Dürüstlük, fedakârlık, oyun, eğlence , sevgi, saygı hangisi?

Adam ve hayattaki tek arkadaşı olan köpeği bir kazada birlikte ölmüşlerdi. Kendilerini muhteşem bir manzaranın karşısında buldular. Rengarenk çiçeklerle süslü bir bahçe, altından yapılmış bir kapı, beyazlar içinde bir kadın. Adam kadına sordu: “Burası neresi?” Kadın ona gülümsedi: “Cennet, efendim. “
Adam sevindi, kapıya yürüdü. Ama kadın onu birden durdurdu: “Üzgünüm efendim, köpeğiniz sizinle gelemez. Onları içeri almıyoruz.” Adam kadına; ‘‘Ama o benim en yakın dostum’’ dedi. Nafile, ‘‘Giremezsiniz!’’ cevabı verildi. Bırakmadı yılların dostunu. Gerisin geriye döndü.
Bu kez tozlu çamurlu bir yola girdi. Karşılarına çiftlik girişini andıran bir kapı ve önünde bekleyen yırtık pırtık elbiseli bir dede çıktı. Adam sordu; “Arkadaşımla birlikte bizi kabul eder misiniz? ’’Dede“ Tabii...” cevabını verdi. Girdiler içeri. Yüzlerce ağaçtan birinin altına köpeğiyle yerleşti.
Dedeye yine seslendi; ‘‘Burası neresi?” Yaşlı adam “Cennet” cevabını verdi. Adam şaşırdı: ‘‘Nasıl olur! Az önce muhteşem bir kapıya gittik ve orasının da Cennet olduğunu söylediler!” Dede, “Şu rengarenk çiçeklerle süslü altın kapılı yer mi? Orası cehennem!” dedi.
Adam iyice şaşırmıştı. Dede gülümseyerek devam etti; “Onlar, kendi çıkarı için en iyi arkadaşını yarı yolda bırakıp bırakmayacağının sınavını yaptılar sana!’’ Dostlarınızı yarı yolda bırakmayın. Çünkü dostluk; kaybolduğunuz bir ormanda, size yol gösteren ışık gibidir...

Demiş Muhammed Ali. Haksız sayılmaz. Arkadaşlığın anlamını öğrendiğimi düşündüğüm her an, bir şekilde hiçbir şey öğrenmediğim gerçeğini çarptılar suratıma. Bu yüzdendir ki ne arkadaşlığı ne de başka birşeyi öğrenemeyeceğimi anlayaraktan çekildim kuytuma.
Bu sebepledir ki, hali hazırda bir şey ifade etmiyor. Belki ileride eder, bilemedim.
Beraber eğlenebileceğim birini ifade ediyor. Çünkü birlikte güzel zaman geçiremeyeceğim birini hayatımda istemem. Zor günümde yanımda olmasına gerek yok.
Saçmalayabildiğim, özgürce takılabildiğim, güven duyduğum birinin bulunduğu ortam.. Keyifli geceler..
Beraber sacmalayabilmek cok önemli her zaman ciddi takilamam bende 😂
😜🤘
Teşekkürler..
Rica ederrim baby😘
Cevap
22Cevap
Haksız da olsan seni savunması için oluşturulmuş eğlenceli karakter
Hmmmmmmmmm ☺☺
Bana göre arkadaşlık
-Düştüğünde kaldıran,
-Üzüldüğünde güldüren,
-Her zaman doğruyu söyleyen,
-Seninle ölüme gelendir.
Kafa dağıtacak birileri işte, çok anlam ifade etmiyor. Dinlemeyi ve anlatmayı pek seven biri değilim, işim düşmeden kimseyle iletişim de kurmam.
Arkadaş diyince dürüstlük ve zor zamanda yanımda olması aklıma geliyor. Dost kavramı var o apayrı zaten, dost bulmak da zor bu zamanda.
Kötü zamanlarında sana sarılan, seni güçlendiren , beraber atlatıcaz , sana güveniyorum diyen insandır. Yani benim.
oyun gelmeye başladı sadece son zamanlarda fazla yakınlıklar çıkar ilişkileriyle oluyor bunu hissetmeye başladım
Arkadaşlık cok şey ifade etmiyor ama dostluk olursa iş değişir. Arkadaş sıradan gibi birşey
Kardeşlik ifade eder ben arkadaşlarımdan hicbirseyi gizlemem
Birlikte vakit geçirebildiğin hayat arkadaşlığını ifade ediyor
Çok derin arkadaşlıklarım hiç olmadı, olanları imrenmişimdir
Yani cokda sey degil olmasada olur. cok kazik yedim cunku
Beraber gülebildiğim kimse.
Yani o ben oluyorum 😂😂
Yani teknik olarak evet, bugün sana pratikte arkadaş diyesim gelmiyor :) Daha çok ağzına kürekle vurasım var.
Aaa ben ne yaptim simdiiii 🙄😂
Sen biliyorsun -.-
Ama ama ama ben 😁😁
Yok ama ama ama -.- Kırdın, kırdın -.-
Çıkıktir o ya kırık olsa duramazsin 😂😂
Onla da durmuşluğum var, dururum bence :)
Pekii artık tamam alicam gönlünü mecbur 😊😊
727 000 TL -.-
700 de anlasmistik 🤭😂
Yok o şantaj içindi bu ayrı :D
Oooo neyse kırık kendi kendine kaynasın ya vazgeçtim 😂😂
Ahah 700k'yı verdi, 27k için vazgeçti ya :D
1 kurusun hesabını yaparim ben 😂😂
Ahah deli :D
Yalan... dolann... menfaat...
Owww bir yasanmislik seziyorum
Tabii
Artık hiçbir şey ifade etmiyor
Anlatilamaz bir cevaba sahip
Güven ve samimiyet. 😎
Her daim yanımda olan birisi
Kötü gününde yanında olmak
iyi günde hep yanında olan insan topluluğu.
mezar teslim dostluk..
Sohbet devamlilik durustluk
Zayiflik
Kisiye bağlı ama bazıları arkadaşlıktan öte oluyo
Hiç bir şey
Cok sey yazsam sigmaz
Saydıklarının hepsi
Kardeşlik
Çok şey ifade ediyor
Örneğin?
boş iş bebeğim
Hiç arkadaşım yok
Yorumlarda seni geldim bir kaç kez size hep ümitsiz konuşuyoruz bir yerden başlayın artik tabularınızı yıkın yoksa hayat böyle gecmez
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?