- +1 yıl
Yediveren limonum var. Ayrıca saksıda maydanoz, dereotu, nane, reyhan, kekik gibi yeşilliklerim her daim olur. Lazım olduğunda taze taze kesip kullanıyorum. Havalar düzeldiğinde bir kaç kök de saksıya çilek ekerim. Her sabah bir iki tane kesip yemesi hoş oluyor.
11 Yorumla- +1 yıl
çok uzun zaman sonra ilk defa gördüm seni. İyi olduğunu bilmek güzel sitenin en eskilerinden
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Hayır yetiştirmiyorum.
Fakat saksı da bir kaç deney yapmışliğim var
Limon çekirdeği yeşil mercimek fasulye ekmiştim.
Ekilen herhangi bir şeyin sonuç vermesini beklemek dallanıp budaklandıgını gün be gün izlemek güzel bir his .
Küçücük saksı da budaklanan dallarda taze fasulye tanesi gördüğüm de şaşırmıştım.00 Yorumla
Evet evimde hem salon bitkileri bakmayı seviyorum. Bahçemde ve balkonda da bitki yetiştiriyorum. Onlarla ilgilenmeyi seviyorum bence bir nevi terapi gibi 💁♀️
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
38Cevap
- +1 yıl
salep bitkisi yazın yetiştiriyorum kışın işleyip içiyorum aynı şekilde yine yazın çok güzel çiçek bitkisi oluyor 😄
111 Yorumla- +1 yıl
O nasıl bişey :/
- +1 yıl
Nasılı içtiğimiz salep işte ben kendim yetiştiriyorum 😄
- +1 yıl
Çok aydınlandım. Bitkinin özelliği ne yani salepi nasıl elde ediyorsun? Yeşil yapraklarından değil herhalde
- +1 yıl
Altında yumru oluşuyor onları alıyorum ben sonra kurutup aktarda robota veriyorum toz yapıyor sonra süt ile kaynatılıp içiyorum çiçeğide çok güzel mesela bir çeşidini söylüyüm bak nasıl olduğuna arılı salep fotosuna bak
- +1 yıl
Baktım çok güzel sümbüle benziyor mor olanlar. Peki yumruyu alınca bitki ölüyor mu yoksa üretmeye devam ı ediyor
- +1 yıl
Bitki ölsede her yıl Yeni yumru veriyor kökten o yumrular ile çoğalta bilirsin sürekli
- +1 yıl
Bi bitki bi yumru mu veriyor sadece?
- +1 yıl
Seneye bir bitki iki ya da üç bazen dört bitki verir sana
- +1 yıl
İyiymiş. Peki nerden buluruz internet haricinde
- +1 yıl
Evet, kamkat var, kaktüsler var, aloe veralar var, domates var, süs biberi var, biberiye var, birkaç şey daha var. 😂
12 Yorumla- +1 yıl
Evet. 😂
- +1 yıl
Evet mesela limon, mandalina gibi huzur veriyor Bebeğinmiş gibi ilgilenip seviyorsun onu. Onunla konuşuyorsun mesela. şu an yeni bir tohum yeşerdi açtı ve büyüyor daha çok yaprak-çiçek açtıkça daha çok sevgi veriyorsun ona. Emek verdikçe yeşilleniyor ve çiçek açıyor.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Cicekler var birde bahar/yaz aylarinda balkonda bir iki bitki
10 YorumlaEvet minyatür portakal ağacı yetiştiriyorum hobi amaçlı
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 772 cevap paylaştı. Bir tane orkidem var pek bakiminin ustesinden gelemedigim :/ Bir tane de ne oldugunj bilmedigim kirmizi cicekli birsey, o baya buyudu ama cok tatli bir hal aldi 🤗🤗
00 YorumlaRuhuna iyi geliyor deger vermeyi sabretmegmyi empati yapmayi ogreniyorsun bence insan doganin icindeyken insan dogayla birlikteyken
10 Yorumla- +1 yıl
sorumluluk hissediyorsun sulamayı unutmamak güneş ışığını seven bir bitkiyse yerini ayarlamak falan. en güzeli yetiştirdiğin bitkinin büyümesi emeklerin boşa gitmiyor
20 Yorumla Agac kütüğünden saksi aldim kaktus ve kasim patı yetistirmek icin ama henuz dikemedim. Birkac cesit coceğim var evimde ama istedigim gibi olmadi henuz
00 Yorumla- +1 yıl00 Yorumla
- +1 yıl
Benim bir kaktüsüm var odamda. Daha bebekken aldım onu şimdi büyüdü. Çok hoşuma gidiyor😄😊😊
00 Yorumla Odamda limon ağacı yetiştiriyorum. Güzel bir uğraş tavsiye ederim.
00 YorumlaEv orman gibi her yerden çiçek yaprak fışkırıyor annem çok seviyor da
00 Yorumla- +1 yıl
Ben şahsen kendim odun sayılabilirim. Ama bir fidan gibi görmeleri temennim yine de yeğen
00 Yorumla - +1 yıl
Minik kaktüslerim var. Radyasyon emilimi yapıyor dediler sağa sola koydum şirin duruyor.
00 Yorumla Bahçede yetiştiriyoruz ama benden çok annem ilgileniyor.
00 YorumlaEvet, hatta şu an badem filizlendirmeye çalışıyorum.
00 YorumlaHem güzel kokuyor hem refahı artırıyor. Bide küresel ısınmanın falan önüne geçiyorsunuz 1 yaprak bile olsa fotosentezle damlaya damlaya göl olur mantığı ile...
Çiçek evde genelde süs güzel olsun diye10 Yorumla- +1 yıl
İÇİMDE UMUT YETİŞTİRİYORUM
12 Yorumla- +1 yıl
💖🌸🌸
Çiçeklerle ilgilenmek annemin işiydi. Sevsem de özel olarak uğraşmazdım ama pandemi sürecinde çiçekler resmen psikolojimi kurtardı :) Saksılarca çiçek ekip her gün onlarla ilgilendim. O kadar iyi geldi ki :)
00 Yorumla- +1 yıl
Aloe vera var arada saçlarıma falan sürüyorum
20 Yorumla - +1 yıl
2 limon 1 zeytin 1 Nar 1 Brezilya dut ve 2 de incir
Ağaçım var. Ağaçları çok severim titizlikle bakarım
Faydalarına gelince saymakla bitmez , bilindik şeyler...00 Yorumla - +1 yıl
Yok ama bonzai ağaçları güzel
14 Yorumla- +1 yıl
Dogru 😂
- +1 yıl
Yanlis anlaşılmış sanırım 😂
- +1 yıl
Aloe vera ve gül yetiştiriyorum
20 Yorumla İnsan için büyük bi meritasyon bence öyle şeylerle uğraşmak hem toprakla uğraşmak insanı sakinleştiriyo çüçek ağaç dikmek güEl şeyler
00 Yorumla- +1 yıl
Yarın kıyamet kopacağını bilsen bile ağaç dik diye hadis olduğunu duymuştum AMA SAHİH Mİ BİLMİYORUM
10 Yorumla Bitki degilde muhabbet kusu besliyorum
10 Yorumla- +1 yıl
Evet beleş çiçek kazandım onu yetiştiriyorum
10 Yorumla - +1 yıl
Evet aloevera yetiştirip dağıtıyorum.
10 Yorumla - +1 yıl
evet kılıç çiçeğim var
10 Yorumla Bencilsen hobi olarak katkı sağlayabilir, değilsen insanlık adına müthiş birşey
00 Yorumla- +1 yıl
hem de çok portakaldan limona nardan dut ağacına papatyadan laleye reyhandan sarmaşığa kadar
00 Yorumla Evet. Huzur eşittir=doğa.
10 YorumlaEn önemlisi insanlığa faydasının olması
00 Yorumla- +1 yıl
Bunu soracak kadar cahil değilsin umarım
00 Yorumla Kuşlar ağacın dalına konar
00 YorumlaHayır yetişdirmiyorum
00 Yorumla- +1 yıl
Evde çok sayıda çiçek yetiştiriyoruz.
00 Yorumla - +1 yıl
Tütün yetiştirtiyoruz
00 Yorumla Yetiştirecek yeşillik mi kaldı
00 Yorumla- +1 yıl
bir tane kaktüsüm var
00 Yorumla - +1 yıl
Sevmiyorum çiçek bocek
00 Yorumla Evet 👍
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 910 cevap paylaştı. Çadır kurmayı tercih ediyorum
00 Yorumla- +1 yıl
Doğaya katkı sağlarsın eser bırakırsın faydan olur
10 Yorumla - +1 yıl
Kaktüs. Çok romantigim
00 Yorumla evet
10 Yorumla- +1 yıl
Daha temiz akcigerler
00 Yorumla - +1 yıl
Evet
00 Yorumla Küçükken pamuğa diktiğim nohutlar sayılıyor mu
00 Yorumla- +1 yıl
Doğayı güzelleştirmek
00 Yorumla - +1 yıl
evde botanik bahçe kurduk resmen
00 Yorumla - +1 yıl
Hayır
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Hayır.
00 YorumlaÇoook
00 Yorumla- +1 yıl
Hayır sevmiyorum
00 Yorumla - +1 yıl
Küçük çamağcı
00 Yorumla Hayir
00 Yorumla- +1 yıl
Çiçek
00 Yorumla Hayir
00 Yorumla- Devamını Gör (9)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Ağaç ve bitki dikmenin elbette faydaları var.
Ancak doğaya faydasının daha fazla olmasını istiyorsanız doğal peyzaj türleri kullanmanızı tavsiye ederim. Doğal türleri kullandığınız zaman yakın çevredeki kuş ve kelebek türlerini rahatlıkla bahçenize çekebilirsiniz. Bununla birlikte bakım açısından ve daha pek çok açıdan avantaj sağlayacaktır. Bu küçük bir bahçe de olabilir, kaldığınız bir sitenin bahçesi, çalıştığınız şirket bahçesi, belediye peyzajı da olabilir.
Peki nedir bu doğal peyzaj?
Biraz ona bakalım isterseniz; doğal peyzaj; Bölgenin kendi doğasında yer alan hali hazırdaki bitki çeşitliliği kullanılarak hazırlanan bir peyzaj çalışmasıdır. İklim değişikliğine uyum sürecinde su ve enerji sarfiyatını minimuma indirir. Çünkü doğal bitki örtüsü binlerce yıldır bu coğrafyaya uyum sağladığı için fazladan sulama, gübreleme ve ilaçlama ihtiyacı ortadan kalkar. İklim değişikliği nedeniyle yaşanması beklenen kuraklık gibi durumlarda peyzaj sulamasında çokça su kullanılması gerekmektedir. Doğal peyzaj türleri ile kuraklık problemi ile daha rahat baş edebilirsiniz. Doğal peyzaj ile yaban hayat yönlendirmesi yapılarak ekolojik çeşitlilik zenginleştirilir.
Mevcut peyzajda tercih edilen türler genellikle yabancı türler olduğu için bölgenin böcek türlerini cezbetmemektedir. Bu böceklerle beslenen kuşlar ve dolayısıyla diğer kelebek türleri de bu peyzajdan uzak durmaktadır. Bununla birlikte yapılan ilaçlamalar kuş, kelebek türlerini şehirden uzak tutmaktadır.
Doğal peyzaj uygulandığı zaman ise hem kentte mevsim değişikliklerini hissedebileceğiniz bir doğa hem de rengarenk kelebeklerin uçtuğu, daha fazla kuş türünün bulunduğu bir peyzaja sahip olursunuz.