+1 yılalakasız gelecek ancak annen babanı aldatıyor olabilir ya da tam tersi de mümkün piskolojik olarak normal değil anneniz. Çünkü eğer anneniz babanızı aldatıyor ise aldattığı adam annenize vermiş olduğu bir sözde durmamış onu zor duruma sokmuş ya da sokacak olabilir. ve ya Babanız annenizi aldatmış kadınlığına yedirememiş kinini en yakın dişiden sizden alıyor olabilir. en kötüsü ise anne ile babanızın ortak mahsülü olmayabilirsiniz
03 Yorumla
Soran+1 yılİmkansız. Babamın ikinci evliliği, önceki karısı ölmüş. Annem babamın diğer çocuklarını kıskanıyor.
- +1 yıl
tam anlamadım ama hangisi senin biyolojik olarak aile ferdin?
Soran+1 yılİkisi de öz ki. Babamın ikinci evliliğinden ben olmuşum işte.
En İyi Cevaplar
bence hemen bir koca bulmaya bak derim çünkü bu hal hal değil böyle yaşanmaz kardeşim :( Allah annene akıl sana sabır eylesin. Gerçekten çok üzüldüm durumuna senin. Ama tavsiyemi dinle derim seni gerçekten seven bir koca bulduğunda 1 dakika bile durma :( :( :(
02 Yorumla
Soran+1 yılDaha okuyacağım evlenmeyi düşünmüyorum ki. Sanki koca çok mu iyi sonradan o da başlar söylenmeye
+1 yılAnnende sıkıntı var gibi. Sinir hastası olabilir. İkna edip doktora götür. Benim bir arkadaşın annesi de böyleydi. Sürekli dövüyordu kızları. Meğerse kadın sinir hastasıymış, tedavi falan görmüştü. Normal değil yani bu durum. Annem den 1-2 kez dayak yedim, onda da çocuktum yani :D
01 Yorumla
Soran+1 yılBenim annemde arkadaşlarımın annesine tavsiye verir caydırır çocuklarınızı dövmeyin kızmayın diye ama bana gelince durumlar böyle
+1 yılHepsi ayni bunlarin :) sinirliyken gozleri kor oluyo, ama sonradan baya bir pisman oluyolar :) annemin beni dovdugu icin gece agladigini bilirim. Alttan almaya calisin birbirinizi her anne-kiz boyle seyler yasiyo anormal olan bir durum degil endiselenme canim
01 Yorumla
Soran+1 yılAh biliyorum yaşadıklarını. Ama arkadaşlarımla konuşurken arada laf açılıyor onlar annelerine bağırırken mesela gülüyorlarmış benim annem ben bağırmasam bile kendisi durup dururken kavga çıkarıyor.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
24Cevap
canım tek çözüm psikiyatr, annenın ruhsal sorunu var.
ılerde sızofren bıle olur, bır ıyı bır kotu.
ısın daha kotusu sen hasta olursun.
kımseden fayda olmaz.
devlet hastanelerını ara, ücretsız psıkologlar var.
aıle danısma merkezlerıne gıt.10 Yorumla
+1 yılYaşın 18 herşeyin zoruna gittiği dönem annenin anlayışlı olması gerek bu konuda onurunu gururunu kırmaması gerek sığınacağı limanı parçaltmaması gerek bunun farkın olmalı bnce annen sen onun stres topu değilsin.
02 Yorumla
Soran+1 yılAh ah keşke o da böyle düşünse teyzeme söyledim o da seni çok iyi anlıyorum bana da yapardı gençken onu doktora götürmeli diyo ama teyzem te hatayda biz eskişehirde ancak böyle yardımcı olabiliyor
- +1 yıl
Bence acil biii doktora gitmesi şart yani senin psikolojini etkiliyor haytını etkiliyor dayak yiyen insanlr bir anormal olur annen farkında değil bunun. Kendi başınada hiç bşey yapamazsın da teyznde uzakda :/ Allah yardımcın olsun kardeşim ne diyim. En kısa zamanda annenin kendine gelmesi umuduyla 🙏
- Aile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılPolise gidip şikayet et anneni. Annenin psikolojik sorunları var heralde. Yoksa bir insan nasıl evladına böyle davranır? Dediğim gibi polise şikayet etmen en iyisi.
05 Yorumla
Soran+1 yılMesela polise şikayet edersem ne yapılabilir? Annemi polise şikayet etmeye gönlüm el vermez ama dayanamıyorum artık.
- +1 yıl
Valla mahkeme açılıyor. Duruma göre ceza da verebilirler. Bizim işyerindeki bir abi bir sefer sinirlenip oğlunu dövmüş veya oğluna vurmuş emin değilim. Çocuk ta bir an öfkeyle gidip şikayet etmişti. Hem hapis hem de para cezası verdiler. Ancak 5 sene kadar takip altında kalması ve herhangi bir suça vs karışmamış olması takdirde 5 sene sonra silineceğini, herhangi bir olaya karışırsa da hem bu dayaktan dolayı aldığı cezayı hem de yeni olaydan dolayı aldığı cezayı çekmek zorunda kalacağını söylediler.
Soran+1 yılCeza hapis filan ters ya gözü korksa yeter. Ben kıyamam ki anneme o benim canım ama dayanamıyorum artık. Gözü korksa artık yapmasa yeter.
- +1 yıl
Tamam işte böyle olunca gözü korkmuş olur daha dikkat eder. En azından polise şikayet ederim gibisinden gözünü korkutmayı dene.
Soran+1 yılEvet bunu da deneyeceğim. Teşekkürler.
+1 yılBabanla konuş ya da annenle konuş koskoca kadın oldum hala dövüyorsun ağzına sıçtırtacam o olacak de bakim ne dicek. Adanadaysan bir yumruk sallarım annene?
04 Yorumla
Soran+1 yılBabama söylicem diyorum söylüyorum da. Ama hemen gelip kendini savunuyor babam da ne yapacağını şaşırıyor zaten evde olunca hep korur beni ama evde olmayınca...
- +1 yıl
Evde olmayınca arkadaşlarınla gez o zaman.18 yaşındasın ya odana geç kapıyı kitle ders çalış ya da arkadaşlarınla vakit geçir derim. Gerçi şimdi niye dövdü o da var? Belki kadın haklı.
Soran+1 yılNeresi haklı? Beni başkalarıyla karşılaştırıp küçümsüyor her defasında. Özgüven zaten onlara hiiç girmiyorum, ben de dedim anne bak şöyle diyip durma artık yeter dedim başladı bağrınmaya. Sonra ben de kendimi savundum, üzerime yürüdü eline ne geçtiyse vurdu filan bacağıma kollarıma şu an kıpkırmızı zaten.
- +1 yıl
O zaman dediğim şeyi uygulamaya bak canım :) Bir sen bir de annesi olmayan bir arkadaş üzdü sabah sabah. Umarım dertleriniz çözülür mutlu olursunuz :)
Annen sinir hastası olmuş bu bir gerçek. Sen sessiz kaldıkça da bu dayak devam edecek oda bir gerçek. Bunları demek için doktor olmaya gerek yok. Annenin tedaviye ihtiyacı var. Tabi senin de.
11 Yorumla
Soran+1 yılSessiz kalmıyorum zaten. Doktora gideceğiz konuşacağım annemle noolursa olsun artık bıktım yani
+1 yılAnnen Seni Dövcegi Sırada Saglam bir Yapıştır Tokatı Üstüne Atla Öldürürüm Seni De l*n bir Daha Ban Dokunursan De Benim Babamda Öleydi Sonunda Tekme TOkat Dayak Yedi bir Daha Elini Bırak Yanıma Yaklaşmıyor
20 Yorumla
+1 yılannenin pisikolojisi bozuk olabilir mi veya baban ona şiddet uyguluyor olabilir mi bunlarında etkisi fazladır anne yoksa bir evladına böyle davranmaz
09 Yorumla
Soran+1 yılBabam asla öyle biri değil çok sakin birisidir. Annemin küçükken ailevi sorunları çokmuş bir de en büyük çocuk olduğu için kardeşlerine filan o bakmış hep. Ama neden diğer kardeşleri değil de annem böyle?
- +1 yıl
annenin eskilerden çocukken bunları yaşamış olmasından dolayı işte ama sana yaşatmasıda ayrı bir yanlış sanırım annenin pisikolojisi ona odaklanmış dayakla adam etme yönüne sakın sende evlendiğinde bunu çocuklarına yaşatma sakın
Soran+1 yılZaten her gün söz veriyorum kendi kendime yapmayacağım diye zaten benim doğama ters şiddet.
- +1 yıl
tamam işte budur. annene gelince babn ancak çözebilir bu meseley anneni bir pisikiyarta götürsün size anlatamadığını onlara anlatır birazda olsa eskilerden kurtara bilir tanışmaktan zarar çıkmaz değil mi
Soran+1 yılYa kendisi de diyor senin de benim de gitmemiz lazım diye ama sonra vazgeçiyor nooluyor böyle anlamıyorum.
- +1 yıl
kendisine yakıştıramıyor sanırım dedim ya baban halledecek bu konuyu bu arada evde bukadar sorun olupta baban buna kayıtsız duruyorsa babandada sorun var ya annene söz geçiremiyor veya aman bana bulaşmasın diyor sanırım yanlış bir durum bu
Soran+1 yılBabam çok kızıyor ki anneme, söylüyor beni savunuyor hep ama babam gidince aynı şeyler. Hatta babama olanları söylediğim için tehdit bile ediyor bazen.
- +1 yıl
babanı sen teşvik et bence anneni hastane konusunda annen belli bir yaşa gelmiş bu saatten sonra sözle uslanmaz konuşmanız kızmanız fayda etmez en güzel çözüm doktor yardımı
oha oha 18 yaşında ne dayağı ya vicdansız kadın kıyamam ya kaçarım evden de
12 Yorumla
Soran+1 yılGenç kız olduğumu bile hissedemiyorum. 18 yaşındayım ama resmen 40-50 gibi hissediyorum.
- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılGit polise şikayet et ciddiyim. Annne baba diye umursamazlık yapma. İlk başta barıştırma ikna yoluna falan giderler ama onunla kalma devam et. Böyle şey mi olur yaa
00 Yorumla
+1 yılNeden dövuyor ki , psikolojik sorunlari vardir annenin , doktora falan gitmedi mi hic?
07 Yorumla
Soran+1 yılHayır gitmedi. Götüremiyorum ki. Başka bir şeye sinirlense gücü bana yetiyor, bazen diyorum evden kaçsam kurtulsam ama ben öyle bir kız değilim
- +1 yıl
Sakin evden kacayim deme , yagmurdan kacarken doluya tutulursun. Sinirlenince sinirini senden cikariyor , ne yapip et bir uzmana gotur onu. Doktor yardimi almasi lazim. Altta polise sikayet demisler sakin dinleme onlari. O bilincli yapmiyordur bence
Soran+1 yılSakin olduğu zaman can ciğer kuzu sarmayız ama sinirlenince kalbimi o kadar çok kırıyor ki. O anda ben ister istemez cevap veriyorum kendimi savunmam lazım artık küçükken yerdim lafları ama artık dayanamıyorum. Ona da dedim bak anne sen sinirlenince beni çok kırıyorsun doktora gidelim dedim sakinken tamam diyor, sinirlenince de asıl sen delisin ben deli değilim diyor. Sanki ona deli diyen oldu.
- +1 yıl
İşte dediğim gibi elinde değil onun , sen sakin bir zaman da konuş ve ikna etmeye çalis. Ben seni cok seviyorum ama bunu bana yapman canimi acitiyor de..
Eminim sonradan cok pisman oluyordur yaptiklarina..
Annen kac yasinda , menepoz doneminde olabilir mi?
Soran+1 yılAynen öyle zaten az önce geldi öptü özür diledi. Ama küçüklüğümden beri kısır bir döngü bu. Yapar sonra özür diler o da ağlar. Mesela küçükken ağzıma biber sürerdi (çok saçma nedenlerden) ben ağlayıp suyla acımı dindirmeye çalışırken o da bana yardım ederdi ağlardı yanımda filan.
Gerçekten anlayamıyorum annemi ne kadar uğraşsam da
60 yaşında menepoza 48'inde girmiş.- +1 yıl
Menepoz dônemi ağir bir donem annemden bilirim olur olmadik seylere kizardi bende sinirlenince kavga cikardi resmen. Aldim doktora goturdum sakinlestirici verdi dr bayagi ise yaradi.
Biliyorum anne yuregi dayanmaz bir anlik ofke ile yapiyot sonra pisman oluyor , ama o öfkenin kontrol altina alinmasi lazim.
Psikoloğa gitmeyi reddediyorsa nöroloğa gotur canım , biseyler yap ikna et tedavi olmasi lazim cunku.
Soran+1 yılGötürmeyi deneyeceğim, teşekkürler.
Gizli Üye(36-45)+1 yıltehtit et anneni açıkca babanın yanında beni böyle dövmeye devam edersen evi terk edeceğim de ama önce para biriktir bu fikir varsa gerçekten aklında ve bir işe gir
10 YorumlaKarşı çık sert yap benim annemde öyleydi, karşılık ver burnunun dikine git bakalım ne bok yiyo sonra! O geri adım atmak zorunda kalıcak
02 Yorumlakarşı çıkarak burnunun dikine giderek şu ana kadar kimsenin bu konuda iyi bir sonuç aldığını görmedim yapılacak iş belli annenin psikolojik sorunlarını tedavi ettirmeye çabalamak...
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen annemle öyleydi, eger sen onu affetmeye devam edersen o daha böyle cookkk devam eder, onunla kus konusma, cezalandir, polise falan gidecem de vs, ve bence sen o evden tasin ögrenci evinde kal veya yurtta, is bulursun
02 Yorumla
Soran+1 yıl1 sene sabredicem sonra üniversite zaten. 1 sene de ne kadar idare edebilirsem artık.
Cevap sahibi+1 yılonunla kavga ettmemeye calis, sinirlendigi konulardan hic bahsetme
kaç kurtul çekilmez o dert atsan atılmaz satsan satılmaz anne sonuçta en olmadı babanla konuş anneni bir psikoloğa falan götürsün
10 YorumlaÜVEY ANNEN Mİ? POLİSE FALAN GİTSEN BAŞKA KİMSEN YOKMU?
12 Yorumla
Soran+1 yılÜvey annem değil
Artık tepkini koymalisin sen razi gelirsen olmaz ki. Kaç yaşına gelmissin ne dayağı bu.
01 Yorumla
Soran+1 yılYapmadım mı yaptım, tuttum kollarından bana vuracağı zaman. Sert davranıyorum anlamıyor yine. Sert davransam yine tek çözümü dayak.
yaşın gayet iyi,, evden ayrılıp bir işe başlayıp kendine yetebilirsin.
01 Yorumla
Soran+1 yılOkuyorum. Bu sene girdim sınava istediğim yerler olmadı seneye hazırlancam. Seneye zaten neresi olursa (yaşadığım şehirden uzak) yazıcam. Şu 1 sene içinde ne yapılabilir?
tedavi edin ya da evden çık ekonomik özgürlük varsa
00 Yorumla
+1 yılKıyamam sana bak şimdi sabah sabah morali. Alt üst oldu e canım senin eğitim durumun ne
06 Yorumla
Soran+1 yılLise mezunuyum işte bu sene mezun oldum.
- +1 yıl
Seneye sınava girecen sanırım annen çalışmıyormu
Soran+1 yılEmekli şu an ev hanımı.
- +1 yıl
Git çalış sınava kadar rahat bir iş bul çalış yeterki evden uzaklaş
Soran+1 yılZaten bu sene dershane özel ders filan evde pek olmam da olduğum zamanlarda nasıl idare edebilirim?
- +1 yıl
Derslerinin üstünde öyle bir yoğunlaş ki :-)
+1 yılya neden böyle yapıyor seni sevip koruyacağına üzüldüm:(((
00 Yorumla
+1 yılAnnenin öz olduğundan emin misin?
02 Yorumla
Soran+1 yılKüçükken üvey olduğunu düşünürdüm de öz yani eminim. Çok iyi annedir ama şu şiddet tehdit olayları olmasa :(
- +1 yıl
O zaman annen bir sadist yapicak bisey yok Allah vergisi. Evden bir an once çıkmaya bak derim.
Gizli Üye(36-45)+1 yılBende yedim:) dert etme dovemedigi zamanlarda keske dovse diye dertleneceksin
00 YorumlaSevgilin varsa ona kaç..
00 Yorumla
+1 yılsinir tedavisi gorulmeli
00 Yorumla
+1 yılmaddi imkanın varsa annen için terapi şart
09 Yorumla
Soran+1 yılVar da kabul etmiyor ki.
- +1 yıl
terapi olduğunu zorla kabul ettirmeyeceksin ikimizide dinlemesi gerekli ben gidicem senin bana yarıdm etmen lazım tarxı konuş sen gidiyorsunda o sana yardımcı olacak tarzı konuş direk onu suçlama
Soran+1 yılEvet bu iyi fikirmiş. Benim psikoloğa filan gitmemi o da istiyor çünkü.
- +1 yıl
zaten ben gittim diyeceksin dr beraber gelirsem tam anlamıyla yardımı olacağını söledi diyeceksin ama dr lada konuşacasın annnle gitmeden önce annemi getiriyorum durum bu diye oda ona göre anlayacak sende zaten gitmelisin tek başına herşeyi bu yaşta çözemeyebilirisn
Soran+1 yılTamam deneyeyim. Ama şimdi söyledim ne yapıcaz gidip ilaç verir filan dedi.
- +1 yıl
dr gitmeden ne ilacı antideprasan vs farklı durumlar için sizinki daha çok konuşma ilişki üzerine bence beraber gidin dr en iyisini ne yapmanız nasıl davramanız gerektiğini size çok güzel anlatacaktır ilaç ileri seviye durumlar içinolabilir gerekirse tabki kullanacaksın durumun düzelmesini istiyorsanız
Soran+1 yılİşte ama o o yönden bakıyor. Neyse ben annemi de babamı da karşıma alıp konuşayım bi. O gitmezse kendim için gidicem çünkü gerçekten üzüntüden başım çatlayacak gibi ağrıyor.
- +1 yıl
yardımcı olabildiysem çok sevindim bana mesaj da atabilirsin karşılıklı konuşmanız kesinlikle çok iyi ama dediğim gibi bir psikayatr çok yardımcı olacak
- +1 yıl
en iyi cevap seçersen ayrı sevinirim :)
+1 yılEtkiye tepki yap yüz verme evde uzak dur
04 Yorumla
Soran+1 yılŞu sıralar öyle düşünmeye başladım. Zaten evdeyken de yanına pek gitmiyorum odamdayım genellikle.
- +1 yıl
Aynen öyle nekadar karşısına cikarsan okadar nefretlik jarz ediceksin kendine oda zamanla anlicak hatasını buna emin ol
Soran+1 yılHer kavga sonrası anlıyor hatasını ama sonra yine aynı şeyler.
- +1 yıl
Sende bunu bilerek yaklasiyorsun yaklasma dinleme umursama
Bu Zamanda Kaldı Mı Yaa Yuhh Valla
08 Yorumla
Soran+1 yılEbeveyni şiddet yanlısı olsa da ona kıyamayan sözünden çıkamayan bir evlat olduğu için kalmış demekki.
Soran+1 yılAnnem yaşlı olduğu için korkuyorum ona bir şey olacak diye. Babamın haberi oluyor evde olduğu zamanlar karşı çıkıyor da evde olmadığında annem saldırıyor bana işte.
Soran+1 yıl60 yaşında ve rahatsızlıkları da var astım gibi.
Soran+1 yılBir şeye kızıyor sinirini benden çıkarıyor küçüklüğümden beri böyle bu. Sakin olduğu zamanlar özür diliyor gelip ağlıyor seni çok dövdüm hakkını helal et filan. Haşa o nasıl söz onun hakkı daha fazla ama olmuyor işte psikolojim bozuldu.
+1 yılAnnenin çocukluğuna bir inmek gerek 😒
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı. Polisi ara yardimci oluyorlar.
01 Yorumla:( oha neden tüm aileler şiddet uyguluyor böyle 😡
00 Yorumlababana söle bakalım konussun
00 YorumlaBende abimden dayak yiyorum az öncede yedim 😭
00 Yorumla
+1 yıldna testi yaptırın
10 Yorumlasevmiyordur seni..
14 Yorumla
Soran+1 yılSeviyor ama çok çabuk sinirleniyor. Sinirlenince küfürler mi dersin dayaklar mı dersin ne varsa.
Soran+1 yılDüşünmüyorum zaten. Kaçsam bile nereye? Ablamın yanına giderim en fazla o da 1-2 gün.
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar