Şu an bunları Sivas tan, arka balkonumuzdan ağlayarak yazıyorum.. 19 Yaşındayım ve elimden geldiğince tesettürlüyüm. Şallarımı kuranda belirtildiği üzere yakamdan önüme sarkıtır vaziyette örtüyorum. Ancak bazen rahat edebilmek açısından dar olmamak şartıyla pantolon giyiyorum, bazen nefsime yenik düşüp renkli şallar bağlayabiliyorum, bazen ferace yerine tunik ve bol pantolon giyebiliyorum. Başıma güneş gözlüğü takıp, bazen de hafif topuklu ayakkabı giyebiliyorum çünkü benim de bir nefsim var, ben de bir kadınım ve güzel olmak İSTİYORUM! Üniversitede bu tesettür konusu ile ilgili çok farklı düşüncelere sahip insanla tartıştık. Hakkımdaki genel kanı, benim sırf dikkat çekmek için kapanan ve açık bir kadından daha fazla günaha girmiş olan bastırılmış içekapanık kız modeli idi. Geçen gün yine tunik ve pantolon giymiştim ve üzerine pudra pembesi şalımı göğsümü kapatacak şekilde dolayıp çarşıya çıktım. Karşıdan sakallı şalvarlı bir adam bana karşı yürüyordu, yanımdan geçerken duyabileceğim bir sesle "peygamberimizin bahsettiği giyinmiş çıplaklara lanet olsun" dedi ve o an bana oldukça yakındı mesafe olarak. Öyle dondum kaldım bir kaç saniye, ardıma baktığımda uzaklaşmıştı. İster inanın ister inanmayın ama oracıkta ağladım yemin ederim kendimi çok kötü hissettim.
Türkiye de SÜSLÜMAN olarak nitelendirilen bir başörtülüler kategorisi var. Bazıları çok aşırıya gidip açıklardan daha fazla dikkat çekici olabiliyor ancak bu durum, bize onları yargılama hakkı verir mi? Ben anneme şöyle söyledim "bu tesettürü hakkıyla taşıyamıyorum anne, lütfen çıkarmak istiyorum bana destek ol" dediğimde sakın bir daha bunu dile getirme senin amacın dinden çıkmak dedi.. Ağlıyorum hüngür hüngür, kendimden nefret ediyorum! İnsanların bana süslüman sıfatını yakıştırmasından nefret ediyorum! Dinimi tam emredildiği gibi yerine getiremediğim için nice açık kadından daha fazla eleştiri alıyorum! Benimde nefsim var! Bende şık görünmek istiyorum! Ama asıl tesettürün göz kapağı ve davranışlardan kimse bahsetmiyor! Maşallah herkes dinden sorumlu bakan kesildi başıma benim dış görünüşümü eleştiriyor. Yahu ben zaten kabul ediyorum hatalı tesettür uyguladığımı ama NEFSİM VAR NEFSİM.. ELİMDEN BU KADARI GELİYOR
Türkiye de SÜSLÜMAN olarak nitelendirilen bir başörtülüler kategorisi var. Bazıları çok aşırıya gidip açıklardan daha fazla dikkat çekici olabiliyor ancak bu durum, bize onları yargılama hakkı verir mi? Ben anneme şöyle söyledim "bu tesettürü hakkıyla taşıyamıyorum anne, lütfen çıkarmak istiyorum bana destek ol" dediğimde sakın bir daha bunu dile getirme senin amacın dinden çıkmak dedi.. Ağlıyorum hüngür hüngür, kendimden nefret ediyorum! İnsanların bana süslüman sıfatını yakıştırmasından nefret ediyorum! Dinimi tam emredildiği gibi yerine getiremediğim için nice açık kadından daha fazla eleştiri alıyorum! Benimde nefsim var! Bende şık görünmek istiyorum! Ama asıl tesettürün göz kapağı ve davranışlardan kimse bahsetmiyor! Maşallah herkes dinden sorumlu bakan kesildi başıma benim dış görünüşümü eleştiriyor. Yahu ben zaten kabul ediyorum hatalı tesettür uyguladığımı ama NEFSİM VAR NEFSİM.. ELİMDEN BU KADARI GELİYOR
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer