Eskişehir'liller nasil insanlardir?
Eskişehirliyim fakat hayatım başka yerlerde geçebiliyor yani bir çok şehirde yaşadım ve aradaki farkı biliyorum. Öncelikle eskişehirde sosyalleşmek aşırı derecede basit ve güvenli. En basitinden başımdan geçen bir olayı anlayayım. Çarşıya gitmek için tramvaya bindim en arka koltukta boştu kimse oturmayınca oturdum birkaç durak sonra yaşlı bir kadın bindi teyzecim siz şöyle oturun diye yerimi vermeye çalıştım kadınla 5 dakika kadar teyze sen otur muhabbeti yaptım sonunda oturdu. Yanımda bulunan kuzenimle acaba hangi telefon daha iyi muhabbeti yaparken teyze büyük almayın yavrum ben büyük aldım da kullanamadım dedi. Teyzeyle bayağı bir konuştuk. O sırada hasta olan kuzenim hunharca burnunu çekerken 3 koltuk ilerdeki kadın peçete uzattı. Bir bankta otururken yanımızdaki genç kadın bize bisküvi ikram etti. Bir restorana giderseniz rüzgardan dolayı uçan peçeteyi boş vermek yerine peşinde koşup onu çöpe atan bir toplumdan söz ediyoruz. Her köşe başında profesyonel gibi müzik yapan bir grup sokak çalgıcısı görebilirsin. Eskişehirde 1 hafta kalan birisi yere çöp atmamayı öğrenir. Tramvayda ya da dolmuşta ya da herhangibir ulaşım aracında 8 9 yaşlarındaki çocukların ellerinde kitap görürsün.
Ayrıca eskişehirliler evet biraz egoist gözükür çünkü kimse kimsenin işine karışmaz o kişi istemediyse
Muttaliplileri hiç sevmiyorum savaş zamanında iyi satmışlar şehri
Bak diğer yorumlara bakmadan yazıyorum. Bizim okulda bir kız vardı diğer sınıfta o kadar cana yakın eğlenceli yeşil gözli uzun boylu güzeller güzeli bir kızdıki... onu hatırlattın bana
Biz çok iyi insanlarız sevin bizi ^^
Hmm sevelim sizi anlat bakalım biraz sizi de sevelim sizi :)
Eskişehirliler olarak Türkiye'nin en medeni şehri biziz. ^^
Neden öyle düşünüyorsun peki?
Ben düşünmüyorum en medeni insanlar Eskişehirdedir. Türkiyede kime sorsan gösterir :))
Bide sizin oralarda anti tayipci biri bayranini Türkiyeyi seven biri hangi partiyi tutuyorsun cevabina Türkiye Partisi diye cevap veriyorsa hangi partidendir? Yanlış anlama siyaset değil konum sadece anlama çabasındayim ogrenmeye çalışıyorum
Bağımsız Türkiye Partisi, 25 Eylül 2001 tarihinde kurulan Türk siyasî partisidir. Genel başkanlığını Haydar Baş'ın yaptığı partinin "Millî Ekonomi Modeli" isimli devletçi bir ekonomi programı vardır. Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyeliğine karşıdırlar.
Başka sorun varmı? cevaplayalım.
Hmm anladım
Yani Türkiye Partisi mi var bilmiyordum peki şimdi oy kullandinda kime veriyor sence :)
Ya ailesi açık kapalı birine nasıl bakarlar
Eskişehir demek CHP Demek şaşmayız biz ^^
Bu şehirdeki çoğu kişi kendini geliştirmiş, batılı düşünceye sahip kişilerdir.
Açığada kapalıyada saygı duycaklarını düşünüyorum.
Evettt istedim cevaba ulaştım çok teşekkür ederim. Chpli oldunu gizliyo bunu fark etmistim
Eskişehir diyince aklına bunlar gelsin.
Atatürkçülük
Rahatlık
Güzel Kız
Gelişmişlik ^^
Bana hiç öyle gelmiyor ama siyasi konuda çok sert akpliysen olmaz bile dedi yani
Sana nasıl öyle gelmedi?
Akpliler sevilmez zaten bizde neden mi? burada akpye oy verenleri anasından dogduguna pişman ediyoruz. Anlatabildimmi?
Anladım saygı duyuyorum görüşuze ama kapalı oldum içinde aynı tepkiyi alabilirim onun için dedim bana öyle gelmedi diye
Emin ol AKP'liyim demediğin sürece bir tepki almazsın güven bana.
Değilim zaten ama o öyle Söyleyinxe insan uyuz oluyo yani teşekkür ederim heryere imzanıda bıraktın Sağol yani :)
Eskişehir diyince akan sular durur babam gelse tanımam o kadar seviyorum eskişehiri :))
O kadar yardımcı olduk bir EIC Seçmedin be zalım :))
Kusura bakma yoğundum biraz hak ettin gerçekten :) memleketini seven insani severim hayırlısı çok çok yardımcı oldun teşekkür ederim herşey için
Sen saol :))
Cevap
26Cevap
esES memelketlerin kralıdır. Kimse kimseye karışmaz herkes birbirine saygılıdır. Art niyet bulunmaz çoğu insan da ama yine de dikkat etmen gerekn noktalar var tabi..
Nedir onlar?
özelden yaz anlatırım,9 burdan şimdi eskişehirlilier alınabilir.:)
Duymak isterim anlat lütfen :))
özelden yaz..
Açık linkim yaz cevap veriyym
akp ye oy vermeyen serefli ve namuslu insanlardir :)
:))
++++++++++++
Eskişehir insanı genel olarak iyi ama nankörlük yapıyorlar. bu şehri öğrenciler ayakta tutup besliyor ama eskişehirliler öğrencilere karşı çok kibirli
Her şehrin insanının iyisi de var kötüsü de var yani Eskisehirliler iyidir veya kötüdür diye net bir çıkarımda bulunmamız doğru olmaz. Ama genel olarak insanları tutucu falan değil sonuçta öğrenci nüfusunun yoğun olduğu bir şehir.
Tebrikler ^^
Vatanını seven , ihanet etmeyen haini bünyesinde barındırmaz her açıdan.
Anadolunun merkezidir , İnsanları da medenidir , görgülüdür , okumuştur , okuyanı kollar
çoğunluğu kendini geliştirmiş güzel insanlardır.. büyük bir çoğunluğu ATATÜRKÇÜDÜR ve bu yüzden ayrı bir severim Eskişehirlileri
Evet geliştirmis ve Atatürkcu haklısın :)
Tanidigim en iyi kalpli insan eskisehirli. Ayni zamanda en zeki ve caliskan insan da diyebilirim.
solculardır :) şaka ya sosyal bir insanlardır özgürdürler :)
Aynen özgürler ;) solcu konusunda ne düşünüyorsunuz?
demokratik insanlar yani koyun degiller :) din dil ırk ayrımı yapmıyolar.
Evet yadirgama huyu yok geniş bakıyorlar
evet :) yaşaması güzel bir şehir.
eskişehiri mi kazandın? yardımcı olayım :) iyisi de var kötüsü de genel dengesiz ve yabani onu belirteyim.
Mevzu okul değil aşk :)
hmm o zaman kişisel değerlendirmek lazım sen bilicen onu :)
Teşekkürler :) herkes yardimci oldu Sağolsunlr
ıyıdır.. ılerı goruslu temız sosyal Ataturkcu ınsanlar..
neden bu soruyu sordun sebebinide söylersen yardımcı olabilirim.7 senem geçti eskişehirde...
Biri hakkında biraz fikir edinmek için
Yav sen bana gelsene 20 yılım geçti orda :D
hmm çoğunluğu genel olarak sosyal demokrat sosyal hayatları gelişkin rahat insnalardır.. tersi durumda var tabii her yerde olduğu gibi
Medeniyetler şehriyiz kısacası her bo. ktan var bizde ^^
Yani illaki ama bende rahat sosyal olduklarıni fark ettim
Aynen hersey var maşallah :))
Her yerin iyisi kötüsü vardır o yüzden bu tür sorular bence saçma
aralarında çok tehlikeli insanlar var geneli nasıldır bilemem bu arada spam paylaşım diye şikayet ettim :)
Baktimi arkadaşim soru sana.
Çok kabasın seni terbiyeye davet ediyorum :) kurallara uymak zorundasın uymazsan ben de site yönetimine yardimci olurum
Hic de öyle degil :)
yorumlarını da şikayet ettim :)
Cekile bilirsin.
Bilirsin ayrı yazlmaz :)
8 aydır eskişehirde yaşıyorum sevdim burayı gençler için yasanılabilecek en güzel şehirlerden bir tanesi
Es cinseli çok oldugu soylenir. Hatta netten arastir escinseller bir cok gosteri yapmis.
Yuh ulan
Abartmayın her yerde olabilir yani böyle şeyler bu şehrimizi kötülemeniz için bir sebep değil ^^
Güzel kızlarımızla
Gelişmişliğimizle
Öğrenci Şehri Olmamızla
Atatürkçülüğümüzlede Tanınırız ^^
bana göre p**evenk :) :Dddddddddd malmısınız l*n siz eskişehirliler nasldır genlleme olmaz heryerin iyiside kötüsüde olur
Şşşşt Hepsi KRAL Adamlardır diyeceksiniz uleyn!
Pek iyi şeyler söyleyemicem ama sonuçta insanlar işte :)
Biraz açalım mı bu konuyu?
2ayak 2 kol 2 göz 2 kulak burun dudak filan onlarda sen ben gibi insan mk iyiside var kotusude
Kendi halinde onsanlardir yani ne olabilir kii
Sevin bizi ://
Nebiliyim fazla geniş olduklarıni duydum
Höööööh nerden duyuyon ulen bu kelimeleri ^^
Ya net olarak bişeyleri öğrenmek istiyorum herkes öyle diyo valla
Ayıp ulen ^^
Ben diyenlerin yalancısiyim :)
kötü. bu nasıl bir soru?
Neyini beğenmedin
İyi insanlardır da çevreleri kötü.
Çevreleri derken
süperlerdir
süperlerdir
Neye göre süper peki
sosyal demokratların kalesi olduğu için
Anladım teşekkür ederim
Bak sen de adamın dibisin. +++++
Candır Onlar. Şehrinden Insanına...
Adamsın ++++++
öcü onlarr öcü
Allahım yarabbi
Hepsi ögrencidir kanka. Aklıma baska bısey gelmıyo
Benim memleketim kanka ^^
Aynen kanka :D
iyiside var ibneside.
Heryerin öyle ama ben başka bişey istiyorum
sexmi azginlikmi duzgunluk durgunlukmu?
Hepsi diyorum
onlar nasıl bilemem de Eskişehir güzel şehir be!
+++++
Kral memleket burasıdır kardeşim gel karşılarım ben seni :D
bence gayet iyi insanlar:)
özele gel canısı
Burdan anlat burdan ^^
Bizde görelim dışardan nasıl göründüğümüzü ^^
Tamam nasıl gördün anlat bakalım ^-^
:))))
Egoistin tekiler
Hmmmm neden öyle dedin
rahat ınsanla
Neye dayanarak diyosun :)
gözlemlerime dayanarak. mini sort kızlarda alayı manken gibi zaten
Evet İzmir 1 biz 2 :))
aynen abicim.. severim ikiside Sol revaçta oldugu yerler.
İki Atatürkçü memleket
İki güzel kızların olduğu memleket OW YE <3
eed abicim. bende Allah nasip ederse antalya ya gitcem iş için.. orda ruslar uff :)
eskidirler
-----------------
İyidir iyidir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar