Aslında toplumumuz yardım sever insanlarla dolu ama kıyafete karışmak ( açık giyinmek bende de var bu ön yargı açıkçası ) , insanları nereli olduğuna göre yargılamak vesaire varsa pekte hoşgörülü değiliz gibi ki çoğu kişide bu var şimdi yok öyledir böyledir sallıyorlar burada göze girmek için ama insanları memleketine göre yargılayan baya kişi var. Kültür seviyesi önemli değil kalitesi önemli kültürün zirvesinde olanları da görüyoruz günümüzde en yüksek mertebede olanların kültürü vicdan kültüründen sınıfta kalabiliyor.
2
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Toplumumuzdaki hoşgörü ve saygı kültürünün yeteri düzey de olduğunu düşünmüyorum. sadece genç nesilde değil, toplumun genelinde giderek artan, hergün biraz daha kendinden iğrendiren durum. bu olayın dağdan inmişlikle, zengin/fakir mahallede oturuyor olmakla falan da alakası kalmadı. insanımız gerçekten saygısız, artık sokakta savaşır gibi yürüyoruz veya araba kullanıyoruz. saygı denen şey, karşındakinden korktuğunda hissedilen ve gösterilen bir olgu değildir. fakat bizim ülkemizde malesef korkmuyorsa saygı duymuyor insanlar. bunun bizi yönetenlerle, eğitimle falan ben doğrudan etkisi olduğunu da zannetmiyorum. insanı hayvandan ayıran en önemli şeylerden biri olan saygı, hayvanca içgüdülerle korkarak gösterilmez. kaldı ki iddia ediyorum hayvanlar yaşadığımız toplumun çoğunluğundan daha saygılıdır.
Pes etmiş durumdayım. Ne kadar iyi bir insan olursan ol, yine kötü bir insan olarak kabul edilebiliyorsun. İnançlara, düşüncelere, farklı yaşam tarzlarına neredeyse hiç saygı yok bu ülkede. Avrupada ırkçılık var diyenler, bu ülkede de ırkçılık yapıyor. Kürt değilim ama Kürtlere ırkçılık yapanlar var. Ermeni, yahudi vs. olsam beni dövecek, öldürecek, en iyi ihtimalle arkamdan sövecek illa birileri olurdu.
Hayır insanların birbirine saygısı yok hoşgörü ne onu bile bilmiyorlar tek bildikleri şey insanlarla uğraşmak dedikodu kendilerini geliştirecek hiç bir şey yapmıyorlar
Tamamen yetersiz buluyorum. Kendisinden olmayana, aynı düşünmeyene düşman gözüyle bakıp hakaret savuranlar oluyor. Bunu en çok hükümet yapıyor. Kendisinden olmayanı terorist ilan ediyorlar ve cahil seçmeni buna inanıp komşusuna, arkadaşına bile saldırıyor.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Hola Yeterli olduğunu hiçbi zaman düşünmedim Hoşgörü olsaydı kadınlara bukadar şiddet uygulanmazdı.
Ülkede hem müslüman ırkçılığı hem türk ırkçılığı var bu sebeple ne kadar müslüman olmayan yahudi yunan ermeni hıristiyan varsa ülkeden kacti bazıları öldü bazıları zorla ülkeden atıldı karaman türklerini araştırabilir isteyenler
Maalesef düşünmüyorum ki bizim insanımızın en büyük hatasını bir şeyi sevmese bile ona saygı duymuyorlar. Sadece saygı duysalar toplum çok daha güzel olucak çok daha az sorun olucak kendi aramızda 🙂