iş yerinde bir görüşmem vardı lobide kahvemi içerken geldi bi kadın bana oruçluya saygın olsun dedi. e ben getirip senin ağzına dökmedim ki kahveyi? nedir bu saygı meselesi. ramazan ayında başkasının tuttuğu oruç neden benim yediğimi giydiğimi ilgilendirsin. bizim toplumumuz neden böyle garip baskıcı bir toplum
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılSaçma sapan bir düşünce. Sen nefsini terbiye ediyorsun kardeşim zaten. Görürsen daha iyi nefsini daha iyi terbiye etmiş, direnmiş oluyorsun. Adamın canı çekmesin, rahatsız olmasın düşüncesi bu. Benim arkadaşlarım da ramazan ayında parkta oruç tutmayıp sigara içenleri görünce kınardı. Sinirlenirlerdi.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yılTürkiye hep baskıcı bir ülke ne yazik ki bir tarafta garip yobaz kemalistler zorla şapka taktırdı feslerini sarıklarını yasakladı, bir tarafta dindarlar oruç tutmayana namaz kılmayana baskı dayatma ne yobazlık bu ülkenin sorunu her kesim kendi gibi yapmaya zorluyor kimse birey olsun kendi hayatını seçimini yaşasın demiyor çünkü Türkiye ne cumhuriyet ne laik bir ülke 1923 de de aynıydı 2021 de de aynı yobaz kafalarlar dolu
00 Yorumla
+1 yılisteyen istediğini yapar kimse kimseye karışamaz oruçluya saygıymış siz günde 5 vakit ezan okurken dinsizlere veya başka dinlerdekilere saygı duyuyor musunuz ne zoru var milletin zorla sizin inancınızı dinlemeye biri de çıkar allah yok diye bağırır minarede dinimize saygı duy dersiniz siz başkalarının dinine saygı duymazsınız
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 405 cevap paylaştı.
+1 yılBu oruçlu olduğu için ,çevrede yiyip içip gezen kişilere kendini kabullendirme çabası. Sokakta biri bana laf etsin çaat koyacam yumruğu banane lan sen kendine tutuyorsun sanki bende nemalancam sevabından. Tek yaptığı hayatta 2 ya da 3 şey vardır oda seni bulmuş. Verseydin cevabını
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
28Cevap
+1 yılOsmanlı'da Yahudiler bile ramazanda dışarıda en ufak birşey yiyip İçmezlerkis saygıdan dolayı. Bizim millet de ne saygı var ne birşey kahve elzem. bir ürün değildir. Madem tutmuyorsun kimsenin olmadığı yerde suyunu içersin elzem ürün diye. Kusura bakma ama Hep cahiliyet hep geri olarak ithaf edilmek yani birazda insan aynaya bakmalı. saygi saygı saygı
14 Yorumla
Soran+1 yılahahahah kahve içtim diye cahil oldum? gergindim görüşmem var canım istedi içtim milletin inancı beni neden sorumlu tutsun? su içmek için köşe bucak arıyacam çok komikmiş nefis terbiyesini beceremeyen tutmasın banane saygısızlık etmedim orucuna bir yorum yapmadım canı isteyecek şekilde içmedim o da benim kararıma yaşamıma saygı duysun
- +1 yıl
Cahil demedim. Aksine oruç tutanlar cahil olarak ifhaf ediliyor. Millet yesin içsin hiç bir zaman suçlu olmaz hep Dindar kesin suçludur bu nasıl bir kafa. Sigara kahve Vs vs elzem olmayan şeyleri tüketmek insanların göreceği yerde bu bir saygisizlik
Soran+1 yılAçık alanda yemek yemek ne zamandan beri anormal ve saygısızca? Bir cafe tarzı bir ortam aldım kahvemi masama çekildim kimseye bir şey demedim karışmadım konuşmadım kimi ne ilgilendirir. Benim oruç tutana saygım var güzel bir ibadet ama kişisel sınırlar da önemli
- +1 yıl
Sevgili kardeşim istediğini ye iç ama insanların görüp canının cekebilecegi yerde yememek saygılı düşünmek olur bunu diyorum.. kimse seni oruç tutmuyor diye yargilayamaz. Yargilayanda saygısızlık yapar. Senin nasıl insanların görebileceği yerde yememen saygı ise diğer insanlarında sana oruç tutmuyorsun diye birşey demeye hakkı yok karşılıklı denge üzerine olması gerek. Bundan bahsediyorum.
+1 yılMillet oruçlu olunca sen tutmasanda onlara saygın olacak onların gözlerinin önünde birşeyler yiyip içmeyeceksin. Allah bilir kaç yaşına gelmişsiniz ama cahilsiniz
42 Yorumla
Soran+1 yıloruç tutarak nefis terbiyesi yapıyor yiyenden içenden kaçarak yapılmaz o terbiye ben bir kahvemi içerken milletin rahatını düşünecek değilim evimiz dışında bir yerde yiyip içmeyelim o zaman sokakta susasam su içmiyim görüşmem var kahvemi almıyım çünkü bir kadın oruç tutuyor ben ne alaka?
- +1 yıl
yazık laf anlatılmaz buna
+1 yılBizim toplum baskıcı evet ama neden baskıcılar biliyor musun saygı duymadıkları için baskıcı olurlar. Sende de saygı duyma ve empati yok. Sadece kendini düşünme çünkü senin de ilerde o baskıcı dediğin kişilerden farkın olmaz
21 Yorumla
Soran+1 yılempatim var ama kahvemi gidip tuvalette içecek halim yok
+1 yılBen pek oruç tutmam, yinede sokakta gezerken birşey yiyip içmem mesela fakat bir restorana veya kafeye girerim ve orda istediğimi yer içerim. Buna rağmen hala gelip dayılık yapıyorlarsa s. ktirsinler bir zahmet, oda bakmayıversin.
00 YorumlaSen , ahir-zamanın EN GÜZEL örneklerinden birisin.
___________ Müslümanlar bu zamanda artık ellerinde KOR ateş tutuyorlar..11 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle kadın oruç tutan bir müslüman ama gelip beni gerecek kavga edecek kadar da edepsiz
aynen öyle. tutuyosan orucunu bana mı tutuyosun? neyin saygısı? sen tutuyon diye bende mi aç kalayım yani? o kadar zoruna gidiyosa tutma. manyak bu millet ya.
00 YorumlaÇünkü oruçun amacının nefis terbiyesi olduğunu bilmiyorlar. İmanlı olduklarını belli etmek için olduk olmadık yerde konuşuyorlar. Sen de biraz dikkat et herkesin için de içmemeye çalış.
00 Yorumla
+1 yılYani şahsen ben olsam biri karşımda yemek yese hiçte umrumda olmaz herkes kendine ortada bir saygısızlık varsa bu sana değilse bu gene sana kısaca herkes kendine
00 Yorumlabunlar oruç tutmayı matah bişey zannediyorlar
kendileri yiyip içemiyor diye yiyip içenleri kıskanıyorlar
anca laf yetiştirirler
istediğin istediğini yer hem de istediği yerde yer bunun ayıbı mayıbı yok00 Yorumla
+1 yılKendi kendilerine ibadet etmek yerine bunun reklamını yapmaya çalışıyorlar... Kendilerini dünyayı kurtarıyor zannettikleri için böyle tepkiler vermeleri doğal.
00 YorumlaÖncelikle izniniz varsa eğer size birkaç şey sormak istiyorum.
14 Yorumla
Soran+1 yılsorun
- +1 yıl
Hangi dine mensupsunuz?
Cevabınız İslam ise her Müslüman'ın oruç tutan diğer Müslüman'lara karşı hassasiyet göstermesi gerektiğini biliyor musunuz? Son olarak da olaya neden sadece dini açıdan bakıyorsunuz? Bugün bir gayrimüslim bile sırf saygısından dolayı oruç tutan bir Müslüman'ın karşısında yiyip içmemeye özen gösterirken bir Müslümanın bu sözleri kullanması ne kadar doğru? Ben size de hak veriyorum elbette ki ihtiyaçlarınızı gidermek zorundasınız ama bunu neden daha kibar bir üslupla dile getirmek varken ve gizlice demeyeyim ama biraz daha dikkatlice yiyip içmek varken "bana ne" , "bana mı tutuyor" tarzı kelimeler kullanıyorsunuz ki..
Soran+1 yıldeistim. kadın benimle baya tartıştı bana saygı duy tahrik etme utanmaz vs dedi ben de ona sinirliyişm ve haklıyım bana tutmuyor gerçekten banane? ben kendi masamda kahve içiyorum kime ne zararı olabilir hoşlanmayan bakmasın
+1 yılKimseyi ilgilendirmez. Kahveni ic. Bu tarz kisiler hristiyanlara bile saygi duymaz. Diger dinlere hic saygisi yoktur.
10 Yorumlautanman arlanman yoksa yiyip içebilirsiniz tabii ki
08 Yorumla
Soran+1 yılne alakası var kahve içmek utanılacak şey mi
Soran+1 yılsusadım diyelim neden su içmiyim? bunlar ayıp şeyler değil ki dini ibadetler topluma genellenemez ben kimsenin orucundan mesul değilim madem nefis terbiyesi yapıyorsun kendi kendinle yap su kahve içme isteği kadar normal doğal bir şey yok
- +1 yıl
Oruc tutanin nefsi birsey cekerse oruc batil olur. Gunahi oruc tutana. benim nefsim cekmiyor demeli.
- +1 yıl
Dinine imanina sovmuyor bu kiz neden saygisizlik olsun? Gozune baka baka bakkk ben yemek yiyorum demiyor nesi saygisizlik? bir kenara cekilip suyunu iciyor yemegini yiyor. Oruc tutan bakmamali. Sizden daha iyi biliyorum bunlari cunku benimde babannem din hocasi bu konuda bilgili.
Soran+1 yılabi uluorta dediğin nedir bir lobide kahve içiyorum dosyama bakıyorum ayıp değil anormal değil rahatsız olan kişi o kadın ben neden saklanarak kahve içeyim? 3 gün önce nasıl içiyorsam şimdi de içiyorum ona bakarsan 12 ay boyunca içtiğimizi canı çeken alamayan içemeyen olabilir hep mi saklanalım başkasının orucunun sorumluluğu neden benim üzerimde olsun ben ayıp ya da kaba bir şey yapmadım ki
Gizli Üye(30-35)+1 yılKahve canı çekebilir ve sen bunun farkında olduğun halde yapıyorsun hoş bir davranış değil.
23 Yorumla
Soran+1 yılbir kadının canı çeksin diye kahve içmiş olabilir miyim sence? canı çekmesi normal oruç bu nefis terbiyesi
Cevap sahibi+1 yılSen şimdi onun nefsini terbiye etmesine yardımcı olduğunu falan da iddia edersin 😄
Kadının verdiği tepki de yanlış senin tavrın da.
Şöyle anlatayım biz öğrenciyken üç kişilik odada kalırdık. İki kişi niyetli olduğu halde üçüncü gelir odada gözümüzün önünde kendisine kahvaltı hazırlar yer içerdi... ha biz hiç çıkıp da demedik iki kişi niyetli napıyosun diye bu bizim olgunluğumuz. Ama bizim aç olduğumuzu bildiği halde odada pişirip yemesi de onun düşüncesiz bencil tavrıyla alakalı. Ben niyetli olduğunu bildiğim arkadaşlarım yanında yemek yemeye bir şey içmeye çekinirdim, çanı çeker günaha da girmiş olurum die. Bilmem amladın mı demek istediğimi...
Soran+1 yılO kişi başka yerde kahvaltı yapabilirdi belki ama ben kahvemi gidip tuvalette içecek değilim bir arkadaş ortamında dikkat edilir ama iş görüşmesi ve serbest bir alan kimsenin keyfini o an düşünmem ve sonuçta canım bir kahve istediyse de içerim yani başkasının kendine aldığı bir sorumluluk beni neden sınırlasın
Eğer laik bir toplumda yaşıyorsak, herkese söz söyleme hakkına sahip değiliz, isteye istediğini yapar.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl😂😂😂bellii ki trolsün. Artık kimse niye oruç tutmuyorsun leyn, saygın yok diye sorgulamıyor. Ortalık karıştırmak görevinden istifa et😂😂😂🙏👍
02 Yorumla
Soran+1 yılBak bakalım yorumlara var mı yok mu
- +1 yıl
Bir kadın geçen yıllarda başka bir kadın tarafından lokantada nasıl yemek yersin diye dövülmüştü. Baba ve oğul nasıl oruç yersiniz diye de dövülmüştü.
oruç tuttuğunu nasıl belli edeceğini şaşıranlar böyle millete saldırarak övünüyor
00 Yorumla
+1 yılAsiri sacma ya. kadin haksiz. tutma ozaman Musluman olmayan tutmaz salak midir nedir
00 Yorumla
+1 yılBizim Trakya da barlar bile ramazanda acik,, icerler , kimse kimseye karışamaz.
00 YorumlaYa sözde oruçlu, o haliyle gelmiş kalp kırıyor bi de... Tutuyorsa sana mı tutuyor yani...
00 YorumlaSevapları kırışırız de konu kapansın o zaman. Saçmalık tamamen.
00 Yorumla
+1 yılİnsanı dinden imandan çıkaran bunlar zaten. Ben çoktan çıktım.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİster istemez görüyorlar. Canları çekebilir. Aç çocuğun önünde yemek yer misin? Onun gibi.
01 Yorumla
Soran+1 yıloturduğum lobide kahve içmek benim keyfim ve hakkım canı çeken oruçluysa başka yere gitsin ben kendi kendime kahve içiyorum beni uyarması ne mana
+1 yılhaklısınız..
ben niyetliyim ve kimseden saygı beklemiyorum..00 Yorumla
+1 yılDıkkat etmelısın ama karsımda yıyene de gıdıp laf soylemem
00 YorumlaSaygı nedir bilir misin? Sen oruç tutmasan bile saygı duymak zorundasın
21 Yorumla
Soran+1 yıliyide ben kahve içerek nasıl bir saygısızlık yaptım? kendi kendime kahve içiyorum banane elin kadınının dininden ben onun yanında bile değildim
Saygı daima önemlidir. Oruç tutanı imrendirecek şeyler yapmamalısın.
13 Yorumla
Soran+1 yıltuvalete girip mi içiyim kahvemi?
Soran+1 yılben neden gidip kuytu köşede içeyim başka yere gitsem o koltukta da biri var gidip tuvalette mi içeyim?
+1 yılBaskıcı değil biraz saygı gösterin sadece
22 Yorumla
Soran+1 yılsaygısızlık nerde? ağzına sokmadım ki kahvemi
- +1 yıl
Kıt kafalısın ve dogmatiksin sana açıklamakla uğraşamayacağım açıklasam da kabullenmek istemeyeceksin çünkü
- Aile & Toplum konusunda 602 cevap paylaştı.
+1 yılMilletin gözünün önünde yersen ayip olmazmi sence
14 Yorumla
Soran+1 yılo zaman hiç bir zaman yiyip içmeyelim 12 ay boyunca alan var alamayan var
- +1 yıl
Yahoo anlamiyormusun yani mesela bende tutmuyorum ama gidipte sokakta milletin gözünün önünde yemiyorum, evde istediyini ye iç kim ne diyecek
Soran+1 yılevimde de diyemez oturduğum lobide de diyemez çümkü ayıp ya da anormal değil bir kahve içme davranışı. rahatsız olan nafsi zorlanan bakmaz ben bilerek yapmadım kendi kendime dosyama bakıp kahvemi içiyorum
- +1 yıl
Afiyet olsun gurban
+1 yılKadın haklı saygısızsın
01 Yorumla
Soran+1 yılYoo değilim ben oruç tutmuyorum o kadar
Yiyen yiyor ki zaten.
00 YorumlaAynen katılıyorum sana.
00 Yorumla
+1 yılamaaan ye gitsin be bro ziklemene gerek yok
00 YorumlaSen takıl kafana göre
00 Yorumla
+1 yılHaklısın sen
00 YorumlaKatılıyorum
00 Yorumla
+1 yılCool story bro
00 Yorumla
+1 yılBence doğru demiş
00 YorumlaHaklısın kesinlikle
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 614 cevap paylaştı.
+1 yılKadın haklı
122 Yorumla
Soran+1 yılne gibi?
- +1 yıl
O. kadın aksama kdar hic bir sekilde birsey yeyip icemez sen baska yerdede yeyip icersin agzına dökmedim diyosun oda senin kafandan asagı dökmedi zaten dolayısıyla kadın haklı
Soran+1 yılbenimle baya tartıştı uzun uzun yazmadım ben kimsenin dini inancına göre bir yaşam sürdüremem
- +1 yıl
Kimsede senin keyfine göre hayat süremez
Soran+1 yılben o kadına oruç tutma al bunu iç demedim ki? onun ne içip içmediği tamamen ona kalmış tabiki
- +1 yıl
Mesele ictiği değil içemediği
Soran+1 yılo içmemeyi kendine uygun gördüyse onun bu kararı kişisel inancı beni neden sınırlasın? ben kendi masamda kendi halimde kahvemi içiyorum
- +1 yıl
Şimdi meseleyi tam görmek lazım her ramazan. ayı aynı tartışma belki kadında senin gibi kahveyi ćok seviyor ve içemiyor e bu haliyle ona dokunur ancak sen kendi odanda biraz daha görülmüycek biçimde iciyorsan haklı olabilirsin yoksa onun dibinde iciyorsan haksızsın
Soran+1 yılpandeni var zaten ne kadar dibinde olabilirim yan masada kendi masamda içiyorum işte ona dokunuyorsa nefis terbiyesi yoksa tutmasın
- +1 yıl
Yan masadaymışsın kendi odanda değil oda sana niye tutmuyorsun diyemiyorsa sende icmeyebilirdin
Soran+1 yılneden içmiyim ben de bunu söylüyorum ben kadından bihaber kahve içip dosyama bakıyorum gelip bana kahve içmeye utanmıyor musun diyor hayır utanmıyorum ayıp değil anormal değil yasak değil? başka uzakta masaya geçsem orada da birileri var ben susadığım zaman tuvalete mi kaçayım
- +1 yıl
Neyse hanfendi iç o zaman ne diyeyim hesap senin
Soran+1 yılne hesabı ya? banane milletin kişisel kararından kişisel inancından? orda cafe alanında herkese açık bir alan görmek istemeyen gider elin orucundan ben mi sorumluyum kişisel keyfimi düşünüyorum tabiki
- +1 yıl
Elin orucu müslümansan seninde orucun dolayısıyla hesabıda olacak
Soran+1 yılbenim dinim ne ya da dinimi nasıl yaşıyorum hangi seviyede sorumluluk alıyorum bu benim kararım ben ona saldırmadım gözüne bakarak canı isteyecek şekilde içmedim orucuna yorum yapmadım kişisel sınır diye bir şey var kimse kimseye benim canım istiyor sen içme yeme diyemez ki?
- +1 yıl
Tamam bunu ahirette anlatırsın k zaman
Soran+1 yılanlatırım hesabımı elin kadınına verecek değilim
- +1 yıl
Insallah anlatabilirsin
Soran+1 yılabi ne kanırttın ya ben oturduğum yerde bi kahve içmek için izin alacak değilim onun canı isteyecek diye susuz kalma zorunda değilim istisnasız olarak oruç tutanı hoşnut etmek zorunda değilim kadına kıllık olsun diye de yapmadım kendi kendime kahve içiyorum oruç madem bir sınav bir nefis terbiyesi asıl o kadın kendine hakim olacak
- +1 yıl
Tamam abla niye sinirleniyorsun buraya kendini haklı çıkartmak icin yazdıysan zaten sormasaydın sormussun fikrikizi söyledik kaldıramadıysan sormasaydın
Soran+1 yılya kafan gerçekten çok acayip sen içmiyorsun diye içen saldırma kınama hakkın neden olsun?
- +1 yıl
Neden kınayım ya fikrimiz bu ne acayipliğim var
Burada herkes haklı
00 Yorumla
Devamını Gör(26)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?