Bir erkeğin erkekliği, annesinin anneliğine bağlıdır. Erkek eğer asil bir kadın tarafından büyütülmüşse her kadına asil davranır.” Sigmund FreudBir de pişkin pişkin o utansın diyor ya. Bu nasıl bir anne , nasıl bir kadın?

Yargı önünde aklanmasını beklerim eğer aklanamaz ve suçu kabul edilirse tüm gücüm ve ilişkilerim ile cezaevinde damatlar koğuşuna değil cinayetten yatanların koğuşuna artırırım.. herkes yaptığının bedelini ödemeli bu dünyada görmediğimiz bilmediğimiz bir obur taraf hikayesine birakmam
Cocugu dunyaya getiriyosun ama huyunu suyunu sen secemiyorsun maalesef. Bazen senin yetistirmek istediginin tam tersi olabiliyor. O yuzden nerde hata yapiliyor bir insan neden birine zorla sahip olmak ister bunlarin derine inilerek arastirilmasi gerekir. Konu sadece anneyle alakali birsey degil cunku babadan gordugu zorbalik ezilme duygusu da cocugun psikolojisini cok etkiler. Ama bir yakinim boyle bir suca karissa silerim direkt. Kuzenlerim kuzenim ama hatalarina yanlislarina sahip cikacagim anlamina gelmez. Boyle bir sucla kopar ailemizle baglari
Bir erkeğin erkekliği, annesinin anneliğine bağlıdır. Erkek eğer asil bir kadın tarafından büyütülmüşse her kadına asil davranır.” böyle bir durum asla mümkün değil. O cümleyi kuran da bir kadın olabilir ama anne asla olamaz.
Bu söz benim için geçerli değil. Ben ailede hiç sevgi görmedim. Henuz 8-9 yaşlarındayken okula gitmeden önce anneme aç olduğumu söyleyince, beni döverek okula göndermişti. O günden sonra annemden hiçbir şey istememiştim ama her zaman kötü muamele gördüm, hiç anne sevgisi görmedim. Annem geçenlerde bu yaptıklarının bazılarını itiraf bile etti... Ama ben hiç bir sevgilime kötü davranmadım ve hiçbirinin kendisini bir zamanlar benim hissettiğim gibi değersiz hissetmesini istemedim.
Cevap
16Cevap
Çocuğu yetiştiren büyüten terbiye veren ailedir evet ama bu ergenlikten sonra çocuğun kendini düzeltmesiyle de değişebilir bi durum sonuç olarak herkeste akıl var fikir var. Dürüst vicdanlı sevgiyi doğru bir şekilde öğrenmiş olması çocuğun en büyük avantajı
kadınlık üst kimlik bişey gibi deli oluyorum bu "kadınlara davranış" başlığına. ruh hastası bacım bireye niye asil davransın asil bi kadın tarafından büyütülmüş erkek? yakınımdan da uzak dururum ayrıca. böyle davranışlar tekrarlar maya bi kere kaldırıyosa
Evet cogunlukla aileye baglidir yetistirilme tarzi fakat buyudukten sonra da eger kendini yetistirmeyip sacma sapan ortamlara daldiysa ailesi ne yapsa kurtulamaz..
Muhtemelen takım elbise giydiği için ya da pişmanım dediği için salıncaktır. Onu gazabımdan ancak Azrail alabilir
Ebeveynlik ehliyetle olmalı, herkes çocuk sahibi olmamalı artık.
Zaten kaynaklar da tükenmek üzere, bari düzgün insanlar arttırsın nüfusu sadece, amipler değil de.
Filmin sonunda yine bir kadın hedef alınıyor! Kafadaki beyin değil, armut!
Görsel nerede? Sorunu bir daha oku, istersen.
Örneğine gelecek olursak, dehşet içindeyiz.
Sorularda edit yapılamıyor mu artık? Yanlış anlaşılırsın bu şekilde.
benim erkeklere tahammül eşiğim çok düşük. kadınlara karşı en ufak saçma sözünde bile biter benim için.
Aynen ya 14 yaşında kızlar bütün mahalle ile yatmış para dolandırma peşinde bisürü çocuk aldırıyor bunları anne yaptırıyor o utansın çok gördüm
Katılıyorum
Annem beni 4/5 yaşlarında ayağında saklarken derdiki oğlum
Hırsızlık ve ayıp dışında hiç bir şey ayıp degil
Günümüzde Freud un dediklerinin hiçbir geçerliliği yok kabul edilmiyor zaten
Kendi ellerimle öldürürüm bagrima da taş basarım ama bir canavara annelik yapmam
Evlatlıktan red ederdim adaletsizliğe zulme tahammülüm yok
erkekleri kadınlar yetiştiriyor hamurunu suyusunu yemini
kadınlar veriyor
froud dediği bu
O kişi ve ailesiyle ona yakın kim varsa direk münasebeti keserim
İnsanlıktan nasibini almamış yazık. Utanmadan bir de kıza laf söylüyor
Ha bire verirdim o da rahqtlar kimseye tecavüz etmez ben de rqhatlarım
Onu tanımazdim bile
Detay kismi ne kadar doğru ne kadar güzel bir söz
Herkes anne baba olmamalı. Hatta böyle insanlar sittinnsene evlat sahibi olmasın. Ben kendi ellerimle teslim ederim o caniyi cezasını çeksin diye.
O annenin yetiştirdiği evlat işte.
Daha tanımam öylesini.
Tutuklanıp hapse atılırsa artık yakınım olmaz
uzak dururum ve iletişime geçmemeye çalışırım.
Kendıme yapılmıs gıbı tepkı verırm
Asla konuşmaz ağzını yüzünü kırardım
Uzak dururdum, belli olmaz bize de atlayabilir.
Allahına kavustururdum
Artık yakınım değil*
Yanına yaklasmam
Yakınımda öyle aveller tutmuyorum
Muhattap bile olmam.
Uzak dururum
olay ne kanka yine iç açıcı haberlermi okudun
Yakinim olmaz artik!
Aşka uzak dururum
Silerim hayatım dan
Uzak dururum.
Görmüyorum.