Ben asla olmam. Hayatı sıkıcı yaparlar
Sevgili Olurum. Arkadaş Olmam.
Arkadaş Olurum. Sevgili Olmam.
Hiç biriyle olmam. Cahiller çekilmezler ya
Her iki durum için de olurum
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Kendisini geliştiren insnalarda cahil olabiliyor. Cahillik sadece bilgi yoksunluğu değildir saygıda cehalet vardır.
Cehalette sınır yok her konuda en iyilerin bile cahil olabileceği bir şey bu ama bu cahilliği doğuran sebep saygısızlıktan gelir.
Saygısı olmayan insana içim acımaz benim.
Zaten saygılı olmadıkları için kızıyorum. Bilmedikleri şeyleri uydurarak, sözümü keserek laf gevezeliği yapmaktan başka bir şey bilmezler :(
Hayır çok bilgili bir insanda cahil. Siz benim dediğimi tam olarak anlamadınız herhalde, farzedelim ki çok bilgili insan toplumda kimseyi konuşturmuyor ben profum biliyorum diye konuşuyor bilmeyen öğrenmek için soru soracak ama sözünü kesiyor yda böyle soru mu olur diye küçük görüyor. Asıl cehalet saygısızlıktır sizin bahsettiğiniz bilgi birikimi olmayan kişilerin saygısızlığı benimkisi belli başlı bilgi birikimine sahip kişilerin saygısızlığı. Yani bunun bilgi ile alakası yok heryerde her bilgide cehalet çıkabiliyor saygı olmadığı sürece. İyi akşamlar diliyorum.
Şimdi Anladım kardeşim. İyi günler :)
Olamam sevgili ama arkadaş kalabilirim. Herkese ayak uydurabilirim. Kimseyi eğitiminde görünüşünden maddi durumundan dolayı yargılamam ama sevgili olmak için aynı seviyede olmam gerek ilişkiyi yürütebilmek için.
Kafa yapınız uymuyorsa arkadaşlık sıkıcı olur bence
Cevap
1Cevap
cahil değil de modern eğitimden yoksun kalmış hiç kimseyle aynı odada dahi yaşayamam, çok zor yani. Cahillik farklı bir kavram.
Farkı ne ki kardeşim
Cahillik dediğin şey eğitim görmemiş veya yeterli bilgi birikimi olmayan kişilere denir. Modern eğitimden yoksun kalmak ise bundan farklıdır. Modern eğitim almamış kişiler yine de belli bir eğitimi almış olabilirler, bir şeyler biliyor; belirli bir yerde olan insanlar olabilir. Modern eğitim ise 21 yy. itibariyle olduğumuz dönemine şartlarına uygun, hem modern sosyolojik yaklaşımları/tutumları hem de 21 yy. modern insan olma yeterliliğini kapsıyor; sosyal tutumlar, modern bilimsel ve felsefi yaklaşımların bütünüdür. Entelektüel tutum içerisinde olmaktır.
Her üniversite bitiren birey sadece eğitimlidir, fakat modern eğitim kişinin kendisini entelektüel hale getirme çabasıdır.
Yarı Cahil kısaca :) İlber Hoca'ın Değimiyle
Cahil adamla hiçbir şeyi tartışamazsın yeni bir şey öğrenemezsin hayatına bir şey katma az tamamen boş yani
Aynen kanka. Zaten tartışma sırasında sinirlenip geldim soruyu sormaya.
Hiç çekemem hele bilmiş bilmiş konuşuyorsa
En nefret ettiğimde o yaaa. Bilmiyorsan çeneni kapamalısın değil mi? :(
Kesinlikle biz onlara boş boğaz diyoruz işte
Ne konuda cahil olduğuna bagLi
Her konuda.
Güzeeeeelll
Kendini geliştirmişse olabilir
Cahil İnsan kendini geliştirmiyendir. Geliştirmişse cahil değil
Hayır olmam. Ne sevgili ne arkadaş.
Arkadaş olurum sevgili olmam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?