Yaklaşık 1 yıl kadar psikolojik tedavi gördüm. Hem tedavi gördüğüm dönem hem de ondan önce ki zamanlarda kendimi ve ailemi çok yıprattım, kendime zarar verdim. Anksiyete, sosyal fobi, yeme bozukluğu ve ileri derece depresyon ile mücadele verdim. Șu an daha iyiyim. Tedavi gördüğüm dönemde hayatımda yeni kararlar aldım. Bu kararlardan biri de tesettürden çıkmak oldu. Aslında birçok şeyi kafama takıyordum. Üniversite sınavı, geleceğim, ailevi sorunlar... Tesettürde bunlardan biriydi. İsteyerek kapanmamıștım. Annem birgün beni okula kapalı bir șekilde gönderdi ve böyle devam etti. Aslında bir dönem açıldım. Kapanmak istemediğimi farkettiğim zaman açılmıștım ama teyzem tekrar kapanmamı söyleyince 8. sınıfa gidiyordum ve kapanmam gerektiğini düșündüm. Çünkü kendi kararlarımı alamıyordum o dönem. Kim ne derse onu yapan bir yapıdaydım. Her neysen o zamandan beri takıntı haline getirdim ve birgün patladım. Annem ile pskiyatriste gittiğimiz bir gün bașım açık bir şekilde gittim. Ailem bu konu hakkında birșey söylemedi. Tedavimi etkilemek istemediler ama akrabalarım sürekli bunun hakkında konuștular. Benim üzerimde söz sahibi olmayan insanlar bile benim hakkımda konușuyorlardı. Bunu söylemek istemezdim ama kendi çocukları çıplak gezen halam bile babama bu kız yoldan çıkmış, buna bir çare bul diyiyordu. Kuzenlerimi demek bile istemiyorum. O zamanlar kendimi bunlar geçecek, alıșacaklar diyiyordum ama olmadı her beni gördüklerinde sürekli laf sokma derdindeler. Buraya dertleșmek için yazdım çünkü etrafımda dertleșeceğim kimsem yok. Görüșleriniz benim için çok önemli
Güncellemeler
+1 yıl
Hepinize teşekkür ederim ❤️
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar