İşten çıkıp eve dönene kadar saat 7 oluyor, zaten sokağa çıkma yasağı başlıyor. Nefes bile alamıyorum artık, nasıl olacak bu şekilde? İzin günümü hafta içine almak istesem izin vermezler zaten, markete bile gidemedim dün. Nasıl olacak böyle? Siz nasıl idare ediyorsunuz bu durumu?
Sokağa çıkma saati başlayana kadar işten eve bile dönemiyorum, ihtiyaçlarınızı nasıl hallediyorsunuz?
İşinizden haftada bir gün veya iki gün tatil olduğunuz zamanlarda ihtiyaçlarınızı giderin bence. Diğer günlerde eve gideseğe kadar sokağa çıkma yasağı başlarsa, durumu belgelendirmek şartıyla idari ceza işlemi uygulanmaz. Sonuçta keyfi değil durumunuz. Ben üniversite öğrencisiyim. Derslerim biter bitmez, ihtiyaçlarım olduğunda dışarıya çıkarım o kadar.
İnşallah yarın halledeceğim. 😊 Allah'tan ramazanın ilk günü alışveriş yapmıştım da gerekli ihtiyaç kalmadı. Tatlı yapmak için süt ve şeker lazımdı bir onları aldım bakkaldan. Bazı bakkallar yasaklara uymayıp kapatmıyor.
Bu kadar sıkıntıya sokma kendini git işini hes uygulaması taramasında risksizsen ve masken var ise polis sana bir şey diyemez merak etme keyfi dışarı çıkmıyorsun sonuçta
Molalarda ya da öğlen yemeğinde fırsat bulup ihtiyacını giderenler olsa da bence zor, ya tam kapansın ya da 20:00 olsun (kötünün iyisi) 19:00 nedir gerçekten?
İlk günde söylemiştim şimdide söylüyorum. Dostlar alışverişte görsün. İşten 18:00 de çıkan bir kişi ramazan trafiğinde hele toplu taşıma ile 1 saatte nasıl eve gider. Nah gider. Geri zekalılar koronayı 100.000 vurduracaklar. Toplu taşıma ile bulaşma yüzünden. Bir şeyi yarım yapacaksanız yapmayın. ya da yapacaksanız tam yapın. Görünen şu ki. Herkesi bayrama kadar oyalayacaklar. Bayramda 9 tatil varya. Başına 5 günde bunlar ilave edecekler tam kapatacaklar. Amaç patronları kayıp yaşamasın. Zaten 1 yılddır milleti bedavaya çalıştırdılar. Hangisi uydu kısa çalışma ödeneğinde evden çalışmayın diye teşvik etti. Haftanın 3 günü bedavaya çalıştırdılar
Aman bizim ülkemizde mantikli. ne var ki Allah askina? Soz gelimi maske var ama toplu tasima araclari asiri sekilde yogun. Ve fazla arac cikartiyorlarmis gibi 2li koltuklarin yanina sacma sapan bos birakin ibaresi asmislar. Millet koltuklarin tekini bos birakip ayakta gidiyor ve ortafa koca bir kalabalik. Eee ne oldu yani, koltuklar bos olunca ne oldu neye yaradi? Madem oraya bos birakin yazisi astiniz ona uygun olarak araca az yolcu. alin ve insan sagligini. riske atmayin degil mi? Ama. bunlar anca alem alisveriste gorsun, insanlar onlem aliyor desin diye yapilmis seyler ve sifir kullanislilik. Ayrica sokaga cikma yasagi da sacma gun boyu. insanlar furya halinde. her yere gidiyor. Aksam o saatten sonra ciksalar ne. olacak. cikmasalar ne, keske. idrak. edebilseler...
Markete sürekli gitmeyi sevmediğim için stoklu çalışırım. 1-2 haftalık malzemeyi alırım eve doldururum (hatta bozulmayacak malzemeleri aylık alırım bazen ). Bir dahada kolay kolay markete uğramam. Berberde bulunan çoğu traş malzemeleri evimde vardır. Saç hariç berbere uğramam. Ama tabi tek yaşıyorsan ve market-saat konusunda sıkıntıların varsa. Tam durumunu bilmediğim için çok öneri yapamam ama bir çözüm bulamazsan ve destek istersen sorununu detaylı iletirsen çözüm bulmaya çalışırım.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
İnsanları online alışverişe yönlendirici adımlar. Belki bu, bizim ülkemizde kasıtlı olarak böyle bir amaç için yapılmıyordur ama dünya çapında dünyayı yöneten güçlerin hedeflediği tam olarak buydu. Bizim ülkenin aldığı bu karar aklımızı kullanmadığımızın bi göstergesi muhtemelen. Akıl tutulması kısacası.
Saat 7 anlamsız, daha kalabalık oluyor, insan trafiği artıyor... saat 8 makul, millet marketine gider, eve iftara yetişir.. bilim kurulumuz hesap yaparak önermiyor, sadece diger ülkelere bakarak yapıyor.. bu aksam erken kapanma olayi Fransa'dan alıntı.. yok öyle bilimsel arkaplanı filan.. ülke gerçeğini bilmeyen bilim adamlari olunca durum bu
Ben markette calisiyorum haftaici alisverisinizi yapamiyorsaniz hafta sonu 17.00 a kadar marketler acik o zaman alisveriniz yapabilirsiniz tabi hafta sonu calismiyiyorsaniz biz calisanlarda kisitli saatte isleri yetiştiremiyoruz malesef kasa hic bosalmiyor hafta icide hafta sonuda 🤗😀😊
Alışveriş için yardım edecek birisi yoksa kesinlikle sanal marketi kullanın hiç uğraşmayın cikabildigim halde bazen zaman kısıtlı oluyor alışverişi sanal markette çevireceğim mecburen.
Ben zaten markette çalışıyorum.. giyim ihtiyacımı güvenli sitelerden alıyorum. Is yerinden izin alıp eczane vs.. her yere gidebiliyorum zorluk çıkarmıyorlar sağolsunlar..
iş yerinizin yakınında bir market varsa sanal uygulamasından alışveriş yapın dönerken alıp geçebilirsiniz böyle alışveriş yapabileceğiniz bir market vardı migros olabilir. Onlar hazırlıyor siz alıp çıkıyorsunuz
Artık daha sağlıklı oldu herşey :D o kadar insanın bulduğu kurallara bak yani, şimdi millet daha mutlu ve sağlıklı oldugunu sanıyorlar. zerre zeka yok, nerde insan hakları , avrupa daha insancıl bence
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
demin dışardan yeni geldim. daha kurumsal marketler 101, şok vs. kapalıydı ama diğer marketler açıktı pek takan yok gibi zaten ya da gevşek
0
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
saçma bir karardı bence ztn ama güya nedeni iftara misafirliğe gidilmesini engellemek gibi duruyor
Genelleme yapalım.. Herkes ama herkes evinde dursa iç içe göz göze o dolmuşlara binmese Tatillere gitmese.. Gerçekten sadece ekmek elip dönse kısa bi süre içinde bitmez mi? Biter! Birazda elinizi taşın altına koysaniz... Bireysel olarak birseyler yapsanız... Sonra laf sokma çabasına düşseniz HERSEY ÇOK GÜZEL olabilirdi gerçekten... kolunuza değilse ağzına taksaniz mesela.. Devlet gelip ağzına takacak hali yok demi burnunu ağzını kapat diyolar daha ne? Devlet bakıyor bu super zekalılar yapacak değil bari emir çıksın diyor napsin adamlar sizin kolumuzsa gezdirdiginiz maskelere engel olamadılar... Ağaç yaş iken eğilir mis önce kendin biseler yap sonra yapmayanları eleştir...
@beyazgülüm25 Mesala kongreler ve mitingler de yapılmasa. Sürekli kısmi kapanma yerine kısa süreli tam kapanma olsa. Ben kısmi kapanmanın pek bir faydasını da göremedim.
@beyazgülüm25 bana baksana sen hayırdır? kime çemkiriyorsun? sen beni tanıyor musun bu pandemi sürecinde nasıl yaşadığımı ne önlem alıp almadığımı biliyor musun? geçmişsin karşıma sanki babamın oğluymuş gibi bana ahkam kesmeye kalkma ! ben o koluna maske takanlardan değilim ben 2 senedir akrabalarımla görüşmüyorum ! ben kendimce önlemimi alıyorum sen hiç yorma o pırıl pırıl aklını ! fitneliğe fesatlığa kafa yorma yanlış kişiye de saldırma sakın. devleti yöneten o savundukların lebaleb kongreler yapmasaydı bu iş buralara kadar gelmezdi diyebiliyor musun? diyemezsin ! benim gibi söyle ondan sonra konuş. akşam 9 dan saat 7 ye çektin fırını marketi 6 da kapattın ee insan 6 dan sonra çıkınca ne yapacak onu düşündün mü? ben karar aldım la olmuyor o işler hanımefendi ! devlet ağzına değil koluna takana maskeyi doğru takmadın cezası yazdı bu ülkede ama ötekilere ceza yazmadı yazamadı ! sizin sırf hükümet koruma anlayışınız yerin dibine batsın inşallah. her gün 300 kişi ölüyor ! şuna bak ya geçmiş karşıma kolunuzda gezdirdiğiniz maske diyor ben maskeyi nereye takacağımı iyi biliyorum sen masalllarını benden uzakta anlat oldu mu?
Devletin işleri işte, senin hiç gidemediğin gibi bazı insanlarda kısıtlı saatlerden dolayı aynı yere gidiyor ve izdiham oluşuyor ama bunun daha tehlikeli olduğunun farkında olan kimse yok