Dayım koronadan vefat etti. Daha doğrusu şehit oldu.. koronaya yakalanmadan önce koronadan ölenler şehit oluyormuş dedi ve naaşı çok güzel gülüyormuş..
Sizinde böyle koronadan vefat edip şehitliğini belirten yakınlarınız oldu mu?
Birde rüyamızda görmek için ne yapmalıyız?
Sizinde böyle koronadan vefat edip şehitliğini belirten yakınlarınız oldu mu?
Birde rüyamızda görmek için ne yapmalıyız?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
He ak koronadan ölen şehit tırdan düşen şehit 15 temmuzda çıkanlar şehit başka şehit mertebesi yapacağınız ölüm var mı?
Senin gibilerin ulaşamayacağı kesin bunu bil yeter.
Orasına sen karar veremezsin buna diyanet yalakası da karar veremez buna teyyip amıceniz de karar veremez
Allah'ın sözlerine itimat etmemek, mantıklı bulduğunu kabul edip saçma bulduğunu inkar etmek müminliğe yaraşmaz. Allahta böylelerini sevmez. Orasına ben karar veremem elbet lâkin sen sözlerinle apaçık bir gaflette olduğunu gösterirsin ve bizlere de günahkar izlenimi verirsin.. Allah hidayet versin selametle..
Şehit vatan savunmasında yasa terör saldırısında vefat edenler olur.
Alakası bile yok kim uyduruyor böyle şeyleri... sanırım virüsle savaştığı için hee :)
Çok komiksin hiç güleceğim yoktu😊
Uydurma değil hadis bunlar. Veba gibi bulaşıcı hastalıktan ölen şehit sayılır tabi derecesi farklıdır. Bizde gelmiş adam yerine koyup soru soruyoruz işte..
O hadisi biliyorum ama sağlık çalışanları için geçerli diye biliyorum yanlışım varsa düzelt...
Nitekim Peygamber Efendimiz “Tâundan ölen şehittir” (Müslim, İmâre 166); “Tâun, her Müslüman için şehitliktir” (Buhâri, Cihâd 30, Tıb 30) buyurmuştur.
Çünkü şehid, Müslümanları tehlikeden korumak maksadıyla düşmanla çarpışırken can veren kişi olduğuna göre, böylesine bulaşıcı ve amansız bir hastalığa sabredip öteki Müslümanlara bulaşmaması için gayret eden, yani Müslümanları bu hastalıktan korumak için savaşan kişi de aynı şekilde şehid sayılır.
Zira ikisi de Müslümanları korurken ölmüş olmaktadırlar. Hz. Aişe’nin “Tâundan kaçmak, harbten kaçmak gibidir” sözü de bu noktadaki benzerliğin bir başka belgesidir.
..
Mâlik, Ebu Davud, Nesâî ve İbn Mâce gibi muhaddislerin rivayet ettikleri bir başka hadisin de meali şöyledir:
‘Allah yolunda ölenlerden başka şehit olanlar yedi çeşittir: Tâûndan ölen şehiddir, suda boğulan şehittir, zatülcenbden (akciğer zarı iltihabı-pleurisy) hastalığından ölen şehittir, karın ağrısından ölen şehittir, yangında ölen şehittir, yıkıntı altında kalarak ölen şehittir, hamilelikte ölen kadın şehittir.
..
Araştırmadan etmeden din hakkında fetva vermek büyük günahtır. Dikkate almanız dileğiyle..
Şehitik o kadar basit değil kimse kusura bakmasın. benim de amcam vefat etti. Allah rahmet etsin dayına da ama şehit falan değiller.
Kimse kusura bakmasın mı😊 hayırdır hocalığa falan mı başladınız.. sanırım sorgu sualide yapmışsınız amcanız vefat etmiş ama şehit değillermiş vahiy aldınız sanırım bizi de bilgilendirdiniz sağolun. Siz insanlar bilip bilmeden konuşmayı yorum yapmayı huy edinmişsiniz. Biz peygamberin hadisleriyle konuşuyoruz uydurmuyoruz. Şehitlik tabiki basit değil. Tam şehit gazada ölenlerdir. Şehitliğin dereceleri vardır. Kimi ahiret şehidi kimi dünyevi kimide tam şehit olur. Bu tamamen kişinin imanına bağlıdır. Eğer imanın sağlamsa ve şehitliği gönülden istemişsen yatağında bile ölsem nasip eder Allah..
Şehîd-i Uhrevî Kime Denir?
Dünya itibariyle şehid sayılmayan, yani, yıkanıp kefenlenmiş olarak gömülen, fakat âhirette şehid muamelesi gören kimselere şehîd-i uhrevî denir. Şehîd-i kâmil olmanın şartlarından birini kaybeden kimseler, bu kısma girerler.
Bundan başka şu kimseler de âhiret şehîdi sayılır:
* Suda boğulanlar.
* Ateşte yananlar. (İbnu Mace, Cihad, 17)
* Enkaz altında kalanlar.
* Veba gibi bulaşıcı bir hastalıktan ölenler.
* Sıtma gibi ateşli hastalıktan ölenler.
* İlim yolunda ölenler.
* Ciğer hastalıklarından ölenler.
* Doğum sırasında veya lohusa iken ölen kadınlar.
* Baş ağrısından ölenler.
* Karın ağrısından ölenler.
* Ailesinin nafakasını helâlinden kazanmak için çalışırken iş kazasından ölenler.
* Cuma gecesi ölenler.
* Gurbet ilde vefat edenler.
* Akrep, yılan sokması gibi sebeblerle vefat edenler...
Lütfen araştırmadan etmeden yorum yapmayın fetva vermeyin.
öyle ctrl c ctrl v ile gelme bana. kuranın neresinde yazıyor söyle açıp bakayım hatam varsa özür diliyim ama yine de inanmıyorum. adam tatilde gezmede bulaşıyor ay öldü tüh şehit ama o.. Bak ne senin akraban için ne benim akrabam için demiyorum bunu.. ama gezip gezip keyifle virüsü kapıp ölenler var
kız bu ne bi göz gezdirim dedim, baş ağrısından ölende mi şehitmiş :D valla bacım bunlara çocuk inanmaz. sakın kimsenin yanında söyleme bunlaın çoğu uydurma seninle alay ederler. hadi eyw
Ağlanacak haline gülmenemi yanayım yoksa apaçık bir gaflette oluşuna mı..
Sen dinimizde mantıklı bulduğuna inanıp saçma bulduğunu reddersin.. Müslümanlığa yaraşmaz. Senin gibilere Rabbim hidayet versin yoksa sonunuz son değil.
Hâşâ sen gaybımı bilirmisinki onun hakkında yorum yaparsın fetva verirsin.
Sana diyecek tek lafım iş işten geçmeden umarım hidayete erersin.
sağ ol bacım, sevgiler.
Bak bakalım şehit mi
https://gitizle. vip/Yzpp
Link atmayı öğrenirseniz sevinirim.
İlk d fa duydum