Namaz kılmayanın Müslümanlığı, abdest almayanın namazı yoktur.) [Bezzar]
(İman ile küfür arasındaki fark, namazı kılıp kılmamaktır.) [Tirmizi]
Peygamber efendimiz, (Namaz kılmayanın ibadetlerine sevap verilmez) buyuruyor. (Ebu Nuaym)
(Namazı kasten terk eden kâfirdir.) [Taberânî]
(Namaz kılmayanın dini yoktur.) [İbni Nasr]
(Namaz kılmayanın Müslümanlığı yoktur.) [Bezzar]
(Bizimle kâfirlik arasındaki fark namazdır. Namazı terk eden kâfir olur.) [Nesaî]
(İman, namaz demektir. Namazı itinayla, vaktine ve diğer şartlarına riayet ederek kılan, mümindir.) [İbni Neccar]
Bu hadisler var. Bu hadisler nasıl anlaşılmalıdır? Görüşlerinizi yazabilir misiniz? Şuanda inançsızım ama kararsız kalıyorum, "acaba mümindiysem ve cennete girebilir miyim? inanırsam” diye. Ne düşünüyorsunuz? Benim yerimde olsanız neye karar verirsiniz? Sebepleri ile birlikte dini görüşünüzü belirterek (Müslüman, ateist, inançsız vb.) görüşünüzü belirtirseniz çok sevinirim. Bir de sorumluluk yüklenmek ve sıkıntı çekmeyi de pek düşünmüyorum.
(İman ile küfür arasındaki fark, namazı kılıp kılmamaktır.) [Tirmizi]
Peygamber efendimiz, (Namaz kılmayanın ibadetlerine sevap verilmez) buyuruyor. (Ebu Nuaym)
(Namazı kasten terk eden kâfirdir.) [Taberânî]
(Namaz kılmayanın dini yoktur.) [İbni Nasr]
(Namaz kılmayanın Müslümanlığı yoktur.) [Bezzar]
(Bizimle kâfirlik arasındaki fark namazdır. Namazı terk eden kâfir olur.) [Nesaî]
(İman, namaz demektir. Namazı itinayla, vaktine ve diğer şartlarına riayet ederek kılan, mümindir.) [İbni Neccar]
Bu hadisler var. Bu hadisler nasıl anlaşılmalıdır? Görüşlerinizi yazabilir misiniz? Şuanda inançsızım ama kararsız kalıyorum, "acaba mümindiysem ve cennete girebilir miyim? inanırsam” diye. Ne düşünüyorsunuz? Benim yerimde olsanız neye karar verirsiniz? Sebepleri ile birlikte dini görüşünüzü belirterek (Müslüman, ateist, inançsız vb.) görüşünüzü belirtirseniz çok sevinirim. Bir de sorumluluk yüklenmek ve sıkıntı çekmeyi de pek düşünmüyorum.
Kesinlikle Mümin ve Müslüman ol. Kardeşim hemen tövbe et, etmezsen ölünce çok pişman olursun. Hiç namaz kılmayan hiç kafir olur mu?
Bence Mümin ve Müslüman ol ama namaz da kıl yani. 5 vakit kılmalısın. Ha ama kemalist olursan o zaman kâfir olarak nitelenirsin. Belki cehennemlik olursun ama yine de kıl. 5 vakit namaz kılmazsan kâfirsin. Bu kadar net.
Bence hiç Müslüman olma. Hem zaten sorumluluk da almıyorsun. Sıkıntıya ne gerek var. Hem zaten Allah var, İslam hak din, Hz. Muhammed hak peygamber bunu biliyorsun. Bilgilerde açıklanıyor zaten. Cehennemde yanarsın. Hem kâfirler de yanacak zaten.
Bence kararsız ol. şu an en doğru kararı vereceğin zaman değil bence. İlerde kim bilir neler öğreneceksin. Bakalım ileride neler yaşanacak, bilemiyoruz. Hem zaman geçtikçe ufkun genişletebilir. Daha iyi karar verirsin.
Lan hâlâ bunları mı konuşuyorsunuz. Yıl olmuş 2021 hâlâ aynı şeyler tekrarlanıp duruyor.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar