Çevremizden, sosyal medyadan bu sorunların ciddiyetini duyuyoruz. Ezberlenmiş bilgilere de sahibiz ama nasıl bu konularda farkında olur ve önlemek için çalışmalar yaparız?
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Güzel soru ve güzel bir fikir
Ama üzülerek söylüyorum maalesef bu konuda hala bilincsiz ve konunun ehemniyetine varmamis cok sayida toplum bireyi mevcut önce o kisileri konunun ehemniyeti hakkinda bilgi sahibi etmeyi saglamak lazim aksi halde durumun önemini bizim biliyor olmamiz yalnizca 3. 5 kisiden ibaret olacaktir ve azinlikta kalacagiz dolayisiyla degisen dünyanin hem moleküler yapisi hemde jeolojik yapisiyla ilgili bağlantılı olarak insanoğlunun yerkureye biolojik olarak ciddi hasarlar verdigi asikardir ama ne yazikki son yillarda alenen ortaya cikan doğa olaylarının insan hayatini acikca tehdit etmesine rağmen hala hepmiz ısrarla intihar etmek icin adım adım doğaya zarar vermeye devam ediyoruz.
Konu uzun yol uzun hayat kısa00 Yorumla
Öncelikle artık bu konu çok ciddi. İlerleyen yıllarda daha da yıkıcı etkileri olucak diye düşünüyorum. Bununla ilgili TV de programlar yapılmalı. Filmler de olabilir. Konferanslar vs. Okullarda öncelikli ders olarak verilebilir.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
4Cevap
- +1 yıl
Sanat tabii ki. Sanat, ilk çağlardan bu yana hep vardı. Özellikle tiyatro. Müzikten, resimden, kitaplardan daha daha etkili bir araç. Tiyatroyla herhangi bir konuda çok değişen insan gördüm. Bu yüzden tiyatronun, hakiki bir sanat algısıyla eyleme geçirilen her türlü sanatsal faaliyetin insanlarda bir şeyler değiştirebileceğini biliyorum. Ancak tabii ki her insanın da değişmeyeceğini bilmek gerek. Bazıları kurtarılamaz. Bunun haricinde, bu önlemler için de artık çok geç. Geçtiğimiz son bir iki yılda açıklanan yabancı kökenli bilimsel bir makale şunları söylüyordu: "Artık, küresel ısınmada kırmızı çizgiyi geçtik. Geri dönüş yok." Gerçekten de öyle. Ekolojik dengeye verdiğimiz hasar, bilinçsizlik ve aptallık diz boyu. Artık bir kaçışı yok, dünya daha önce 5 büyük yıkım geçirdi. Altıncısı bizden.
00 Yorumla - +1 yıl
Bunun eğitimini çocukken okullarda vermek gerekiyor ki bilinçli bir nesil yetişsin başka türlü çok zor
00 Yorumla simülasyonlarla daha etkili olabilir
00 Yorumla- +1 yıl
Insanlarımız anlamaz.
00 Yorumla Ne bilim ben
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Küresel ısınma ve iklim değişikliği konularında farkındalık nasıl sağlanır?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Küresel ısınma son zamanlarda gündemde olmasına rağmen çevre bilim insanlarının yıllardır üzerinde durduğu önemli konulardan biridir. Adından da anlaşılacağı üzere sorun küreseldir tüm dünyayı ilgilendiren bir konudur.
Çevreye salınan karbondioksit, metan ve kloroflorokarbon vb gazların ozon tabakasını inceltmesi sonucu ortaya çıkmış bir problemdir.
Fabrikaların üretim tesislerinin ortama verdiği sera gazlarının (yukarıda saydığım gazlar) azaltılması ile durum iyileştirilebilir. Kişisel olarak deodorant kullanımını azaltabilirsiniz. Kullandığınız elektronik tüm aletleri stand by modunda bırakmayıp direkt kapatarak katkıda bulunabilirsiniz. Etrafınızdaki insanları bilgilendirerek kelebek etkisi sağlanabilir. Toplumlar ne kadar bilinçlenirse ülkeler de ona göre daha iyi faaliyetler oluşturacaktır.
Farkındalık oluşturmak istiyorsanız bilinçlenip etrafınızdaki insanları bilgilendirmek en iyi yöntem olacaktır. Konu ile ilgili değerli bilim insanları bir panel yaparak sonuçlarını rapor şeklinde tüm dünyaya bildirmişlerdir. Uluslararası İklim değişikliği paneli (international panel of climate change) ile ilgili raporları okuyarak bilgilenebilirsiniz. Panel raporları 6 tanedir. Sonuncusu yakın bir tarihte yayımlammıştır. İnternete yazarak bu raporlara erişebilirsiniz.