- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılAşırı demagojiye açık bir konu aslında ancak şöyle söyleyeyim, kadının fıtratı sonrasında evlilik vs gibi konulara uyum sağlamak ve adapte olmak için çok eşliliğe uygun değil ki zaten olumlu bir örneğini de pek göremezsiniz. Tamamen fevri, kontrolsüz ve en basit fedakarlıklara dahi kişisel mottolar geliştiren bir yapıya bürünmesine sebep oluyor. Dolayısı ile buda pek tercih sebebi değil. Erkek yapısında ve fıtratında böyle değildir. Bu medeni açıklaması. Öte taraftan tamamen muhafazakar bakış açısındanda kaynaklanan sebepler var.
04 Yorumla- +1 yıl
Kadında erkekte birdir nokta
- +1 yıl
İkiside bir birey güçleri ve düşünceleri cinsiyetleri aynı olmasa bile
- +1 yıl
teoride öyle evet ama uygulamada insanlara bunu zorla empoze edemezsiniz elbette :) BU insanlık tarihinin var olduğu günden bu yana aynı kalmış bir durum. Akıntıya kürek bence.
- +1 yıl
Empoze edemiyorsak gebersinler hainler 😂
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yıloncelikle meraba ben bir kurt erkegi olarak yorum yapmak istedim oncekikle namus kavramini kadinlara yuklemek akil isi degildir.
1. mesela evli bir kadin baska bir erkekle oluyorsa bu kadinin namussuzlugudur.
2. evli bir erkek baska bir kadin ile oluyorsa buda erkegin namussuzlugudur.
namus demek afedersiniz sadece seks ile ozdeslestirilmemelidir.
atiyorum sokakta biri arkadasinizi doverken sizin ordan kacmaniz buda bir namussuzluk durumudur.
ya da coluk cocugunun rizkini baska kadinlara yediren veya kocasi sabah aksam calisan kadinin kocasini veya erkegin esini aldatmasida namussuzluktur.10 Yorumla
Bir kadın buna hak veriyorsa büyük ihtimal ayete muhalefetten imanı gitmiştir çünkü Kuran da Allah buyurur ki zina edene ancak zina eden ya da müşrik bir eş yaraşır.
Erkektir yapar-erkeğin elinin kiridir tarzı söylemler ne islamidir nede insanidir.00 Yorumla
İslam da herkese haram bunun kadını erkeği yok kendine hakim olamıyorsan bir anca evleneceksin. Ayrıca zina demişsin dine bağlama demişsin zina dini bir kavram zaten günah demek
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
38Cevap
Aile & Toplum konusunda 312 cevap paylaştı. İslam dinini böyle bitiremezsiniz. Çünkü namus iki bacak arasında değildir. Erkeğin de namusu vardır. Zina erkeğe de haramdır. Kadın için de erkek için de doğru değildir. Kendi bir tarafınızdan uydurup uydurup saçmalamayın. Çamur at izi kalsın. Oh ne âlâ memleket!
35 Yorumla- +1 yıl
Ben dinle ilgili bişey demedim o senin zihniyetin ayrıca islam dinine inanmıyorum saygılar.
- +1 yıl
Ya kardeşim manyak mısın dine bişey demedim zina dedim seks yerine ne büyüttün git namazını kıl sen manyağa bak gotunden anlayıp duruyorsun
- +1 yıl
Tamam sayın cennetlik arkadaş 😂
+1 yılEn buyuk sebebi yine kadinlar, cinselligi cogu zaman bir lütuf gibi sunarlar. Bir erkek ayrildiginda beni kullandi birakti derler, kendisinin de onu kullandığını dusunmezler. Kadinlar kendilerini boyle kullanilacak bir mal olarak gördüğünü surece kimse aglamasin oyleymis böyleymiş
00 Yorumla
+1 yılNamus sadece söz üzerine kuruludur bir insan evladının zarınin olması onun sözünü tutup tutmadığına veya bir ilişki yaşayıp yaşamadığını dair bir delildir erkekte zar yoksa ki yok bu Allah'ın aslinda bizi zar konusu üzerinden düşüncelerinize sinadigibi gösterir yoksa erkeğin de zarı olsbilirdi bir de bu açıdan bakmayı mi denesek zar muhabbetini geçin artık
11 Yorumla- +1 yıl
Hatta bir kadınin zarı o kadar esnek ki kanama durumu yasamayanlar var o zaman bu kadınlar başka adamla beraber mi oldular burayı da katmadim
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBunun bir cok sebebi var bir sebebi kadinin zinadan hamile kalmasi erkek alir basini gider ama kizlar? Eger sevgili niyetiyle veriyorsa o kiz cok kisiye verir o yuzden bi kiz evlenmeden vermemeli toplum dedikodusunu kadinlar yapiyor bu arada git onlara isyan et 😀
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılErkekte yapsa kadinda yapsa ka*ardir net
Eskiden beri erkeklerin ayrı tutulmasından ötürü. Aile önemli şey
20 YorumlaNamus ergi kadinin olayi degil olay toplumca klişe haline gelmis bir durum. Kardeşim evde bir eksiklik varsa bir taraf yanliz kalirsa bu aldatmaya iter. Ama zevki hevesi uğruna yapan sapiklara yorumu yok
00 Yorumla
+1 yılZina erkeğe de haramdır, kadına da.
Erkek her haltı yer kadına gelince namussuzluktur demek ne kadar yanlışsa
Kadınların zina etmesini hoş karşılamak bir o kasar yanlıştır
Ayrıca elbette bu konuyu dinden ayrı düşünemezsin,00 YorumlaBoşver sende kadınlara yapın kızlar diye gaz verme bu özel bi an herkese göstermesinler güvenmesinler erkekler rezil de eder
30 Yorumla
+1 yılağlamaaa ağlamaaa :D işinize geldi mi eşitlikten bahsedip işinize gelmedi mi kendi cinsiyetinizi de kullanmayı biiliyosunuz biz de kullanırız o zaman :D
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Öyle birşey yok namus kadın içinde erkek içinde aynıdır bakmayın siz günümüz insanlarına kadın yapınca namussuz erkek yapınca bişe yok erkektir yapar zihniyeti yüzünden kadınlar baskılandı
00 Yorumla
+1 yılErkek için de aynı kadın için de. Bir fark yok. Zaten insan olan bırak dini kuralları vs bataklık gibi bir yaşantının içerisinde kendisini huzursuz hisseder.
00 Yorumla
+1 yılÜlkenin bir numaralı problemi geri kafalılık, cahillik kafanı çevirdigin her yerdeler bu yüzden böyle bir algı normal.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılAhlak kuralları tek bir cinsiyet için değildir. Herkes içindir. Kadında neyse erkekte de aynıdır. Bu kafada olan kişi cahildir.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHz. Yusuf as sakındığı şey İFFET idi. Bu zamanın SÖZDE MÜSLÜMANIM diye GEÇİNEN ERKEKLERİ yüzünden bu ikilikler. Allah kadın ve erkeğe iffetini saklamasını buyurmuştur.
20 YorumlaDediğin gibi bu eşitsizliğe en çok hanımlar hak veriyor. Bitmiştir. Feminizm davanızı da onlara satın önce. Erkeklere kabul ettirmeden önce.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Bu soru dine bağlıdır. Çünkü zina kelimesinin anlamını bilmem lazım Sonra insanlara aptal de. Kişi karşıdakini kendisi gibi sanırmış.
00 Yorumla
+1 yılKim diyor onu. Her iki tarafın da namusu.
Onu sana diyen kim.
Gençler var mı la aranızda00 Yorumla
+1 yılAdaletsizlik yani eski kafali bazi insanlar kadinlara ahlak bekçisi oluyot
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 370 cevap paylaştı.
+1 yılÇünkü mesele namus değil, güç gösterisi. Namus da maskesi.
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Dimi ya evlenmeden olmaz diyorlar erkek her boku yesin sen ondan başkasıyla olama ne üzücü
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı. Toplum baskısı ve bu konuda kadınlar daha acımasız kendi hemcinslerine
00 YorumlaErkeğe de var.
Fakat kadınlar bunu pek umursamıyor.
Ben önemsiyorum da00 YorumlaSoru basligi ile guncelleme arasindaki terimlerin tezati 😂
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNereden bu kanıya vardın merak ettim. Yine hangi meczup hocanın mağdurusun sen :d
033 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılDine bağlayan derken? Daha ne konuşta anlayalım. Toplumun erkeğe verdiği gereksiz, abartılı, saçma rahatlıktan bahsediyorsan aynısını erkekler içinde yapmalılar demelisin. Aynısını yapmayı hak etmeyi hak görmek zihniyetini çok belli ediyor.
- +1 yıl
Milletin işine burnunu sokmasanız böyle olmazdı
- +1 yıl
Herkesin kendi hayatı bunu ilk önce bi kavra dilediğimi düşünür hak görürüm kimene
Cevap sahibi+1 yılŞimdi her işe burun sokulmasa her başına buyruk olurdu, toplum diye bir durum olmazdı. Kavram daha doğrusu. Sende böyle bir soruyu böyle bir topluluk ortamında, bir yerlerden aldığın izlenim, gözlem sonucu merak ederek soramazdın. Öncelikle kendinle çelişmeyi bırak. Cevap basit aslında, yönetime gelenlerin haysiyetsiz olması yüzünden. Kadınlara gerekli değerin verilmeyip, erkeklerin bir lider gibi görülmesi yüzünden. Oysa kadında erkekte bireydir. Namus bu ikisi içinde geçerlidir. Erkek yapınca da zina zinadır, kadın yapınca da. Burada durum zinanın yapılmaması olması gerekirken kadına adaletsizlik yapılıyor gibi bir ima var. Bu yanlış, yapılması gereken bazı erkeklerin bu kadar başıboş, şeref yoksunu, haysiyetsiz, uçkur düşkünü olması konuşulmalı ve düzeltilmeye çalışılmalı. Kadınlarında yapması için yer aranmamalıdır. Kötü bir şeyi birisi yapıyor diye diğerininde yapmaya hakkı olduğunu düşünmek ahmaklıktır. Böyle düşünenler üzerine alınırsa sevinirim.
- +1 yıl
Okumaya üşendim sayın herşeyi bilen
Cevap sahibi+1 yılPardon müslüman olduğunu varsaydım da değilsen orası ayrı. İyiliği emredip kötülükten men etmek diye bir durum varda, ondan böyle tane tane yazmaya çalışıyorum.
- +1 yıl
Ben allaha inanıyorum ama müslümanlığa inanmıyorum
Cevap sahibi+1 yılAnladım deistlik diyorsun kısaca, doğru anladım dimi?
- +1 yıl
Ne olduğunu bilmiyorum ama özelden yazarsan neye inandığımı anlatırım
Cevap sahibi+1 yılOww görüşümü okumamışsın şimdi farkettim. Üzüldüm, oysa ne güzel tane tane yazmıştım.
Cevap sahibi+1 yılDeizm veya yaradancılık, doğal dünyaya dair gözlemler ve mantığın kaynağını oluşturduğu; dinsel bilgiye dolaysız biçimde sadece akıl yoluyla ulaşılabileceği ilkesini esas alan, bu sebeple vahiy ve esine dayalı tüm dinleri reddeden bir Tanrı inancıdır.
Cevap sahibi+1 yılKısaca yaratıcıya inanıp, dinlerin insan uydurması olduğunu düşünmektir. Böyle isen bile merak etmiyorum, müslüman olduğunu sandığım için görüş atmıştım.
- +1 yıl
Ben özgür iradenin olmadığı allahın herşeyi bilerek gönderdiğini sadece farkında olmadan yazılan şeyleri yaptığımızı dünyadaki tek vasıfımızın hayatımızı izlemek olduğunu düşünüyorum
- +1 yıl
Kadınla erkeğin bi tarafları değişik diye ayrı olduğunu düşünmüyorum
Cevap sahibi+1 yılBen özgür iradenin olmadığı
diyip
bana cevap vermemek gibi bir tercih varken cevap vermen gibi. Benimde diğer sorular yerine senin soruna gelmeyi tercih etmem? Bunlar nedir peki? İrade ile neyi kastettiğin garip geldi. İrade nedir sence?- +1 yıl
Tek seferlik bir tercih vardır o senin tercihin değil yaradanın tercihi 😂 ama bunu zorlayarak yapmıyor
- +1 yıl
Kendi yarattı istediği gibi yönetir ruhun duymaz
- +1 yıl
Biz kendi seçimimiz olarak görmeseydik yaptığımız şeyleri zaten isyanlar içinde yaşardık
Cevap sahibi+1 yılTek seferlik bir tercih vardır o senin tercihin değil yaradanın tercihi
yani şu an sana cevap vermem benim tercihim değilde yaratıcının tercihi, seninde bana. Kısaca bizler figüranız? Ve bizlere yüklenen programlarla hayatımızı yaşıyor ve bitiriyoruz? diyorsun yani.- +1 yıl
Aynenn doğru anlamışsın
Cevap sahibi+1 yılBiz kendi seçimimiz olarak görmeseydik
ama görebiliyorum ben. şu an aklımdan geçenleri yazıyorum, birazını yazmıyorum, şu an alakasız bir şey geldi, güldüm, sonra buna güldüm, şu an gülerek yazıyorum. Yani bu durumu ben yaşadım. Ben seçtim, ben yönettim. Bu kelimeleri bile BEN bir araya getirip sana belirttim. Çünkü içimde olan, oluşan merak, ilgi hissimden dolayı. Sende böyle durumlar olmuyor mu? Merak, ilgi, sevme gibi. Kısaca kendinden gelen bir şeyler.- +1 yıl
Allah istemezse hiçbirşey olmaz sen hala kendinde sana yükleneni yaşıyorsun 😂
- +1 yıl
Dediğim gibi zorla bişey yaptığın yok ben atıyorum bi altın kolye yaptım ne yaparsa yapsın o altındır 😂
Cevap sahibi+1 yılbi altın kolye yaptım ne yaparsa yapsın o altındır
ne bekliyorsun
gümüş olmasını ğşöüşhçh- +1 yıl
Demekki sen kendini gümüş sanıyorsun 😂
- +1 yıl
Özgürsün he yav he tamam allah tarafından bilinen bi hayat hikayesinde özgürlük jfkfklf
Cevap sahibi+1 yılhee bu altın olayı insanlar içinmiydi. Yani iyi iyidir kötü kötüdür, sonradan değişemez. Ne yazıldıysa öyle gider. Kötülük yapacakken iyiliği tercih etmesi aslında iyi birisi olduğundan diyorsun. E o zaman öyle bir durumu tercih etmeyip yerinde uslu duran insanın değeri ne oluyor? O insan neden yerinde duruyor, dış kapının eşek bekçisi mi acaba
- +1 yıl
Benim inanışım bu neye inanırsan inan kardeşim allahın izniyle olur herşey bu durumda özgürlüğümüz yok ne düşünürsen düşün iyi geceler
Cevap sahibi+1 yılOnca iş, durum, olay arasından video izlemeyi seçicem nasipse, üstüne de hazine avcılarının 7. sezonun 7. bölümünü izlicem. Yarısında kalmıştım da, baştan izleyesim hiç yok, parça yerinden devam. Sana da kafası güzel kardeşim.
- +1 yıl
Kaderini izlemeye devam et brı
Cevap sahibi+1 yılŞunu düşündün mü peki
Sen şimdi yemek yeme
Kaderin daha var ise senin ölmemen gerekmez mi? Yemek yemeden yaşaman yani
Ama yoksa yemek yemeyi seçip hayatına devam etmeyi kendin değilde isteyen bir şey mi var içinde?
Yani aslında kader izlemek varken millet boşuna çaba harcıyor, yerinde dursalarda biraz sakinlese ortalık, boş boş endişe ediyorlar gibiler yani sana göre. Ama işte kaderlerinin yüklenmesi sonucu bir oraya bir buraya gidip, bir ondan bir bundan yiyip, bir onunla bir bununla olup, biraz öyle biraz böyle yaşayıp ölüyorlar. Burada program var, peki programda hata olur mu sana göre? Olursa o hata nedir?- +1 yıl
Kendi inandığına inan ama benim inandığıma dokunma yat zıbar artık
Cevap sahibi+1 yılşu an cevap vermek varken görüşlerimden rahatsız olmayı seçmen neden peki?
Neyse bende yoruldum videoya geçeyim. Sıktı, basit cevaplar.
Aslında ikisindede günah haramdır zina
Ama toplum...
ama Ya erkekte de kadındaki gibi belli olsaydı ne olurdu acaba
Ya ortada namus kalmazdı
Ya da namusuzluk...10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılErkeğin kendini sktrmeside günah aşkım ayrımcılık yok :))
00 Yorumla
+1 yılNamus kelimesi islamda yok diye biliyorum. İslam da sadece zina var. Zina yapanın cezası Nur suresinde yazar. Tövbe etmek de temizler. Yani böyle şeylere çok takılmamak lazım.
02 Yorumla- +1 yıl
aynen ama namus için cinayet işlemek, ortalığı dağıtmak falan yok
+1 yılKadınların namusu bacaklarının arasında
erkeklerinki hep dikine ondan 😂00 YorumlaBen yapmadım hiç bakirim o yüzden yiyin birbirinizi :)
00 Yorumla
+1 yılErkek sonuc itibariyle bir kadinla yatiyor. Kadin vermezse erkek yapamaz.
00 YorumlaEvet cok hakli cevap verin KS kirolari ve kezbanlari
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılBöyle olduğunu nereden çıkarıyorsun peki?
00 Yorumla tabiki bu adaletsizlik kadında yaşıyor
00 Yorumla
+1 yılErkeğe namus olmadığını kim söylüyor 😅
00 Yorumla
+1 yılAtaerkil sistemde böyle, gel gidelim buralardan.
00 Yorumla
+1 yılBenimde bir namusum var yok öyle..
00 Yorumla
+1 yılBunlar hep islamın uydunması
00 Yorumla
+1 yılNeye inanıyosan oyle yasa ozaman neyi sorguluyosun
04 Yorumla- +1 yıl
Öyle yaşıyorum endişelenme
- +1 yıl
Endiselenmis gibi mi duruyorum
- +1 yıl
Ne anlarsan anla
- +1 yıl
:d
+1 yılkim demiş namus olmayan erkegede kadınada namus
00 Yorumla
+1 yılben namussuzum
00 YorumlaSelinay neden
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 6,9b cevap paylaştı.
+1 yılHepsi aynı farkı yok
00 Yorumla Haklısın.
00 YorumlaÇünkü neden olmasın
00 Yorumlaikiyüzlülük
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen ateistin bilem
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. haklısın
00 YorumlaZina herkese zinadır
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?