Tek gayemiz buraya türlü umutlarla gelen üyelerimize hizmettir 🌻🌺🐤
Kaçırdığımız fırsatların farkında mıyız?
Tek gayemiz buraya türlü umutlarla gelen üyelerimize hizmettir 🌻🌺🐤

Hayatı eksik yaşadığınızı hissettiren binde bir çıkan fırsatlardır bunlar. Ele geçse tekrar tüm hayatınız değişirmiş gibi hissedersiniz. Ama işte o zaman da anlarsınız ki hayat sunulan fırsatları yakalamaya çalışmakla değil kendi fırsatlarını, şansını, kaderini kendin yaratmanla dolu dolu yaşanır. Eline geçen fırsatı kaçırdığı için yanan insan olmaktansa o şansı yeniden yakalamak ya da başka bir yerde yeni bir kapı açmak için çabalayan insan olmak.
Hayatı yaşamaktır. Ancak öyle telafi edilebilir ıskalananlar.
Bu dediklerine imzamı atarım lakin gözü açık olmak lazım Ceylin bacım, beklentiyi yüksek tutup her şeyi kaçırmayalım
Her şey ANda olur...
Bilmem, uzunca düşününce bir değil birçok şey belki de kaçırdığım fırsatlar. Fakat kaçan fırsatlara takılı kalip onun pişmanınligini yaşamak yerine, yeni fırsatlar peşinde koşmak çabalamak hayatta var olduğunun en belirgin göstergesi değil midir, umarım pismanliklarla yaşamak yerine ders çıkarılmıştır yeni ve güzel tecrübeler edinebilir insan
Umarım şu yazdığın yazıya tüm KS şahit olur da elimizde olanın kıymetini anlarız🍀🐤
Farkindayim kacirdigim firsatlarin arkalarindan o Kadar goz Yasi doktum ki kimse bilmez hic sistem etmedim ama hayirlisi buymus dedim gectim bir zamandan sonra. alistim belkide Boyle olmasi gerekiyormus dedim kendimi torpuledim. ama yinede aklima gelince kendimi sucluyorum ce pisman oluyorum😔
Yeni fırsatlara açık ol güzel insan Kaçana üzülürken geleni gözden kaçırma 🌼😊
Cevap
8Cevap
Elime birçok fırsat geçti. Hepsini de elimin tersiyle ittim. Şimdi ki aklım olsa yine elimin tersiyle iterdim. Bazı şeyler öyle olması gerektiği için öyle olur. Bu da benim için onlardan biri. Tepmek istemediğim halde şartlar bazı fırsatları tepmeme sebep oldu.
Aynısını ben de söyleyebilirim ama pişman olmadan da edemiyor insan
Anı mükemmel değerlendirmek lazım
Tam idrak hali, saygılar
Hayatımız aslında hep yol ayrımlarıyla dolu. Bizler bir yola çıkıp orda zorluklarla karşılaştığımızda zannediyoruz ki diğer yol bir fırsattı ve biz onu kaçırdık. Aslında o an fark edemiyoruz o yolda da zorlukların bizi beklediğini. İnsanoğlu seçimlerinin arkasında durmayı öğrendiğinde asıl mutluluğu yakalayacaktır
Şöyle ki hayat her zaman %50 iyi-kötü
Bunların tamı cennet ve cehennem
Yine de senin kadar pozitif değilim
Günaha giren insan, yapmamış olma fırsatını kaçırır...
Biliyorum güzel sözlü, akıllı hanımefendi
Zaten dikkat ederseniz size konuyu genişlettim herkese değil 🐤
Sende ne cevherler var biliyorum Büşra 🌺
Umarım çıkacak fırsatlar gidenlerden iyi olur 😊
Savaşıp kaybedersek en azından şerefli mağlubiyet olur 👏👏😇😳🍁
Kaçırdın diye bir şey yok. Sana göre değilmiş demek ki. Nasibinde varsa el getirir, sel getirir, yel getirir. Nasibinde yoksa el götürür, sel götürür, yel götürür. Hele hele kaçırdım diye pişman olmak mantıksız. Çok istiyorsan yine peşine düş o işin vesaire vesaire
İnançlı konuştun Guru, öyleyse çok dua etmek ve sabretmek lazım diyorsun... 😊😇
Bütün şanssızlıklar ve bahtsızlıklar beni bulduğu için hiç fırsatım olmadı ve yüzüm hiç gülmedi. Yine de şükür demesini biliyoruz diye mevlam sınıyor gibi, bakalım önümüzde daha ne kadar göreceğimiz sınavımız var🖤🍂
İnanç oldukça huzur bizimledir
İlk fırsatı değerlendirirsiniz inşaAllah 😊
Daha hic kacirdigim bir firsat olmadi bence.. bide nasip kismet kader olayina cok inaniyorum olmadiysa hayirli olmadigi icin olmamistir diye dusunuyorum o yuzden gecmise pek takilmam..
Psikopatım şu var ki Allah cc belki hayırlısını veriyor da biz değerini bilmeden ezip geçiyoruz Neyse daima dua edeceğiz elbette 😊
Dogrudur da iste pek takilmiyorum ben ona. Pozitif dusundugum icin herzmn demek ki hayirlisi boyleymis deyip yoluma bakiyorum
Anın kıymetini bilelim inşaAllah güzel insan
InshaAllah 🌸
Evet farkındayım. Olsun hayattayım ya, önemli olan benim farkındalığımın artması
Her nefes yeni fırsat elbette Yine de aldığımız solukların kıymetini bilelim ve anı mükemmel yaşayalım 😊
Aynen öyle 😊
Sevmek sevilmek isterdim ama merhamet arayan adam değil şehvet sunan aygır seviliyormuş bilemedim. Kaçırdığım bir fırsat varsa o da budur sanırım.
Boşver reis Cennette huri kızları vardır inşAllah... Eşimize saklayalım gücümüzü 😃
Haklısın hakkımızda hayırlısı neyse o olsun. Anneme torununu sevdirmek isterdim ama kısmet değilmiş.
İnsanların bedeni ölür ama ruh ebedidir
İnşaAllah anneciğin de her şeyi görecek...
Gece gece moral verdin kral adamsın vesselam...
Allah cc razı olsun 😊
Elbette olmuştur üzülmüyorum artık mutlu olmayı tercih ediyorum
Yeni fırsatları kaçırmayalım inşaAllah 😊
👏👏👏👏
InsAllah
🌺🍁☘️🍀
yapmak isteyip ama nefsime yenilip yapamadigim salih ameller
Allah cc razı olsun Aşkını ihsan eylesin 😊
Evet kaçırdığım fırsatların farkındayım. Sanırım yine olsa yine kaçırırım gibime geliyor.
Bu bana da öyle geliyor 😃
Yine de tekrar çıksalar 😬
Beklentimiz yüksek olduğu için çoğunu ezip geçiyoruz, çok fırsat yakaladım çoğunu da kaçırdım 😳
Bilerek kaçırdığım fırsatlarım oldu. Sertifika alacağım diye usulsüzlüklere göz yummadığım için.
Onlar fırsat değil imtihandı
İki cihanda aziz olun inşaAllah
Evet farkındayım. Kaçırdığım fırsatların benim için hayırlı olmadıklarını gördüm. İyiki kaçırmışım.
Böyleyse ne mutlu
Zaten doğru olmayan hiçbir şeye fırsat denmez, onlar risktir
İki cihanda Mevlam azizeylesin sizi de ☘️
Amin🙏🏼
aman aman bir fırsat cikmadi ki kacirdigima üzüleyim
İyi hadi öyle olsun 😊 pişmanlık da yoktur öyleyse
erken yaşadığım seyler için pişmanlıklarim var.
Ah ah içi ateş dışı uzay fırıldak dünyada kolay bir şey yok değil mi
sanırım yok... ekmeği bile dişin yok ise yiyemiyorsun bundan pay biçiyorum kendime
Akıllı insanla anlaşmak ne kolay 🍁🐤
teşekkür ederim 🙏🙏
Bitcoini zamaninda araştırıp, inceleyip, alacak raddeye gelip almamak 😩
Onu ben de kaçırdım ama emeksiz kazancın bereketi yok edeceği kanısındayım 😊
Kaçan fırsatın farkındayım da benim mevcut şartları aşıyordu. Yani kontrolüm dışında.
O tam fırsat olmuyor hemşehrim Gelmeden kaçmış desene😬😐
Yağmur birikintisini üzerime sıçratıp kaçtı. Öyle birşey yani 🙂😂
O kadar hissettin demek Bir de sövdün kesin 😂😂
Hemde nasıl. 😂
Kaçırdığım fırsatlar içinde vardır bir hayır ama üzülmüyorum artık pişman da değilim
Evet Rabbimizden devamlı hayırlısını dileyelim ama verdiğine de nankörlük etmeyelim değil mi 🤔😃
Kaçırdığım ne var bilmiyorum geçmişe bakınca belli bi pismanligim yok
Aklına gelmemiştir, anı kaçırma yeter 😊
Orası öyle de
Kader 3 türlüdür
1. Zorunlu, mutlak
2. Şarta bağlı
3. Bize bırakılan
evet farkındayım sunu soyle yapsaydım bu daha ıyı olurdu tarzında ama bazen basşaka seylerın daha ıyı olması ıcın bırseylerın yolunda gıtmesı ıcın başka olumsuz seyler olmalı duzen bu ama hıcbırı ıcn pısman değilim olmicam da :)
Ben oluyorum pişman ama diyorum ki o zaman şimdiki BEN olamazdım 😳
Yine harika bir görüş yazdın, izlemeye devam edeceğim 🌺🍁🌼
Evet farkındayım ve hatırladığım zaman diyorumki iyiki şu an beni ben yapan özelliklerimi oluşturan bu zaman ve mekândayım. Şuanki halimden çok memnunum.
Bu da bir çeşit motivasyon işte 😜
Evet. Tabi bu da farklı bir bakış açısı
Beni kaçırdıklarını düşünsem de insanların kendilerinin dışında fırsat arama düşüncesine saygı duyarım. ☺️😉
Ben de aynı hissediyorum inanır mısın
Bari diyorum ben ayarında biriyle olsalar keşke Dua ediyorum onlara 😊
🙂🙂
Kaçırdığım fırsat varsa bilmiyorum. Benim kaçırmaktan çok kaybettiğimi düşündüğüm bir şey var. O da zaman. Gereksiz kişilere veya durumlara çok zamanımı ayırmışım. Ne değerliymiş o zaman.
Evet filozofça bir sunum Zamanı da kaçırıyoruz Çünkü ömrümüz bu😳🐤
Kaçırdığım en büyük fırsat, güzel bir hayat yaşama fırsatı, aileyi dinlemeyecektim işte
Ölümden sonrası için hangisi daha iyiyse onu tercih etmek gerek be dostum
Onu da kaçırmamak lazım, değil mi
Dinleri araştırmayı planlıyorum, şu an müslümanım elhamdülillah fakat araştırmam lazım
Son paylaşımıma bir göz atar mısın
54 farz var son paylaşımınız,
Aynen öyle dostum 32 biliriz ama kalanı huzur ve refah için 😊
dediğim gibi araştırıcağım, çoğu kişi taklidi iman ile yaşıyor o yüzden bunu tahkiki imana çevirmem lazım.
Bu konuda yardımcı olurum dostum 😊
yok benim tek başıma öğrenmem gerek, burada eğer ateist yardımcı olsaydı onun görüşüne göre hareket ederdim, bir hoca yardımcı olsaydı ona göre hareket ederdim, bu yüzden sadece kendim araştırmam lazım
Yine de bencağız gibi biriyle düşünceyi geliştirmek ve zenginleştirmel faydalı olur
ihtiyacım olursa yazarım hocam Allah c. c razı olsun
Eyvallah dostum hepimizden inşaAllah
Amin
bu saatten sonra kactiysa da onemli degil olacak olan olur
Bir daha kaçırma, olur mu Sıkı tut 😬
Senin yaşında farkında bile olmayabilirsin 🙄
Pişmanlık, ve keskeler oluyor muhtemelen bunlar ama geçmiş geçmişti kalmıştır zor ama onu orda bırakmak gerek.
Anı yaşamazsak şimdiler de kaçıyor Yakalamak lazım!
âynen. Mevzu derin
Kaçan kaçmıştır üzülmeye gerek yok
Var gerçekten var 😳
Son pişmanlık fayda vermiyor 🤪
Aman bı daha fırsat çıkar
Çıkar inşaAllah
Evette icraat olmadiktan sonra bos
Nasıl bir icraatten bahsediyoruz
Detayı da okuyup yazabilir misiniz hanımefendi 😊
Ben basligi okuyup yaziyorum
Olmaz öyle ama Emeğe saygı lütfen 🙏 😊
O neydi
Şiir nasıl peki 🤔 😊
Okuyacaktimda basa sarana kadar gozum korktu
Hayat detaylarda gizlidir Başlıklar 0da tutar insanı Gelişim dediğim gibidir
Hiç birseye fırsatım olmadi ki🙃
Hayat bugün başlıyor bismillah 😃
Geldi geciyo bile yarina çıkacağimizin bi garantisi yok😅😅
İyi insan olma fırsatını kaçırmayalım öyleyse
Rabbim hepimizin kararlarında rehberi olur inşaAllah
Aminnn😊
Fırsat kaçırmadım henüz
Bundan sonra da kaçırmazsın inş minik kuşum 🐤🐤
Beni kaçıranlar üzülsün
Beni de kaçıranlar üzülsün 😜
Kaçirdiktan sonra fark ediyoruz
Sahip olduğumuz şeylerin kıymetini bilelim değil mi
İnsanın kendine ettiğini ona kim edebilir 😐
Kaçırdığım fırsat olmadı kdhddk
Ahh neler kaçırdın bilsen tembel tavuk 🐔 seni 🤪😄
Yoo kaçırmadım eminim.🙄
Tamam hadi bakalım öyle olsun 😊
Takıldım sana bu arada çünkü fırsatları farketsek zaten kaçırmayız İdrak meselesi 🐤🐤
aynen önemli olan fırsat olması
Yurt dışına gidememek di
Böyle bir güzeli ve nurumuzu yurtdışına kaptırmak ülkemiz için karanlıktır
Türkiye'ye gel bekliyoruz Karşılama da yaparız Hadi beyler havaalanına 😄
Bazen düşünüyorum kaçırdım diye
Çok şey kaçırıyoruz Sırf açgözlü olduğumuz için
fırsat mı one yaw ben hiç göremedim
Hadi be, sen de baya zorlu çıktın reis
Venüs'e gitmeyi mi fırsat sayıyorsun 😃
Kısmet değilmiş der geçer giderim
Bu ne pişkinlik ağam 😃 bize de nasip olur bu sabır inşaAllah
Senin o pişkinlik dediğin şeye biz nasip diyoruz nasipte allahtan olan birsey olduğu için hamdedip susuyoruz
Ey MaşaAllah pişkinlikten kastım
Bir Mevlana sözü vardır
Hamdım, piştim Yandım. Oradaki reis 😊
Eyvallah
Keşke dememek için hiç bir iletiyi geri çevirmedim
Allah cc razı olsun 😊
Farkındayım farkındayım
Olan olmuş, ilk fırsatı gözleyelim inşaAllah
Arapçayı biraktima çok pismanim😔
Çalışalım ara sıra bacım 😇
Sen biliyor musun arapça 🤔
Arapça ve İngilizce ve de diğer diller 🤗
Fırsat değil o kaderdir
Kolaycılık yapmayalım Kaderini çizersin 😳
Nasibinde ne varsa o olur yoksa istediğin kadar zorla olmaz
Hadi bakalım öyle olsun Ayrıca Allah cc razı olsun 😊 inançlı kardeşim
19.20 yaş bir daha geri gelmiyor.
Ben de çok sevdim o yaşlarımı, gelmiyor gerçekten 🙄 Keşke cennet olsa ve oraya gitsek 😇
Bu şiiri kime yazdin yoksa kitaptan alinmami merak etim
Tanişmak istiyorum tabi sevgilin yoksa
O kendisini bilir, başka bir alternatif yok zaten; kitaptan alınma da değil 😃
Peki tanişabilirmiyiz sende istersen
Heyyy
Onunla tanışıyoruz zaten, sana gerek yok
Başım bağlı 🙄😊
Vay be kiza bak nasil bağlatmiş seni kesin kapali dir 😂ben çiplağim sorun olurmu ilerisi için 💓
Çıplak olanı giydiririz
Ayrıca kapalı tabiri yok, giyinik var 😊
Ozaman tanışalım ilerde belki izdivaç olur
Bilemiyorum.
Öğrenmek gerek 😉
Öğrenemezsin
Sen bilirsin 🍁
Arada çoğunlukla hayır
Şu andan itibaren dolu dolu yaşayalım 😊
Tabi fırsat dediğimiz şey bizi günaha çekmeyecek Ölçü bu olacak Yoksa iyi bir şey görünür hayatı zindan eder 😐
KS's hoşgeldin 🤗
Evet.
Kaçırdığın en büyük fırsat neydi, bize açıkla lütfen 🤔
Ahhh onu ben de kaçırdım 90₺a düşsün diye bekledim 🤪😄
Aslinda hic oyle sahane bir firsat cikmadi karsima
Açgözlü olduğumuz için gözümüzü açamıyoruz
Bugünden itibaren ilk çıkan imkanı değerlendirirsin inşaAllah
Benim kastettigim bizim karsimiza hic fisat cikmadi cikmazda biz keni firsatlarimizi kendimiz yaratiriz. ac gozluluk daha fazlasini daha iyisini en iyisini istemektir. Oysaki bizim tek istegimiz allahtan son nefesimize kadar kimseye muhtac olmadan kendi ayaklarimizin uzerinde durarak yasamaktir.
Hey maşaAllah kanaatkarlık en büyük hazine gerçekten Saygılar 🤗
Evet
Yenileri de çıkar karşınıza inşaAllah
Farkındayım
Mesela nedirler Açıklar mısın 😃
Çok daha fazla çalışmak lazım
Bir de unutmayalım ki büyük başın derdi büyük olur
Emeğine sağlk
Yüreğine sağlık 🤗
EyvaAllah
Değiliz
Olup, kaçırmayalım 😐
Evet
Ama ne Kaçırdığın ne var Yaz bize, bir aileyiz 🤗
Olmadı
Hayırlı olmuştur inşaAllah
Hemde cok
Ben de senin gibiyim 🙄
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Selamlar,
Sorunuza görüşümü istediğiniz için teşekkür ederim.
Fırsat kaçırma meselesi biraz gittiğimiz yeri bilip bilmeme meselesiyle alakalıdır.
Yaşama dair net bir duruşunuz yoksa önünüze çıkan olayların ve kişilerin genel çerçeve içindeki durumunu anlamanız zor olur.
İkinci meseleyse bizler kahin olmadığımız için gelecekte fırsat olduğu ortaya çıkan olayları yaşarken bunların sonucunun ne olduğunu bilemeyiz.
Tavsiyem şudur;
Her tür olayı olumlu ve en güzel şekilde karşılamaya çalışın. Olaylardaki güzelliklere yoğunlaşırsanız bazen çamurun içine gizlenmiş elmasları görme şansınız olabilir.
Olumlu ve güzel davranışlardan pek pişmanlık duymayız. Örneğin geriye dönüp şu insana güzel bir söz söylemeseydim veya şu iyiliği keşke yapmasaydım pek demeyiz. Ancak tersi durumlarda keşke şu insana o kadar kırıcı davranmasaydım veya keşke şu kötü işi yapmasaydım deriz.
O sebeple her durumda elinizden gelen en iyi söz ve hareketi yapmaya çalışın derim.
Sevgilerimle.
Benim de söylemek istediklerim bunlardı Teşekkürler sağolun var olun
Bir yorumda da belirttiğim gibi TAM İDRAK HALİNDE anı mükemmel yaşarsak bir şey kaçırmamış oluruz inşaAllah, saygılar
Hocam kaçırdığım bi fırsat 45milyon dolar ise o kadar kolay olumlu düşünemiyor insan üstüne de çok zorluklar çekiyorsa yani belki benzer fırsatlar yine bulunabilir de ya geçen zaman ve yaşanan durumlar o yüzden insan herşeyden bıkıyor
@Burak2677 ohaaaa nasıl bir fırsat öyle. Ben memurluğu kendi malliğimdan kaçirdiğima ağliyorum. Sen 45 milyon dolar diyon.