Merhaba arkadaşlar :)
Samsun da yaşam nasıl? Hayat şartları nasıl?
Orda yaşayanlar bana biligi verebilir mi :) Çok sevinirim :)
Samsun da yaşam nasıl? Hayat şartları nasıl?
Orda yaşayanlar bana biligi verebilir mi :) Çok sevinirim :)
karadenizin en gelişmiş şehri tartışmasız trabzon dur onu kabul edelim de :D onun haricinde gerçekten güzel boş yere korkmuşum 2 hafta önce oradaydım. gerçekten hoş bir şehir.
Karadenizin en gelişmiş şehri Trabzondur diyen kişi ztn hiç bişey bilmiyodur ;) 1. Samsun 2. Trabzon 3. Ordudur böle gider..
Karadeniz coğrafyasına çok hakim biri olarak özellikle (Samsun sarp arası) kendi gözlemlerimlede internetten karadeniz bölgesi vs araştırmalarımlada nüfusu oranlada ki şehrin ekonomik yapısylada en basit örneği Samsun yıllardır büyük şehir Ordu ve Trabzon ise daha yeni o nüfusu bulduda büyük şehir oldu yani her bakımdan Samsun he ben Samsunlu falan değilim Orduluyum ben Samsun dan ziyade kültür olarakta coğrafi olarakda doğa vs Trabzona yakınım daha çok tutarım ama dorusu bu Samsun Karadenizin istanbulu ;)
ikisini de çok yakın zamanda gezme fırsatı buldum ve benim açımdan trabzon daha kalkınmış bir şehir olarak gözüktü. onun haricinde samsun un yaptığı en iyi şey sahili verimli kullanması :D tabi zevk işi de olabilir ama samsun un büyük şehir olması daha eskilere dayanıyor diye gözümüz kapalı da seçemeyiz
Eyw ama bu nerelerini gezme şansın olduğunada bağlı yani bütün şehir olarak baz alınır evet Samsun merkezde Trabzon merkezde çok gelişmiş yerler ama Trabzonun ilçelerine bak bide şalpazarı beşikdüzü 2 bina kurmuşlar ilçe yapmışlar Tonya çaykara bide Samusn Çarşamba Terme Bafra buralar normal Giresun merkez kadarlar nerdeyse yani komple şehri değerlendirmek lazım Ordu mesela Giresunun iki katı gidersin mesudiyeyi gezersin bide Giresun merkezi dersinki girsun daha gelişmiş ama bir Ünye bir Fatsa bile Giresun kadar Ordu merkez ise Trabzon merkezden çok az bir farkla daha az gelişmiş mesela bu durum böle komple şehir olarak değerlendirilmeli mesela en basit örneği Samsunda aslen Trabzonlu Rizeli çok neden çünkü daha kalabalık iş imkanı daha çok vs.
yaz ayları nemli ve tenin güneşe değsin değmesin atletinin cilde yapışır. Hastane ve avm bölgenin en hacimli altyapısına sahip, Hızlı göç alımından metropolit bir yapıda yani it kopuk, serseri, sanatçı, iyi huylu vs. herçeşit insanı bulabilirsin. Kent kültürü pek hoş olmayan bir sosyal yapısı var, kimliği göçten oturamamış bir yapıda, ama ekonomik ve sosyal ortamdan mahrumiyeti yok.
Samsun oncelikle karadenizin en gelismis sehri ancak bir okadarda karadenizin karasterlik ozelliklerini ysnsitmayan bir sehir karadenize gore cok kalabalik laz kokenliler cok yasar hatta cok azda olsalar kurt kokenli ve cingeneler bile var mini İstanbul gibi :) sana orduyu ve trabzonu tavsiye ederim.
Şehir olarak güzel ama insan olarak berbat bir memleket. Her yerin it kopuk kaynadığı, herkesin suç işleme potansiyeli olduğu her akşam da haberlerde gördüğümüz güzide şehrimiz.
Önyargılı olma :P
Ön yargılı değilim. Anne tarafım Samsunlu. Teyzemler falan orada yazları gidiyorum yanlarına işte, gözlemlerim bunlar.
Bilgini paylaştığın için tsk ederim :) Dünyadaki her şehir gibi kötü yanları ya da eleştirilebilecek yönleri de var tabi :)
Cevap
7Cevap
İyidir bence 2 gün önce oradaydım ama köpek gibi nem vardı.
Memurlukmfilan yapacaksan on numara 5yildiz ne pahali nede coknucuz yasam akiyor burda:)
gündüzleri kurak geceleri serin sabaha karşı poyraz sokakta sevişmek yasak kanka
twitter. com/AltunkayaIlyas LİNKE TIKLA
süper özgür şehir... ne ararsan var...
cam fanusun içindeler :)
Samsun çök güzel :)
En çok nesini seversiniz? :)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?