Çin mö 4000 lerde uygarlıktı islam 1400 yıllık amerikada kızılderililer aztekler kuzeyde iskandinavlar vardı bütün peygamberler araplara gelmiş sizede garip gelmiyo mu
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Çin ile Amerikan'ın İslam dininin varlığından haberleri yok mu sanıyorsun?
Mö 4000 lerden bahsediyorum islam 1400 yıllık sene 1500 leri hayal et çinde doğdun islamdan haberin olması ihtimali yok zaten kendi içinde bi millet herkes ateist şu zamana göre değerlendirme mö 10000 lerde insan vardı
Diğer yorumda da belirttiğim gibi İslam dininden haberi olmayanlar sorumlu tutulmayacaklar. Tek sorumlu tutulacakları tek bir ilahın varlığına inanmak. Allah'ın varliği hiçbir kaynak olmaksızın akıl yolu ile ulaşılabilecek birşey. Ortada bir haksızlık yok yani
124 bin peygamber rivayet ediliyor.. gaybulallahulalem komfiçyusun peygamber olmadığını kim nerden bilecek :?
Rivayet diyosun kesin değil Kuranda 24 tane değil mi adı geçen
bir kitap düşün içinde 124 bin isim olsun.. aklına yatıyor mu bu düşünce..
Bir rivayete göre 124 bin peygamber bir diğer rivayete göre 224 bin peygamber gelmiştir.
yalancıyı sevmiyorlar ki
Çinliler açık bi şekilde belirtiyorlar onlar hep efsane yıllardır ateist adamlar
bağnazları ve ağnamazları da
kabul etmedilerse ne yapılabilir?
hz. İbrahim kimseden öğrenmedi ki, insanın içinde olacak. Aklını kullansana
yaratıcı var mı sence varsa nasıl olabilir, hangi din daha mantıklı gibi sorular sor biraz. Anlarsın umarım.
sözde allah bütün dünyaya peygamberler göndermiş peki neden hiçbir dinde tanrının ismi allah değil bazılarında zeus bazılarında odin?
allah ismi neden sadece arap mitolojisinde var yahudiler bile allah demiyor tanrıya
-yahudiler bile allah demiyor tanrıya-
yahudi oldukları için olabilir mi? ne içiyorsunuz ya
yahudilere kaç tane peygamber geldi onlar allahın değil de zeusun elçisi miydi?
Yahudiler kendi ırkından olmayan kişiyi kesinlikle aralarına kabul etmez. Hz. Musa geldi ve musevilik yaşanıyordu. Musevilerden kalan olmadığı için Yahudiler kendi bildiklerini okuyup Allah lafzını kullanmadılar. Tahrip ettiler kısaca.
dünyadaki bütün dinler ilk başta allahtan gelmiştir islama göre bütün dinler mi allah kelimesini tahrif etti güldürme bir tanesi bile tahrif etmeden günümüze getirememiş mi yoksa muhammed yalancının teki miydi? biraz yalan atarken tutarlı ol ki sonradan ortaya çıkmasın yalan attığın ey muhooo
Burada sen tahrip olmadığını iddia ediyorsun ancak Yahudilerle Musevilerin farkını bilmiyor gibisin. Lütfen araştır. İçin nasıl bir fesatlıkla dolmuşsa direkt ret içindesin galiba. Ne oldu 1400 sene geçmesine rağmen değişmeyen şey hiç mi dikkatini çekmedi? Ne oldu hani insanlar tahrip etmezdi? Allah Kur'an Kerim koruyor, insanlara bırakmadı merak etme. Ondan böyle.
kuranın korunduğunu nerden biliyorsun emevi sülalesi hz. muhammedin en büyük düşmanı olan ebu sufyana dayanır kendisi mekkenin fethinde zorla müslüman olmuştur gayet de kuranı değiştirip sonra da bu kuranı biz indirdik biz koruyacağız diye ayet uydurabilirler gören de seni 1400 yıl boyunca bütün islam coğrafyasında bulunup kuranın değişmediğini tek tek kontrol etti sanar ahaha
Bana dediğin şeyi sen yapıyorsun? Düşmanlığı bırakamaz mı? Bırakmasaydı islam yolunda savaşır mıydı? İslam için ilerleme yapılırken yardım eder miydi? Kaldı ki tek onlar mı vardı? Onca kabile ve şehirler islam ile buluşmuşken basit bir kabile mi engelleyecek? Zaten peygamber efendimiz zamanından beri hafızlık yapılıyorken, onca hafız varken hiç biri değiştiğini anlayamaz mı? Hafızlık nedir biliyor musun?
eğer birisi kurandaki hataları anlasa ne olur biliyor musun? dinden çıkmakla suçlayıp kafasını keserler adamın o yüzden onu unut :D
kaldı ki ebu sufyan ve oğlu muaviye ganimet için makam mevki için savaşıyordu islam için değil
-dinden çıkmakla suçlayıp kafasını keserler adamın o yüzden onu unut -
Hey yavrum hey, tarih zaten senin varsayımlarınla mı ilerliyor? 😂😂😂😂 Ya sen nasıl bir insansın? Sana diyorum ki bak, peygamber hayatta iken ezberlenmiş ve yayılmış bir kitap sonradan nasıl değiştirilsin? Hafızlar onlarca yerde, kaldı ki hz. Osman döneminde baskı yapılmaya başlanmış. Hz. Osman'ın hayatını azıcık oku lütfen. Edep timsali olan insan yalan mı atacak? Ya senin hatan ne biliyor musun? Varsayımların hep doğru diye kabul ediyorsun. Karşı tarafın sunduğu şeyleri direkt red ediyorsun. Şaka gibi. Yazma gözünü seveyim. Münazara bile yapacak bilgi yok ya.
muaviye birçok sahabeyi öldürdü haberin yok herhalde ona itiraz eden kim varsa öldürdü o yüzden kimse ona itiraz edemiyordu yani değiştirebilir kimse de engel olamaz
kuran allahtan gelmemiştir muhammedin uydurmasıdır muhammedin peygamber olduğuna hiçbir ispat yoktur
😐😐 Reddetmen üzücü. Umarım iyi bir insansındır.
noldu var mı ispat sanki? ayrıca iyi veya kötü insan olmak hiçbir işe yaramaz ahirette eğer bütün ömrünü hayvanları beslemeye ayırdıysan ama kafirsen cehennemliksin ama hz. muhammed gibi çocuk tecavüzcüsüysen cennete gidersin
Çok yazık çok. Kafanda kendi kurduğun senaryoları oynatıp oynatıp duruyorsun. Benim dediklerime olur mu? Nereden biliyorsun diyorsun? Kendin konuşmanın başından beri varsayımlarla ve hakaretlerle konuşuyorsun. Objektif bakmayı öğren lütfen.
kuran ayetlerine ve sahih buhari muslim hadislerine kafamda kurduğum senaryolar diyor bilgisiz beyni boşa bak :D
sen sanki çok objektif bakıyorsun deminden beri islamın avukatlığını yapıyorsun
sen yeter ki söylediklerim için ayet hadis iste hepsini gösteririm ama senin derdin ayet hadis değil senin derdin körü körüne sorgulamadan cahilce islamı savunmak içinde ne kadar yanlış şey varsa hepsini körü körüne savunmak
😂😂 yazık. Neyse ölünce anlarsın zaten.5.5 milyar yıllık dünyada 0-150 sene arası yaşam süren basit bir canlısın. Bunun üzerinde düşün bakalım.2 kg bile etmeyen beynin ile koskoca kainatı yargılıyorsun ve asırları aşmış olan, ülkelerin yapısını oluşturan ve 1.5 milyar inanı olan bir inanca yanlış diyorsun. Senin doğrun nedir? Yani inancın. Ateist misin? Deist mi?
Yaz, sana yazma diyen yok ki. Önyargın kadar komiksin. Senaryolarını bir kenara bırakta azıcık düşünmeye başla.
merak ediyorum sen ölmeden nasıl anladın gittin geldin mi ahirete yok körü körüne sorgulamadan dar bir bakış açısıyla herşeyin en doğrusunu sadece ben bilirim havasıyla bakıyorsun herşeye mesela neden hıristiyan olmuyorsun hırıstiyanlıkta da eğer o dine inanmıyorsan cehennemde yanacaksın neden hıristiyanlık değil de islam? sende 2.5 milyar inananı olan bir dine yanlış diyorsun eğer doğruluk çokluk ile ölçülüyorsa deistim
yazdığım senaryoların hepsinin kaynakları kuran ayetleri ve hadisler eğer onlara uyduruk senaryo dersen dinden çıkarsın dikkat et :D
Heh böyle gel. Reddeden sensin, olmadığını söyleyen sensin. Ben zaten kabul ediyorum. Bu koskoca alemin bir yaratıcısı olduğunu ve bunun en doğru şekilde yaşanılan dininde İslam olduğunu düşünüyorum. Yaratıcı o kadar güçlü ki hiçbir şeye muhtaç değildir. O kadar güçlü ki yarattığında kusur yoktur. Buradaki kusur aslını belli eden kusur. Bulunduğu yeri işaret eden değil. Süre gelen sistemin içinde oluşan şeyler değil yani.
Hz. Muhammed'in hayatında yaptığı onca güzel iş varken, sebebi bile belli olan şeyleri, kendi kafana takılan konuları istediğin gibi evirip çevirip, kendi iradenle bir tutup yargılıyorsun. Hata diyorsun bir tane yok. Dediklerime antin yok. Hep kaçamak cevaplar. Yok o adam yok bu adam. Sana diyorum ki onca insan bir kabileye mi boyun eğecek? şu an bile zenginler kontrol konusunda uğraşıp duruyor, hükümetler uğraşıyor duruyor. Yani o bahsettiğin kişinin acizliğini büyütüp duruyorsun sadece.
😂😂😂 benim senaryo dediğim senin bana sunduğun ve aşırı saçma bulduğum, kendi kafandan uydurduğun varsayımlar. Ayetler, sahih hadisler değil.
kusur olmadığını nerden biliyorsun hepsini tek tek inceledin mi yok sağdan soldan her duyduğuna saf gibi inanıyorsun
.
Araplar içinden Tüm insanlığa gelmiş Peygamberler Amerikalısınada gelmiş İskandinavıdana
Adam geliyo karşına ben peygamberim diyo peygamber yolda gelene kadar ordan birileri ölse cehennemlik kaldı ki yanlarına yaklaştırmamişlardır
Git araştır oku yanlış bilgilerle kafanı dağıtma
Çinliler en güzel örnek mö 4000 lerde yaşayan bir adam herşeyi not tutarmış ne bi peygamber ne bi din kavramı tarihlerinde yok
Çinliler yamyam insanda yiyor onları örnek alma
Çinde doğanların suçu ne sen orda yaşasan sende ateist olcaktın
Çinde yaşayan ama müslümanda çok
1500 lerde yaşayanların öğrenmesine imkan yoktu halk böyle bi dinin varlığını bile bilmiyodu
Onların direk sorguya çekileceğini nereden biliyorsun? Ayrıca ben soruların cevabı sorularla islamiyette var böyle bir sitede Dini konu araştırmak sence mantıklı mı?
Ayrıca altta Yakub Deniz demiş o adamdan izlersen o adam İslam düşmanı ve bir sürü yalanı var kanıtlanmış Habil Ademoğlu reddine videoları yaptı ona İslam düşmanından İslam öğrenmeyi planlıyorsan ne diyeyim
@MachineX_ Felsefi kitapları okursan mesela Tanrı yanılgısı gibi daha mantıklı gelir ateizme kayarsın islami site tabi kendine çekecek tarafsız görüş istiyodum
Flört sitesinde dini bir şey arıyorsun şu an o zaman git sorularla islamiyetten bak ardından ateist kitabı oku ne diyeyim. Zaten Tanrı yanılgısı teorilerini cevapları da var orada aynı zamanda Hubeyb Öndeş diye bir kanal var oradan da izleyebilirsin. O kişide önceden deistmiş sonra Müslüman olmuş. Ayrıca sen İslamı araştırıyorsun bilen birinden öğrenmen gerekiyor gidipte İslam düşmanı birinden öğrenecek halin yok
@Nightwalk35
Etiketlediğim kişiye de sorabilirsin bilgisi olabilir
@MachineX_ ben direk Kuran okuycam birilerinden dinlememe gerek yok doğru burda aramam yanlıştı burası başka işler için kullanılan bi site yinede insanın içinde bin tane şüphe oluyo
İlim cehaleti tard eder araştıracaksın o zaman aynı zamanda tefsirlere de bakmanı tavsiye ederim
soruyu soran git oku araştır diyanetin sayfasından bak kuran mealini oku
din düşmanlarının yalancıların kafanı karıştırmasına izin verme
@MachineX_ tefsirler insan yazımı bana Allahın sözleri gerekmez mi
Tefsir Kuran'ın açıklanması anlamında zaten hazırlayanlarda İslam alimi olan insanlar.
İslam dinine ulaşamayan insanlar bundan sorumlu tutulmayacaklar. Kafanı karıştıran durum buysa eğer karışmasın.
@Nightwalk35 Tarihe baktığımızda milyonlarca insanın haberi olmadı onlarda benle aynı günahları işleysek ama cehennemde bi ben mi yanıcam
O dediğin tam olarak öyle değil. Hepimiz aynı günahı işlicez ama onlar sorumlu tutulmayacak da ben sorumlu tutulucam diye bakma olaya. Onlar da iyilik yapacaklar sen de. Ama iyiliklerinin sevaplarının mükafatını sen alacaksın. Cennetin de dereceleri var. Sorumlu tutulmayarak cennete gidenler cennetin daha alt mertebelerinde var olacaklar. Sen ise eğer İslam'ı görüp bu yola kendini verir, olması gerektiği gibi yaşarsan belki cennetin en üst mertebelerinden birinde olacaksın. Bu dine ulaşamayanları ergenlik çağına erişmeden ölen çocuklar gibi düşün. Çocuklar da kötülük yapar, yanlış şeyler yaparlar ama sorumlu tutulmazlar. E o çocuklar da cennete gider ama dediğim gibi cennetin kademeleri var. Herkes yaptığı ve yapmadığı kadarını alacak yani hakkettiği yere gidecek. Onun tartısı da Allah'ta. Cennet aynı ama o cennette ×2 mutlu olmak var ×200 mutlu olmak var.
youtubede yakup deniz diye biri var videolarını izle her bir videosunda kuranın birçok hatasını ortaya çıkarıyor kuran ayetlerini okuyarak içindeki saçmalıkları gösteriyor
İşin garip tarafı dünyada çoğu kişinin kurandan haberi olmadı ama cehennemde yanacaklar
sen dediğim adamın videolarını bir izlesen çoğu ateist sitede olmayan bilgiler var adamın videolarında bizzat kuran ayetlerinden gösteriyor