Çok önceden okuduğum şu kıssa aklıma gelfdi. Hz. Ali (r. a.) için dediği söylenen. "Şu kişi sana kötülük düşünüyor." sözü karşısında "inanmam...", "Neden ki?" , Hz Ali: "Ben ona iyilik yapmadım ki, bana kötülük yapsın."
Hatta bir kaç gün önce bir örneğini yaşadım yardımcı olduğum bir kaç kişi hastalandığımda hayata tutunma mücadelesi verirken hastaneye ziyaretime bile gelmediler ağızlarını açıp bir geçmiş olsun bile demediler demedikleri yetmezmiş gibi bize de bulaştırır diye kaçtılar benden taburcu olduktan sonra. Bana bunu yapanlar kmseye beş kuruş olmayan o lavuğu ise alt üstü bir grip yani herkes seferber oldu. Telefon yağmuruna tuttular meyve suyu kolonya falan götürdüler sanırsın grip değilde lenf kanseri o saatten sonra kanaat getirdim sıçan yaranıyor üstad
Bugün elini veren yarın kolunu kaptırır. Yaptığım iyilikleri karşılık bekleyerek yapmam ama nankörlükle karşılaşmak istemem.
Hadi ben bi iyilik yaptım onu yoksay olmamış gibi davran kendi keyfine bak umursamam da arkamdan o zaten böyle böyle bi insan bilmem ne gibi sözler duyarsam işte o fena.