Kadın ile erkek eşit mi?

Kadın ve erkeğin "eşit" olduğu yalanına gerçekten inanan kimse var mı?

Kadın ve erkek biyolojik, mental, zihinsel ve fiziksel olarak ayrılık gösteren canlılardır.
Örnek vermek gerekirse ; Bir kadın renkleri farklı tonajlara ayırırken, bir erkek o rengin yalnızca "Mavi" olduğunu söyleyecek kadar sığ düşünecektir.
Bununla birlikte, genelde erkekler daha ideal yöneticilerdir. Çünkü kadınlar, duygularının, düşüncelerini etkilemesine erkeklere nazaran daha fazla izin verirler.
Her şeyin yanında, fiziksel olarak da, erkekler kadınlardan daha güçlü, daha dayanıklılardır. 16-20 yaş arası olan erkekler bile, hemen hemen tüm yaş düzeyindeki kadınlara, fiziksel düzeyde üstün gelecektir ki, bu da oldukça normaldir. Keza kadınlar dayanıklılık kapsamında da erkeklerden geridedirler ; bir erkek elindeki tuğlayla 5km yürüyebiliyorsa, kadın 2-3 kilometrede tıkanacaktır...
Genel olarak kadın ve erkeğin büyüdükleri çevreler dahi farklıdır. Bir insan kültüler olarak farklı büyüdüğünde, temelleri de bu kültüre göre şekillenir. Bu nedenden ötürü, düşünce farklılıklarının varlığı da muhtemel olacaktır...

Çok standart bir örnek vermek gerekirse, çocuklar büyürken hep "Bulaşığı bırak, ablan yıkar" der, yardım etmek isteyen erkek çocuğu kapıdan dışarı itelerlerdi. Evde temizlik yapılacak ise, tüm kadınlar seferber olurdu ve koltuk çekme gibi işler olmadığı müddetçe erkekler evden çoğunlukla kovulurdu.
Bunun değişik bir örneğini de ortaya atabilirim ; "Evimizin direği" sözü...
Yine büyüme sürecimizde gördüğümüz bir başka şey ise, erkeklerin çalışmak zorunda olduğu görüşüdür. Neredeyse her evlilikte erkek çalışıp para getirmek zorunda kalırdı. Süreç değiştiğinde, iki cinsiyetin de çalışması gerekmeye başladı. Ancak yine de çalışan kadınların çoğu "Şunu şunu yapsak da ben de evimde oturup çocuklarımla zaman geçirsem" sözünü benimsemeye başladı ve çalışma düzenlerinden şikayetçi oldular.... Verdiğim örneklerin yanında, kendi düşüncelerimi alttaki "Bence" sayfamda belirttim... Size, kadın ile erkek eşit mi?
Kadın ile erkek eşit mi?
Kadın ve Erkek eşit değildir!
Güncellemeler
+1 yıl
Soru günceldir...
Benim düşüncelerim ; Kadın ve Erkek eşit değildir! ↗
Güncellemeler
+1 yıl
Yok mu yahu düşüncesi olan?
Kadın ile erkek eşit mi?