Ben güvenmeyin derim her an azılı düşmanınız olabilir.
Not: yaşandı✅
Not: yaşandı✅
Merhaba,
Güven duygusu kişinin hayatını sürdürebilmesinde en önemli unsurlardan biridir. İnsan her zaman hayatta birilerine güvenme ihtiyacı duyacaktır.
İnsanın hayatında çok değer verdiği, sevdiği bir insanda yaşadığı hayal kırıklığı kişide ön yargı oluşmasına sebep olabiliyor. Kişinin hayatta birinden dolayı yaşadığı güvensizliği tüm insanlara mal etmesinin ve tüm insanlara karşı güvensiz bir duruş sergilemesinin doğru olmadığını düşünüyorum.
İnsanlara karşı tamamen güvenmemek yerine onlara temkinli yaklaşmakta fayda görüyorum.
Ben hayatım boyunca sevdiğim, güvendiğim insanlarla ilgili çok büyük bir hayal kırıklığı yaşamamama rağmen hayatta her zaman her şeyin olabileceğinin, herkesin her şeyi yapabileceğinin bilincinde olan biri olarak bu konuya gerçekçi yaklaştığımı söyleyebilirim.
Kardeşim dediğim kimse yok. Dostlarıma da sonuna kadar güvenirim. Ailemden daha yakın görüyorum onları kendime. Yıllardır hiçbir yanlışlarını görmedim...
Kankacığım Selam Günün güzel olsun Öncelikle şimdi bu kardeşten kasıp Yani kan bağı olan kardeşlik mi yoksa uzaktaki birinin kardeşliği mi yani kan bağı olmayan birini Kardeşliğimi şimdi eğer öyleyse Gerçekten şu devirde çok fazla güvenmemek değil lazım insanlara Çünkü Güven verdiğimiz Her insan karşılığını vermiyor maalesef Bu yüzden Tabii karşı tarafa ne kadar güvenilir Burası da ayrı bir soru işareti bu yaşamış olayı eğer anlatırsan bana dinlerim Kankacığım O da sana söyleyeyim
Kardeş mi tövbe. Adam korono ya yakalandı ortalığı karıştırdım, hastaneyi her yeri ondan haber alayım diye, işimden oldum, yaptıklarım yüzünden hapis cezası aldım. İyileşti ilk darbeyi o vurdu ya sokarım kardeşine, yüzüne dedim keşke geberseydin it. Yine söylüyorum inşallah bir daha yakalanır geberir..
30 senelik arkadaşım. Haber alamıyorum. Kardeşim ben kötüyüm hastaneye acile getirdiler dedi 5 saat haber alamadım. Gittim hastaneye bilgi vermiyorlar doktorun biri vardı tartıştık hocam haber verin ne olur diyorum vermediler. Sonra ben doktoru rahatsız etmişim... Şikayet etti beni işten çıkarıldım. Şiddet, küfür, hakaret yok. Sonra bana uzaklaştırma verildi bende gelene geçene küfür ettim o zaman. Şimdi de neden küfür etmişim denildi ceza aldım, bu hafta 3 gün kadar ceza yatıcam, çocuk iyileşti ilk pisliğini bana yaptı. Sinirden deliriyorum. Geberseydi bu sorunlarım olmaz Dı. O normal hayatını yaşıyor ben se polisler ne zaman beni alacaklar diye bekliyorum s#kerim arkadaşı. Babam ölsün acırsam artık s#ksinler beni. Kusura bakma fazla doluyum yediğim kazık ağır geldi.
Kapitalizmin pisliği. İfadem alınmadı sokayım adaletinize. Ah karşımdaki kişi zengin bayan doktor. Ceza aldım. Asayiş te bayan 2 komiser var sen haklısın dedi. Bak bunlar da bayan. Rahat ol senin hatan yok dediler. Yargı ifade vermedim çıldırıcam böyle adalet mi olur ya iftira atıyor bende şahit bol. Ama beni adam yerine saymadılar. Sonra bu it arkadaşım iyileşti yapmasaydın dedi. İnan ellerimle ben öldürücem hatta dedim. Ölene kadar benim yanıma 500 metre yaklaşma geberseydin it sayende işimden oldum, ceza aldım. Geberseydi 2 gün ağlardım şimdi. Sinirden 2 aydır ağlıyorum
Cevap
33Cevap
Bu söz yeter mi?
Umarım anlaşılmıştır
Valla şunu tecrübe ettim. Sır vereceksen hiç tanımadığın birine vereceksin. Tanıdık birine verince direk karşına çıkıyor bir noktada.
Kendimden başka kimseye güvenmiyorum. Güvendik hala sırtımızda bıçaklar
Öz kardesime güvenirim sadece başkasına kardes de demem zaten o kadar yakın olmam
Ben de güvenmem. En iyisi. Diğer türlü güvenin boşa çıkınca koyuyor insana
Güvendiğim çok az kişi var umarım üzmezler. Kardeş kardeşe neler yapıyor kardeş olmak yetmiyor yanı
İnsanoğluna çok güvenmemek lazım kimsenin içini bilemiyorsun.
Maalesef teknoloji o kadar gelişmedi. Zaten bunun ancak kalp gözüyle mümkün olduğunu düşünüyorum.
Bu zamanda kardeşe bile güvenmek zor kardeş dediğimize güvenmek daha da zor...
Birine kardeş demek aynı kan aynı can demektir birine kolay kolay kardeş demem herkes arkadaşımdır bazıları dostum olur çok çok çok nadirleri kardeşim😉
Babama güvenmiyorum kardeş dediğim insanlara mı güveneceğim ?
Hastanede yatıyorum amaliyat olacam kan lazım arkadaşlarım seferber oldu kan için neyse kan geldi 3 ünite takıldı sonrası amaliyat ve 5 bacım var ve arkadaşlarım yanımdaydı ben o yüzden derim kan bağı değil can bağı arkadaşım ve ben bu arkadaşımla fesbuktan tanıştım 16 yıldır arkadaşım eşimi kaybettigimde kardeşlerim yine yanımda yoktu can arkadasim dostum vardı yine yanımda o yüzden kardesde kimmiş benim bu hayatta kardeşten öte can dostum var yeter
Sırrını verme dostuna dostun verirseni. Sırrını dostuna bazı şeyleri kendime saklarim
O yüzdende bazılarını kendine sakla. Sen neler yasadinki
Ben nedense cok guveniyodum kardesim dedigim insana ama su siralar milletin icinde bana olan tavri sogumama neden oldu
Aile gibi arkadaşlar vardır küs olsan da senin arkandan iş çevirmezler. Ben öyle arkadaşlara sahibim ve çok az arkadaşım vardır zaten
İşin içine çıkar, kıskançlık ve ego girdikten sonra insan kardeşine bile güvenemez.
Kardeşime bile güvenmem
Kim arkadaş mı? aile mi?
Güvenmem
Kardeşe göre değişir ben canimi verecek kadar
Nerden tanıdın o kardeş dedigin kişiyi bayan mi bay mi
porçayın haksız yere hapis almasını istiyen kesim kadar azcık belki
Kardeşime güvenirim başkasına da kardeş demedim 😵
🙏🙏
Güvendiğim 3 kişi var, onlar bana yanlış yapmaz.
Güvendiğim sadece bir arkim var
Güven 0 öz kardeşim dahil
Bir tane kardeşim var güvenirim
Senin rahatsızlığın nasıl oldu iyi misin?
sevindim buna
Ben kendime bile güvenmiyorum
İnsanda sanki birilerine güvenmek zorunda ya ama
Bu dünya da kimseye güvenilmez
Ailem dışında kimseye güvenmem
Zaten kolay kolay birine güvenmem.
Güvenmiyorum kimseye
Merhaba güzel. insan günün güzel geçsin yoktun kaç zamandie
Güvenmek ayrı bişey
kimseye güvenmem
babama bile güvenmem. ama güveniyor gibi yaparım
Karakterine bağlı