Erkek arkadaşımın ailesi dindar nasıl bir yol izlenmeli?

Merhabalar... Arkadaşlar erkek arkadaşımla 1 aydır beraberiz ama sevgili gibi değil de daha çok sevgili, arkadaş, kardeş, anne baba gibi aile gibiyiz. Her şeyiz birbirimize. Ancak ailesi çok dindar. Erkek arkadaşım da bunu diyor hani ben ne yaptıysam bıraktıramadım bu davranışlarını aileme zaten bişi diyemiyor ailesine sözü geçmiyor. Konuya gelirsek; Erkek arkadaşım bana açıkladı üzülmemi istemediği için ayrılmak istemediği için. Neyse ailesi dindar, erkek arkadaşımın evde ilişkisi olsun diğer sorunları ile alakalı bir hükmü söz hakkı yok baya dindarlar. Erkek arkadaşımın ailesi erkek arkadaşımı kendi seçtiği, kapalı, namazında niyazında, oruç tutan ve işte kuran okuyan biri ile evlendirmek istiyorlar. Ancak ben aleviyim ve açığım başım açık değil. Erkek arkadaşımın işte kız arkadaşlarını ailesi görmüş kızlara demediklerini bırakmayıp rencide etmişler ben de korkuyorum ama bırakamam sevgilimi çünkü çok seviyorum o da beni çok seviyor. Ailesi eski kafalılardan açıkçası. Şimdi ben ne yapsam da bu inatlarını eski kafalıklarını söküp atsam bana inanıp oğluna onay verirler bir fikri olan var mı ya da bu durumu yaşayan akıl verecek olan biri var mı?
Erkek arkadaşımın ailesi dindar nasıl bir yol izlenmeli?