yoksa şu da var ki.. benim 10 tane kız arkadaşım olduysa evlenmeden önce.. 10 tanesinin de ismi yasaklı isim mi olacak mesela? bu da var.. her hangi bir flörttür geçmişte kalmıştır , ismini koymak problem edilmemeli. isimdir sonuçta.. ama unutulamayan sevgilinin isminin konulması hangi açıdan bakarsak bakalım ciddi problemler getirecektir er ya da geç.. eşiniz öğrenmese bile , bu ismi bu niyetle evladınıza koymanız , o ismin sahibini daima içinizde yaşatacağınız anlamına gelir. madem evli barklı bir insansınız, geçmişte kalan bu insana , bir set çekmelisiniz.. ki eşiniz öğrenirse , anlatamazsınız kendinizi emin olun.. bunun için yuva yıkacak çok adam tanıyorum.. ki sanırım ben de evliliğimi çatırdatırdım unutulamayan sevgilinin ismi meselesinden dolayı.. sadece ismin kendisi güzel bir isimse, o zaman başka.. niyetini farklıdır zaten diyeceğim ama soru soruş tarzınız bu yönde değil maalesef..
ben bunun yanlış olduğunu düşünüyorum bu yüzden , doğru olan şeyin yapılmasını daha sağlıklı buluyorum..00 Yorumla
Bu kesinlikle doğru değil. Eski sevgilinize karşı bir şey hissetmeseniz bile eski sevgilinin ismini beğendiğinizden dolayı çocuğa koyulmaz. Şimdi tabi ki o koyacağın isimden sadece bir tane yok ama o isim eski sevgiliyi ait olması yanlış kapıları açmanıza sebep olur, karşı taraf için... Biraz da empati kurun eşiniz aynı sizin yapacağınız şeyi yapsa nasıl karşılardınız bu durumu? Önce bu soruya yanıt verin. Çünkü insan kendine yapılmamasını istemediği bir şeyi başka kişiye yapmamalı.
00 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. Sen ismi sevdiğin için çocuğuna vereceksin eski sevgilinin ismi olduğundan dolayı değil. Ama eşin öğrenirse öyle düşünmeyecek. Ya eşinin öğrenmemesini sağlayacaksın (ki öğrenebilir) ya da başka isim koyacaksın.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
86
Cevap
97Cevap
- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılBu tür bir kadınla evli olan eşe cidden üzüldüm yani.
Birincisi bunu bir şekilde öğrendiğinde net boşanır zaten.
İkincisi çocuğun babası olup olmadığını dahi sorgular çünkü aklı hala eskisinde olan insandan her türlü sadakatsizlik beklenir.
Üçüncüsü de o çocuğa babalık yapmaz ve çocuktan soğuyup uzaklaşır ve doğacak olan çocuk bir ömür baba sevgisi eksikliği çeker.
Yani sırf senin saçma duygusal takıntıların hem çocuğun hem de evli olduğun adamın hayatını karartır.
Senin hayatını ne derecede karartır onu eşinin vereceği tepkiyi bilmediğimden bilemem ama iyi tepki vermez net.
Harran Ovası gibi geniş olması lazım tepkisiz kalması için.
Mümkünse senin gibiler evlenmesin ve başkalarının başını yakmasın cidden.87 Yorumla- +1 yıl
@kensaaa Senin için bu durum normal olabilir yani yarın evlenirsen eşin eskilerinden birisinin adını koyarsa ve sende öğrenirsen ses etmezsin ama bizim mezhebimizdeki kişilere göre bu tarz şeyler kabul edilmez.
Abarttığım bir şey yok yani. - +1 yıl
@kensaaa senin eşin eski sevgilisinin adını koysa çocuğuna nasıl bir tepki verirdin ayrıca troll olan bir soru için de tartışmayın bence ki görüş sahibinin haklı tarafları var öyle bir durumda eski sevgilisini bilen herkes durumu farkeder eşini seven kimse eşini böyle gurur kırıcı bir duruma sokmaz ;)))
- +1 yıl
@kensaaa Normal olmayan her şey anormaldir.
Sana göre anormal değilse demek ki normal bir durum.
Sen seve seve kabul edersin eşin sana yaparsa.
Herkes kendi değer yargısına göre yargılayıp karar verir ve benim gibilerde de bu tarz bir hareketin kabulü olmaz. - +1 yıl
@kensaaa Her hoşuna giden hareket etik olmuyor işte.
O zaman bir adam veya kadın hoşuna giden birisiyle beraber de olsun. Sana göre ne var ki sonuçta adam öldürmüyor öyle değil mi?
Ama birisini fiziksel aldatmayla psikolojik aldatma arasında bir fark yok her ikisinde de karşıdaki kişiye saygısızlık edip, tüm hayatı boyunca kuşku duymasına neden oluyorsun.
Bu durum da psikolojik aldatma yani sen her şeyi fazla hafife alıyorsun eğer evlenecek olursan daha geniş birisiyle evlenirsen senin için sorun kalmaz.
Ne ben hayatımdaki insana böyle saygısızlık yaparım ne de karşımdaki kişi bana yapamaz.
Ve bu durumu hiçbir zaman hiçbir durumda da normal görmem.
Valla bütün olumsuz yorumları beğenmekten parmaklarım yoruldu bu yüzden yorumu kısa tutacağım. Bir isim uğruna yuvanıza fitne sokmaya hiç gerek yok. Ağrısız başımı nasıl ağrıtırım diye sormuşsunuz. En mantıklı karar şu ki; elinizle birlikte bir isim seçip o ismi koymanızdır. Şu an hayatı paylaştığınız kişiyle ortak bir karar vermek hem araniza uğursuzluk girmemesine hem de iki tarafın da vicdanının rahat olmasına sebep olur. Bak şimdiden sıkıntılara girip buralara kadar gelip sormuşsun, ilerde de hep bu şüphelerle yaşayacaksın acaba öğrenir mi acaba yanlış anlar mı vesaire. Hiç gerek yok hanımefendi mantığınızı kullanın lütfen
30 Yorumla
+1 yılSakin ve kesinlikle boyle bir hata yapma. İki kisinin bildigi sir degildir. Bir isim icin ne yuvana zarar ver, nede adamin oz ogluna her baktiginda karim haala onumu seviyor dusuncesiyle cocuktsn uzaklasmasini saglama. Yapma. Yarin oburgun bunu neden cok istiyorsun diye sorar seviyorum dersin inanir amaaa eski sevgilni sonucta yakin cevren biliyor ortaya nifak sokan olursa ya da olmaz ama oldu diyelim eski sevgilin bunu bi sekilde ogrendi ve kocana bak haala beni seviyor cocuga ismimi vermis vs olmaz deme bu hayatta neler oluyor. Kesinlikle bu sekilde birsey yapma. Senaryo kurmak zor degil, cocugunu onun adiyla cagirdikca beyin o isme odaklanacak olduki cinsel birliktelik sirssinda kocana ismiyle iltifat edecekken onun adi cikti agzindan diyelim nasil acikliycaksin. Birak hic sucu olmayan adama hem cocugu hemde evligi zehir etme. Valla nasil bir dusunceyse ben taktim kafaya 😔
00 Yorumla
+1 yılYanlış anlamaz, gayet doğru ve yerinde analar. Çocuğa eski sevgilinin adını koymak nedir? Resmen hala onu seviyorum, seninle ona inat evlendim, seninle kavga edersen seni onunla aldatabilirim demiş oluyorsun eşine karşı. Yani bence bunu söylersen seninle boşanmak bile isteyebilir. Ki bence bu bir boşanma sebebidir.
10 Yorumla
+1 yılYa harbiden anlayamıyorum bazen ne yaşıyorsunuz ne içiyorsunuz.. Yargılamak istemiyorum ama aynı şeyi kocan yapsa kıyameti koparırsın sonra diyosun eski sevgilimin adını koyayım mı.. Eşin de eski sevgilisinin adını diğer çocuğunuza koysun mesela.. Gül gibi yaşayıp gidersiniz.. hatta eski sevgiline de yaz de ki bak senin adını çocuğuma koydum çok dramatik.. Tövbe tövbe ya..
10 YorumlaMilyonlarca isim var, başka isim bırak. Bir gün eşin bu ismin hikayesini öğrenirse başın çok ağırır ve olan bir bir aileye olur.
En basiti kendini eşinin yerine koy ve kızının isimi eşinin eski sevgilisi olduğunu düşün. Ne kadar kütü bir his... Bir de bunu yıllarca duymak var... İyi düşün00 YorumlaBu hiç hoş değil o yapsa sen ne yaparsın ben kabul etmem mesela bir tsne arkadaş güzel cevap vermiş hem aileni yıkarsın hem çocuğun hayatinı yıkarsın işte bu yüzden evlenmiyorum bir yandan bir kızla evlenecegim zaman eskisi diye bir sey olmayacak tamamen temiz olacak
00 Yorumla
+1 yılöğrenirse hala unutmadın der evliliğiniz çöker
onu bunu boş verin. siz hala eski sevgilinizi unutmamışsınız. peki neden evlilik yaşadınız. bu adama yazık değil mi. şu an halen ruhen aldatıyorsunuz eşinizi. fiziksel aldatma olmasa da ruhunuz ile aldatıyorsunuz. bu sizi hiç rahatsız etmiyor mu00 Yorumla
+1 yılYanlış anlar , sorun çıkar, yapmamalısın bence
Benimde bir arkadaşım'ın ismini babası koymuş koydugu isim eski sevgilisinin ismiymiş. Fakat bizim kız ismini sevmiyor, sırf bu yüzden
Ama sen şimdi diyeceksin ben çocuğuma ve eşime söylemeyeceğim asla bilmeyecekler saten 10 yıldır aklımda
Maalesef ki böyle yapman onlardan küçük bir şey saklamış gibi olur , tehlikeye girmemek gerek küçük bir şey olsada
Çok fazla ve anlamlı çok güzel isimler var onları araştırabilirsin😊00 Yorumla
+1 yılYuvama nasıl çomak sokabilirim diye sorsan doğru olurmuş.
Öğrenince aferin mi diyecek yoksa başka birşey mi düşünür bilemem? Bir insan neden eski sevgilisinin adını çocuğuna koyar ki o adamın yerinde olsam öğrensem pişman olurdun.30 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Yok yok öğrenirse hiç sorun olmaz hatta kocanda mahkemeye gidip kendi ismini değiştir gvat koyar adını mutlu Mesut yaşarsınız.
50 Yorumla
+1 yılBoşanma sebebi desek yeridir.
Hukuken bile eski sevgiliden bahsetmek, unutamadığını söylemek boşanma sebebidir. Manevi tazminat gerektirir.
İnsan olarakta ben onu unutamadım demektir. Başka açıklaması var mı?10 YorumlaYok canım ne sorun olacak. Karaktersizliğini ayakta alkışlar en fazla
60 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılEmpati yap ve kızına kocanın eski sevgilisinin ismini koyduğunu düşün! Hoşuna gider miydi?
İşte cevap orda saklı 👍30 Yorumla He oldu bu nasıl bi kafa ya oda ozaman kendi eski sevgilisinin ismiyle seslensin sana yanındakiyle mutlu değilsen kafandakinin yanına git boşa adamı üzme
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı. Evet olur aynısını eşin yapsa çok sevdiği kız ismi aynı zaman da eski sevgilisinin de ismi olsa sen ne hissedersin benim çocuğuma eski sevgilisinin adını koymuş diye kırılmaz mısın?
11 Yorumla- +1 yıl
👏👏👏
+1 yılDurup madalyonun diğeri yüzünü çevirelim bakalım, eşiniz çocuğunuzun ikinci ismi olsun dedi ve sevgilisin ismi unisex bir isim olsa ve oda bunu istese sizde ilerde öğrenseniz?
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı.
+1 yılSana tavsiyem.
Böyle bir şey yapma :)
Eşine de, kendine de, oğluna da saygısızlık olur.
Öğrenirse sorun olur.
Yanlış anlar.
cut.10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 658 cevap paylaştı.
+1 yılEski sevgiliyi unut gitsin eşin fark ederse sorun cıkar benimkide beni bırakıp başkasıyla evlndı hecenlı anında kocaya benim ismimle hitap etmış adam kudurmuş 🙂
00 Yorumla
+1 yılAllah için insan gibi isim koy
Eski sevgilin eskide kaldı
Ogluna bunu yapma sakın.
İsim mi yok
Hem ona hayırlı olup olmadığını bilemezsin.00 YorumlaSenin ağzında kalmaz birine kesin söylersin ondan sonra kocanın kulağına. İş bisanmaya kadar gider. Orta yol kız olursa onun eski sevgilisinin adını koyun. Bakalım tepkin ne olur
00 YorumlaEşinin ne anlayıp anlamadığı önemli değil de seni başkaları ile aldatsa anlayıp anlamasan ne olurdu bilmiyorum haksızlık yaparsan haksızlık görürsün eşini sevmiyorsan çocuğu aldır yol yakınken dön
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılMilyarlarca ismin icinde o mu kaldi allah askina. Ucu bosanmaya bile gidebilir bunun. Sakın koyma.
30 Yorumla
+1 yılKız olursa da eşin eski sevgili adını koyar olur biter
30 Yorumla
+1 yılİllaki yanlış anlaşılır unutmadığını hala özlem duyduğunu bilir büyük hayal kırıklığı yaşatırsın eşine
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 306 cevap paylaştı. eğer ona da eski sevgilisinin ismini koyma hakkı getirecekse koy aslında gitsin
20 YorumlaYapmayın bence tesadüf eseri karşılasırlar filan ya da öğrenir kötü olur.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılBunu ihanet olarak algılar. Yapma dünyadaki tek isim o değil.
20 Yorumla Eğer koyacaksın geçmişini çok iyi saklaman gerekecek ama pek saklanabileceğini düşünmüyorum o yüzden başka isim düşünebilirsin 👍🏻
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılHic hos degil, dusunsene kizin oluyor ve esin eski sevgilisinin ismini koyuyor ve sen bunu bi sekilde anladin.
Ne his ederdin?00 Yorumla
+1 yılKocan öğrenmezse bile ona eski sevgilinin ismiyle seslenmesi hoş olmaz. Sen de zamanla pişman olursun
00 Yorumla
+1 yılBöyle bir şey yapılmaz tabii ki de. Huzursuzluklar çıkabilir, sonuçta amaç ne yani başka isim mi kalmadı. 😃😃😃
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılEşinizin bilip bilmemesi sorun değil asıl önemli olan sizin karakteriniz insanlara duyduğunuz saygı..
Empati yaparsanız iyi olur..00 Yorumla ahheğer eski sevgilinin ismini biliyorsa çok kötü bir durum olur bu bariz şekilde eski sevgilini unutamadığını belli edersin..
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 982 cevap paylaştı.
+1 yılNe kadar dusuncesizce bir hareket.
Tabiki vermemelisin. Bugun degilse bile yarin mutlaka gercek su ustune cikacaktir00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılAyni durumda kiziniza esiniz eski sevgilisinin ismini koysa veya dusunse siz ne tepki verirsiniz onaylarim demeyin inanmam
00 Yorumla
+1 yılkoyma.. o koymak istese sen ne düşünürdün onu düşün..
biraz empati yap kendini onun yerine koy hak vereceksin00 Yorumlasöyle söyle ha başka isim mi yok anlamadım gitti ama koy her o isimle seslendiğinde eski sevgilini hatırlarsın
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 696 cevap paylaştı.
+1 yılEmpati yap bi sonra koyup koymamak sana kalmış. Şahsen eşim böyle bişey yapsa elbette yanlış anlarım.
00 Yorumla
+1 yılHala sevdiğiniz için mi koyacaksınız yoksa isimin o kişiyle alakası olmadığı için mi
03 Yorumla
Soran+1 yılBen o ismi sevdiğim için koymak istiyorum, geçmişte kaldı onlar evliyim artık
- +1 yıl
O zaman bi sorun olmaz bence
Bana babam eski nişanslısının ve nenemin ismini koymuş
10 YorumlaÖğrenirse bu niyetle koymadığını bilse bile şüpheye düşer yapma
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 501 cevap paylaştı. Annem eski hoşlandığı - sevgilisi değil - Erkeğin ismini koymuş 🤣 Babama söylemedi ama
00 Yorumla
+1 yılYa nerden bilicek senin eski sevgilini Allah Allah koy gitsin ya
00 YorumlaO zaman kızın oluncada eşinin eski sevdiği kızın ismini koyun güzel olur mu?
00 Yorumla
+1 yılYok canım neden yanlış anlasin ki en doğal hakkin eski sevgilinin adını koymak
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılSen düşünsene kızınız oluyor o da eski sevgilisinin ismini koymak istiyor ne düşünürsün
00 Yorumla Öyle bir hatayı eşine yapma milyon tane isim var dünyada.
00 Yorumla
+1 yılne yapıyon sen şaka mısın koyma ögrenirsen agzına iki kürek çakar yapma be
00 Yorumla
+1 yılNe alaka ki. Sonuçta sen o ismi sevdiğin için koyuyorsun. Eski sevgiliyi aklına getiren sensin
00 YorumlaEşin çocuğuna eski sevgilisinin ismini Koysa hoşuna gider mi peki?
00 YorumlaBak böyle durumlarda şöyle düşüneceksin. Bana aynısı yapılsa ne hissederim acaba?
00 Yorumla
+1 yılEsin eski sevgilisinin adını koysa?
Tabii ki olmaz bu. Kapatmadıysan o defteri neden evlendin?00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
s +1 yılYok canım yanlış anlamaz hatta öğrenirse "helal olsun iyi yapmışsın" der...
00 Yorumla
+1 yılOnca isim varken neden o isimde diretiyorsun ilginç...
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılSöylemezsen nerden bilecek, sanki sevgilinin ismi sadece onda var 🙄🙄
00 Yorumla
+1 yılÖğrense boşanma sebebi olabilir. Macera aramaya gerek yok
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 382 cevap paylaştı. Aynı şeyi eşin yapsaydı nasıl hissederdin?
Başka isim seç bi’ zahmet.00 YorumlaAile & Toplum konusunda 852 cevap paylaştı. Bnce bigun ogrenirse direk bosanma sebebi hatta dna testi yaptrma sebebi
00 Yorumla
+1 yılHamile olduğunuz için hakaret etmiyorum titre ve kendine gel
00 Yorumla- Devamını Gör (123)
Devamını Gör(168)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri