Toplumlarda önemli olan, kişilerin bir birine saygısıdır. Her düşüncenin, her bireyin, her tercihin yaşaması ve yaşatılması gerekir... Sık sık sosyal medyada LGBT ye olan desteği görüyorsunuzdur... Sizce LGBT 'nin toplum içinde yaygınlaşması kültürel çeşitlilik açısından bir ihtiyaç mıdır? LGBT nin gelişmesi için desteğinizi verir misiniz?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılarz-talep dengesi.
her arz kendi talebini yaratır.
o kadar cok tro var ki piyasada bunlar oraya buraya saga sola canları sıkıldıgından cıkmıyor dötçü kaynıyor piyasa.
bende lezbiyenimdir zaten .
her birey istediğini yasamakta özgür , reklam dayatma yapmadıgı sürece.
misal sonradan da olunur nasıl mı?
maaşlı çalışırken bizim cemal abi vardi musterımız , aıleden varyetli kolej mezunu her baharın otunu yemıs zamanında gazınolar kapatmıs unlulere masasına cagırmıs falan , iş geregı yurt dısına gıderdı cevresı genıs ve cok ulke gezmıstı.
bu her ırk renk dinden kadınalrla brılıkte olmus bızede resımlerını gosterırdı , çinlisinden arizonalısına kadar silkelemiş.
bizde sohbetı hos olunca bunun yanına ugrar cayını ıcer sohbet ederdık.
aradan bayagı zaman gecmıstı ben kendı ısımı yapıyordum cemal abıye ugramamıstık , 4 -5 sene sonra ugradık bunun yanına , cay corba derken bize burakcım her ırkı milleti ziktim ucan kuşa goz kırptım , sıkıldım degısıklık laızm bır ara cinsel perhize girdim ama gecenlerde bir travesti gördüm ilik gibi bunla basladık , o benı pompalıyor ben onu harıka bırsey cok zevk alıyorum derken arkadasınıda getırdı bırı pompalıyor biri emdiriyor falan dıye anlatmaya basladı .
koskoca sanayici işveren cemal abi dunyanın yarısını gezmıs adam , dusunuyorumda tekrar ofısıne gıtmeye korkar gıtsem dötüme teneke bağlarım .
boyle işte . sende lgbt bireyi olabilirsin yani kısaca anektedotum.
o yüzden her kişi kararında özgürdür.12 Yorumla- +1 yıl
Bu cevaba istinaden işi bırakıyorum. Bir daha gitmem Davosa.
- +1 yıl
:)
En İyi Cevaplar
+1 yılMütedeyyin bir insanım ve böyle bir aileden geliyorum. Eşcinselliğin doğuştan geldiğine ya da ailesel veyahut çevresel nedenlerden kaynaklı bir psikolojik hastalık olduğunu düşünmekteyim. Tam olarak hangisi inanın karar veremedim. Çünkü LGBT'li bir birey değilim. Ne hissettiklerini bilmiyorum. Buna ne neden oldu bunu da bilmiyorum. Ama çoğu LGBT'li bireyin bunu bir tercih olarak görmediğini, içinden, belki küçük yaşlardan beri böyle bir eğiliminin olduğuna inanıyor ve bununla birlikte bu durumun bu kişiler için bir imtihan sebebi olduğuna inanıyorum. Allah'tan verilmiş olan zor bir imtihan.. O yüzden bu kardeşlerimi bu duygularından ötürü yermiyor, kötülemiyorum.. Çünkü böyle bir imtihana maruz kalmaktan korkarım..
Bununla birlikte, ruh hastası olup bunu bir fantezi olarak kabul edip kişisel bir tercih olarak yapan insanlarda mevcut diye düşünüyorum. Kabahati işleyenler ârı, hayayı, namusu, toplumun tepkisini hiçe sayarak yaptıklarını ilan etmeye, açıktan yaparak takdim etmeye yeltenirlerse toplumun ahlakına, geleneğine, kırmızı çizgilerine karşı savaş ilan etmiş olunmaz mı?
Eşcinsel bireylerin doğuştan gelen bu hissiyatlarını kabul ediyor buna saygı da duyuyorum ama toplumun kırmızı çizgilerini alanen aşıp bu fiiliyatı işleyenlere saygı duymuyorum.73 Yorumla- +1 yıl
Yazdıklarının hepsi doğru olmakla birlikte orantısal farklılıklar önem taşıyor.. Doğuştan gelen çift cinsiyetliliğin, LGBT bireyler içindeki oranı %0,01... Cinsel şiddete bağlı tramvalar sonucu oluşan %20... Kalan %80 ise hatalı eğitim ve sosyal çevre etkileri nedeni ile... Yani, o kendisini 6 yaşından itibaren karşı cinsiyet gibi hissettiğini söyleyenlerin hemen hemen tamamı, kendini kabul ettirmek için uydurulmuş yalan.
- +1 yıl
Psikolojik etkenlerin bende çok olduğumu düşünüyorum. Kendilerine verilen bu imtihanı başarıyla tamamlarlar inşallah
yaygınlaşması derken? sanırım soruyu ben anlayamadım. kusura bakmayın. yaygınlaşmasına destek olmak derken sayısının artması gibi bişey mi? yoksa gizli olanların açığa çıkması gibi bişey mi?
sadece saygı bekliyorlar. cinsellik ulu orta yaşanmamalı evet. bunu yapan eşcinsel veya düz fark etmez hepsi yanlış. ama herkes sevgilisiyle el ele yürüyebilmeli belki de. ya da en azından sözlü vb taciz yaşamamalılar. ki daha da kötülerini yaşıyorlar ne yazık ki. sadece saklı gizli olmak istemiyorlar. insanlara söyleyebilmek kendileri olabilmek istiyorlar. benlikleriyle yaşamak istiyorlar.
çocuklar özeniyor kısmını da anlayamadım. yaşadığı zorlukları anlatıyorlar her fırsatta. ona mı özeniyorlar. yoksa daha çok ve daha önde olan aşkın, sevginin tarifinde para olan sosyal medya fenomenlerine mi özeniyorlar.
karmaşık bir konu bu. onlardan olmayanın anlaması biraz zor. ne destek olun ne köstek birey olarak saygı duyun sadece21 Yorumla- +1 yıl
Evet tam olarak anladığınız gibi. Sayılarının artmasını ister misiniz anlamında.. Diğer konuları soruma dahil etmiyorum. Çünkü bu soruya somut cevap veren, gerçek düşüncelerini de ortaya koymuş olacak.
+1 yılAçıkcası bu durum pek de umrumda değil kimseye zararları dokunmadıkları sürece benim onlarla bir sorunum Yok
225 Yorumla- +1 yıl
Peki toplumda çoğalmasını ister misin?
- +1 yıl
Yani fark etmez benim için de Bana sarkıntalık yapan bir kız istemem mesela o yönden bakarsak Yani sorunlara yol açabilir. Belki toplum sapitabilir bu da iyi birşey değil, bizim toplulumumuz bilinçli değiller ki Herşeyi ulu orta yaparlar Ama herkes gizlilik ve birbirine saygı çerçevesinde olursa niye sorun olsun ki
- +1 yıl
Mesela İyi yönleri de Var Doğurganlık olayı azalır ama LGBT bireyleri kendilerini bir yönden eksik gördükleri için hep topluma kendilerini açıklama isteği olduğunu düşünüyorum bu da onların kendilerini geliştirme yönünde bir girişim olabilir Ama bunu diğer devletler avantaj olarak görebilirler hem doğurganlik azalirsa bilinçli bireyler de olunabilinir o kadar çok olasilik var ki
- +1 yıl
En iyisi bak bu konuyu gündeme getirmeyelim toplumda bir ayaklanma olmasın en iyisi bu
- +1 yıl
aslında diyceksin ki bu soruyla evet herkes soruyor ve göze batiriyor
- +1 yıl
ha birde eski dönemdeki toplumlara bakarsak sapitmişlar çok olasilik var hangisi mantikli sence
- +1 yıl
Kendilerini ifade etmek için cinsel tercihlerini ön planda tutmaları beni rahatsız ediyor... Mesela, heteroseksüel ama iktidarsızlık sorunu yaşayan bir erkeğin, ya da vajinimus rahatsızlığı olan bir kadının bu durumlarını her ortamda dile getirdiğini duyuyor musun? Hayır.. Aynı durum LGBT için de geçerli..
- +1 yıl
Evet onun bende farkındayım işte amaçları dikkat çekmek Neden öyle bilmiyorum Ama konuşlmak istiyorlar belki de ve başardılar gibi
- +1 yıl
Ya da topluma bunu benimsetmeye çalışıyor da olabilirled
- +1 yıl
Konu bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın değil
Bir arkadaşın almanyada 6 yıl geçirdikten sonra anlattıkları Akadaşlarınla kol kola gezdiğinde lezbiyensin zannediyor soruyorlar, ev arkadaşın kız mı? Erkek mi? "kız dedim " aa bende lezim "diyor yani kafanı toprağa gömmekle daha iyi bir dünya beklenilemez - +1 yıl
Birsürü neden yatiyor herkes farklı nedenlerle belirtiyor bunu Ama bunu normal karşılamaliyız bence yani açıkcası Onların ellinde olmayan birşey için onları suçlamak da mantıksız geliyor
- +1 yıl
Bende olabilirdim sende olabilirdin bu genetik birşey
- +1 yıl
mesela 2 cinsiyetli doğan kişiler bile var
- +1 yıl
Evet zaten hepsi o doğuştan gelenlerin arkasına saklanıyor.
- +1 yıl
mesela eskiden toplumda kızla erkeğin arkadaş olunması tuhaf karşılanırdı günümüzde normal saçi açi olana bilmem aranıyor gibi saçma sapan cahilce şeyler söylenirdi şu an normal karşılanıyor
- +1 yıl
Kendi tercihi olanlar var mı diyorsun yani?
- +1 yıl
Bilemiyorum ya yani O belki Biseksüel bireyler için olabilir Mesela biseksüel olup kendi cinsiyetiyle evlenirse bence o doğru değil
- +1 yıl
çünkü seçeneği var
- +1 yıl
hatta biseksüellik bana mantıksız geliyor mesela
- +1 yıl
Biseksüellik sadece bir fantezidir.
- +1 yıl
Aynen işte o doğru değil mesela neyse Herkesin kendi tercihi ben saygı duyarım başka doğru bulmuyorum insanları cinsiyetleri , dinleri , görünüşüne göre yargilamayi orası beni ilgilendirmez ben iyi bir insan mı efendi mi , topluma faydası var mı buna bakarım
- +1 yıl
konu fazla uzadı ben kaçar
- +1 yıl
Görüşmek üzere.. kib.
- +1 yıl
Görüşmek üzere sende👍🏻🤗
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
32
Cevap
34Cevap
Aile & Toplum konusunda 548 cevap paylaştı. Okuduğum bir araştırmada eşcinselliğin savunulduğu gibi yapısal bir hastalık değil psikolojik tercih olduğunu, yapısal olan kısmı çok çok az olduğunu
*Çoğunluğunu ebeveynlerinden şiddet gören çocuklar (erkeklerde) babası gibi olmama kararıyla psikolojik tercihleri, *boşanan ailelerde anne, oğluna babasını kötüleyerek erkek profilinin kötü bir şey olduğunu bilinçaltına yerleştirmesi
*çocukluk yaşlarda istismara ugraması
Çok fazla sebebi var bu bir hastalık ise tedavi olursun ama bir sonraki nesli ahlakinı tehdit edicek ise orada dur!! Ben bir anneyim çocuklarımıda temiz bir dünyada yetiştirmek istiyorum
Yaygınlaşmasını istemiyorum alenen ortalıkta terbiyesizlik yapmasınlar yeter74 Yorumla- +1 yıl
@Birisiğğğ öyle aynı filozoflarda nasıl farklı görüşler var bunuda biri öne sürmüş bu yorumu yapanda inanmış
Soru biraz garip. LGBT yaygınlaşmaz çünkü doğuştan gelir. Sadece baskı sebebiyle söyleyemiyorlardı. Tıbbi literatüre göre LGBT DOĞUŞTAN GELİR, BİR HASTALIK DEĞİLDİR VE TEDAVİSİ YOKTUR.
Bunu bir anlayamadı insanlarımız.
Yayılması için destek vermem zaten veremem de çünkü yayılamaz. Kıvırcık saç veya mavi göz yayılabilir mi? Aynı mantıkla düşün.
(Doğuştan geldiği ikizler üzerinde yapılan gözlemlerle kanıtlanmıştır genetik temeli olan özellikleri göstermek için genelde tek yumurta ikizlerindeki benzerlik oranı baz alınır.)
Onun dışında LGBT’yi desteklemek demek yayılmasını değil onlara karşı olan psikolojik ve fiziksel şiddetin karşısında durmak demek. İnsanlar cinsel kimliklerinden bağımsız olarak insandır ve insan hakları vardır. Bu bireylerin de en doğal hakkı insan haklarından yararlanmak ama hakları gasp ediliyor. Bütün mevzu bu.
Yani dinlik bir şey de yok ortada dinde birine zulmetmek yok neticede biz de zulmetmeyin diyoruz.117 Yorumla- +1 yıl
"Yayılması için destek vermem" ... Aradığım cevap buydu... Doğuştan gelenler ile sosyal etkileşimle sonradan olanlar arasındaki oranı biliyor musun?
- +1 yıl
Bu konuda bilgilerinizi popülist paylaşımlardan elde ettiğinizi düşünüyorum.
- +1 yıl
Tıp okuyorum tıp kaynaklarında böyle geçiyor, derslerde böyle anlatılıyor, sınavlarda da cevabı bu ve pek çok cinsel sağlık ve üreme sağlığı kongresine katıldım ülkedeki pek çok profesörden konuyu dinledim. Ayrıca genetik temelini gösteren araştırmaları da takip ediyorum onay almış dergiler aracılığıyla. Asıl ben bilginizin komplo teorilerisyenlerine ve kaynak göstermeyen haber sayfalarına dayandığını düşünüyorum. Bu kadar tıp camiası ile çelişiyorsan bir kaynağın olmalı ama iddia ettiğin oranın kaynağını bile gösteremiyorsun. İstediğin doktora sor aynı cevabı alırsın, belli bir seneden sonra mezun olduysa tabii.
- +1 yıl
Aldığın tüm bu bilgilerin içinde "... oranı biliyor musun?" sorumun cevabı yok demek ki.. Garip.. Biraz da sosyoloji okumanı öneririm...
- +1 yıl
Kaynak gönder.
Dediğin şeyin sosyoloji ile alakası yok çift cinsel organla doğanların lgbtlilere oranını nerden biliyorsun? Neye dayanarak söylüyorsun?
Çift cinsiyetlilerin çoğu da hayatına tek cinsiyet ile devam eder zaten sayıları da düşündüğünden çok daha fazla tanıdığım tüm embriyoloji hocaları bunu söylüyor ve çoğu heteroseksüel gene.
Yani çift cinsel organı olanların hepsi lgbtli bile değil.
Sen ise hepsinin lgbtli olduğunu varsayıyorsun bir de içindeki oranı bildiğini söylüyorsun gördüğüm en absürt cümleydi o yüzden sordum :)
Cinsel yönelim de sosyolojinin değil tıbbi bilimlerin alanıdır. İnsan beynini, hormonlarını, psikolojisini sosyoloji değil tıp ele alır.
Sosyoloji ancak lgbtli bireyler ile toplum arasındaki ilişkiyi inceleyebilir lgbtnin kaynağını ve hastalık olup olmamasını değil. - +1 yıl
Ben sosyoloji diyorum, yani psikoloji... Sen çift cinsiyet diyorsun.. Yani fizyoloji.. Ben oran diyorum, sen "hepsinin lgbtli olduğunu varsayıyorsun" ... Tıp okuduğuna emin misin? :) Yoksa yazdıklarım sana farklı cümle olarak mı geliyor... Düne kadar hastalık olarak kabul edilirken bugün neden hastalık statüsünden çıkarıldı hiç düşündün mü... Olaya bu şekilde bakarsan Down Sendromu da hastalık değil.. Hastalık ifadesini tıbbi terim olarak mı ele alıyorsun, yoksa sosyal ifade olarak mı?
Ergenlik öncesi biyolojik cinsiyet nasıldır? Ergenlikte hormon değişimi nasıl olur... ? Anladığım kadarıyla senin okuduğun tıp olayları siyah-beyaz olarak ayırıyor sonra hayır bu beyaz-siyahmış diyor... Benden belge istiyorsun... Verdiğin belgeler muhteşem :D - +1 yıl
Anlamıyorun ya da anlamak istemiyorsun. Sorduğun soru bir varsayımdan yola çıkıyor ve yola çıltığın varsayım yanlış. 2+2=3 ise 2+1 nasıl 3 oluyor demek gibi bir şey. Ve bir türlü anlamıyorsun. Bence anlamak da istemiyorsun.
İnsanlara kötü davranma da ne düşünüyorsan düşün bir şey söylemiyorum senin düşüncen zaten bilimsel gerçekleri değiştirmiyor. - +1 yıl
Sağlık fiziksel, ruhsal ve sosyal yönden tam bir iyilik halidir.
Ya senin kafan çok karışık ya da sırf haklı çıkmak için ne diyeceğini şaşırdın :)
Lgbt hastalık değildir diye ben demiyorum textbooklar, hocalar, makaleler, araştırmalar diyor.
Ve çift cinsel organla dünyaya gelmekten değil direkt olarak LGBT’den bahsediyoruz. Dolayısıyla bir oran söz konusu olamaz. Bu kadar laf yetiştireceğine PubMed’e LGBT yazsan kendin görürdün zaten. - +1 yıl
Tamam sana özet geçiyorum... LGBT bireylerin durumuna ister hastalık ister sapkınlık de.. Nasıl tanımlarsan tanımla.. Ama normal değil. Bunu normalleştiremezsin... Normalleştirirsen pedofiliyi de normalleştirirsin, kleptomaniyi de normalleştirirsin... Düne kadar çoğunlukla ve halen birçok ülkede tıp eşcinselliği psikolojik hastalık olarak kabul eder. Bu yüzden tedavi görür insanlar.. Normal olsaydı tedavi görmezlerdi. Bahsettiğin doğuştan gelen eşcinsellik toplumda var olanın % 0,1 i kadar dır ama nedense hepsi kendini bor % 0,1 oran içine dahil eder. Eşcinsellerden sık sık şunu duyarız.. "Kendimi bildim bileli kız gibi hissediyorum - 6 yaşından bu yana kendimi böyle hissediyorum" v. s vs... Hepsi hemen hemen benzer ifadeler kullanır.. Bunun nedeni eşcinesllikle ilgili yaptıkları araştırmalar sonucu doğuştan gelişinin normal kabul edilmesidir... Böylece hem toplumu hem kendilerini kandırmış olurlar... Eşcinsellerin çocukluk ve ergenlik dönemlerini araştırdığımızda hemen hemen %70 oranında aile içi şiddet, baskı ve ya farklı olağan dışı yaşamları olduğunu görürüz... %30 a yakını henüz cinselliği keşfetmeden taciz ve ya tecavüze uğramış kişilerden oluşur.. Senin dediğin gibi olsaydı, eşcinsellerin %90 oranında normal ailede yetişmiş insanlar olması gerekirdi. Ha bir de buna meraktan, fantezi olarak başlayanlar var. Eşcinsellik ergenlik ile başlar doğuştan gelen yukarıda yazdığım gibi sadece %0,1 dir..
- +1 yıl
Ergenlik ile başlamasının nedeni hormonlarda meydana gelen değişimdir.. . Sosyal ortam bir erkeği kadın gibi davranmaya iterse, hormonlar buna göre ters değişime girer ve birey eşcinsel olur... Basit bir örnek... Kadın berberlerinin çoğu kadınsı konuşur.. Çünkü ortam böyledir. Ancak ergenlikleri normal geçtiği için eşcinsel olmazlar.. Birçok STK eşcinselliği normal kabul eder.. Çünkü cinsel tercihleri ne olursa olsun insan olarak yaşama hakları vardır... Bilim ve STK lar eşcinselliği sapıklık*sapkınlık ve ya hastalık olarak açıklarlar ise topluma linç edilmeleri için hedef göstermiş olurlar. Bu neden asla eşcinselliğin normal bir durum olduğunu açıklamazlar.. Haklıdırlar da..
- +1 yıl
Olağandışı bir iddiada bulunan sensin belge istemekte haklıyım iddia sahibi belge atar :)
Ama çok ağladın
www.dandc.eu/.../world-health-organization-considers-homosexuality-normal-behaviour
psychology.ucdavis.edu/.../...s_mental_health.html
www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4771012/
Neyse kanka çok takma dünya sağlık örgütü kim ki sen en iyisini bilirsin :D
- +1 yıl
Bu soruyu sorma nedenimin özünde de toplumun bu iki yüzlü tavrı vardır... Herkes gerçekte ne olduğunu bilir ama asla ifade etmez... Bak gelen cevaplara.. Sen dahil hiç kimse yaygınlaşmasını istemiyor.. Çünkü bunun anormal bir durum olduğunu biliyorsunuz.
- +1 yıl
Bahsettiğin tıbbi kaynaklar var olan eşcinsellerin sadece %0,1 ni kapsıyor.. Ben kalan %99,9 dan bahsediyorum.. Bu ayrıntıyı göz ardı etmemen gerekiyor.
- +1 yıl
Bilimin adını da lekeleme, ben böyle düşünüyorum de. Hatta çok kızacağın bir şey daha söyleyim mi? Eşcinsellik bir hastalık değildir ama homofobi bir hastalıktır. İsmine bakarak bile anlayabilirsin.
Ve tabii ki engelliyorum bye. İnsanların cinsel yönelimlerinden dolayı insan haklarını hak etmeyeceğini veya tedavi olması gerektiğini düşünen ve bunu bilime mal etmeye çalışan birine daha fazla tahammül edemem.
Bazı ülkelerde hastalık olarak da anca halk kabul eder, bilim evrenseldir. Sanırım internetin, hatta matbaanın bulunmadığı dönemlerde yaşıyorsun ülkeden ülkeye değişeceğini düşündüğüne göre.
Evet birini zorla hetero olduğuna ikna edebilirsin psikoloji bilimini kullanarak ama neden yapasın değil ki.
+1 yıllgbt'yi destekliyorum, çok renkliler, çok güzeller. ama bu toplumda yaşamaları o kadar zor ki, özgürlük onlar için ulaşmak istedikleri bir hedef. arada sokakta rastlayınca renkli kişiliklerine, samimi buluyorum, neyseki bazı cafeler sırf onların rahatı için olanak sağlıyor. insanlardaki bu kin ve öfke belkide dini açıdan bastırılmış olduklarından dolayı ileri geliyor.
54 Yorumla- +1 yıl
Toplum içinde çoğalmalarını ister miydin?
- +1 yıl
tabii çoğu gizli yaşıyor zor
- +1 yıl
Ailenden birinin onlara dahil olmasını ister miydin?
- +1 yıl
evet ve garipsemezdim aile diyorsunuz özellikle, desteğim tam olurdu o da insan, kendi seçimi
+1 yılLGBT bireylere saygılı olmalı iş güç konusunda da ayrımcılık yapılmadan iş hayatında aktif olmalılar. Fakat sonradan yaygınlaşma diye bişey olmaz. En fazla olabilecek olan şu an kendini kadın gibi hissedip erkek olarak yaşayan bir kişi transeksüel birey olma konusunda daha rahat adımlar atar. Kadın olup erkek olmak isteyen de aynı şekilde. İntersex (doğuştan çift cinsel uzuv olması) kişilerde de sayı çok olmasa da olan azınlık gizli saklı yaşamayı seçiyor. Kendisini kadın gibi hissettiği halde sakalı çıktığı için erkek muamelesi görüyor. Bir kadın nasıl erkekler tuvaletine girip rahat edemezse bu insanlar da bu sorunu yaşıyor maalesef. Bu hastalık değil sonradan olan bişey değil. Saygı duyarım. Kaldı ki LGBT olan arkadaşlarım var. Birlikte yer içer gezeriz. Böyle olmalı. Onlar da insan bi farkımız yok.
10 YorumlaŞöyle ki ülkemizde bu bireyler arttı ve saygı duyuyoruz artık mecburiyetten bir şey diyemiyoruz zaten en doğrusuda hiç bir şey dememek saygı duyulmasada hiç bi şey denmemeli tepki gösterilmemeli diye düşünüyorum yani bizim zamanımızda bırakın bu bireyleri kızla kızın adını yan yana duyunca bi tuhaf olurduk ailem bana öğretmedi böyle şeyleri ben kendim öğrendim ve saygı duydum fakat şu zamanda erişebilirliğin kolay olduğu zamanda 4-5 yaşındaki çocukların ellerinde koskoca tablet telefonların olduğu zamanda yaygınlaşmasını yani çok fazla göz önünde bulunmasını doğru bulmuyorum 12-13 yaşındaki çocukların kendi cinsiyetlerini benimsemeyip hep farklı cinsiyet yönelimlerine özendiğini görebiliyorum artık karşı komşumuzun yeni doğan bebeği büyüyünce kız mı olucak erkek mi olucak onu bile bilemiyorum müslüman bir ülkedeyiz güya ve hal hiç iç açıcı değil
10 YorumlaLgbt yi kültürel çeşitlilik olarak görmek tam bir akıl tutulması olurdu. Psikolojik sorunları olan, geçmişinde mutlaka travmaları bulunan insanların ekstrem yönelimi. Amiyane tabirle ahlaksızlık. Uç olan her şey gibi önü alınmalı. Yoksa tertemiz bir bahçeyi böceklerin yok ettiği gibi, toplumu tüketecekler biz de izleyeceğiz sadece.
