Binaya yeni taşındık. Bir dairedeki kisiler temizlik yapıyoruz adı altında 70 tl toplamaya çalışıyorlar. asansor gideri 120 tl ve binada 9 daire var. Bir de üstüne sürekli binaya not asıyorlar vermeyenleri şikayet edeceğiz diye. Kime şikayet edecekler ise cahil kandırır gibi davraniyorlar sanırım. Ben biri ev sahibi olmak üzere 2 kiracıya sordum bu fazla bir miktar degil mi diye 2 kiraci ve 1 ev sahibi evet yuksek soyluyor dediler. yani bu kisi kendi kafasina gore bu sekilde davranıyor olabilir. 2 kiraci ve diger 1 ev sahibiyle birlik olsak bu kisiye bir cevap olur mu? temizlemeyin dediğim halde temizliyorlar orası ayrı konu.
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Oncelıkle genel kurulu bekleyın ve mal sahıbı neznınde genel kurulda hesap sorun. Apartman denetcılerı mutlaka vardır onalrda yonetımden hsap sorma yetkısındedır
toplanti yapilmadi. ve ne karar defteri var ne makbuz ne de fatura. sadece asansor bakimi yapilmis imza kisminda mutahit ismi geciyor yonetici ismi gecmiyor. zaten yonetici diye bir sey yok. bina ile ilgileniyordum para toplamaya basladim diyen biri var.
Resmı olarak 8 daıre ustu yonetım sart
Diğer bazı komşularla konuşup onların da senin de Şikayet edeceğinizi söyle bak nasıl tutuşuyorlar
zaten olay soyle oldu. bana tek siz sorun cikartiyorsunuz dediler bende ne diyorsun baskalarina sordum onlarda fazla buluyor bu miktari dedim.
Şöyle belirli bi aidat alınması gerekir evet sma küçük bir apartman için fazla bi ücret aslında boşvermeyip araştırmak lazım neye göre alıyor
neye gore sadece asansor 120 tl geliyor bina 9 daire kisi basi hadi 20 dusse temizlikte 35 yapiyorum dediler. fakat arastirdigim kadariyla temizlik baska binalar kisi basi 15 tl aliyormus en fazla 50 tl topluyorlarmis hersey dahil.
Şikayet et o zaman ki işin peşini bırakma bence bu bildiğin sizi bir şeylere zorunlu kılmak. Dalavere
nereye sikayet ediliyor.
Bilgim yok araştır bulursun elbet
70 ne ya adam kandırıyolar imza falan toplayin attirin
attirin diye bir sey nasil oluyor daire sahibi temizliyormus zaten sonra demiski ben para isterim heralde bi kac sessiz ev sahibi varmis sorgulamadan kabul mu etmisler ne bunlarda bakiyorlar ki yeni gelenlerde kabul etmesi lazim diye kabul etmiyoruz dedik temizlemeyin bile dedik. toplayamiyorsan birakirsin. ozaman herkes kafasina gore binaya masraf yapsin kafasina gore para toplasin.
Sözleşme vs var mı? Varsa baktınız mı? Kira sözleşmesi olur
sozlesme yok neymis baskalariyla konsuup anlasmislar 2 yil once olan seyi soyluyorlar bu iki yil icinde mal sahipleri degismistir. birdaha oturup konusulmamis yuksek fiyat bicmisler adamlarda cahilse anlamiosa kabul etmisler. baska kiraci nereye harciyorsun demis tartisma cikmis ben bu kadar niye yuksek dedim tartismaya vuruo muhatap olmuyoruz. kagitlara yaziyor. tek bize degil baskalari da demekki fazla demis. kendi karar vermis gibi bir izlenim var. cunku diger kabul edenler ortalikta yok 70 tlyi kabul eden odesin ama ben odemem acikcasi
Toplu konutların sorunu bitmez.
ben benimle ayni dusunen 3 kisi buldum 2 si kiraci illa ev sahibinin mi lafi gecer hadi kiracinin lafi gecmiyorsa benim fikrimde bir tane daire sahibi var. 2 si kiraci.
70 çok geldi banada
baska daireye de cok gelmis. bu kisi hem binada oturuyo hem temizlik yapio sonra bu fazla gelenle degilde odeyenleri ornek gosteriyor. bende dedim baska oturanlar fazla diyor yani birde para toplayamiyorsan temizlemez birakirsin bir karin var demekki bukadar usteliyor. bina kirlenen bir bina degil 2 ay temizlenmese anlasilmaz bile.
çok kişi olursanız sıkıntı çözülür bence
bir kereligine binadaki birinde oturduk konustuk ben birakin silmeyine kadar getirdim konuyu diger kisi sen devam et dedi diye devam ediyor. kendi zaten temizligi yapan kisi yani kendini de mi sayiyor 1 e 2 gibi mi dusunuyor. bende yanima adam bulurum ki cok kolay ben soylemeden biri fazla oldugunj kendisi konu acti zaten. ama pandemi var ugrasamam gibi konustu. belki o da odemiyordur. birde hakliymis sanki imza sozlesme ya da fatura elinde varmis gibi bu miktari istiyor bina gideri sadece asansor 120 tl. 2 kisi den toplasan bitiyor. geri kalan 70 tlleri kendi 4 kere bina sildigi icin topluyor onu da silmese olur zaten cunku bina temiz bina
karı vardır onun illaki bence yoksa üstüne düşmez
ortada yazili bir karar olmadan herhangi bir islem yapabilir mi gidip iste ben 5 daire sahibini ikna ettim 4 daire odemiyor diye. benim bildigim noter onayli karar defteri yazili kararlar alinmasi lazim. ve zaten her yil bu toplanti seklinde yapilmasi lazim.
Bencede yazılı belge felan olması lazım diye düşüünyorum
birde baskasi soylemisti sadece yonetici degil gozlemci de yanina secilirmis. onceki oturanlarla anlasmis olabilir ama ev sahipleri degisti. yani karar verdigi kisiler artik burada ev sahibi degildir heralde.
Anladım sıkıntı ya gerçekten
Atın onları
sence bu sekil davranmalari dogru mu surekli kagit asiyorlar yaptiklari bi temizlik yani 70 tl nedir asansor kisi basina 10,20tl duser geri kalan 50 tl gibi bir ucret yakinda ben sikayetci olucam haberleri yok.