her insan içinde yaşadığı toplumların genel kültür değerlerine saygı göstermelidir. bir insan olarak önce kendi davranışlarını sorgulaman gerekir. yaşadığın toplumla uyumlumu. veya toplumun bazı değerlerine aykırımı. dini değerleri de düşünmek zorundasın. her ne kadar ülkemizde bir çok kadın resimdeki giyim şeklini tercih etse de toplumun temel değerlerine uymuyor. ancak kendi hayatından sorumlu olduğu başkalarının seni zorlamaya hakkı yok. her ne kadar ebeveynlerin senin kıyafet tercihine karışmasa da onların üzerinde de toplumun baskısı ve ağır eleştirileri vardır. ayrıca yaşadığın bölgenin etkisini de unutma. örneğin: Ankara nın ÇANKAYA bölgesinde bu kıyafeti normal görürler. Keçiören veya Mamak ta çıplak gibi görürler. yine de tercih yaparken ebeveynlerinin düşüncelerini gözden geçir. çünkü yaşlandığın zaman aynı çatışmayı sende kendi çocukların ile yaşayacaksın
Üstünü başını kapatman lazım bir yol sonucu yanlış yere cıkıyırsa o yolu değişmeyi demeyeceksin Demekki bulunduğun ortama uygun değilmiş giyimin veya öyle bir istek arzuların varsa sıcak yerlere deniz kenarlarına sahillere disko bar gibi yerlere gideceksin. Normal doğal karşılanırsın
İnsanların söyledikleri umrunda ise kamufle olmalı, yerine göre giyinmeyi tercih etmelisiniz azizim. Şayet ben özgürüm, hiç bir toplumsal norm ve fikir benim umurumda değil diyorsanız yine sizin hayatınız sizin tercihinizdir dilediğiniz gibi giyinebilirsiniz.
Canım benim sen neden üstüne alınıyorsun ki? Bu onların düşüncesi, onların algısı senin ne ilgin alakan var ki? Sen onların düşündüğü veya algıladığı şey misin? Hayır. Sen kendini biliyorsan başkalarının hatta aile ve akrabalarının ne düşündüğünün hiçbir önemi yok. Bu onların algılarının ne kadar saçma, kirli vs. Olduğunu gösteriyor. Sen nasıl istiyorsan öyle yap. 🙏
Kimse giyimine karışamaz ama sen de kimsenin bu şekil giyindiğinde bakışına karışamazsın üzgünüm... ben bile bi 3/5 sn bakakaldım memintolara🙈😅 hele canlısı olsa gözümü çekemezdim hemcinsim de olsa kusuruma bakma insanın bakası gelio
Onları umursama eğer tahrik oldukları için vs bunu söylüyorlarsa insan kendini tutabilen bir canlıdır kimse kimsenin giyimine karışma hakkına sahip değildir
Sen de yerine göre giyin de laf etmesinler. Şimdi kalkıp bunun gibi şeyleri akrabalarının yanında giyersen tabi laf yaparlar akrabalar laf etmek için varlar zaten