51 YorumlaYayginlasmasi derken? Ozenti gibi yayginlasmasindan bahsedermissin gibi sormussun. Kelimelerini daha duzgun sec bence. GIzli sakli yasanmamasini kastediyosundur diye dusunup evet diyorum rahat olsunlar tabi lince gerek yok
41 Yorumla- +1 yıl
Yani yaygınlaşması için onları destekler misiniz?
- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılKendilerini ifade etmede ve toplum içinde yer alabilmelerini desteklerim.. sonuçta insan..özel hayatinds ne yaptığı beni bağlamıyor... kaldı ki normal dediğimiz insanların neler yaptığı ortada.. o yüzden kimin ne olduğuyla değil... hayata bakışı duruşu nasıl o önemli.. gerisi teferruat...
20 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 8,9b cevap paylaştı.
+1 yılHerhangi bir görüş veya durumun yaygınlaşması için destek vermem. İnsanlar, kendilerine yakın buldukları durumları kendileri benimsemeli. Aksi durumda, yanlış yönelendirilen herkesin sorumluluğunu almış olurum. Özellikle ülkemizde görüşler v oluşumlar saldırı sistemiyle reklam ve var olma mücadelesi veriyor. Söylenildiği ibi kimsenin kimseye saygısı olduğuna inanmıyorum.
10 Yorumla Demokratik özgürlüklerin garantörü devlet olması gerekir lakin demokrasi fiilen rafa kalkınca bu boşluğu kim olduğu belli olmayan guruplar doldurmaya başlıyor
13 Yorumla- +1 yıl
Demokrasi önceden var mıydı ki şimdi rafa kalksın?
- +1 yıl
İstatistikler seninle tam ters düşüyor.. O neden?
+1 yılisterim tabikide ama bu cahil halkla çok zor Daha saygı empati 0 insanlarda
48 Yorumla- +1 yıl
Sen halktan biri değil misin?
- +1 yıl
Halkdanım ama Okumuş kültürlü empati yeteneği olup insanlara saygı duyan kısımdanım Din dil ırk ayrımı yapmayan
- +1 yıl
Kusura bakma Empati yeteneği olmayan insanlarla kendimi bir tutamam
- +1 yıl
Sende yok ki :D
- +1 yıl
halkın *insancıl* kısmından değil kendini okumuş kültürlü sanan egoist kısmındansın.-Ki yalanların ortaya çıkınca diğer hesaplarını kapatman da hiç hoş olmadı işte.
- +1 yıl
@littlebabyyy Kız gitmiş.. Seni göremez :D
- +1 yıl
@littlebabyyy Ulen şu sitede kimin şeyi kimin şeyinde belli değil... Bi ben çözemedim kim kimdir :)
- +1 yıl
@littlebabyyy aynen zibilyon tane hesabı var kadının
Aile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı. Asla cehennem ehline ne saygı duyarım ne desteklerim
42 Yorumla- +1 yıl
Gözlerim yollarda kaldı :) Hoş geldiniz...
+1 yılHa yaygınlaşmış ha yaygınlaşmamış banane. Kimsenin skinin nereye girdiği beni hiiiç ilgilendirmiyor
32 Yorumla- +1 yıl
Sert bir açıklama olmuş.
- +1 yıl
Alan mutlu veren mutluysa beni niye ilgilendirsin ki
+1 yılO eksikti :) şimdi bi dert daha başımı za Salma :) varsa var okadar reklama gerek yok.
210 Yorumla- +1 yıl
Sorudaki gizli nesneyi buldun mu? :D
- +1 yıl
Okumadım tam ki soruyu...
- +1 yıl
? LGBT eeee... hayır diyorum
- +1 yıl
:D Yapma böyle tembellik :D
- +1 yıl
Bak size şimdi Biologie dersi vericem :) yapanların Kendi sorunu ben hoşlanmıyorum.. kadın toletinde bir dönme düşünebilir misiniz korkuyorum zaten
- +1 yıl
:D Bir de sana sarıldığını düşün :D Ya bak ben bunu soru olarak sorayım :D
- +1 yıl
Bana erkekler sarıl mazken izim vermezken onami vericem
- +1 yıl
:) böyle iyi mesafe bana dokunmasın naprasa yapsın
- +1 yıl
Tuvalete erkek giriyor mu?
- +1 yıl
Hayır da ben genel olarak dedim. Bana dokunmaz kimse istemiyor um sevmiyorum
- Aile & Toplum konusunda 6,1b cevap paylaştı.
+1 yılİstemem İsrail’in Dünyayı ele geçirme projesini desteklemiş olurum. Çünkü İsrail dünyayı ele geçirmek için ırkları çeşitli yöntemler ile üremelerinin önüne geçmeye başladı. İsrail de neden LGBT üyesi yok araştırın 😎
20 Yorumla Yaygınlaşması ve saygı duyulmalı artık zaten isteyen olamaz bu bir yönelim sonuçta insanlar herhalde tükeneceklerinden korkuyor Heteroseksüellik yok olur diye
31 Yorumlayönelimi, tercihi, psikolojik rahatsızlık olarak gören zihniyetlerinize yazık..
16 Yorumla- +1 yıl
Fikriniz?
- +1 yıl
Sonuç olarak yaygınlaşmasını istemiyorsunuz. Doğru mu anladım?
- +1 yıl
Engel yok.
Lgbtliler insandir onlarin ayrimciliga ugramasini ötekilesmesini istemem...
13 Yorumla- +1 yıl
Yaygınlaşmasını ister misin?
- +1 yıl
:D Tamam..
Aile & Toplum konusunda 903 cevap paylaştı. İğrençler midemi bulandırıyorlar. Benden uzak olsunlar. Öğğğk🤢
50 YorumlaBana bulasmasınlarda ne halt ederlerse etsınler.. burada bıle özelden yazan gencecık arkadaşlar görüyorum yazık gunah be kardesım.. hayır hakir görmüyorum ama üzülüyorum
10 YorumlaBu sapıklığın yaygınlaşmaması için toplumsal önlemler almalıyız.
40 YorumlaBenim için sorun yok. Dediğin gibi her görüşe her yaşam tarzına saygım var. Yeter ki kişiler yaşam tarzı ile başka biriyleri rahatsız etmesinler.
20 Yorumla
+1 yılCinsel yönelim adı üstünde yani doğuştan gelen birşey sonuna kadar saygı duyuyorum
39 Yorumla- +1 yıl
Yönelimler doğuştan gelmez ayrıca eşcinsellik diye bir gen yok yani doğuştan gelen bir olay değil
- +1 yıl
@Yamuşşşş10
Cinsel yönelimlerin son yıllara kadar epigenetik olduğu sanılıyordu ama yapılan arastirmalar cinsel yönelimlerin genetik olduğunu kanıtladı
Eşcinsellik doğada vardır - +1 yıl
Eşcinsellik doğada vardır evet ama genetik değildir ! Araştırmaların hepsine bakabilirsin eşcinsel diye bir gen yok bu olay doğuştan gelmez sonradan oluşur
- +1 yıl
@Yamuşşşş10
Sende bakabilirsin seksuellik (cinsellik) doğuştan gelir nasıl insan kime aşık olacağını secemiyorsa aşık olacağı kişinin cinsiyetini de secemez eşcinsellik geni değil cinsellik geni - +1 yıl
Hala yanılıyorsunuz cinsellik geni diye bir şey yok böyle bir terim hiçbir yerde yok oranızdan buranızdan uydurup durmayın açın bu konuyla alakalı iki bilimsel makale okuyun o zaman ne kadar yanlış konuştuğunuzu ve yanlış bildiğinizi anlarsınız..
- +1 yıl
@littlebabyyy
Yok canım sizin gubu doğuştan gelen birşey için insanları suçlayıp öldürelim bizler çok masummusuz gibi sanki bunları sadece homoseksüeller yapıyormuş gibi davranalım - +1 yıl
@Yamuşşşş10 kanka bilim dünyası doğuştan gelir diyor sen hayır gelmez dedin diye literatür değişmiyor gelmediğini düşünüyorsan buyur bilimsel araştırmanı yürüt bilim camiasına sun. Tıp okuyorum tüm kaynaklarda doğuştan gelir diye geçiyor derslerde de böyle öğrettiler akademik araştırmalarda da bu yönde sonuçlar var scholar veya pubmedden bakabilirsin.
- +1 yıl
@Birisiğğğ
Yorum için teşekkür ederim - +1 yıl
@Birisiğğğ bilim dünyasında doğuştan olmadığını söyliyende var
Aile & Toplum konusunda 551 cevap paylaştı. En zararlı olay. Yapılabildiği kadar karşısını kesmeli.
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 312 cevap paylaştı.
+1 yılYaygınlaşsada olur yaygınlaşmasada herkes fikir özgürlüğüne sahip bana zararı olmadığı sürece özgürce yaşayabilirler bende saygı duyarım
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı. hayır istemem.. aykırı ve anormal olan bir şeydir.. mübah gösterilmeye çalışılması bu gerçeği değiştirmez.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 554 cevap paylaştı.
+1 yılbence tedavi edilmesi gereken kronik bir hastalıktır.. sayıyı yükseltmemek.. var olanlarıda.. kabullenip.. yeni lbgt lilerin oluşmaması için çaba göstermek gerekiyor diye düşünüyorum..
20 Yorumla Aslaaa
Ibinelik de
Sevicilik/lezlik de...
Normal değildir
Dinime de. .
Aklıma da aykırıdir.10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 451 cevap paylaştı.
+1 yılHayır. Anormal olan şeylerin normalleşmesi için hiç bir zaman destek vermem.
20 Yorumla Neden yaygınlaşıyor onu anlamadım herkes kendi içinde yaşayamıyor mu🙄
20 Yorumla
+1 yılLGBT sapkınlıktır. Saygı duymuyorum, desteklemiyorum yaygınlaşması da insanlık için bir faciadır.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkesınlıkle hayır. coocuklarımıza kötu örnek oluyorlarlar. eskıden mahalle delıkanlılarımız vardı agızarınınpayını veren onlarda bıttı tukendı.
31 YorumlaFark etmez açıkcası kimin kimi sevdiği beni pek alakadar etmiyor
10 Yorumlakimsenin cinsiyeti beni ilgilendirmez insan olsunlar
10 YorumlaBen LGBT'nin ne olduğunu bilmem. Ancak herkesin bir düşünce özgürlüğü vardır.
10 Yorumla
+1 yılIstemem umurumda da degiller fakat sırf bu sebeplede öldürülmelerini istemem
10 Yorumlaİhtiyac olurmu ya. Bilinçli ülkemize saldırı toplumu bozma projesi. Hiç işi yok adamların sadece bozuklukları destekliyorlar haklarına sahip çıkıyorlar. Hiç şehidin magdur un haklar ıile ilgilenmez bunlar
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılYaygınlaşmasını istemem ama var olana da saygı duyarım
20 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 305 cevap paylaştı.
+1 yılBen karışmam herkesin kendi hayatı.
33 Yorumla- +1 yıl
Ama siyasiler eleştirdiği zaman karışıyorsun?
- +1 yıl
Onlarda karışamaz
- +1 yıl
Toplumda çoğalmalarını ister miydin?
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen desteklemiyorum zaten bu bireysel bir şey
Kimsenin desteklemesine ihtiyaç da yok10 Yorumla
+1 yılLGBT moda akımı değil cinsel yönelim
24 Yorumla- +1 yıl
Toplum içinde artmalarını ister miydin?
- +1 yıl
Bu durum benim istememe bağlı bir durum değil. Bir insanın LGBT'li olmasında çeşitli faktörlerin olduğu düşünülüyor. Ama bir LGBT'linin birisi sorduğu zaman çekinmeden ben LGBT'liyim demesini isterim tabi. Eğer bunu soruyorsan
- +1 yıl
Hayır onu sormuyorum.. Cevap vermekten kaçıyorsun.. LGBT lerin toplum içinde çoğalmasını ister miydin.. Soru bu...
- +1 yıl
Benim için sorun olmaz neden istemeyeyim
Yaygınlaşmalı. Yaygınlaşacaktır da.
14 Yorumla- +1 yıl
Neden?
- +1 yıl
LGBT ler daha mı kolay yaşıyor
- +1 yıl
Eğer bu konuda bilinçli bir toplum olursak daha iyi olur tâbiki. Hukukun gelişimi için de gerekli buluyorum bunu. Eşcinsellik, bilmemneseksüellik insanların genetik mirasıyla alâkalı bir şey. Bu bir hastalık değil. Dünya elbette cennet gibi bir yer olmayabilir. Ama insanlık bu sayede gelişti. Eski dönem insanları eşcinselleri bırak, ilk çocuklarını Tanrı'ya adamak için yaktılar. Artık o dönem gitti, başka konularda mücadele ediyoruz insanlık olarak.
Onlarda insan sonuçta
11 Yorumla- +1 yıl
Zaten bu yüzden sıradanlaştırma çabası var... Şiddet ve linç görmemeleri için.. Normal olduğu için değil.
O bireylerin haklarının korunması ve devlet güvencesine girmelerini isterim
20 Yorumla
+1 yılAsla istemem lgbt yasaklansın hatta
40 Yorumla
+1 yılDesteklemiyorum, karşıyım. İstemem
30 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Allah bizden ırak tutsun
30 Yorumla
+1 yılhomofobiğim istemem
48 Yorumla- +1 yıl
bebeğim yorumuna toplanırlar şimdi gewhdbjnsqmk gerçekçi yorumlara diss atmaktan ve normalleştirmeye çalışmak için g*t kıvırmaktan başka yapabilecekleri hiçbir şey yok 💅
- +1 yıl
@littlebabyyy haklısın aşkımm
- +1 yıl
Kıskandım sizi... :) Bebeğim, aşkım vs. :D
- +1 yıl
sjsjsjs kıskann kankam o benimm
- +1 yıl
Doğru tercih.. tebrikler :D
- +1 yıl
:)
- +1 yıl
ahahah sevgilin olmasa sana da derdim
homofobik kardeşliği bizimkisi rhebdj - +1 yıl
@littlebabyyy aynen kanka
Lgbt lafını duyunca bile kusasım geliyor
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,9b cevap paylaştı.
u +1 yılKım ıster kı boyle bırsey
20 Yorumla
+1 yılisteyen yav şak ve sapkındır
10 YorumlaNefret etmiyorum ama destek da vermiyorum
10 Yorumla
+1 yılHayır uygun bulmuyorum.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 5,3b cevap paylaştı. Onlara saygı duyarım.
10 Yorumla
+1 yılYayginlasmayip, marjinal olarak kalmalı.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. İsteyebilirim
11 Yorumla- +1 yıl
Neden artmasını istiyorsunuz?
+1 yılİstemem
20 Yorumla
+1 yılSaygı duyarım.
10 Yorumla
+1 yılHayir
10 YorumlaKahrolsun Lgbt
10 Yorumla- Devamını Gör (6)
Devamını Gör(51)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında