Arkadaşlar, ben asla evlenmek ve çocuk yapmak istemiyorum. Ama evli ve çocuklu insanları görünce, neden ben onlar gibi olmak istemiyorum, neden farklıyım diye düşünüp üzülüyorum. Kendimi dışlanmış gibi hissediyorum. Herkes gibi olmak zorundamıyım?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Hayır tabi ki değilsin bir zorunluluğun yok çocuk için bir şey diyemem fakat insan yaşı ilerledikçe yanında biri olsun istiyor yalnızlaştıkça fikri değişebiliyor tabi yaşın ilerleyince de bu pek mümkün olmuyor sadece iyi düşünmelisin gerçekten hayatın boyunca yalnız mı olmak istiyorsun sonradan pişman olmayacağına eminsen ona göre karar vermelisin
02 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyorum ya zaten dünyaya geldiğime pişmanım
En İyi Cevaplar
+1 yılÇevremizde bugüne kadar tek başarısı koca bulabilmek, çocuk doğurabilmek olan kadınların etkisi altında kalıyor olabilirsin. Ama şunu unutma ki kadın kadının düşmanıdır. Çevremdeki yaşıtlarımın %90'ı evli ve birkaç tanesi hariç hepsinin beni veya bekar olan kızları kıskandığını gözlemliyorum. Birkaç evli arkadaşım haricinde hepsi rahat rahat harcama yapamıyor, üstüne başına bile bir şey alamıyor çünkü bazı erkekler fazlasıyla cimri veya kaynanaları öyle. Kimisinin kaynanası oğlunu yönetiyor bununda farkında ol. Mesela ben okuyorum ve 3. üniversitemi okuyup atanmaya çalışıyorum. Şaşırıyorlar, evlenmeyecek misin halâ diye konuşuyorlar güya kendilerince laf sokacaklar ama aldırmıyorum çünkü elimdeki imkanların hiçbirine sahip değiller. Atıyorum sevgili olanlar atıyorum evli olanlar çoğu babasının evinde görmüyor bolluğu bereketi kocasının aldığı vitamin ilacını bile canım kocişim bana bunu aldı trendyol ganimeti diye paylaşıyor. Çok ciddiyim. Daha birkaç gün önce instagram hesabımda denk geldi böyle bir hikaye. Ama ben öyle değilim. Sadece bu ay 10 tane kargom geldi. Sanki bayramda bir yere mi gideceğim? Yooo, ama ben bayramlıkta aldım. Her istediğimi alıyorum geziyorum baba evinde. Şehir dışında okuyabildim, ev tutabildim. Bir ay sonra da istanbula gidicem İstanbul'da evimiz var. Annem yanımda birkaç ay kaldıktan sonra kışın geri gelicek ben temelli İstanbul'da kalıcam. Bu anlattıklarımın 1 tanesini bile yapamazlar yapmayı bırak hayal bile edemezler. Ayrıca yuvaları bozulmasin diye dayak bile yeseler küfür bile yeseler koca evine mahkumlar. Ben zaten öyle olamam ki...
Çoğu evli insanında ben çekiyorum çileyi sen rahat yaşama sende çek demek istediğini düşünüyorum.
Sana değerli olduğunu hissettiren, seni seven, severken gözlerinin içine bakan, seninde sevdiğin biri karşına çıkmadan asla evlenme. Yok maaşıymış yok boyu posuymuş yok kaşı gözüymüş hepsi yalan.20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen de istemiyorum. Hiçbir zaman da evlenme hayalim olmadı. Ne şimdi ne de küçükken ama her zaman tek başıma bir hayat sürüp bir çocuk evlat edinmek istedim. Küçüklükten itibaren aile kurmak evlenmek beynimize işlendiği için herkes sorgulamadan onu yapıyor. Takılma bence bu duruma. Önemli olan senin nasıl mutlu olacağın.
20 Yorumla
+1 yılBazı insanların istese de elinde değil çocuk yapabilmesi. Normalde çocuk yapabileceğin halde yapmamak rahatlığı var sen de bir de istesen bile yapmayacağının acısını bir gün çek e derim. Evlilik konusuna gelince sana bunu düşündürecek biri karşına çıkmamış demekki ve mecbur değilsin tabi ki.
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
73
Cevap
73Cevap
+1 yılBu kişinin tamamen kendisine bağlı olan bir konu başka bir ülkede bu sorgulankmıyor ama Türkiye de çok var eğer gelecek için daha yüksek üstelik evlenmek basit bir konu değil özellikle bu ülkede kendine uygun sıkıştığınızds birbirinize destek çıkıcak kadar çok sevdiğinden emin olduğun biri karşına çıkınca evlenirsin
10 YorumlaEvlenmek aptallıktır. En güzeli birlikte yaşamak ve sakın bana gotunu başını ver sonra sıkılıp terketsin yorumlarını yapmayın. Benim amcam avustralyada ve 27 yıldır sevgilisiyle yaşıyor. Onlarda evlensende evlenmesende kadın ve çocuk hakları aynı kalıyor.
03 Yorumla
+1 yılYa boş ver gitsin. Sana evlen diyenler önce kendi çok başarılı mutlu harika evlilik hayatlarına baksın sonra konuşsunlar nasıl istersen öyle yap kimseyi de dinleme
40 Yorumla
+1 yılMecbur ve farklı değilsin sadece bizim toplumumuz evlenmeyi üstün kılıyor asla öyle düşünme sen nasıl iyiysen öyle ol bebis.
50 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNe alaka ya benim 8 kisilik arkadas grubum var çok ciddiyim sadece biri nişanli diğerlerinin hepsi evli benden küçük olanlarida benden büyüklerde bana da hep soruyorlar etrafinda bekar kalmadi diye ama ben istemiyorum yani bunda da anormal karşlanacak bir durum yok benim ilgimi cekmiyor evlilik
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDeğilsin tabii ki bu sitede yobaz çok sallama
Ayrıca bu devirde evlenememek daha akıllıca onlardan daha mutlu yaşarsın22 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAyrıca evlenmedin diye de yalnız kalmazsın iyi bir insansan arkadaşların sosyal hayatın olur
Soran+1 yılEvet bence de öyle
+1 yılHayır mecbur değilsin.
Ben evlenip de birşey anlayan görmedim gerek yok bence kafan rahat evlenme.20 YorumlaBu zamanda asıl evlenmemek mantıklı , evli olan kişiler dışardan göründüğü kadar iyi mi anlaşıyorlar sanıyorsun hayır. Kaldı ki aldatma ihanet kavga şiddet de var çoğunda, bunları bilince uzak duruyorum ben de
30 Yorumla
+1 yıldeğilsin evlenmek zorunluluk değil canım tercih istediğin gibi yaşa bende düşünmüyorum ailem hala senin çocuğun diye hayallerdeler
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 614 cevap paylaştı.
+1 yılMecbur değilsin elbette, hele ki tam anlamıyla aşık değilsen sakın düşünme, aynı insanı sürekli göre göre için sıkılır
20 Yorumla
+1 yılhayır evlilik tercihtir zorunluluk değil. Bu tamamen sana kalmış. İstemediğin halde niye evlenesin ki
20 Yorumla
+1 yılEvet bu seçimin tatlım, çocuk yapmadan da evlenebilirsin ama karşı taraf saygı duyması gerek ben de şayet çocuk olmazsa evlenirim yoksa evlenmem...
11 Yorumla- +1 yıl
pardon mecbur değilsin soruyu yanlış okumuşum ilk cümlemde hayır dicektim
Gizli Üye(18-24)+1 yılBu soru vitrine çıkmazsa ben hiç bir şey bilmiyorum
13 Yorumla
Soran+1 yılDoğru tahmin etmişsin artık vitrinde
Cevap sahibi+1 yılCidden çıktı mı
Soran+1 yılEvet
Mecbur deilsn, bnde aynı fikirdeyim dışlayan dışlayabilir...
30 YorumlaS. ktir et evlenenlerin hepsi pişman zaten. Mutlu evlilik %2 yi geçmez. Insan yaşlanınca yanına bir yoldaş olması lazım yoksa gençken yalnızlık daha keyifli. Millette yaşlanınca evlenemeyiz diye mecbur gençken evleniyor.
00 Yorumladeğilsin, hayat senin hayatın nasıl istersen öyle ☺️
10 YorumlaEvlenmek istemeyen sensin, başkalarına bakıp üzülen yine sensin. Yani sana etki veya müdahale eden kimse yok. Kendi içindeki belirsizliklerle uğraşıyosun
00 Yorumla
+1 yılBen evlenmek istiyorum ama fiziksel ve kişisel özelliklerim yüzünden evlenmeyeceğim ben de. Evlenmek zorunda değilsiniz, sizin hayatınız ne isterseniz o olur. ☺️
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılHayır tercih meselesi istersen evlenme bende evlenmiyorum ceyizim felan hiç yok mesala 😃
30 Yorumla Evlenmek zorunda değilsin.
Mutsuz evlilikler toplumu bozar.
Zorunda değilsin dışlamadın hazır değilsin ve karşına işte adam bu dediğin çıkmadı.00 Yorumla
+1 yılBende evlenmek istemiyorum... Fakat; evli ve çocuklu insanları görünce, yine evlenmek istemiyorum...
20 Yorumla
+1 yılHayır zorunda değilsin bu yaşımda hala bekarım. Annemler evde kaldım diye hayıflanıyorlar ama ben halimden gayet memnunum. Belki zaman geçince düşüncelerimiz değişir o yüzden her şeyi zamana bırak.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı. Ne mecbursun evlenmeye ne de herkes gibi olmak zorundasın.
10 Yorumla
+1 yılTabiki zorunda değilsin bu hayat senin ister evlenir çoçuk yapar öyle mutlu olur istemezsen tek başına hayatına devam edersin kendi istediğin tercihleri yap hayat senin🙂
10 Yorumla
+1 yılDeğilsin. Evli olan çoğu çiftte mutsuz merak etme. Cocuk sahibi olma fikrin yoksa evlenme hiç.
00 YorumlaHayır zorunda değilsin ama evlensen de iyi olur be 😅
00 Yorumla
+1 yılBu senin hayatın istemediğin hiç bir şeye mecbur değilsin
00 Yorumla
+1 yılherkesin kendi aklı fikri var uygun görmüyorsan istemiyorsan evlenmezsin
00 Yorumla
+1 yılEvlenme geçimini kendin sağlaya biliyorsan sorun olmaz
00 Yorumla
+1 yılAynı kafadayız
Ben sevgili olaylarını da saçma buluyorum
Yalnızlık ömür boyuuu jxhxjd10 Yorumla
+1 yılKadınsan seni yalniz bırakmazlar kurtlar çakallara yem olursun
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİlginç falan değilsin sadece seks yapma konusunda geniş olduğundan evlenince ne. fark eder ki Diyorsun evlenmeden de yapıyorum? Doğru bu manada haklısın ilginçlik değil bu rahatlık
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 696 cevap paylaştı.
+1 yılDeğilsin. Günümüz evlilikleri ortada şahsen bende evlenmeyi düşünmüyorum.
01 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılEvlilikte bişey yok , bencede evlenme , bı daha kurtulamıyor sun, hep sorumluluk hep sorun , başka bir şey yok. Yasal onaylı seks var başka bir şey yok.
00 YorumlaBen de evlennem. Evlenmeye vereceğim parayla kendime harcarim Daha iyi
02 Yorumla- +1 yıl
Sen evlenmeye ne parası verecen erkek misin sanki😀
- Aile & Toplum konusunda 4,9b cevap paylaştı.
+1 yılTabiki herkes gibi olmak zorunda değilsin, istemediğin birşeyi de yapma zaten , bu zulum olur...
00 Yorumla
+1 yılDeğilsin, ailemde evlenmeyi tercih etmemiş çok kişi var ve yaşıtlarına göre çok genç gösteriyorlar.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 4,3b cevap paylaştı. aynı benim durumum ama ben o durumu aştım bu yaşında ilerlediği için oluyor
00 YorumlaDaha dün yengem dua et hayırlı kısmetin olsun dedi. Bense aklımda evlilik yok, çocuk yok. Yalnızlık, bekarlık iyiydir her zaman
10 YorumlaBende istemiyorum. Zaten ne gerek var ki? Sevdiğin kişiyle evlenince noluyo evlenmeyince noluo? Sevgi ya azalıyor ya da çoğalıyor. İstediğini yap.
10 YorumlaBanada itici geliyordu hala geliyor açıkçası. Sadece düşünmüyorum artık. Kariyer odaklıyım. İçinden ne geliyorsa öyle yap.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 723 cevap paylaştı.
+1 yılİstemiyorsan hem kendini hem başkasını yakma
13 Yorumla
Soran+1 yılEvlenmicem zaten istemediğim bir şeyi yapmam ama neden farklıyım ben diye düşünüyorum hep
- +1 yıl
Herkes aynı olmak zorunda değilki
- +1 yıl
doktora git istersen durumunu anlat belki hormonlarında bir sıkıntı ola bilir
Gizli Üye(36-45)+1 yılsen biraz ilginçsin tamam ilk cümlene sonuna kadar katılıyorum da ikincisini de ilkinin arkasından eklemen biraz ilginç bir duruma kaçıyor kendin ile çelişiyorsun yani ya evlen o zaman ya da böyle düşünme :)
01 Yorumla
Soran+1 yılHerkes ilginç olduğumu söylüyor zaten
+1 yılHayır değilsin tercihlerin senin ben seni destekliyorum hiçbir şeye mecbur bırakılamazsin
20 YorumlaYasn kac bilmiyiorum yasn gncse zamnla degisecksnnn mutlkaa bugun dogru geln seyler yarin diycksn ne kadr sacma dunmusum diycksnn evlnmdede hocc olmaz canım benim
01 Yorumla
Soran+1 yıl29 yaşındayım yıllardır hep böyle dediler değişeceksin falan hiç değişmedim
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende öyle düşünüyorum.19 yaşındayım ama öyle düşünüyorum. Sen ve bizler gibiler farklı değiliz herkes istediğini yapmakta özgür gayet normal bu
00 YorumlaZamanla fikrin değişir, yanında biri olmadığı için bu dusuncedesin sadece.
00 Yorumla
+1 yılBende evlenmek istemiyorum!
Cubku evlilikte seks denen o sikimmsonik olayı yapmak istemiyorum iğreniyorum kusuyorum bokkk gibi ay mdiem bulandı yine🤮11 Yorumla
+1 yılistemediğin hiçbir şeyi yapmaya mecbur değilsin istediğin gibi yaşamakta özgürsün.< 3
10 Yorumla
+1 yılHayır mecbur değilsin evlilik tercih meselesi benim akrabalarımdan bilerek evlenmeyenler var.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılTabi ki degislin Şu an evlenmek istemeyen o kadar cok kisi var ki gez yasa hayatini istiyosan ilerde 5-10 yil sonra fikrin degisirse evlenirsin degismezse de evlenmezsin gezneye devam edersinn
10 Yorumla
+1 yılHerkes gibi olmak zorunda değilsin tabi ki nasıl mutlu olacaksan öyle yaşamalısın
10 Yorumla
+1 yılDeğilsin ben de çocuk istemiyorum diye insanlar garip tepkiler veriyor umursamıyorum
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 322 cevap paylaştı.
+1 yılHayır mecbur değilsin tabiki de. Hem boşver hayat böyle tek daha güzel 😊
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 406 cevap paylaştı.
+1 yılbi yaştan sonra insan çocuk istiyor. mesela ben bi kız cocugum olsa fenamı olur.
00 Yorumla
+1 yılkesinlikle değilsin..
benimde birçok arkadaşım evlendi..00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılNeden istemiyorsun peki? Aynı zamanda duygularını nasıl yaşamayı planlıyorsun?
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılYa buna kim dislike attı neden ya bir şey dedim sanki
Gizli Üye(25-29)+1 yılSadece seks için evlenmek istiyorum. Yoksa evlilik güzel bir şey değil
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 8,9b cevap paylaştı. sen ne ıstediğimi bilmiyor gıbısın önce ona karar ver sonra sorgularsın
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılmecbursun knka çoğalmamız lazım bir sürü olmamız lazımm
00 Yorumla - Devamını Gör (86)
Devamını Gör(131)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı