Soruda belirttigim gibi rap muzik ve rap muzik dinleyen insan icin dusunursunuz, RAP i sanattan sayar misiniz? Rap degerli ve degeri ender bilinen midir?
NOT:ARABESK RAP DEGIL BAHSETTIGIM.
NOT:ARABESK RAP DEGIL BAHSETTIGIM.
Rap dinlemem hatta nefret ederim müziklerinden ve tiplerinden giyim tarzları hareketleri vs. hoşuma gitmez.
Lakin eleştirmemde ulu orta yerde veya arkadaş çevreme böyle böyle anlatmam düşüncem kendimde gizlidir herkesin görüşü sevdiği şeyler farklıdır.
Rap seveni eleştirmeye hakkım yok seviyorlardır ne diyebilirim ki :)
Ergen topluluğu dediklerim oluyor ama şöyle diyeyim yolda yürürken son ses müzik açıp dengesiz hareketler yapanlara diyorum. Normal bir şekilde dinleyene saygı duyarım.
Rap'ı vaya dibe vurmuş gibi gözüküyorum ama aslında vurmuyorum ergenler ve bazı kötü rapçılar yüzünden tercih etmiyorum.
1-2 parça severim aslında en sevdiğimde budur :)
https://www.youtube.com/watch?v=5wCWDWdIhhw
dinlerim insanların ne düşündüklerini dikkate almam. Ceza, sagopa, saian, karaçalı, sansar, allame gibi adamları dinlemek paha biçilemez.
aynı şekilde. o kadar iyi isim var ki sayamıyorum
sagopaya arabesk diyen bebeler oldukça rap dinleyenlere kezo gözüyle bakarlar işte.
2008den sonra biraz bozdu ama bu onun üstad olduğunu değiştirmiyor.
eyvallah
Rap , şiirdir, dışavurumdur, geniş meyve alınabilen bir konu yelpazesine sahiptir. Rap, TUPAC, EMİNEM, DR. DRE, VİNNİE PAZ, KENY ARKANA , vs. Gibi mükemmel kişilerle doludur. Rap, sensindir. Ritmi, kafiyeleri ile seni seslendirilmiş bir şiirin hazzına ulaştırır. Rap, küfürlüdür, acıdır, serttir ama bir o kadar da anlamlı, tutkulu ve asidir. Hayat biçimindir. Taşralılık İle zenginliğin ufuk noktasıdır. Yazmakla bitmez.
rap müzik severim doğru dürüst yapılmışsa
o da bir sanattır kabul etmek istemeyenler olsada
dinleyenlere de bir şey demem
zevk meselesi tercih meselesi
kimse kimsenin dinlediğini yargılayamaz herkes aynı şeyi sevmek zorunda değil
önüne geleni etiketleyen canlıları önemsemem
ciddiye alınacak tipler değildirler
Cevap
22Cevap
Rap dinleyenler keko+kezban mıdır yanlış olur. keko+kezbanlar rap dinler daha doğru bir cümle.
rap müziği amerikalı siyahların bir karşı koyma itiraz aetme amacıyla düşüncelerini ve yaşadkları haksızlıkları haykırma biçimi gibi onemli ve ciddi bir amaç üzere doğmuş. şimdi ise gençler kendi ergen psikolojileri içinde kendi (çoğu gerçekte ciddi olmayan yapay) problemlerini anlattıkları ve dinledikleri bir müzik tarzı.
kadın erkek ve aşk ilişkilerine dayalı sözlerele boyanmış, aldatılma terkedilme ulaşmama duyguları ile doyup taşan bana göre anlamsız sözler içeriyor. :)
daha anlamlı içerik olsa bu da kekoluk ve kezbanlık dedğiniz şeyi aşardı zaten :)
ama standar sıkıcı bu bahsettiğim içeriğin dışında daha zekice yazılmış sözler ve içerikler var ama onlar milyon sanatçı arasında 1 ya da iki belki de 3 :)
Yalniz yanildigini dusunuyorum siir ve sarki duygularla yazilir gercek mi yapay mi bilemem ama yazar suygulari varsa duygulariyla yaklasirsa bir seyler ortaya koyabilir ve duygu olmali cunku dinleyeninde icindeki bir seylere hitap etmeli yazan mesela. ask acisini yaziyo bunu ask acisi cektigini dusunen ve duygularina hitap ettigini savunan 10 kisi dinliyo buda duygu alisverisi oluyo sanat ile tabiki diyemem ki her ask mutluluk deger uzerine yazilani hakkiyla cok iyi yaziyorlar diye..
duygularla ilgili müzik yapılmasına karşı değilim. özellikler gençler (ergen dediğimiz yaş) duyguları daha yoğun yaşıyorlar ve bu duyguların yorumlanması yaşanması ile ilgili rap yapan sanatçıların (şöhret olması önemli değil) söz yazarken aşk için bile olsa daha sorumlu daha aklı başında ve anlamlı yazmaları taraftarıyım. müziğe ilgi duyduğum için her tarz dinlerim bir ççok rap parçası dinliyorum inan ki çoğuna tahammül edemeden sonlandırıorum. yabancı rap müzik de aynı bu şekilde :) ama onlarda aşktan ziyade seks ve para zirvede. bizim gençliğimiz henüz bu daha insani duyguyu (aşk) kaybetmedikleri için seks para modunda değiller. ama bizimkilerin de bir yirmi yl sonra gelecei nokta bu olacak diye düşünüyorum.
ama dediğim gibi belki yaşım itibar iile ergenlil çağımı aşabildiğim için aşk konulu rap müziği sıradan buluyorum.
Yasin ile ilgili oldugunu dusunmuyorum ve evet cogunun yaptigi hos olmuyor bende rap severim ama kaliteli olan gercekten az ve sirf prim yapsin diye askin anlamini bilmeden aski konu alanlar var iste burada ikimizde ayni dusunuyoruz onlarda ergence geliyor olabilir kulaga bu isi samimi ve iyi yapanlara kulak vermemiz lazm bu yuzden
RAP içerde kalanların dışa vuran sert gerçek doğru tutumudur. Sanat değil yetenek değil bence çünkü gerçeklerle yoğrulmuş adamların yaptıgı bir tarzdır RAPI SANAT İÇİN YAPARSAN TELEVİZYONLARDADA ÇIKARSIN ama Gerçekleri söylersen telvizyona bile çıkartmazlar ;) KEZBAN VE KEKO bu tarza yakışmayacak kadar alt seviye bugün bile gülünç ki adam eşofman nike kafa yanlar sıfır dolaşması onun rapçı değil daha çok amerikan yıldız yaşam kampı gibi yerde yaşayan zenci gençlerin hayatlarına özentidir. Ki onlar böylede giyinmez :)
bugün dersen mesela işte yabancı Rap ve Bizim ülkemizdeki rap arasında dağlar kadar fark var Eminem DR. DRE gibi seçkin isimler bile herkesi herşeyi eleştirebilir bunu bize yorudugumuzda Norm Ender Gerçekleri fısıldayan bir rapçıdır ama kliplerde göründürülmez.
ya bence o keko kezban sözlerini kullananlar kesinlikle onlar kendileridir keko kezban bune ya kime sorsan keko nedir diye kekonun sözcükte anlamı nedirdiye kekonun/kezbanın anlamını bile bilmezler. sadece maksat i*nelik olsun kendini üstün görsün diye üretilmiştir bu laflar. halbuki kimse bimseye karışmasa kişinin zefkine saygı duysa hiç bir sıkıntı olmicak ama bazılarının g*tü kaşınıyor ya illa. ayrıca rap da bir müziktir sadece hızlı söyleniyor sloj degil. banada itici gelmezler.
rica ederim
Rap dinleyenler değilde sırf havalı cool görünmek için Taladro, Allame veya yabancı olarak Eminem, Tupac gibi rapçileri dinliyor gözüken, ama hiç bir şarkısını doğru düzgün bilmeyen, en sevdiğin şarkısı hangisi desen ilk önce bir google da araştıranlar keko veya kezbandır.
Arabesk rap ise aynen dediğin gibi.
Yabancı rap ise ya zenci gettosu sakini ya da amerika'lı özenti ergen..
Evet, kezban ve keko oluyor..
Bu ne lan?
youtube. com/watch? v=cdrrOk9mqww
Benim bundan bahsetmedigimi gayet iyi biliyorsun demi? Ciddi yorumlamani dilerdim.
www.youtube.com/watch
Ya rap'in çıkış noktası ayak takımıdır zaten. Neyin ciddiyetinden bahsediyosun?
Al sana ciddiyet o zaman:
youtube. com/watch? v=6rYji0y9MC4
rapi bende arada dinlerim ama uyuz olduğum tek bir konu var eminemin şarkılarının anlamlarını bilmeden sırf hava atmak için bulunduğu ortamda yüksek ses dinleyen kezocuklar çok itici
demek istediğim o değil yani bence eğer bir şarkının ne anlam ifade ettiğni merak ediyorsan açıp sözlerine bakarsın ama çoğu insan öyle değil sırf 'bak bu da ingilizce rap dinliyor' desinler diye hava amaçlı dinleyenler var onlara uyuz oluyorum yoksa bir şarkıyı sırf sözleri için dinlemezsin müziği için de dinleyebilirsin buna saygı duyarım
Zevk aldığın herşeyi dinlemeli, yapmalısın. Bundan ötürü seni yargılayan insanlara kulak asma.
Herkesin kendi ozgur iradesi kimse karisamaz. Ayrica taladro candir ^^
Cok sallama sen. s. s Desinler anam desinler , s. s
Karşısındaki kişide beğenmediği bir şeyi görünce aha sen kezbansın diyenlerden değilim...
Sevmem ama dinleyene de kezban demem yani
underground rap dinlemeyen adam villasındaki odasında serdar ortaç dinler:D
Cinsiyeti yok herkesin dinlemesi ve sözlerine dikkat etmesi lazım özellikle protest tarzın
rap hayatttır boolum :D
neyse ciddileşeyim
arabesk rap sevmem ama normal rap dinlerim
Aynen katılıyorum keko ya da kezodur tam. İğrenç ya :)
Zevk meselesi. Rap'i severim tabi anlatacak çok şeyi olanı
Saian
ne alakası var laan ben kendimi bildim bileli underground rap dinliyorum keko olanlar arabesk rap kanka
omagat sana puanım doğuuuuzz gankaaaa :D KAMON
Ne alakası varki rap müziği dinleyenlerdenim ve severimde...
Bence değildir kimsenin ne dinleyeceğine karışamayız
Kızlarda itici oluyor, bana göre tabi.
Hanım hanımcık olmasını istediğimdendir. Rapci metalci olmasını istemem. Örnek vermek gerekirse sen nasıl erkeksi olsun istersen yumuşak olmasını istemezsen, bende o kadar kadınsı olmasını isterim. Bu benim için geçerli tabi herkes öyle diye bişey yok yalnız çoğunluk böyledir diye düşünüyorum.
Kaliteli müzik tercihim.
Dinler zevk meselesidir
Ben de Rap dinliyorum...
rap dinleyen kız ergendir.
nickdende belli olduğu rap dinlemem.
Harlem kültürüyle yetişmiş biri olduğunu düşünürüm
Herkesin zevki farklıdır
valla ben kulağıma hoş gelen herşeyi dinliyorum fark etmiyor
Nickimden de anlasilacagi uzere kaf kef
Eminem felan dinlerim türkçe rap dinlemem
türkçe rap bana çok anlamsız geliyor. dil akıcılığı yok bence
önemli değil