İrade yönetimi için parçadan bütüne ilşkisi çok önemlidir. Küçük küçük parçalara itaat etmenin ve uymamanın sonucunda alınan küçük ödül ve ceza beyinsel yargıların yavaş yavaş katılaşıp davranışlaşması olmaktadır.
İrade okul öncesi dönemde oluşsa da hayatın her alanında güçlenebilir. İnsanlar geleceğe yönelik kararlar verirken daha iradeli davranmaya meyilli olurlar. Bu sebeple banka hesapları açıp 1 yıl boyunca her ay belirli miktar para atmaya çalışmak irade güçlendirmek için iyi bir egzersiz olabilir Yapılacak işlerde kendine belirli bir süre vermek ve o süreye kadar işlerini bitirmek irade açısından iyi bir alıştırma olacaktır. Geleceğe yönelik kararlar alıp süreç boyunca o kararlar için adımlar atmak irade güçlendirmede oldukça önemlidir. Hayatın her alanında hedef belirlemek ve bu hedeflere bağlı kalmak irade gücünü arttırmaktadır. Küçük hedefler ile başlamak başarısızlık riskini azaltacak ve kişiye içindeki iradeyi hatırlatacaktır. Zaman geçtikçe ve irade güçlendikçe hedefler büyütülürse kişi büyük hedeflerle hayal kırıklığına uğramaz. Bütün bu egzersizler ve davranışlar sırasında kişinin kendisini izlemesi ve iradesinin güçsüz olduğu noktaları fark etmesi gerekmektedir. Bu noktaların farkına vardıktan sonra ise bunlar üzerinde çalışılmalıdır.
İradenin güçlendirilmesi büyük bir nefis terbiyesini de beraberinde getirir aslında. Çok uzun ve detaylı bir konudur. Bu konuda ne benim ilmim yeter bunları anlatmaya ne de buraya sığacak kadar kısa bir konudur. Bana fayda verdiğini düşündüğüm bir kitap var elimde. Okumadıysanız bunu önerebilirim. Size de yararlı olacağı düşüncesindeyim...
@AvastLazımmı ana bacı bukadar basit değil ya hemen bombalama müdür klavye kolay ondan rahat bilirim onun için klavyede free takılıyorum rahat istediğin kadar söv :D