Malum ramazan bayramı geldi çattı.. Siz bayramlarda eşinizin elini öper misiniz?

Yine birilerinin zoruna gitmiş olan gelenektir. Erkek kadının elini öpse '' oo centilmen'' falan denilir ama sırf adettendir diye, bir şekilde bayram seyran dinle örtüşüyor diye milletin zoruna gitmiş, vallahi hayret. Ne oluyor yani öpünce? Feminizm damarları kabaranları anlamıyorum da, bir de öğğ kaka iğrenç bana manal diyenler var ortalıkta atılmış, onları daha bir anlamıyorum.
o geleneğimiz pis, at, bu geleneğimiz kaka, beri ki banal diye diye özümüzden uzaklaştık gidiyoruz zaten. '' oğluum, Avrupa'da Paskalya'da kadınlar sembolik olarak kocalarının ellerini öpüyorlarmış'' desek, oo harika nefis olurdu.
Kadın erkeğin elini sembolik olarak öper, çünkü o evi koruyan o’dur. Sen nereni yırtarsan yırt, o evin direği erkektir. Bana laf kalabalığı yapmasın kimse. Ha boş beleş, karısının kızının elindeki parayı alıp yiyen, kendi kahvede, orada burada bir taraflarını yayan tiplerden bahsetmiyorum elbette. Nezih, doğru düzgün ilerleyen ilişkilerden bahsediyorum. Öyle adama anca uçan tekme atılır, eli meli öpülmez o ayrı tabi.
Benim için fark etmez. Eşim için önemli bir durumsa ve bunu bana uygun bir dille söylediyse öperim, gocunmam. Ama erkek evin reisi, ben senden üstünüm öpeceksin havalarına giriyorsa (ki böyle biriyle evlenmeyeceğimi umuyorum) öpmem.
El öpmek kötü bir şey değil bence ya fazla anlam yüklemem buna. Sabah kız kardeşimin elini öptüm hatta ona öptürmedim. Emek veren, yardımcı olan, sevdiğin insanların eli her türlü öpülebilir kompleks haline getirmemek lazım. Eşimin de öperim ileride bir şey olmaz.
Selam,
El öpmeyi kötü bir şey sananlar var ama el öpmek üstünlük sağlamak, büyüklük sağlamak, aşağılamak demek değildir. El saygıdan öpülür. İlerde eşim olursa elini öpmekten gocunmam kötü bir şey değil bu. Eşime olan saygımı gösterir.
Cevap
15Cevap
Öpülür bu bir saygı, hürmet nezaket belirtisidir, hem ailenin reisi, rızkını getiren de o kişi. Ve ailesi için her türlü zorluğa katlanan, o ellerle gidip ailesine, çoluğuna , çocuğuna ekmek getiren eller öpülür tabi🍀
Evet altta feminist öğrencilerle verilen cevapları gördünüz beyler onlardan uzak duruyorsunuz aklınız varsa.
Öperim seve seve bunu büyüklük taşlama vs zannedenler cahilin asıl ya kendileri ince hassas noktayı bilmiyorlar
Evet. Cok buyuk anlamlar yuklememek lazim. Bence biraz eylencelide bi durum ayrica. E o kdr opunce ucunda parada olur heralde:) Hem eglenmis hem para kazanmis oluruz.
Eşim yok olsa da elini öpmem yanağını öper bayramını kutlarım ne gerek var böyle olaylara 😄 Keyifli bayramlar..

Öperim ne olacak, ne demişler el öpmeyle ağız eskimez.:)))
Bayramın kutlu olsun yani o zaman ne olur bilemiyorum hayır neden eşin eli öpülür ki sarılıp bir buse kondurmak daha iyi değil mi 🤔
Öperim. Sevgiliyken de öperdim. Evlendik hala da öperim
Yaşlı amca teyzeler de güzel oluyor😂
belki yaşlanıncaa iyi bayramlar beyy derim😂😂
Hayır annem babam mi ne alaka el öpme. ey sahip bayramın kutlu olsun GB bide ayaklarına kapanın tam olsun
Öperim oda benim elimi öper alnına koymaz. Bayramlaşırız.
Annem hep öper ve ilerde evlenirsem eşime çok saygı duyuyorsam kesinlikle bende öperdim
Öpmem ya niye elini öpüyorum 😂
En fazla tokalaşırım ya da kafa kafaya tokuştururum sjdjs
Ee yani tabiki zahmet olucak ama.. 😃 bu bizim gelenek ve göreneğimizde var.
öperim eşimin elini öpmekten mi gocuncam ama öyle öpüp alnıma yapıştırmam dhdkf
Evli değilim ama evlenirsem eşimin elini bayramlarda öpmem. Önce tokalaşır öper sonra sarılırım.
Yok ama olsa öpmezdim. Yanaklarından öper kucaklaşırım yeter de artar
Gelsin sarılalım.
Eş bu, bana denktir. Büyüğüm değil.
Ego tatmini amacıyla asla öpmem. Ama şakalaşma olursa öperim.
eşim olursa asla elimi öptürmem aw o ne hiç sevmediğim şey
Öperim tabi bayramın kutlu olsun bu arada
merhaba, hayır, eşimin elini para istemek için falan öpmem
Ben öpmezdim. Elinden öpmek yerine ağzından öperim😛
ailemin elini öpmüyorum eşimin elini neden öpeyim? bu gereksiz kast sistemi saçmalığını aşmanız gerek
El öpmedim ama sarıldık bayramlaştık yeterli bence. Oğluma öğretiyorum o öpüyor babasının elini 😊
Sevgilim olduktan sonra neresini isterse öperim bundan gocunmam
Öperim asla gocunmam 😉 Saygının ve sevginin belirtisidir bence. Sembolik de olsa harçlığımı da kaparım amaa😜😜
Öperim hatta harçlıkta isterim 🙂
Evet ,öyle olması gerekiyor
Öperim tabi ki kocam sonuçta. Bu kadını küçültmez.
O benim ayaklarımı öpsün
oha kıza bak :D
Olsaydı öperdim jdhdjwjd
Para verirse öperim😂
Öperim neden olmasın 😅
Hayır, öpmem. Büyüklerin eli öpülür.
Ilerde eşim olursa öperim bu centilmen bir erkeğe yakışır
Öptüm ya aldim 100 lirami😀
Eşim olsa öperim tabiki noolcak
Eşim yok olursa öperim ama harçlığımıda alırım.
Hiç öpmedim bundan sonrada öpeceğimi sanmıyorum
Öperim büyüğüm, erkeeem , evimin direğinin😽😽😽
Öpmem sanırım, büyük konuşmayım da 😄
Oda benim elimi öper ise neden olmasın...
Olursa öperim tabi ne olacak
Heryerini öperim öpecemde djdnjdjdjdjdjd
Dudağından öperim daha iyi
Hayır elini öpmem, sarılırım.
Elini değil de dudaklarını öperdim öff 🔥
Öperim oda benim elimi öper kutlarız 😂😂😂
Öper ve parayı alır..
Öperim
Evet öperim
Bi el öpülecekse o da benimki olur 😉
Karşılıklı olursa neden olmasın
Öperim gocunmam