En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Vegan Nedir?
Öncelikle veganlar nasıl beslenir anlamak için veganın ne demek olduğunu bilmek gerekir.
Vegan aslında hayvansal gıdalar tüketmeyen, tüm hayvansal gıdalardan arınmışlık olsada bir yaşam biçimi diyebilirz.Veganlar Nasıl Beslenir?
Bitkiler ile beslenirler yani hayvan ile ilişkisi bulunan hiç bir besini tüketmeyi istemezler. Bunlar;
- Tereyağ
- Yumurta
- Kırmızı et
- Beyaz et
- Balık
- Süt
- Süt ürünleri (peynir vs.)
- Kemik
- Bal
- Sakatat
Gibi ürünleri hayatlarından çıkararak bir beslenme planı kurarak hayatlarını devam ettirirler.02 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim
vegan olmak gerçekten zor
13 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
- +1 yıl
Veganlar hayvansal gıda tüketmeyen insanlardır. Örneğin vejetaryenler daha serbesttir bu konuda. Yumurta yiyeni vardır, balık diyeni vardır diye biliyorum. Hatta süt içenler de vardır. Ama veganlar kesinlikle hayvansal gıda tüketmezler. Örneğin inek sütü yerine, badem sütü ya da buğday sütü gibi ürünler tüketirler. Hangi hayvan olursa olsun etini tüketmezler. Peynir, yumurta, yoğurt, süt asla tüketmezler. Hamurunun içinde yumurta olan makarnaları yemezler. Türkiye'de veganlar genelde sebze ağırlıklı beslenirler. Yurtdışında soya eti, soya peyniri yiyenler var ama ülkemizde pek yaygın değil diye biliyorum.
20 Yorumla - u+1 yıl
Hayvandan gelen hicbir urunu yemiyor veganlar
Bal tereyag sut balik vb hicbirsey.
Bakliyat ve sebze genellikle.24 Yorumla- +1 yıl
Kime gore neye gore saglik.
Veganlara gorede sen/biz sagliksiziz. - +1 yıl
Bakliyatta da ona goree var.
Yani sen bu saglikli diyorsun.
O da diyorki soya yd mercimekde de su su var.
Yani gorus farkliligi ama bu boyle.
Beslenme düzenlerini tahıl, su ve sebze üzerine kurmuşlardır.
10 Yorumlaveganların bu hayattaki amacı tam olarak ne asla anlamıyorum ben her şeyin etinden sütünden faydalanıyorum teşekkürler
13 Yorumla- +1 yıl
Yemeğimizin yemeğini yiyerek
21 Yorumla- +1 yıl
O nasil oluyo kanka beynim error verdi
- +1 yıl
Inek giib otlana otlana
10 Yorumla - +1 yıl
iyi akşamlar vardır illa ama pek denk gelmedim
10 Yorumla Genelde nohut, tatlı patates ve mantarlı tarifler
10 Yorumla- +1 yıl
Cidden bunu soruyormusun
10 Yorumla - +1 yıl
bitkisel hayat dedikleri bu oluyor.
10 Yorumla Hiç bi hayvansal ürün yenmiyor.
00 Yorumlaet yemeden
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Merhabalar,
Veganlığın temelinde hayanlardan hiçbir şekilde faydalanmamak yatar. Dolayısıyla veganların beslenme programında hayvansal hiç bir gıda olmadığı gibi hayvanlardan herhangi bir şekilde faydalanılarak elde edilmiş bir gıdaya da yer verilmez. Bunu bir örnekle açıklamak isterim. Örneğin Hindistan cevizi toplayıcılığında maymun işçilerden faydalanıldığı için özellikle vegan koşullarda elde edildiği belgelenmemiş bir hindistan cevizi veganlar tarafından kesinlikle tüketilmez.
Veganların beslenme çeşitliliği çok fazladır ve zannedilenin aksine hiçbir gıdanın yokluğu ya da eksikliği ile karşılaşılmaz. Her türlü tarif vegan hale getirilebilir. Özellikle ülkemiz vegan mutfağı açısından inanılamaz zengindir. Zeytinyağlılar, sebze yemekleri, bakliyatlarla yapılmış leziz menüler veganların günlük programlarının büyük bir bölümünü oluşturur. Ayrıca bitkisel sütler, bitkisel peynirler ve hatta tüm şarküteri ürünlerinin vegan versiyonları mevcuttur. Beslenme programının herhangi bir canlıya zarar vermeden oluşması da vegan beslenmenin en güzel kısmıdır.
Vegan mutfağının zenginlikleri bu yaşam tarzına ilgi arttıkça günden güne daha da fazla gün yüzüne çıkıyor. Umarım yakın zaman da herkes bu yaşam biçiminin bir parçası olur ve Dünyamız çok daha sevgi dolu güzel bir yer haline gelir.
Sevgiler.