Kadın ve erkeğin iffet ve namus perdesini yırtan, aileyi temelinden sarsan, toplumu dejenere eden, ahlâk ve fazîleti yıkan, nesli soysuzlaştıran kötü bir fiildir. Oysa Allah'a ve ahiret gününe dosdoğru imân eden kimsenin, şu dünyaya iffet perdesine leke dokundurmamak, aile yuvasını Allah'ın muradına uygun sapasağlam ayakta tutmak, ahlâk ve fazîleti korumak, imanlı bir nesil yetiştirmek için gözlerini açtığını biliyoruz.
İnsanın namusu iffeti ahlakı edebi adabı var günahı geç diyelim şimdi sen bunu yapıyorsun yarın evleneceğin zaman evleneceğin kişinin yüzüne nasıl bakacaksın yarın çocuğun olsa onlara nasıl bakacaksın nasıl yetiştireceksin böyle bir insandan nasıl bir çocuk olacağı bellidir ve böyle çocukların nasıl bir toplum oluştaracağı da belli olur İnsana zarar vermese zaten günah olmaz haa şimdi rahatlıkla yapılıyor zaten o yüzden bu felaketler geliyor başımıza sadece zinadan gelmiyor biz insan oğlu yasak günah olan şeyleri yaptığımız için ve buna kafa tuttuğumuz için bu felaketler geliyor virüs geldi o kadar can aldı ama biz hala akıllanmadık28 Yorumla
Soran+1 yılAnlamadım ben bakire değilim diye evlenemeyecek miyim çocuk yapamayacak mıyım sanıyorsun?
Soran+1 yılHerkes kendi günahını kendisi çeker tabi ki
Soran+1 yılMerak etme bende seninle evlenmem 😄sorunti yok
Soran+1 yılTamamdır 👍🏻
En İyi Cevaplar
Bunun birçok sebebi var. Öncelikle bir dini günümüze göre değil, ortaya çıktığı döneme göre değerlendirmelisin. Bu soruya büyük ihtimalle "Çocuğun hangi erkekten olduğu belli olmaz" gibi cevaplar alacaksın. Veya "kadını korumak için" falan.
Bu cevaplar geçmiş için doğru olsa da aslında bugün için yanlış. Çünkü artık prezervatif var, insanlar çocuk yapmadan da cinsellik yaşayabiliyorlar, hadi çocuk oldu diyelim, DNA testiyle ortaya çıkıyor her türlü.
Ama dinler, ortaya çıktıkları dönemlerdeki insanlar tarafından uydurulduğu için, vizyonları o dönem kadardır. Zamana bağlıdır yani, 1000 yıl ötesini göremez.
O dönemki Arap toplumunu bir düşün, kadınlar çok değersiz, mal gibi alınıp satılıyor. Merkezi otorite yok, güçlü güçsüzü eziyor. Bir kadının bugünkü gibi kendi ayakları üzerinde durması mümkün değil. Dolayısıyla aslında İslamın evlilik şartı kadına yarıyor diyebiliriz. Cinsellik karşılığında kocası üzerinden her ihtiyacını karşılıyor kadınlar. Her din gibi İslam da belli ölçüde toplumu düzene sokmak, ve merkezi otorite açığını din ile kapatmaya çalışmıştır.
Ve tabiki insanların daha sistematik bir düzen kurmasıyla beraber, tüm dinler gibi İslam da zamanla azalarak yok olacaktır.23 Yorumla
Soran+1 yılYa evet geçmişte tabi ki günahları sevapları çok mantıklı bir din ama günümüzde kapanmak neden lazım zina neden günah oruç neden farz bunlar kafamı çok kurcalıyor
- +1 yıl
Şöyle düşün, önünde yönetmek zorunda olduğun bir insan sürüsü var. Küçücük bir sınıfı yönetmek için bile kural koymak zorundasın, yoksa kaos oluşur. Bir de bunu binlerce insana yay. Binlerce farklı beyin, binlerce birbiriyle zıt fikir ve düşünce demek. Bu insanlara sorgulamayı değil itaat etmeyi dayatmalısın ki, bir arada tutabilesin.
Burada bir çok insan sırf şu soruyu sorduğun için bile seni terslemiştir, hakaret etmiştir eminim. Halbuki sadece soru sordun, kimseye bir kötülük yapmadın. Ama işte bu soruyu sorduğun insanlar sorgulamaya alerjisi olan insanlar, rahatsız oluyorlar yani. İnsan iffetli olmalı deyip geçiştirirler, veya "o zaman önüne gelene ver" gibi saçma sapan söylemlerde bulunurlar. Demek ki günah olmasa bunlar öyle yapacak diye yorumluyorum ben :d
Kafanı kurcalamasının sebebi mantıklı olmaması. Bunun sebebini de yazdım zaten:
Dinler, ortaya çıktıkları dönemlerdeki insanlar tarafından uydurulduğu için, vizyonları o dönem kadardır. Zamana bağlıdır yani, 1000 yıl ötesini göremez.
Soran+1 yılBana hakaret eden erkekler isteyipte yapamayan suratlarına hiçbir kız bakmayan erkekler dolayısıyla yapanları kıskanıp küfür hakaret edenler eziklik duygusuyla alıştığım onlara :/
+1 yılOrtalıkta soyu sopu babası belli olmayan birileri olmasın diye istismar olayına dönmesin diye düşün kondom veya ne kadar korunsan bile çocuğu olup aldıran insan gördüm, bu ve bunun gibileri engellemek için dinde yasak var sadece İslamda yasak değil tüm semavi dinlerde yasak
02 Yorumla
Soran+1 yılÇocuk yapmak zorunda değil zina yapanlar
- +1 yıl
Anlatamıyorum sen istemesende doğum kontrol hapı kullansanda kondom taksanda herhangi bir kaza sonucu kondom patlayıp çocuk olabiliyor
- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yıldin olgusu anlamını yitirmeye başladı tanrı bize bir vücut ve bunla yapılabilecekleri sunuyor ayrıca cinsel arzuyu da veriyor yaradılışımızda olan bişey günah olamaz olmaması lazım olsa bile takamam yani bunu yaparım yapabiliyor olsam
04 Yorumla
Soran+1 yılEvet bende onu düşünüyorum tamam yasak ama neden bize bu ihtiyaç verildi gibi
- +1 yıl
Madem günahsa niye arzusu verildi bize çocuk yapmak için gerektiği bildirilse arzulamak olmasa çocuk için yapar geçerdik arzusu verildiyse demek ki yapabiliriz abi
- +1 yıl
Dinden uzaklaştım böyle şeyleri sorgulaya sorgulaya artık takmıyorum yaparım seksimi günahsal boyutuna bakmıyorum bu konuda mantığım onaylamıyor
Soran+1 yılBende öyle oldum maalesef
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
22Cevap
- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılDinde zina günah. Çünkü, akillari sıra sapkinlari dizginleyebileceklerini sandiklari için. Asıl amac aslında bu. Ama zina diyince nedense hep masumlar karşılanır. Kimse kimsenin yaşayış biçimine karışamaz. Evlenmeden cinsellik de çocuk yapmak demek değildir!!! Cahiller ordusu, iki bacak arasini namus göre aptallar beyinlerinde bunu soksunlar.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHer yerin bir kuralı var, nasıl ki sevgilin çağırdığı zaman essek gibi gideceksin gitmek zorundasın işte Kur'an'ın da kuralları var. Okula gidiyorsun onların belirlediği saatte derste olmak zorundasın essek gibi. Öyle düşün. He sen yinede insanların altına yatmak istiyorsan yapabilirsin dinde zorlama yoktur.
19 Yorumla
Soran+1 yılYatıyorum da sadece merak ettim
Cevap sahibi+1 yılTamam işte yavaş yavaş cehennemi de araştır çünkü kitapta yazılana göre kesinlikle yanacaklar diyor. Tabi inancın varsa
Soran+1 yılNapalım yanalım Allah ne derse o
Cevap sahibi+1 yılAman hamile kalma
Soran+1 yılAman 😄
Cevap sahibi+1 yılNerde veriyorsun
Soran+1 yılAnlamadım?
Cevap sahibi+1 yılAnlama boşver
- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılÖnüne gelene kendini becertme, iradeli ol, zevkin ve şevkin karşısında hafifleşme, ağırlığını ve değerini koru diye, şaşırtıcı bir şekilde müslümanlık bunun farkına varabilmiş ve yasaklamıştır.
02 Yorumla
Soran+1 yılİşte ne alaka seks yapmayı neden bu kadar kutsal bir olaya dönüştürmüşler ben onu anlamıyorum oysa ki ihtiyaç
- +1 yıl
Senin gibi zayıflara göre ihtiyaçtır, utanmasalar ekmek su kadar gerekli derler, ama ne hikmetse su içmeyen biri günler içerisinde ölürken hayatı boyunca biriyle beraber olmayan birine hiç bir şey olmaz. Kimse birilerinin bekçisi değil, isteyen istediğini kendisiyle yüzleşebildiği ve kendine layık gördüğü sürece duvarlar arkasında yapar, bu kimsenin umurunda olmaz.
+1 yılTek dinde değil farkındaysan 3 büyük dinde de günah... Var demek ki bir bildiği yaradanın bu hale geleceğimizi bildiği için uyarmıştır belki de :D
10 YorumlaHiç kimseye mi? Massallah ondan bundan olan çocuklari çöpe koyan ölüme terk edenler hayvanlar zaten dimi? Hayvanlar bile yapmiyo be bunu
02 Yorumla- +1 yıl
Ne basiretsiz bir görüş. Tiksinç ötesi. Cinsellik için evliliğe gerek yoktur. Cinsellik demek çocuk demek mi sanıyorsun sen, öğretmenin kimdi senin?
- Aile & Toplum konusunda 389 cevap paylaştı.
+1 yılNeden günah olmasın o zaman bu düşünceyle eskortluk sevap mı olsun yani
05 Yorumla
Soran+1 yılBen nedenini merak ettim sadece
- +1 yıl
Google a yazınca çıkıyo neden günah olduğu
- +1 yıl
Kişi iffetini korumalı hem erkek hem kadın olarak
Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı. Gençler amcalara nazaran daha iyi kız tavladıkları için amcalar öyle bir kural koymuş
11 Yorumla
Soran+1 yılTöbe töbe 😄
+1 yıl“İnsanoğlunun aşırı çabasından dolayı” yasak kılmış yaradan.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 772 cevap paylaştı. E şöyle sıraya geçelim madem, sıradan sevişsin herkes.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÖnüne gelen herkesle yat kalk hastalik alsın yürüsün
24 Yorumla
Soran+1 yılHastalıktan korunma yolları var?
Cevap sahibi+1 yılHayvanlar bile tek eşlilik ten yana leylek bile ömrünü tek eşe adarjen bizim insanımızın düşüncesine bak
Soran+1 yılNe alaka ya 😄
Cevap sahibi+1 yılSana karışmam istediğine ver ama yargilama
Gizli Üye(30-35)+1 yılNe söylesen boş bu yaşına kadar anan baban öğretmediyse anlamadıysa sana sende araştırmayıp buraya soruyorsan diyecek bir şey yok. Herkesin mezarı ayrı kafana göre takıl
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılZarar veriyor senin çocuğun yetişemiyor aile hayatı olmuyor duygular köreliyor öyle olsa herkes yapar geçer sevmez
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yılyoo 5-6 karı alabiliyor arap kafalılar, o zaman zina olmuyor, grup yapmak helal demek ki
324 Yorumla
Soran+1 yılOnlar ayrı zaten 😒
- +1 yıl
Kendin diyosun araplar diye. Dinimiz araplar göre hareket etmiyor 5-6 karı alma mevzusu savaşta eşleri ölen kadınlar için geçerli lütfen biraz araştırma yapın çok zor değil.
- +1 yıl
5 6 nerden çıkardın Allah aşkına biraz bilgi sahip olun, ne cehalet var ya
- +1 yıl
@herşeygüzelolacak95 heee zeka küpü ne kadar zekisin, yaşın kadar okumuş araştırmışlığım var benim, biz türk müyüz arap mı sence? araplara inen dine iman etmiyor musun?
- +1 yıl
Ben en fazla 4 diye biliyorum. Ya lütfen burda soru cevaplayacağınıza girin biraz araştırın da öyle arkası dolu sözleriniz olsun. Cahil cahil konuşup boş algı yaratmayın pleas
- +1 yıl
@İtsUnknown 2 bile fazla değil mi? 5-6 alan gördüm ben, kılıfı dolu, uydurup uydurup ayet hadis yapmışlar, her zevke uygun bir hadis kesin var
- +1 yıl
Araplar inen bir din mi? Sen şaka olabilirmisin acaba. Bu din herkese indirilmiş araplar değil
- +1 yıl
Çok yazık gerçekten öyle bir şey yok 4 sadece olabilir bunu kafanda tut
- +1 yıl
@herşeygüzelolacak95 savaşta alabilir mi yazdın oraya? şimdi savaş mı var? dincilerin 4 karı alma nedeni ne o zaman, yok deme dolu çok eşli olan
- +1 yıl
Şimdi böyle bir durum mümkün değil zaten ama o zaman böyle olması gerekiyordu
- +1 yıl
@herşeygüzelolacak95 herkese nasıl iniyor bu din? tamamıyle arap gelenekleri ile dolu kitap, evrensel hiçbir şey yok
- +1 yıl
Katılıyorum dostum sana Arapların cenneti neden bol yeşillik çünkü kurak çöl yeri neden çok eşlilik var çünkü kadına değer yok paso parası olan kız alıyo neden peki çünkü kadınlar çalışmıyo kadın hakları denen bi şey yok
- +1 yıl
Çığdığıcam abi Bi git ya çok cahilsin araştırmak günah değil Allah cahil kalmayın demiş. Git araştır hadi ha bu arada beni yaşımla vurma komik oluyorsun
- +1 yıl
@herşeygüzelolacak95 cahilim öyle mi? böyle saçma cevaplar verirsin işte, tutulur kalırsın, çok güzel kıvırın hep zaten, 1 tane soruma cevap veremezsin tutmuş bana cahil diyor
- +1 yıl
Bu din herkese inmiş bir din araplar cahiliye devrinden kalma.
Soran+1 yıl@herşeygüzelolacak95 lütfen yorum yapma başka görüşlerin altına tartışma istemiyorum
- +1 yıl
@KaRaAsLaNnN_ Kuranı hiç okumamış bunlar kardeş, bunlara ne öğretilirse ona inanmışlar, bana bir de git araştır diyor, okumadığım kitap kalmadı bu konuda, Kuranı bu kız bir kere okusun kendini aşır değersiz hissedecek, kadına en ufak değer yok, belirli bir coğrafyadan çıkmış uydurulmuş şeylere inanmaya devam etsinler yazık ya
- +1 yıl
Araştırıp Müslüman oldum. Neyse uzatmayalım soran kızıyor
- +1 yıl
@herşeygüzelolacak95 peki saygı duyarım buna
- +1 yıl
Anlamazlar kanka boşver niye kadın 4 erkek almıyo da erkek 4 eşe kadar alabiliyo bunu bi düşünseler iş orda çözülcek laik sistemin imkanlarıyla kısıtlı dinin yönetildiği yerde yaşamadan yorum yapılırsa ortaya özgürlükçü bir din varmış gibi geliyo ama Arap kadınına bi sorsalar bak bakalım eziyet mi değil mi
- +1 yıl
@KaRaAsLaNnN_ ya ben tek soru sorarım hala cevabını alamadım, peygamber evlatlığı Zeyd in karısını neden almış? Zeyd yaşadığı halde, hatta Zeyd eliyle getirmiş peygamber istedi diye, bunu izah eden varsa bu dine bende inanacağım!
- +1 yıl
O olayı biliyorum insan evlatlığın eski karısıyla nikah yapar mı ben şimdi yurttan mi çocuk sahiplrnsem büyütsem evlenirsem bi kızla sonra boşansalar sonra ben onla evlensem nası olur 😂ama kadınlara hala kapanma özgürlükteki çelişkiye bak
- +1 yıl
@KaRaAsLaNnN_ Ey peygamber! Mehirlerini verdiğin eşlerini, Allah’ın sana ganimet olarak verdiği câriyelerini, seninle birlikte hicret eden amca kızlarını, hala kızlarını, dayı kızlarını, teyze kızlarını sana helal kıldık. Ayrıca mümin bir kadın kendini peygambere mehirsiz olarak bağışlar, peygamber de onunla evlenmek isterse, diğer müminlere değil, sırf sana mahsus olmak üzere, onu da sana helâl kıldık. Müminlere eşleri ve sahip oldukları câriyeleri hakkında hangi kuralları geçerli kıldığımızı biliyoruz. Sana mahsus olanı güçlük çekmeyesin diye meşrû kıldık. Allah çok bağışlayıcı, pek esirgeyicidir. (Ahzab 50. ayet)
- +1 yıl
Özel mülk olmuş
Gizli Üye(30-35)+1 yılKadını korumak için aslında ama herkes kendi günahını çekecek ondan ne istersen yap
10 Yorumlaseks zina değil, temel bir ihtiyaç, ayrımı iyi yapmak gerek
05 Yorumla
Soran+1 yılZina yapmak neden günah dedim zaten
Soran+1 yıl@uncas71 lütfen her görüşe yorum yapma tartışma ortamı istemiyorum 🙏
Çünkü allahın sana verdiği deliği de öyle hor kullanmasın ya
00 Yorumla
+1 yılDüşündüm. Sonra ateist olma kararı aldım
15 Yorumla- +1 yıl
Bende düşünerek daha çok Müslüman oldum. Bakış açısı devreye giriyor heralde
Soran+1 yılİyiymiş
- +1 yıl
@herşeygüzelolacak95 e tabii. Herkesin bir beyin süzgeci var. Öğrendiklerimizi farklı yorumlayabiliyor ve farklı şekilde kullanabiliyoruz. Herkesin farklı inançları düşünceleri var. Saygı duymak en güzeli
- +1 yıl
Elbette
- +1 yıl
Sadece düşünmek değil asıl mesele zaten araştırmak
Aile & Toplum konusunda 708 cevap paylaştı. Kimse ile evlenmeyeceksen sana serbest.
03 Yorumla
Soran+1 yılYaparım ama evlilik sonra sırf evliliği beklemem Yapmak için
Soran+1 yılSağol
+1 yılDüşünmedi ama düşünelim
06 Yorumla- +1 yıl
Nesiler karismasin diye kardeş akrdesle evlenebilir mi peki
Soran+1 yılKardeş kardeşle evlenemez tabi ki
- +1 yıl
Onun için olmaz o zaman bilir misin
Soran+1 yılNe 😄şimdi biz senle kardeş miyiz
- +1 yıl
mesaj atar misin
- +1 yıl
Annem zina yapıyor mu ki
Gizli Üye(18-24)+1 yılEvlenmiycem ondan sorun yok Sevgilimle yaparım zina neden günah bilmiyorum
11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılYa da vazgeçtim helalimle yaparım
Fazlası ölüme kadar götürüyor
00 Yorumla
+1 yılGünah değil, ben Sevap diye okumuştum.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNesil bozulmasın diye
20 Yorumla
+1 yılÇünkü dinler saçma
14 Yorumla
Soran+1 yılÇok açıklayıcı oldu 😄
- +1 yıl
Aldatma harici iki sevgili seks yapsın ne olcak arkadaş savaşmayın sevişin
- +1 yıl
Aldatma hariç mi🤣 nasıl bu gidişle olacak
- +1 yıl
@İtsUnknown neyin gidişiyle?
ailen var mı?
05 Yorumla
Soran+1 yılVar
Soran+1 yılBenim için dert olmazdı ayıp bir şey değil zina dışı çocuk yapmak kimseyi yargılayamayız
- +1 yıl
Tanrının işi işte anlam verilemiyor.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 394 cevap paylaştı. Anlamadım?
00 Yorumla
+1 yılBakıremısn
01 Yorumla
Soran+1 yılHayır
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖyle diyosun ama cesaretli kızlar da pek yok:)
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSen cesaretli msn sence
Soran+1 yılEvet
Soran+1 yılHayır
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım