"yılın sürtügü"
"kadının parası bitince... kumbarası"
Erkeğin kalbine giden yola sıç*yım "
Pankartların bir çoğu ahlaksızca ve şiddet içerikli pankartlarda yazılanları görünce neyi savunuyorlar merak ettim

hadi işine olmaları, ahlâksız olmaları umrumda değil. Benim gördüğüm kadınların ve erkeklerin eşit olmadığı. Kadın haklarını savunacağız diye saçmalamışlar. Tâbi kendilerine bakarak saçmalamışlar diyorum. Yoksa bu tür eylemlerin toplum için biraz yararlı olduğunu düşünmekteyim. Çünkü kadınların özgürlüğe ihtiyacı var, özellikle Türkiye toplumunda.
Feminist kafası bildiğim kadarıyla başta kadın özgürlüğünü savunurdu. Sonra yeni akım dalgalar yayıldı; erkek-kadın eşitliği olayı. Zaten halihazırda yaklaşık olarak son 70 yıldır Türkiye'de ve dünyada feminenleştirme politikaları başlamış. Erkekler günümüzde daha az erkek ve daha çok feminen maalesef. Bunun da sebebi liberal politikalar. Şimdi birileri "Ortadoğu ataerkil sistemiyle yönetiliyoruz" diyebilir. Ama öyle değil. Medya yoluyla erkeklere erkek-kadın eşitliği öğretisi güdüleniyor. İleride aslında, kadınların ve erkeklerin aşkta ve cinsellikte çok farklı seçimler yaptığını öğrenince kadın düşmanı bir siyah hapçı oluyor. Yanlış yola düşüyor.
Şimdi biraz genelleme yapacağım ama topluma çoğunlukla uyuyor. Seks erkekler için ihtiyaçtır ama kadınlar için o kadar da önemli değildir. Yani bu eylemcilerin bu pankartlarla milleti kışkırtması protesto bazında değerlendirirsek görünürde haklı olabilir ama tamamıyla kızgınlıkla, nefret diliyle yazılmış sloganlar olduğunu farkediyoruz. Bu kadınların çoğunluğuna uymaz, zaten çoğu kadın da kötü eleştirmiş. Kadınlar normalde seksizme bu şekilde bakmaz.
"hadi işine" yerine surtk yazmıştım. Otomatik düzeltmiş.
Feminizm ve pozitif ayrımcılığın son yıllarda daha çok kadına şiddeti tetiklediği kanaatindeyim kadın eşini evden kovup bana şiddet uyguladın derim yalan Şahid bulurum diye tehdit edebiliyor ya da 8 ayda evliliği biten ve çocuğu olmadığı halde ömür boyu nafaka ödemek zorunda kalıyor
Kadın hakları suistimal edilebiliyor
Üzüldüğüm nokta gerçekten şiddete maruz kalan ve sesini çıkaramayan bir kesim var onlarıda bu suistimal ler yüzünden yardımda geçikiyor belkide gözardı ediliyor
Ben biraz farklı bakıyorum. Türkiye'nin bir yere kadar feminizme ihtiyacı var, çünkü ortadoğu kültüründe yetişmişiz ve bu topraklarda yaşamış eski medeniyetlere baktığımız zaman dâhi kadının daima baskılanmış olduğunu görüyoruz.
Nefretçil yaklaşmadıkları sürece de feministlerin eylemlerini destekliyorum. Karşı çıktığım şey ise bu mağduriyeti kullanarak toplumu tamamen feminenleştirmek isteyen liberal zihniyettir.
Erkek ve kadın eşit değildir.
Tâbii biz sadece lafa luga yapıyoruz yıllardır. Liberal zihniyet çoktan küresel sermayeyi ele aldı. Dünya yeni bir döneme giriyor. Liberal zihniyetin ürettiği ve üretecekleri politikaların acı ve tatlı birçok sonuçları olacak. Bunu da torunlarımız konuşsun.
Modernizm ile topluma dayatılan, İslâm ışığından çok uzak, esasen faydasından çok ; şiddeti tetikleme ihtimaliyle ; bilhassa kadınlara zarar olan ve bence zaten "uyduruk" bir hak savaşıdır.
Kadın kıymettir, kadın zariftir ve her şeyden evvel Allah'ın emanetidir bizlere. Kendini bilen inanır, inanan ise zaten kadına kıymet verilmesi gerektiğini, ancak o zaman hayatın kıymetli olabileceğini bilendir. Ama inançsal anlamda boşluklar yaşanmaya başladığı anda maalesef Batının sahte modernizmi altında gelen akımlara maruz kalıyor insanlar. Maruz kaldıkları akımların neler ifade ettiğini, neler anlatmak istediğini bilemeden "körü körüne " de savunma gayretine girişiyor. Oysa araştırsa, içine düştüğü gafleti görecektir.
İslâm'ı anlasa insanlar, en büyük kadın hak savunucularının Müslümanlar olduğunu idrak ederlerdi, yeter ki tarafsız ve mantık ile baksınlar.
İnanlar olarak, islamı temsil edemiyoruz... İslamı yaşıyorum diyenler, kendi bencil ve menfaatleri doğrulutusunda oluşturduğu inancı yaşıyor...
Hal böyle olunca gerçekler, kitabımız (Kur'an-ı Kerim)'in sayfaları arasında kalıyor...
@sağduyulu1691 maalesef abi...
Diyorum ya, aslen kadını el üstünde tutandır İslâm. Ama o zihniyetin sahipleri kulaktan dolma şeylerle uzak duruyor hep bizlere nimet olan bu kitaba. Birer iyi örnek olalım kâfi, vallahi da o yeter, belki birileri "acaba" der de meyleder.
Feminizm, İkinci Dünya Savaşı sonrasında ağır şartlar altında çalışan kadınların haklarını korumak amacıyla ortaya çıkmıştır. İlk başta çok da masumane olan bu birlik zamanla çeşitli kollara ayrılmış ve asıl amacından sapmıştır.
Bizler sadece bir 'erkek düşmanlığı' olarak bilsek de amaç aslında bu kadarla sınırlı değildir. Homoseksüelliği savunan ve hatta çocuk sahibi olmak için erkek cinsine gerek olmadığını düşünen ve bu amaçla çalışan bir örgüttür aynı zamanda. Hatta bazıları kadınların çocuk sahibi olmakla değerinin düştüğünü savunacak kadar da ileri gitmiştir.
Türkiye'de ise durum çok farklı bir duruma çevrilmiştir. Ülkemizdeki çoğu feminizm savunucuları asıl amacın ne olduğunu dahi bilmeden körü körüne bir savunmaya gitmiştir.
Yani neresinden bakarsak bakalım, yanlış bir tutumdur...
Evet, maalesef ki öyle 😔
Cevap
27Cevap
Feminizm, kadınların haklarını korumak için belli bir kesimin birleşip oluşturduğu harekettir.
Hoş kadının hakkını savunma gereği duyması da elzem bir olay değil ya..
Bilakis üzücü..
Bu gibi pankart ve o gergin havaları oldum olası sevmem. Kaş yaparken göz çıkarmaya benziyor daha çok.
Ne'yi savunuyor dersek, Toplumda ki farklılıkları yok etmek maksatlı ve eşitsizliği ortadan kaldırmak amaçlıdır. Yalnız görsel temada ki gibi değil. Bu daha çok farklılıkları oluşturan bir eyleme dönüşmüş.
Kadın haklarını felan savundukları yok öyle olsaydı genel evindeki kadinlarin haklarını savunurlardi... amac kadinlari sözde özgürlestirip aile hayatını yoketmek.. erkeklere düşmanlarmış güya hepside gömlek değiştirir gibi sevgili değiştiriyorlar ve bol bol da zina yapiyorlar.. medya maymunlarında bunları teşvik ediyor.. rahat zina yapabilmek için.. abilerinden babalarından ogullarindan da mi nefret ediyorlar şırnak lazim.. iki cins nikahla birbirini tamamlar..
Feminizm en basit haliyle kadının üstünlüğünü savunmaktır eşitliğini değil. Bunlara göre kadının hiç bir zorunluluğu yoktur mesela çalışmaya, doğurmaya, eşi bile olsa dinlemeye vs. mecburiyeti yoktur. Tüm mecburiyetleri erkeklere bırakan bir anlayış. Sokaklarda kadın erkeğe mecbur değildir diye pankart açanların çoğu bir erkeğin aldığı arabayı, eşyayı, evi kullanıyor mesela :D
@floverss2 Kadın erkekten daha üstündür diye bir cümle tabii ki kullanılmıyor bayan çok bilmiş. Hem evde hem dışarıda çalışmak zorunda değiliz diyor musunuz? Doğurmak, çocuk bakmak, yemek yapmak zorunda değiliz diyor musunuz? Elbette diyorsunuz. Ama aynı konularda erkek için mecbur yapacak diyorsunuz. Eşitliği savunup çocuk olsa da olmasa da boşanırken nafakamızı ve erkeğin malının yarısını alırız diyor musunuz? Diyorsunuz. Yine eşitliği savunup evi arabayı eşyaları vs. erkek yapacak erkek alacak diyor musunuz? Diyorsunuz. Teklifi erkek yapacak, hesabı erkek ödeyecek vs. gibi ufak tefek şeyleri saymaya bile gerek yok. Kadın erkekten üstündür cümlesini kullanmanıza gerek yok ki. Anlayışınız gösteriyor bunu zaten. Hiç bir mecburiyetiniz olmadığı gibi birde üzerine kraliçe gibi muamele görmek istiyorsunuz.
Haklısın ama burada adaleti sağlayacak hukuk kuralları da sıkıntı görüyorum ben mesela çocuğu olmadan boşanan bir aileyi biliyorum erkeğe ömür boyu nafaka yüklemiş ler bu adam yeniden bir evlilik kurması için üzerinde ekstra yük var şu an evli ama eşi" ben çocuğumun rızkını şu an hiçbir bağı olmayan bir kadına yediriyorum, düzenli nafaka ödüyorum "diyor bir 8aylık evli kalan kadına ömür boyu nafaka bağlanırken şu an eşi olan kadın, eşi ve çocukları bütçesinden kısıtlama yaparak o nafakayı ödemeye zorlanıyor
Bunlar bir suistimaldir, adalet sistemimizin eksileridir
Ahlakı güzel bir erkek korur kollar eşine yardım eder can yoldaşı olur. Bazı merhametsizler kadın öldürüyor diye bütün erkekleri suçlu tutmak iftiradır ve büyük günahtır. Fıtrata aykırıdır! Kadın ve Erkek birbiri için yaratılmıştır. Kimse kimsenin giyimine de karışamaz yaptıkları yalan ve provokasyon dan ibaret. Kadın ve Erkek eşittir asla üstünlüğü yoktur.
Onlarında aralarında çeşitli kollara ayrılıyor. Kimi feminist olduğunu söyleyenler var. Haklı olarak adalet isteyebilir ya da bazı şeyleri uygun bir dille tenkit edebilir hakkını savunmak isteyebilir bu çok doğal birşey kimi feminist olduğunu söyleyenler ise şiddete bile basvurup hak aradığını belirtip haksızlık yapıyorlar. Işin aslı bazıları ise bu durumda çok komik duruma bile düşüyor. Gramer den habersiz kişilerin komik soylemleride ve örneklerdeki gibi ahlaktan yoksun soylemleride mevcut
Feminizm in özü eşitliktir Kadın haklarıdır. Türkiye'de ise Feminaziye döner erkekler ölsün Muhabbeti olur. Böyle salakça pankartlar açarak kadını yücelteceklerine kendilerini düşürürler. Tek bir cümle yeterdi aslında bu pankarta Dünyada ki herşey kadının eseridir..
Onlar tüm kadınların yoldan çıkıp bitik Bi hayat yasamaları nı istiyor. Aile kurulmasın inanç olmasın. Kadın ları sevmez nefret eder onlar masum mazlum kadının hakkını aramaz satanist cani dolandırıcı kadına hak vermek için ugrasır. Hepsi bilinen aksine erkek düşkünü kadın lar dır
Her b*ku anladım da sütyen insanlık suçu ne ya. Takmayan takmasın. Sanki silah doğrultuyoruz sütyen giymeden dışarı çıkamazsınız diye. Ne b*k yersen ye.
İyi erkeklerden özür dileyerek söylüyorum erkek düşmanlığı ile ilgili yaptıkları hiçbir şeye karşı değilim feministlerin. Yaşadığımız bu toplumdan izlediğimiz haberlerden ve aptal eril zihniyetten gına geldi.
Birçoğu beyin denen organı fazla kullanmıyor gibi bence. Denk gelirsem uzak duruyorum. Kadınları iyice hedef haline getirmekten başka bir halt yapmıyorlar beyin yoksunları. Bu yazdıklarım, böyle PANKART yazan ve taşıyanlar içindir :D
Esas felsefesiyle ilgisi bile yok artık. Eşitliği aştılar artık düşmanlığa başladılar. Bunlar genelde feminizmin ne olduğundan bile haberdar olmayan evde kalmış ve erkek düşmanı olmus takım
Ben bizim feministlerin pankartlarini okuyunca. Ailem deki kadinlara hakaret edilmis gibi hissediyorum.
Bu iste bir terslik var.
Feministler, kadın haklarını savunuyorlar...
Asıl mesele, kadın haklarından ziyade, kadına yapılan şiddet tehlikeli ve sıkıntılı..
Tövbe Estağfurullah..
Meşhur bir sözüm var ben en iyisi kapanışı onunla yaparım.. :D
"El deliye, ben akıllıya hasret"... 😂
Tamamen işlerine geldikleri şeyi savunup işlerine gelmediklerinde "ama biz kadınız siz erkeksiniz" kartını oynuyorlar. İkiyüzlüler.
Bunların feministlikle alakası yok başka kafayla çalışıyorlar
Savunma değil de atak yapıyolar ama yanlış kaleye.
Eşitlik değil de imtiyaz ister gibi.
Not: aklı başında herkesi tenzih ederim
Haklı olup haksız durumuna düşmek yazılanlar resmen sonra bazılarına prim veriliyor böyle yapınca.
Içlerindeki inanç bozukluğunu ve edepsizliği döküyorlar ortaya sadece...
başta kadın erkek eşitliği olmak üzere ırkçılık karşıtlığı vs görüşleri savunuyorlar
Erkek hegemonyasını elestiriyorlar. Bize dayatılan şeyleri elestiriyorlar.
Erkek ile kadının arasını bozmak. Aile kurumunu bitirmek Türkiye düşmanlıgı. Kendi düştükleri cehenneme her kadını çekmek düşürmek istıyırlar. Hiçbiri erkek düşmanı degil erkek bagımlısı aslında kadın a düşmandır
Eğer agresif olmazsak sesimiz duyulmuyor. Keşke siz de susup fark edilmeyi beklemek yerine biraz gürültü çıkarsanız da kadın hakları daha fazla gündem olsa ama nerede, siz toplumun namuslu hanımlarısınız hiç a*m der misiniz?
Mizojinist ve erkek yalakası aman ne güzel.
Kadinlar da atom ve fosfor kimyasal nükleer bombadan daha tehlikeli
İslam ve kuran
@cisimgeldifever ?
@seval001 iyi de şimdiki kızlar cennetten önce hastanelik sonra da cehennemlik ediyor cennetlik Saliha bir hanim mi? Allah’tan umut kesilmez
@seval001 bazen o da yetmiyor yetmedi de
@seval001 elimden gelen derken onu kastetmiştim
Onlar feminist değil yalnız kudurmuş'lar.
Erkeksiz çocuk doğuracaklarmış.
@floverss2 tabikide değilsin
Erkekleri asagiliyolar onlari skkkmedik galiba zorlarina gitmiss
Haklısın yeğenim bir bakıma
Kısacası erkek düşmanlığı
Her feminist aynı değil her bk gibi o da bir sürü kola ayrılıyor
Özellikle bunları seçip genelleyip boş yapmayın
Her şeyi geçtim sütyen pankartinda ne var sndjwjdndjd yılın sürtüğü vs gibi pankartlar erkeklerin çevrenin ona söylediği sözler bu şekilde kullanarak anlamsızlığını gösteriyorlar
Bunların nerde organize olduğu belli 😶
Bak bu tam sensin @nes2mvarhayatta
Sktrlan en nefret ettigim kari tipi mk denyolari hala nryin esitligindrn bahsediyorlarsa off emre sinirimi ziplattin yine
@nes2mvarhayatta 😂😂
B... kunu çıkarıyorlar artık
Jsjsjs aynen bunlar ne yapmaya çalışıyorlar?
Onlarda bilmiyor neyi savunduklarını boşver
boş iş
Ahlaksızlığı
Feminist değil onlar dangalak
Onlar da bilmiyor.
sapmışlar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?