Türk arkadaşlara soruyorum? birinin yanınızda kürtçe konuşması zorunuza gidiyor mu ya da kürtçe şarkı dinlemesi. Gördüklerim var zoruna gidenler, merak ettiğim sebebi ne?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(36-45)+1 yılValla kardeşim Laz, Yugoslav, Boşnak türküleri dinleniyor, sıkıntı olmuyor ama Kürtçe dinlerken neden rahatsız olunuyor bilmiyorum.
Yani ister istemez itici bulunan zamanlar oluyor.
Hadi eyvallah diliniz, kültürünüz ama sorun sizlerde mi yoksa bizlerde mi?
Biz Laz, Yugoslav, Boşnak türküleri dinlerken sorun olmuyor da neden Kürtçe dinlerken içerliyoruz?
Yıllardır yaşanan süreçten olduğunu düşünüyorum.
Terör olayları, pkk ve Kürt siyaseti yapanlar nedeniyle Kürtlere, Kürtçeye karşı bir önyargımız gibi bir durum oluştu.
Düğünlerde bangır bangır Kürtçe çalıyorlar rahatsız oluyorum, sevemiyorum.
Ama Lazca veya başka dilde çalsınlar sorun olacağını sanmıyorum.
Belki bu onların kendi kültürlerini bastıra bastıra , isyan ederek elde etmeye çalıştıkları bir süreç yaşamadıkları içindir.
Sorun şimdi bizde mi sizde mi?410 Yorumla
Soran+1 yılvicdanı na sor?
Cevap sahibi+1 yılBiz Laz, Boşnak vs türkülerde sıkıntı yaşamıyorsak vicdanımızda sorun yoktur.
Bence öz eleştiri yapması gereken sizlersiniz.!!
Soran+1 yıllaz, boşnak asimile olmaya razıysa niye sıkıntı yaşayasınız ki? bizim vicdanınız gayet rahat.
Cevap sahibi+1 yılİşte bu sebep ile hak ediyorsunuz !!
Bu kafa ile ezilen halk olmanız gayet normal yani.
Soran+1 yılHakkımız... ya se se ya si si
Cevap sahibi+1 yıl200 yıldır isyan eden Atalarında aynısını diyordu dön de bir bak sonları ne olmuş !!
:D
Soran+1 yılSiz kendi halinize bir bakın. Atalarımla gurur duyuyorum.
Cevap sahibi+1 yılTürk'e düşman olan herkesim böyle düşünmüş, Türk'ün düştüğü hali alaya almış, atarlanmış, savaş açmış sonrası malum Ataların gibi olmuş :))
Aynı senaryolar, aynı film tekrar ediyor.
Türk'ler henüz son sözlerini söylemediler.
Bekliyrouz.
Soran+1 yılFıss.
Cevap sahibi+1 yılTarihi görmüyor, anlamıyor, akıllanmıyorsunuz gelecekte yaşayarak öğrenirsiniz!!
En İyi Cevaplar
+1 yılniye rahatsız olayım ki. o zaman dünyanın her bir yerinde Türkler var. Almanya, ABD, Londra, Rusya gibi ülkelerde 1 milyon aşkın Türkler yaşıyor, hiç mi konuşmasınlar? hiç mi yaşamasınlar? nasıl yabancı ülkeler bizleri kabul ediyorsa, bu ülkeyi gavurlardan kurtarırken Kürtlerin de yardımı vardı onu da unutmamak lazım.
50 Yorumla
Biz Türkçe konuşanlara birşey demiyoruz fakat bizlere karşı önyargı dağları olduğundan dolayı da konuşmamız varlığımız nedense rahatsızlık veriyor.
Açıkçası ben Zazaca mı gurur duyarak heryerde konuşurum.
Üniversite mezunu olmam veya karıyerım ya da yanımda olanlar benı ılgılendırmez.
Cunku bızı dısladıkları surece boyle olacagız.61 Yorumla- +1 yıl
zazaki kürdüyüm bende
+1 yılkürtçe şarkı dinleyebilir, kitap okuyabilir istediğini yapabilir
ama yanımda heval baro ororor derse ben o adamın sıfatına etmek isterim, türkçe konuşun abi ülkeyi katlettiniz65 Yorumla
Soran+1 yılneden ülkeyi katletmek olsun ki?
- +1 yıl
hangi laz kendine ait devlet kurmak istiyo? böyle olduğunuz sürece, ezilmeye mahkumsunuz siz.
Soran+1 yılköle zihniyetli millet onlar.
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
25
Cevap
47Cevap
+1 yılYook. Gitmiyor. Gitmezde. Yalnız eğer gözlerimin içine bakıp pis pis sırıtarak birşeyler söylerse uyuz olurum. Bende ona Arapça aynı şeyi yaparak nasıl bir duygu olduğunu hissettiririm. Misal pazarcılar falan bunu çok yapar. Bir malı almazsın arkandan birşeyler söyler. Ki o pozisyonda iyi birşeyde söylemiyordur muhtemelen. Bende Arapça başlarım kendimce durumu özetlemeye :D Kötü birşey söylüyorsan anladığım dilde söyle erkeksen am. cık ağızlı. Yani bunun olmasında birazcık böyle tavırlarında payı var..
10 Yorumla
+1 yılBen çorumluyum. oldum olası özgürlüklerden yanayımdır. kürtçeyi aysaklayanlar yılalrdır türkiyeye en büyük zararı verdiler diye düşünüyorum. iş ortamına atıldığım ilk yıllarda kürtlerle beraber çalıştım. askerliğimi çukurcada yaptım. kendilerine yorun bir sempatim var. kürt ve türk ırkçısına oldum olası iyi gözle bakamıyorum.
15 Yorumla
Soran+1 yılNe güzel. Helal sana
Soran+1 yılAleviyse ne olmuş. Sen nesin sormayacam belliki piç sin.
- +1 yıl
Hard arkadaş Benim Babam alevi Annem sünni bügüne kadar iki aile arasındada bir sorun olmadı. eğer gizliden gizliye birşey düşünen varsa, Tanrı gizliyide açığıda bilir, ahirette ona göre hüküm verir. çorum olaylarında akrabalarımın evlerini yakıp yıkanların , sünni olduğunu düşünmüyorum, onları yapan gerçek türkte değil, türk maskesi altına saklanmış, ruhsuzlar topluluğudur. eğer sen tanrıya inansaydın böyle şeyler konuşmazdın. kan dondurucu birşeye benziyorsun. tanrı müddet verir, ihmal etmez. senin gibi zihniyettekiler için yaşasın cehennem.
- +1 yıl
har isimli arkadaş , geçmiş yazılarına baktım, mhp lilikten dem vuruyorsun, demekki mhp lilerin zihniyeti yakmak yıkmak öldürmek imiş. Siz aslında Müslümanda değilsiniz, ırkçı olan birisi için vatan Allaha inançtan önce gelir. sivasda , maraşta , güneydoğuda yapılanlar demek hep bu ruhsuz zihniyet dolayısıyla yapılıyormuş, sen alevileri yanlış tanımışsın bizler Allah'a, Hazreti Muhammede, Kuran'ı kerime inanırız, sana sorsam, senin imanın zayıftır belkide yoktur, eğer imanın olsaydı vahşet sloganları atmazdın, sen yüzde yüz inanıyorumki 5 vakit namazda kılmıyorsundur
türkçe konuşmak varken diyor bir çoğu, anlamsız beyni gelişmemiş insanlar bu tarzda savunmaya geçer, yok benim hakkımda konuşuyor acaba bana küfürmü ediyor emin ol böyle bişey olsa onu sana türkçe olarakta yapar rahat ol sen hep kötü olarak düşünüyorsunuz almanyada avusturyada belçikada türkler hangi dili konuşuyorlar kendi aralarında çok merak ediyorum eğer türkçe konuşmuyorlarsa vah hallerine en az bir iki cümlede olsa konuşuyorlardır bir çoğununda o ülkede arkadaşları vardır ama o kimsenin zoruna gitmiyo burada zoruna gidiyo çok ilginç kaldı ki adamın öz ve anadilini konuşması için sizden izin alacak değil
10 YorumlaHayır takılmam böyle şeylere. İngilizce konuşulması ve öğrenilmesi nasıl modernlik oluyorsa içimizde insanların da kendi kültürlerini yaşaması neden anormal olsun? Bütün Müslümanlar kardeşimdir. Yeter ki vatan-ı müdafaada da aynı özeni gösterelim.
53 Yorumla- +1 yıl
vatan kavramı değişken
- +1 yıl
mesele ayrılma değil. hep tek millet varmış gibi gösterilmesi yanlış anavatanlarımız farklı da olsa birlikte yaşamamıza engel değil birlikte yaşamak için kürtlerin türkleşmesi gerekmiyor
- +1 yıl
sadece güneydoğu doğu değil kürdistan. ırak suriye ve iranda da kapsadığı bölgeler var. kürtlerin yaşadığı bölge anlamına geliyor. çindeki türkistan gibi
Gizli Üye(36-45)+1 yılTürküm! Hemde kanımın son damlasına kadar türk. Atatürkçü biriyim. Yalnız tarihini araştıran bir türk genci olarak kürtlere yaptığımız zülümlerin insanlığa sığmadığını söylemek isterim. Kürtlere kro, kaba, pis insan gibi davranan ve söylemde bulunanlar. O halkın ne zulümlerden geçtiğini, eğitimlerinin elinden alındığını biliyorlar mı acaba? O halka ne verildi ki karşılık bekleniyor. Siz sıcak yatağınızda uyurken, sabah babanıza bisikletinizle gezdirmesi için yalvarırken. O çocuklar köye atılan mermi ve havan toplarıyla arabacılık oynarlardı. Sizin barbi bebekleriniz varken onlar da ağaçtan, bezden paçavralarla oynarlardı. Ben kürtçe bilmiyorum ama nerede bir kürt görsem ve kendi diliyle konuştuğunu görsem ülkemiz adına seviniyorum. Biz farklı etnik kökenler ile yaşamayı öğreneceğiz. Başka bir türkiye yok!
53 Yorumla
Soran+1 yılsöylenecek başka söz bırakmadın...
Cevap sahibi+1 yılYorumları okudum da. Ülke bölünüyor, kürtçe konuşulmamalı diyen mal oğlu mallar acaba o övündükleri, "ay avrupaya açıldık" "filancası da ingilizce öğrenmiş" "binlerce para yatırdı babam dersaneye ing. için" diye övünenler kendini yırtanlar acaba ülkemizdeki amerikan üslerinden haberleri var mı? Doğunun size battığını sanarken batı yalama etmiş haberiniz yok. Buyrunuz üslerimiz!
https://i.hizliresim.com/V2EBEj.jpg- +1 yıl
kimsin merak ettim
Elin ingilizce rusça fransizca sini konusan tonlarca insan varken BIRAKIN KÜRT VATANDASLARIMIZ KARDESLERIMIZDE KONUSSUNLAR. VE KESINLIKLE EN UFAK KAS GÖZ EGMEYIN ONLARA. BIZI ZATEN BU SEKILDE ENGELLEDILER HEP ARKADASLAR. NOT:ASKERIM BEN BU ARADA. VE TÜRK ÜM.
30 YorumlaBu topraklarda Türkçe bilipte kendi aralarında kürtçe konuşuyorlarsa üstlerine benzin döküp yakasım geliyor. tamam evinde konuş bende bazı kişilerle ingilizce konuşuyorum ama karşımdaki türkçe bilmediğinden dolayı. Ben senin ne bileyim bizim hakkımızda atıp tutuğunu neden bütün ortamın içinde Türkçe bildiğin halde kürtçe konuşuyorsun ki?
53 Yorumla- +1 yıl
evet bütün kürt'ler bu adama hesap verin, yoksa bütün kürt'leri benzin döküp yakacak, hem o kadar önemli bir şahıs ki kendisi, yani korkudan yüzüne söyleyemediğiniz şeyleri kendi aranızda kürt'çe konuşarak söylersiniz öyle de korkutucu biridir, bir de o hoşlanmıyor diye gidin evinizde konuşun ümit abimizi rahatsız etmeyin tamam mı ulan !
Soran+1 yılmuhatap alınacak biri değilki, cevap verelim... tıs tıs tıs :) :) :)
Aile & Toplum konusunda 778 cevap paylaştı. valla kürtçe konuşması zoruma gitmiyor ama şöyle birşey anlatim sana marmariste parkta oturuyoruz otobüz bekliyoruz geri gelicez vs iki kişi geldi ingilizce konuşmaya başladı ve bize bakarak güldüler tabi biz ne dediklerini anlamadık ama bizimle alay etgtikleri açıktı yani özetle benim anlamadığım bir dilde türkçeyi konuşabildiği halde konuşuyorsa bu kürçe olur rusça olur fark etmez garipserim sendede olmazmı böyle bir durum
37 Yorumla
Soran+1 yılböyle bir durumda konuştukları dil zoruma gitmez, yaptıkları alay ve kişilikleri ilgilendirir beni.
Soran+1 yılneden türkçe konuşsunlar ki? 2 kürt kürtçe konuşmayıp bir türk orda var diye türkçemi konuşacaklar.
Soran+1 yılmuhabbete sende dahilsen eğer tabiki ortak dil konuşulmalı.
Soran+1 yılo konuda sıkıntı yok kardeş.
Yabancı birinin ingilizce konuşması ile aynı şey... Hakkıdır derim. Ama türkçe bildiği halde hava atar gibi yabancı dil konuşması çok saygısızca (sadece kürtçe için geçerli bir şey değil her dil içün geçerli) sonuçta özel bir şey konuşacaksan müsade etmemi isteyebilir.
00 YorumlaHerkesin istedigi dili konuşması dogaldir... simdi sen diosun ya ingilizce konusulsa zoruna gider mi... o Turk değil bu ulkede yasamio o yuzden zorumuza gitmez... ama hem. burada yasayip hem Türkçe bilip ozellikle kurtce konuşmakta israr ediosa ben orada baska bisi ararim... spas dikim
21 Yorumla
Soran+1 yılo türk değil, bu ülkede yaşamıyor. bende türk değilim ve türkçe konuşmak zorundada değilim.
Kürt değilim yadırgamıyorum garipsemiyorum. Herkes anadilini özgürce kullanabilmeli. Fransızca İngilizce İspanyolca konuşanlara woowww derler Kürtçe konuşunca iğrenerek bakarlar. Garip bir durum.
70 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTürkiye'de Türkçe biliyorken Kürtçe konuşmanın mantıklı bir sebebi var mıdır? Ülkemizde ortak bir dil var, o da Türkçe. Ülke birliğinde dil onemli bir unsurdur.
95 Yorumla
Soran+1 yılgerektiği yerde türkçe konuşur da... normal hayatta türkçe konuşmak zorunda değil bence, bilse de
Soran+1 yılsenin haddine değil gavat...
Cevap sahibi+1 yılNe yapardin Allah askına ali-kaya? Ben sadece saygı cercevesinde özgurce fikrimi soyledim, herkesin dusuncesine saygım vardır her zaman.
+1 yılNe mutlu Türk'üm deyince ırkçı ama o Kürtçe konuşunca özgürlük mü olacak? Kürtçe konuşanlara sinir oluyorum asıl Irkçılık yapan ülkeyi bölen onlar. Türkçe biliyorlar bilerek o ne olduğu belirsiz saçma şiveyi konuşuyorlar. Dikkat edersen dil demedim.
41 Yorumla
Soran+1 yılDemedin çünkü cahilin önde gidenisin. Sen gibi bir beyinsizden beklemem zaten
+1 yılçok yaşıyorum. normal muhabbet sırasında farklı bişey konuşacakları zaman drek kürtçeye bağlıyolar. özellikle şarka atandığım yerde köy dolmuşunda tedirgin olmuştum mesela. sonra biri telefonda kürtçe konuşuyo. san sap gibi bellisin tabi dolmuşta. sırıtıyorum bende salağa yatıyorum anlıyomuş gibi :D buda bir taktik yani. demek istediğim insan bole ortamlarda tedirgin oluyo onun dışında no problem hatta ogrendim bikaç kelime. çıtki :D
01 Yorumla
Soran+1 yıl:))
- Aile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılHayır zoruma gitmez. Ama bir ortamda türkçe konuşmak varken 2 kişi kürtçe şekilde konuşup gülüşürse rahatsız olurum. Bunun da sebebi benim hakkımda konuştukları düşüncesinden dolayı.
54 Yorumla
Soran+1 yıl2 kürdün kendi aralarında kürtçe konuşması doğal değil mi?
- +1 yıl
Farkındaysanız sebebini de yazmışım. Kendi aralarında konuşmaları tabiki doğal. Konuşmasın demiyoruz da zaten. Ancak benim hakkımda konuşulduğunu düşünüp bu durumdan rahatsız olurum yerine göre. Sonuçta türkçe muhabbet edilen bir ortamda kalkıp birden kürtçe birşey söylerse karşıdakine böyle düşünmemde bir anormallik yok.
Soran+1 yılanormal bence, neden hep hakkınızda konuşulduğunuzun ön yargısı taşıyorsunuz.
- +1 yıl
Sizce anormal bence değil. Sadece kürtçe konuşanlar için de geçerli değil bu durum. Türkçe dururken karşımda birisi ingilizce de konuşmuş olsa yine aynı şeyden dolayı rahatsızlık duyarım.
+1 yılZorumuza gitmesi icin bir neden yok ki. Dogdunuzdan bu yana ogrendiginiz annenizin babanizin kullandigi dile biz niye karisalim. Beni rahatsiz eden sey bu siz biz olayinin cok buyumesi ve abartilmasi. Hepimiz T. C. vatandasiyiz. Asiri ayrimciliga gitmek, hem turklerin hemde kurtlerin yaptigi gibi, luzumsuz ve zararlidir.
10 YorumlaEvet zoruma gider! Burası Türkiye Cumhuriyeti ve ana dili Türkçe. Uyduruk şeyler konuşmak isteyen gitsin Irak'ta ki Kürtlerin yanına
628 Yorumla- +1 yıl
boş konuşama
Soran+1 yılpiyuu = faşist
- +1 yıl
Irkçılığın anlamı yok ben ingiliCe konuşuyorum ara sıra lütfen bozulmayın hoşgörü ile karşılanyın dil bilmeyenin bozulması kolay ayrıca Türkçe zzengin bir dil değil çoğu kavramı ingilizce fransızcadan aşırmış o yüzden pek bir fark yok yani herkese hoşgörülü olalım ben bir Türk olarak bunu söylüyorum
- +1 yıl
Dini tek mi ! Yazıklar olsun bu zihniyete
- +1 yıl
Ya öncelikle türkiye cumhuriyetinin dini yoktur herkes özgürdür din konusunda :) devamında herkes türkiye cumhuriyeti vatandaşıdır elbette bayrağıda bellidir. Ama her ne kadar köklü bir türk hint vs tarihi varsa kürt tarihide vardır bence okumadan etmeden gelip burada laf sayarak sadece kendini kendi dilinde küçük düşürüyosun :) türkün de art niyetlisi var kürdün de ama bizler akıllı olalım ki gelecekte bu sıkıntılar devam etmesin :)
- +1 yıl
Arkadaşlar kesinlik bu bölüclere tek şu tek buculara kanmayın Türkiye herkese açık bir devlet herkesin mutlu olması lazım bence birlikte aynı topraklarda yaşamalıyız çıkan bir iki faşiste bölüceye kanıp herkesi genelleştirmemek lazım bence hepimşz kardeşiz kardeşçe yaşayalım Farklılıkları hoşgörelim ve zenginlik bilelim
" Gel ne olrsan ol yine gel" - +1 yıl
www.google.com.tr/search
böyle faşistlerle muhattap bile olmamak gerek - +1 yıl
Bu çirkin ırkçı zihniyet muhatap olmak bile vakit kaybı engelleyin gitsin
- +1 yıl
O kadar irkci olma niye kurtlerin ne zarari var yazik sennolsaydin ne yapardin gunah degilmi onlarda benim bir suru kurt arkadadim var ve kurtlerdende nefret etmiyorum cnku onlarda 4de bolunmus onlarda kendi haklalrini isitiyor nesi kotu bunun bence kurtler cok iyi niyetli insanalr
- +1 yıl
La pıc ırkçılık yapma sanane
- +1 yıl
Ülkenin karanlıktan kurtulması hiçbirimiz farklı değiliz diyerek olacak.
tabıkı konusması benı germez ama turkce bıldıgı halde baska bı dıl konusmasına kızar ve uyarırım. bende yerı gelıo kurtce sarkılar dınlıyorum bunda ne varkı. su ayrımlardan bı kurtulun artık ya
52 Yorumla- +1 yıl
saçamalama
kötü eleştirenlere, obama gelip mecliste ingilizce konuşurken iyiydi, ama söz konusu kürtler olunca yüzyıllardır birlikte yaşıyoruz kürtçeye halen tahammülünüz neden yok
12 Yorumla
Soran+1 yılkendi dilimizi, kendi kültürümüzü yaşamak istiyoruz çünkü.
+1 yılİngilşzce konuşanada kürtçe konuşuna da asla tepki göstermem dil bilmek harika bir şey bence anlamdığımız için öfke gösterebilirler ama bu yanlış
40 Yorumla
+1 yılYanımda türkçe konusmak varken kürtçe konusmaya gerek yok bence bir arkadasında dediği gibi benim hakkımda konustuklarını falan sanırım. Konuşmaları doğal, konussunlar beni ilgilendirmez. Herkes özgür rahatsızda olmam.
24 Yorumla
Soran+1 yılkendi ana dili varken neden yabancı dil konuşsun?
- +1 yıl
Yanımda dedim sanırım yorumun tamamını okuyamıyorsun?
Soran+1 yılokuya biliyorum, senle konuşmuyorsa yanında da olsan türkçe konuşmak zorunda değil bence
- +1 yıl
Sizofrenkarıncayla aynı fikirdeyim hem bunuda yazdım tanıdıgım biri veya bana bakıp kürtçe konusursa rahatsız olurum bunun neyine tepki veriyorsun?
Yok genel olarak kimsenin gitmez artik. abartmamak kaydiyla. herifin gozune soka soka birseyler kanitlamak istercesine kurtce konusup kurtce muzik dinlersen zoruna gider illaki. ben doverim oyle yapani
00 YorumlaTürkiye'nin dili birdir o da Türkçedir. Ya kapa çeneni sus ya da Türkçe konuş.
90 Yorumlabu durumda olan hep bizdik rahatsız olanlar bunu da bir düşünsün
https://www.youtube.com/watch?v=mlwIg1qKOjw10 YorumlaYok hayır gitmez ama benle konuşurken yanındaki arkadaşıyla kürtçe konuşursa ayıp eder bu hangi dilde olursa olsun. Zoruna gidenlerinde sebebi önyargıdan başka bişey değil bence tüm kürtler pkklıdır önyargısı hepsi bu.
20 Yorumla
+1 yılKürtçe arapça lazca bilmem nece farketmez bence aynı ortamda farklı dillerde konuşulmamalı.. Olay zora gitmek değil hoşlanmamamk
11 Yorumla
Soran+1 yılen rahat konuşabileceği dil varken neden yabancı bir dil konuşsun kötü niyet olmadıktan sonra. hem belki bilmiyor o dili
Bilmediğim dilde konuşulması hoşuma gitmez. Çinliler'i de sustururdum. Gidip kendi aralarında Çince konuşsunlar diye. Beraberken ortak bilinen dil.
10 Yorumla
+1 yılBen yüksünmem arkadaş. Aynı topraklarda yaşıyoruz sonuçta. Bölücülük yapan sadece Kürtler de değil üstelik. Bölücülük yapmıyorsa isterse sırpça konuşsun farketmez benim için.
00 Yorumla
+1 yılsarki dinlemesinde bir problem yokkk aralarnda konusmasindada , ama yanmda banaa karsi bisey dercesine anlamam icin kurtce konusurlarsa hos olmaz
11 Yorumla
Soran+1 yılo herkes için geçerli :) herkez bu durumda hoşnut olmaz
+1 yılYok gitmez ama çok sık yaparsa yanımda garipserim heralde
30 Yorumlaingilizce, fransızca, almanca konuşanı görünce owww, kürtçe konuşanı görünce ıyyy diyen çok gerikafalı var.
20 Yorumlaingilizce konuşunca şarkı dinleyince sorun olmuyorda kürtçeye mi takacaz
12 Yorumla
Soran+1 yıltakan var :)
+1 yılTabii ki konusabilir dinleyebilir bugun cık sokaga genclerin tisortlerinde amerika bayragi var ona ses cikartmayan bunada cikartmamali
02 Yorumla
Soran+1 yılO 6 bin asker eğer gerçekten bir dilin konuşulmaması için şehit olmuşsa, şehit değiller. Bok yoluna gitmişler çünkü dili engellemek vatana hizmet değil zulümdür.
Sadece kürtçe değil hangi dil olursa olsun insan anlamayınca sinirlenir. Konuşan konuşsun kimseye karışmam. Başkasının özgürlüğüne kimse laf edemez bazen nefret etsek de
20 Yorumla
+1 yılaslım oradan geldiği için eşlik ederm
80 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılaheyy qürtoooo aheey aheey kürdüm ben domuza benzerim aheey qürdüüü qqqqqq ahqqqq kürdoo loooooo aheey
22 Yorumla
Soran+1 yılfaşo
Cevap sahibi+1 yılahheey ne dedin loo faşo dedi kürdo
+1 yıltabii ki türkiyede yaşıyorsan türkçe konuşmalısın anlaşmak için ama asla kürtçe konuşma diyemezsin en doğal hakları
00 Yorumla
+1 yılEskiden yanimizdan gecenler kurtce konustugumuz icin bize kufrediyordu neyseki o yapilar bertaraf oldu
20 Yorumla
+1 yılHayır gitmez, keşke bilsem de ben de katılsam o konuşanlara :)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKürtçeyi bir dil olarak bile kabul etmiyorum. Türkiye de yaşıyorsan Türkçe konuşacaksın. Kürtçe konuşmak isteyen gitsin ırakta yaşasın.
221 Yorumla
Soran+1 yılbence sen git orta asya ya...
Cevap sahibi+1 yılBu ülkeden gitmesi gereken ben değilim.
Soran+1 yılsenin bu ülkede yaşama hakkın neyse kürçe konuşanında o kadar, gitmesi gereken o da değil...
Cevap sahibi+1 yılBu ülkede yaşıyorlarsa, bu ülkenin dilini konuşup bu ülkenin kanunlarına uyacaklar.
Soran+1 yılkanunda kürtçe konuşmak yasak mı diyor? Öyle bişey yok şu an diye biliyorum varsa da sallamam öyle kanunları.
Cevap sahibi+1 yılNe kanununu sallıyorsunuz ki zaten anasını.
Soran+1 yılkim sallıyorki kanunları
Cevap sahibi+1 yılSallama haklısın. Dağdakilerde sallamıyor, sizde. Bir farkınız yok işte.
Soran+1 yıldağa çıkıp bide kanunları mı sallasın? :)
Cevap sahibi+1 yılDemek istediğimi kafan mı basmıyor yoksa anlamamazlığa mı vuruyorsun? Sende umursamıyorsun kanunları, dağa çıkanlar zaten umursamıyor. O zaman sizin ne farkınız var dağdakilerden? Daha dağa çıkmamış olmanız mı?
Soran+1 yılfikir olarak onlarla aynı fikirdeyiz zaten. Faşistane kanunlara, faşistane yaptırımlara boyun eğecek değiliz
Cevap sahibi+1 yılBir de her kürt aynı değil derler. Hepiniz aynısınız be. Bu ülkede yaşa, çalış, ekmeğini ye, olanaklarından faydalan, üstüne dağa çık bu ülkenin askerlerini öldür, sivillerini öldür bir de faşist de. Cidden nankörsünüz hepiniz.
Soran+1 yılBu ülkede yaşa, çalış ekmeğini ye ne demek, öyle üvey evlat gibi. Bu ülke ne kadar türklerinse o kadar da kürtlerin. Devlet sana verdiği hakları, sana verdiği imkanları kürde de verseydi bu ülke bu hale gelmezdi.
Cevap sahibi+1 yılBu ülkeyi madem kendi ülken gibi görüyorsun o zaman dağa çıkıp asker, sivil öldürerek zarar vermeyeceksin. Oturacaksın oturduğun yerde.
Soran+1 yılAdalet olsaydı herkes oturduğu yerde otururdu.
Cevap sahibi+1 yılYa bırak adaletini. Neyin adaleti yok be. Adalet olsaydı bu ülkede barınamazdınız bile.
Cevap sahibi+1 yılAnlamsız kelimeler bütünü mü? l*n senin ecdadın gelse daha anlamlı bir dil konuşabilir mi acaba. Mezopotamya ne l*n Türkiye Cumhuriyeti burası. burada yaşıyorsan haddini bileceksin. Sen kime piç diyorsun soyun sopun belli değil burada artistlik yapma bana.
+1 yılHep yaşadığım şey. Garipsemiyorum çok doğal bir şey.
20 Yorumla
+1 yılBenim toprağımda yaşıyorsan ske ske türkçe konusucaksın
Nokta 😒012 Yorumla
Soran+1 yılnerde senin toprağın oluyor dingil. senin gibi dallamalar yüzünden bu ülke bu halde
- +1 yıl
Kimliğinde TC yazmıyomu l*n dingik
Soran+1 yıltc yazması bu ülke sadece türklerin ülkesi oluyor, türk olacam, türkçeden başka dil konuşmayacam anlamına gelmiyor.
- +1 yıl
Valla birader ben şehit çocuguyum.. Şerefsizler 1992 Dağlıcada babamın kanını döktüler.
Bugün kürdistan kurulcak deseler elinizde silah koşa koşa gidersiniz kürtleri bana öğretmeyin kanlarında var kahpelik
Soran+1 yılKürdistan zaten kuruluyor. Kuzey ırakta kuruldu, suriyede kuruluyor ama türkiyedeki kürtler sadece haklarını istiyor, ayrılmak istemiyor. Ben şahsen istemem ama daha adil kanunlarının olmasını isterim. Sen şehit çocuğu olduğun için içinde kindarlık yapıyosun
- +1 yıl
Kardeşş... Kürtler vergi ödemiyor doğru düzgün.. kaçakcılık yapıyor yaptığı için bu kadar çok vergi ödüyoruz biz.. Elektrik parası vermiyor.. geçen tv de gördük elektriği kesmeye gelen çalışanlara neler yaptılar... ne hakkından bahsediyorsun
ticaret mi yapamıyorsun.. evlenimiyormusn... okula mı gidemiyorsun... hastaneye mi almıyorlar?
ne hakkı yahu
Soran+1 yıl1- Vergi kul hakkı (vatan hainliğiyle bir alakası yok) kaçak elektrik de aynı şekilde, türklerin kaçı vergi veriyor sen kürtleri sorguluyorsun bu konuda?
2- Kaçakçılık, devlet iş imkanı vermediği için, adam son çare olarak yapıyor ve bunu da neden sadece kürtler diyorsun türlerde kaçakçılık yapmıyor mu?
3- Evet okula zamanında gidilemiyordu, yoktu çünkü ya da çok uzak olduğu için imkan yoktu.- +1 yıl
Eee hani nerde eşitlik...
Sen benim askerime kurşun sıkıcaksın... Öğretmenimi şehit ediceksin.. Doktorumu alıp dağa kaçırıcaksın... 30 Bin kişi şehit ettiniz özgürlük oldu... Uluderede 35 iti geberttik ırkçılık hatta soykırım oldu...
güldürmeyin beni yahu...
Soran+1 yılCahil olduğun apaçık, 30 bin şehit yok bir kere
Gerektiği zaman doktorunuda çıkarlar, askerini de.
Ve sen uluderede şehit olanlara it dersen, senin babanda keklik gibi avlanmış derim, bok yoluna gitmiş- +1 yıl
Şerefiyle öldü en azından... Onlar gibi şerefsizce değil ;)
Hadi ikile şimdi
Soran+1 yılbaban senin fikrindeyse şeref diye bişey yokmuş onda leş gibi sermişler... hadi yaylan...
Zora gitmek değil ama, türkiyede yaşıyorsan türkçe konuşacaksın diye düşünüyorum..
12 Yorumla- +1 yıl
Ne alakası var
+1 yılRahatsız olmam arada dinlerim de binde bir olsa da bir ara da nettwn ögrenmeye çalışıyorum.
00 YorumlaNiye zoruna gitsinki sacmalik benim zoruma gitmez irkcilik en igrendigim sey
10 Yorumla
+1 yılİsteyen istediği dili konuşabilir. Neymiş Türkiye'de yaşıyosan türkçe konuşacakmışsın var mı böyle bişey ya siz bence kafanızı değiştirin önce
00 YorumlaBurası özgür bir ülke konuşma hakkına sahipsiniz yalnız dili hoşuma gitmiyor açıkçası. Sevmiyorum.
02 Yorumla
Soran+1 yılzoruna gitmiyorsa sorun yok, varsın hoşuna gitmesin.
Gizli Üye(30-35)+1 yılbende kendim yeni bir dil üzerinde çalışıyorum ikendi dilimi yapcam ilerde doğacak bebelerime onu öğreticem ana dilde eğitim isticem sonrasını hükümet düşünsün
00 Yorumla
+1 yılRahatsız olmam hani özgürdü herkes onlarda istediği gibi konuşabilir
00 Yorumlazoruna gitmek değildir arkadaş ortamına uymuyorsa yaptıkları dışlanır kural budur yani
00 Yorumlabiri ingilizce konuşunca ayy ingilizceyi banada öğret diyolar * kürtçe zorlarına gidiyor mallar işte her bıji zımané kurdi...
00 Yorumla
+1 yılHerkes Kendi Dilinde Özgürdür Kimse Birşey Diyemez Diyen Olursa Zaten Dışlarım Ben Bu kadar.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 407 cevap paylaştı. Zoruma gitmiyor ama hoşlanmıyorum açıkcası.
420 Yorumla
Soran+1 yılkürtçe dışında yabancı bir dil olunca tavrın aynı oluyor mu peki, mesela ingilizce?
- +1 yıl
Yabancılarla kürtleri neden bir tutuyorsunuz ki? Onlar yurtdışında yaşıyor ve genellikle basit kelimeler dışında Türkçe bilmiyorlar.
Ama Kürtler Türkiyede yaşıyorlar ve Türkçeyi gayet iyi biliyorlar.
Janjanlı falan gelmiyor ama İngilizce dediğin dil tüm ülkelerde kullanılan evrensel bir dil. - +1 yıl
peki Kürt'lerin Türkçeyi öğrenme ve konuşma çabasına karşı sen ne yapıyorsun da böyle bir hoşnutsuzluk içine giriyorsun, kendi kültürünü yaşaması seni neden rahatsız ediyor, madem ülkeyi bir bütün olarak görüyorsun o zaman ülkenin kültürüne de sıcak bakman gerekir, zazaca içinde lazca içinde hepsi için geçerli bir kavram
Soran+1 yılevrensel olması mı sana ingilizceyi hoş görüp, kürtçeyi hor görme lüksü veriyor.
- +1 yıl
İngilizce ile Türkçe veya Kürtçe gibi iki geçersiz dili kıyaslamak bile saçma :)
Soran+1 yılneden saçma bençe burada saçma bir dil varsa oda ingilizce... hiç bir kültürel yönü yok ama bizim ana dillerimiz bizim herşeyimizi yansıtır. ingilizce genelde maddi enfaatlerimizi karşılamak için kullanıdığımız bir dil, içi boş manevi bir değeri olmayan bir dil işte...
- +1 yıl
Soru soruyorsun bende fikrimi söylüyorum niye zorunuza gidiyor? Madem zorunuza gidiyor ne diye soruyu soruyorsunuz? Hoşlanmıyorsam hoşlanmıyorum kimene? Size açıklama yapmak zorundamıyım? Hoşlanmıyorum bu kadar kısa ve net. İster İngilizce bana janjanlı gelir ister gelmez. Tuhafsınız ya
Soran+1 yılneden faşistliğiniz ortaya çıkınca böyle yapıyorsunuz. Yorumdaki ilk soruya cevap vermek istemiyorum deseydin.
Soran+1 yılırkçılık yapıyosun o yüzden faşist dedim zaten. İçindeki faşistlik duygularından sevmiyosun, ama bunu kabullenemiyosun ne yazik ki, nefsine ağır geliyor.
Soran+1 yılırkçı olmak için sadece asyalılar ya da siyahileri aşağı görmekle olmuyor. Herhangi bir ırk olması yeterli. Mantıksal olarak, derinlemesine bakıldığında senin ırkçı olmadığını asyalılar ve siyahiler üzerinden ispatlamaya çalışman bile bilinç altında ırkçılıkla ilgili düşünceler olduğunun göstergesi. Eğer ırkçıysan beni ilgilendirmez (Allah ıslah etsin derim)... Hadi byy
Soran+1 yıltı ji kerara heqaret dıki brêmın :)
Soran+1 yılKurrê kerê... Neyine konuşturmuyonuz dallama, sen neyin kafasındasın. Allah ırkçılık yapanların soyunu kurutsun.
Gizli Üye(30-35)+1 yılGitmiyor ama bazı özellikle duyurmak için bağıranlar var uyuz oluyorum. Mesela eski oda arkadasım.
10 YorumlaKendimi kürt gibi hissediyorum iğrenç bir dil
42 Yorumla
Soran+1 yıliğreçliği nerden? neye göre iğrenç?
- +1 yıl
Bende sevmem kürtçeyi kaba gelir ama hoşgörülü olmak lazım isteyen istediğini konuşur demokrasi bu :)
Anadilimi her yerde gururla konuşurum rahatsız olan olursa bu onların rahatsızlığıdır
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTürkçe bildiği halde konuşulması yanlış. Zaten türkçe den ordan burdan alma kelimeler var içinde.
20 YorumlaTinlamam hatta bnde ogrenmeye calisirim :D
41 Yorumla
Soran+1 yıl:))
+1 yılgıtmıyor sanırım kürtçe öğrenmek de istiyorum
10 Yorumla
+1 yılrahatsız olan uzak olsun derim
13 Yorumla
Soran+1 yılkürtçeyi savunmak illede ayrılmayı istemek anlamına gelmiyor. birden fazla dilin kullanıldığı, birden fazla dilin resmi dil olduğu birçok ülke var. Çoğuda refah içinde, neden bu ülkede de olmasın?
- Devamını Gör (12)
Devamını Gör(57)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt